خلاصه گزارش جلسه نظام مهندسی در مورخ 93/4/5

به نام خدا

ریاست محترم دفتر نمایندگی نظام مهندسی شهرستان داراب

با سلام.

      احتراماً، پیرو جلسه مورخه 05/04/93 با حضور دفاتر فنی شهرداری های استان و اعضای هیات رئیسه دفاتر نمایندگی در محل سازمان نظام مهندسی ساختمان فارس در خصوص مسایل فنی، معماری و شهرسازی به پیوست خلاصه مباحث مطرح شده جهت استحضار تقدیم می گردد. خواهشمنداست در صورت صلاحدید به منظور ایجاد وحدت رویه بین مهندسین طراح، بازبین و ناظر و دفتر فنی شهرداری و انسجام کلی در رعایت ضوابط فنی و شهرسازی در جهت ارتقائ کیفی ساخت و سازها، نسبت به اطلاع رسانی اعضا و درج در وبلاگ دفتر نمایندگی اقدام گردد.

1 – رعایت ضوابط ترسیم نقشه کشی و طراحی در تهیه آلبوم نقشه های معماری و سازه ای الزامی است و فرم دستور نقشه تائید شده توسط شهرداری و چک لیست های معماری می بایست ضمیمه نقشه ها باشد.

2 – شهرداری ها موظف هستند از ناظرین واجد شرایط و معرفی شده از سازمان نظام مهندسی یا دفاتر نمایندگی جهت نظارت بر ساخت و سازهای شهری استفاده نمایند.

3 – مهندس ناظر حق ندارد نسبت به تایید کردن ساخت و سازهای غیر مجاز اقدام نماید و در این خصوص باید توسط کمیسیون ماده 27 تعیین تکلیف شود. {بعنوان مثال: چنانچه یک ساختمان تا مرحله پی سازی و دیوار چینی بدون اخذ پروانه و بدون نظارت مهندس ناظر اجراء شده و مالک می خواهد جهت ادامه کار (اجرای سقف و بعد از آن) نسبت به اخذ پروانه و گرفتن مهندس ناظر اقدام نماید، مهندس ناظر صلاحیت وارد شدن به کارهای انجام شده قبلی جهت ارائه تائیدیه را ندارد و می بایست امور انجام شده تا قبل از سقف توسط کارشناس فنی ماده 27 با رعایت تمهیدات مورد نیاز تائید شده و پس از تنظیم صورت جلسه و تعیین تکلیف، مهندس ناظر موظف به نظارت در اجرای سقف و ارائه گزارش سقف و بعد از آن می باشد. }

4 – انصراف مهندس ناظر به راحتی امکان پذیر نمی باشد و فقط در صورت فوت مهندس ناظر یا مورد اضطراری تحت شرایط خاص و هماهنگی لازم در این خصوص میسر می باشد؛ و در صورت موافقت به انصراف، مهندس ناظر قبلی می بایست کلیه مراحل اجرایی که نظارت داشته را گزارش نماید و به مهندس ناظر جدید تحویل داده و مهندس ناظر جدید مسئولیت کار را بپذیرد و این مورد طی صورتجلسه ای با حضور ناظرین قدیم و جدید و دفاتر نمایندگی و دفتر فنی شهرداری انجام می پذیرد.

4-1 بعداز پایان مهلت پروانه ساختمان اگر در زمین هیچگونه عملیات ساختمانی انجام نشده باشد، مهندس ناظر می تواند انصراف دهد ولی اگر کار شروع شده باشد، انصراف از ادامه نظارت دیگر امکان پذیر نیست.

4-2 اگر مالک قبل از صدور پروانه ساختمانی اقدام به ساخت و ساز نماید و در حین کار اتفاق یا حادثه ای رخ دهد، ناظر هیچگونه مسئولیتی نداشته و شهرداری مسئول کار می باشد. (در واقع مسولیت مهندس ناظر از زمان صدور پروانه ساختمانی شروع شده و با أخذ پایان کار خاتمه می یابد).

5 – جهت تعیین بر وکف ساختمان، ضوابط شهرسازی، ارتفاع مجاز و ابعاد پارکینگ، عقب نشینی ها و ...، شهرداری می بایست اقدام نماید و اگر زمین شیب دار می باشد، وسط بر ساختمان مبنای تعیین کف قرار می گیرد.

6 – مهندسین ناظر موظف هستند گزارش های مرحله ای را براساس فرم های جدید ابلاغ شده، به شهرداری ارائه نموده و شماره ثبت گزارش و تاریخ گزارش توسط دبیرخانه شهرداری درج شده و نسخه دوم آن تحویل مهندس ناظر میگردد و همچنین یک نسخه از رونوشت گزارش را به دفتر نمایندگی جهت ثبت در سیستم هوشمند ارائه نمایند و توصیه می گردد گزارش های مرحله ای بموقع ارسال شود.

7 – جهت ساختمانهای با متراژ بیش از 1500 متر مربع 30% نظارت معماری و 70% توسط نظارت سازه را شامل میشود و برای ساختمان های با متراژ بیش از 2000 متر مربع 15% توسط ناظر نقشه برداری انجام می گیرد و حق الزحمه نظارت به همین نسبت قابل پرداخت می باشد.

8 – شهرداری ها مسئول پی گیری توقف کار و انجام رفع نقض توسط مالک براساس گزارش مهندس ناظر می باشند.

9 – کلیه ساختمانهای تجاری، تجاری- مسکونی و پیلوت دار باید حتما اسکلت فلزی یا بتنی باشند.

10 – ساختمانهای دارای 4 واحد مسکونی به بالا و یا با متراژ بیش از 600 متر مربع و یا ساختمانهای عمومی، تجاری و تجاری – مسکونی با هر متراژ باید مهندس طراح و ناظر تأسیسات داشته باشند.

11 – ساختمانهای بالای 2000 متر مربع و یا با تعداد بیش از 6 عدد سقف، حتما باید مجری ذیصلاح داشته باشند. اگر چنانچه در طرح اولیه متراژ بنا زیر 2000 متر مربع بوده و پروانه صادره شده و بعداً افزایش بنا پیدا کند (در حد بیش از 2000 متر مربع) و نیاز به اصلاحیه داشته باشد، در آن موقع شهرداری باید مالک را موظف به انتخاب مجری نموده و مهندس ناظر نیز در صورت عدم تأمین مجری از طرف مالک، مراتب را به شهرداری جهت تعطیلی کار گزارش نماید.

12 – در تمامی ساختمانها، دستگاه پله باید در نقشه ها پیش بینی شود. (البته شکل و فرم دستگاه پله بستگی به سلیقه طراح و رعایت ضوابط فنی دارد).

13 – مهندسین طراح و بازبین های محترم دقت فرمایند: اگر در یک ساختمان با مصالح بنایی زیر زمین احداث شده باشد، ساختمان مجاور آن دیگر نمی تواند زیرزمین داشته باشد، حتی اگر بصورت اسکلتی طراحی شود. جهت ساختمانهای بنایی احداث زیرزمین بصورت یک در میان بلامانع می باشد؛ و اگر در یک ردیف پشت سرهم بدلیل گود بودن زمین و داشتن عوارض طبیعی (مثل واقع شدن در مسیل قدیمی و ...) احداث زیرزمین اجتناب ناپذیر باشد، می بایست کلیه ساختمانها بصورت اسکلت فلزی یا بتنی طراحی و اجراء گردند.

14 – طی مذاکرات انجام شده سازمان نظام مهندسی با مسولین ذیربط در مسکن و شهرسازی، پرسنل شاغل در شهرداریها می توانند در صورت احراز صلاحیت (داشتن پروانه اشتغال طراحی- قبولی در آزمون سمینار و...) نسبت به طراحی و نقشه کشی اقدام نمایند. اما مجاز به انجام نظارت در شهرستان حوزه شغلی خود نمیباشند و چنانچه مایل به نظارت بوده، می توانند در شهرهای مجاور با رعایت مسائل قانونی و ضوابط فنی اقدام نمایند.

15 – رعایت فاصله شناژهای داخل دیوار حداکثر 5 متر (آکس تا آکس شناژ) می باشد و محدودیتی جهت فاصله دیوارها از یکدیگر وجود نداشته و می بایست سقف برای فاصله مذکور طراحی و محاسبه گردد و سایر ضوابط فنی ساختمانهای با مصالح بنایی براساس مبحث هشتم مقررات ملی مراعات شود.

16 – شهرداریها موظفند تنها نقشه هایی را که توسط اشخاص حقوقی یا دفاتر طراحی تهیه گردیده بپذیرند و مهندس طراح نیز حدود صلاحیت و ظرفیت تعریف شده طبق شیوه نامه ماده 33 را رعایت کرده باشد.

17 – شهرداریها موظفند نام و مشخصات مجری واجد شرایط که توسط مالک معرفی شده و همچنین نسخه ای از قرارداد منعقد شده با وی را دریافت کنند. اما در مورد مالکانی که خود پروانه اشتغال اجرایی دارند ارائه قرارداد الزامی نیست.

18 – انتخاب ناظر صرفاً بوسیله سازمان یا دفاتر نمایندگی صورت می گیرد و توسط مالک انجام نمیشود.

19 – شهرداری در صورت برخورد با تخلف ناظران باید موارد را جهت بررسی و اقدام به سازمان نظام مهندسی ساختمان اعلام کند و خود شهرداری نمی تواند شخصاً با ناظر برخورد نماید.

20 – شهرداریها موظفند با اعلام کتبی وزارت مسکن یا نظام مهندسی و یا ناظران، در خصوص وقوع تخلف، دستور توقف کار را تا زمان رفع نقص صادر نمایند.

21 – در تمامی ساختمانهای در حال اجراء می بایست، تابلو مشخصات ساختمان (شامل: مشخصات ملک- مالک- طراح و ناظرین و...) تهیه و در محل نصب گردد.

22 – براساس بند 4-4 صفحه 23 مبحث دوم مقررات ملی، کلیه نقشه ها می بایست جهت کنترل و بازبینی به سازمان نظام مهندسی یا دفاتر نمایندگی ارجاع شود؛ و دفاتر فنی شهرداریها باید ضوابط مربوط به شهرسازی را کنترل نمایند و بررسی ضوابط فنی و معماری بعهده دفاتر نمایندگی می باشد.

23 – بحث رعایت مسائل ایمنی کارگاهی و تعبیه حفاظ اطراف گودبرداری و معابر و اجرای سازه نگهبان به شکل فنی و استاندارد و همچنین کنترل کیفیت مصالح شن و ماسه و پیگیری های لازم در این خصوص و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز به ویژه در ایام تعطیل بطور جدی و فعال بودن واحد تخلفات شهرداری جهت پیگیری گزارش های مرحله ای ناظرین و برخورد با تخلفات مرتبط با آن از دیگر مواردی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

                                                                                               باتشکر.

                                                                                      علیرضا قاسمی بختاجردی.


مطالب مشابه :


خلاصه گزارش جلسه نظام مهندسی در مورخ 93/4/5

مرحله ای را براساس فرم گردد گزارش های مرحله ای های مرحله ای ناظرین و




ارسال فرم گزارش مرحله ای به نظام مهندسی ملایر

ارسال فرم گزارش مرحله ای به نظام ضمناً نمونه فرم هایی که هم اکنون توسط ناظرین




شیوه نامه جشنواره الگو های برتر تدریس

مجری تدریس و ناظرین بر مرحله ی منطقه ای جشنواره فرم ( الف ) : گزارش معلم ناظر




مهندسین ناظر

از کاشت ، مرحله داشت مشاوره ای و یا ناظرین ارتباط فرم های گزارش دهی به




خلاصه گزارش جلسه نظام مهندسی در مورخ 93/7/2

بنابراین به ناظرین محترم از پذیرش گزارش های مرحله ای مهندسین در فرم های مخصوص. 8




شيوه نامه جشنواره الگوهاي مناسب تدريس دوره ی ابتدايي سال تحصيلي 91-90

مجری تدریس و ناظرین بر مرحله ی منطقه ای جشنواره فرم ( الف ) : گزارش معلم ناظر




شيوه نامه جشنواره الگوهاي مناسب تدريس دوره ی ابتدايي

مجری تدریس و ناظرین بر مرحله ی منطقه ای جشنواره فرم ( الف ) : گزارش معلم ناظر




شیوه نامه جشنواره الگو های برتر تدریس

مجری تدریس و ناظرین بر مرحله ی منطقه ای جشنواره فرم ( الف ) : گزارش معلم ناظر




برگزاری کلاس های طراحی و نظارت برق ساختمان

و حرفه ای در فرم های مختلف مرتبط با نظارت برق از قبیل فرم های مرحله ای اجرا، گزارش




شیوه نامه ی درس پژوهی << دوره ابتدایی >>

در این مرحله اعضای توسط مجری، ناظرین طی نشست 15 دقیقه ای به جمع گزارش کتبی در




برچسب :