نقش ویتامین ها و منابع آنها در بدنسازی

نقش ویتامین A


نقش ویتامین A در بدن نویتامینها به دو گروه محلول در آب و محلول در چربی تقسیم می شوند.. یکی از ویتامینهای محلول در چربی، ویتامینA می باشد . مطمئنا شما نام آن را زیاد شنیده اید و شاید مطالبی راجع به آن مطالعه کرده اید . اکنون با معرفی ویتامینA متوجه خواهید شد که این ویتامین چیست و در بدن چه نقشی دارد؟ * ویتامینA از ترکیباتی بنام رتینوئیدها ساخته می شود که فرم های فعال ویتامینAهستند و در طبیعت به چند صورت موجود می باشند . بدین ترتیب ویتامین Aنام کلی ترکیباتی است که بیشتر آنها می توانند به هم تبدیل شوند و اعمال مختلفی در بدن دارند.,Aیکی از ویتامینهایی است که در بسیاری از نقاط بدن نقش حیاتی دارد. در طبیعت موادی به نام پیش سازهای ویتامینA وجود دارد که بتا کاروتن از آن جمله است. بتا کاروتن ترکیبی است که در بدن شکسته شده و به ویتامینA تبدیل می شود . این ترکیب نارنجی رنگ به وفور در هویج موجود است به همین دلیل است که خوردن هویج را برای بهبود دید چشم توصیه می کنند . چون ویتامینA محلول در چربی است جذب آن در روده ها به هضم چربیها بستگی دارد از اینرو کسانیکه در هضم چربیها مشکل دارند مثل مشکلات صفراوی ، باید میزان بیشتری ویتامینA دریافت کنند. بدلیل اینکه ، این ویتامین محلول در چربی است و قابلیت ذخیره شدن در کبد و بافتهای چربی را داراست و می تواند در زمان کمبود مصرف مورد استفاده قرار گیرد. عملکرد ویتامینA چیست؟ ویتامینAیکی از ویتامینهای بسیار مهم است و در بسیاری از فعالیتهای حیاتی بدن نقش دارد. از آن جمله : ویتامین Aدر رشد و نمو مؤثر است. ویتامین Aدر کیفیت بینایی مؤثر است. ویتامینAنقش اساسی در حفظ بافتهای مخاطی بدن (مثل لایه های مخاطی اندامهای گوارشی) دارد. ویتامین Aدر دستگاه ایمنی بدن و در تولید مثل مؤثر است. یک نکته قابل ذکر در مورد ویتامین Aاین است که ویتامینA در بدن بوسیله مواد حمل کننده پروتئینی منتقل و به مکانهای مورد نیاز ارسال می شود . در صورتیکه فردی کمبود شدید پروتئین داشته باشد مثل کودکان مبتلا به سوء تغذیه شدید ، عوارض کمبود ویتامینAدر وی ظاهر می گردد. منابع ویتامین آ روغن جگر ماهی، هویج (در هویج ماده‌ای به نام کاروتن وجود دارد که بدن آن را تبدیل به ویتامین آ می‌کند).جگر گوساله، جگر مرغ، جگر گاو, پنیر، زرده تخم مرغ, کره تازه, قلوهو در سبزیجات بیش از همه «جعفری, کدو, اسفناج, کاهو, شاهی»و در میوه‌جات بیش از همه «خربزه, گیلاس, موز, خرما, هلو, پرتقال» بیشتر از سایر مواد غذایی دارای ویتامین آ می‌باشد.

نقش ویتامین B۱

نقش ویتامین B۱برای افراد عصبی، نگران و مضطرب بسیار مفید است.• توانایی مغز را زیاد می‌کند.• به سوء هاضمه کمک می‌کند.• برای عملکرد صحیح قلب بسیار مفید است.منابع خوب ویتامین B۱ عبارتند از برنج قهوه‌ای، تخمه آفتاب گردان، نخود، جو، لوبیا، نان‌های سبوس دار، مغزها، لبنیات و گوشت قرمز.ویتامین B۱ طی فرایند پختن، دما و گرمای زیاد، اضافه کردن نگه دارنده‌ها و خشک کردن از بین می‌رود.علائم کمبود ویتامین B۱ عبارتند از احساس خستگی و کم اشتهایی، یبوست، عصبی بودن، سوء هاضمه، سردرد، گیجی، کمبود وزن، ضربان قلب و زود رنجی.اگر کمبود ادامه داشته باشد گرفتگی ماهیچه ساق پا، درد و سنگینی در ساق پا، گرمی پا، خواب رفتن و بی حس شدن انگشتان دست و پا احساس می‌شود. در صورتی که در این مرحله متوجه کمبود این ویتامین نشویم، فرد دچار بیماری بری بری و همچنین سندرم ورنیکه کورساکف(Wernicke-Korsakoff )می‌شود و اگر در این مرحله فرد بیمار درمان نشود، می‌میرد.علائم هشدار دهنده بری بری: کمبود اشتها، گیجی، درست راه نرفتن، بیماری قلبی و ادم.علائم هشدار دهنده سندرم Wernicke-Korsakoff : دوبینی، کمبود حافظه و رفتارهای غیرعادی.“سیر” و “پیاز” حاوی ماده‌ای به نام “آلانین” می‌باشند که موجب جذب این ویتامین در بدن می‌گردد. برخلاف آنها سوسیس و کالباس دارای سولفور دی اکسید می‌باشند که از جذب ویتامین B۱ در بدن جلوگیری می‌کند.

 منابع غذايي آن : نخود و لوبيا , تخم آفتابگردان , غلات , گردو و فندق علايم كمبود آن : بيماري بري بري (نارسايي قلبي إدم وتغييرات عصبي).



نقش ویتامین B2

   نقش ویتامین B2عملكرد آن در بدن : كمك به متابوليزم كربو هيدراتها , چربي و پروتئين براي آزاد سازي انرژي . اين ويتامين به عنوان يك آنتي اكسيدان از صدمات اكسيداتيو وارد بر سلولها محافظت مي كند . در بينايي موثر بوده ودر سلامت پوست ,‌ مو و ناخنها تاثير دارد . براي رشد طبيعي سلولها ضروري مي باشد .

 منابع غذايي آن : جگر , مرغ , مخمر , ماهي , نخود , لوبيا , گرود , فندق , تخم آفتابگردان , پنير , تخم مرغ , ماست , شير , غلات , سبزيجات داراي برگ سبز . 


نقش ویتامین B3


نقش ویتامین B3 ويتامين B3 (نياسين ,اسيد نيكو تينيك , نيكو تينا ميد ) عملكرد آن در بدن : متابوليسم انرژي . براي سلامت پوست وبافت دستگاه گوارش اهميت دارد . تحريك جريان گردش خون . منابع غذايي آن : جگر , گوشت گوساله , مرغ , ماهي , گردو , فندق , مخمر , لوبيا , تخم مرغ , شير , غلات , سبزيجات داراي برگ سبز  علايم كمبود آن : بيماري پلاگرا (حساسيت به نور , خستگي , بي اشتهايي , جوشهاي پوستي , زبان قرمز همراه با سوزش ) . عوارض مصرف بيش از حد آن : سرخ شدن و بر افروخته شدن صورت , گردن و دستها , آسيب به كبد . مقدار مصرف ضروري روزانه : 19 ميلي گرمنقش ویتامین B5ويتامين B5 ( اسيد پانتوتنيك) عملكرد آن در بدن : در توليد ومصرف انرژي نقش مهمي را دارد . براي سلامت پوست واعصاب اهميت دارد . منابع غذايي آن : گردو , فندق , مرغ , خشكبار , شير . علايم كمبود آن : خستگي , اختلالات خواب , تهوع . عوارض مصرف بيش از حد آن : مشخص نشده است . مقدار مصرف ضروري روزانه : 6 ميلي گرم .نقش ویتامین B6ويتامين B6 (پيريدوكسين) عملكرد آن دربدن : كمك به پروتئين بدن براي ساخت بافتهاي بدن . كمك به متابوليسم چربي . تسهيل درآزادسازي گليكوژن ازكبدو عضلات . كمك به توليد گلبولهاي قرمز خون. تنظيم تعادل مايعات بدن.

منابع غذايي آن : تخم آفتابگردان , لوبيا , مرغ , جگر , تخم مرغ , گردو , فندق , سبزيجات داراي برگ سبز . موز , خشكبار . عوارض كمبود آن : اختلالات عضلاني وعصبي .

نقش ویتامین B12

نقش ویتامین B12ويتامين B12 ( سيانوكبال آمين) عملكرد آن دربدن : داراي نقش مهمي در توليدگلبولهاي قرمز خون و ساختمان ماده ژنتيكي مي باشد .تحريك كننده رشد در كودكان مي باشد .كمك به عملكرد سيستم عصبي و متابوليز چربي و پروتئين در بدن .

منابع غذايي آن : غذاهاي پروتئيني حيواني شامل گوشت قرمز ‌, ماهي , مرغ , شير , ماست , تخم مرغ . علايم كمبود آن : نوعي كم خوني به نام آنمي پرنيسيوز(كاهش وزن , ضعف , پوست رنگ پريده) افسردگي , ازدست دادن حافظه , گيجي . 


نقش بيوتين

نقش بيوتين عملكرد آن دربدن : متابوليسم انرژي .

 منابع غذايي آن : زرده تخم مرغ , جگر , ساردين , آرد سبوس دار سويا . علايم كمبود آن : اختالالت پوستي , افسردگي , درد عضلاني

فولات (اسيد فوليك ,فولاسين)

. فولات (اسيد فوليك ,فولاسين) عملكرد آن دربدن : كمك به ساختن گلبولهاي قرمز خون . كمك به تجزيه و استفاده از پروتئين . داراي نقش مهم در تقسيم سلولي درحين حاملگي . موثر درعملكرد مغز .

منابع غذايي آن : سبزيجات , گردو , فندق , لوبيا , سبوس غلات , ميوه , جگر , زرده تخم مرغ , آب ميوه . علايم كمبود آن : كم خوني , اختلالات گوارشي .


 ويتامين C ( اسيد اسكوربيك)


 ويتامين C ( اسيد اسكوربيك) عملكرد آن در بدن : ضروري براي ساختمان بافت همبند كه در پوست , غضروف , استخوانها و دندانها وجود دارد . كمك به التيام يافتن زخمها. تحريك كننده سيستم ايمني . كمك به جذب آهن در بدن . آنتي اكسيدان .

منابع غذايي آن : ميوه هاي ترش , شاتوت , توت فرنگي , تمشك , سبزيجات , خربزه طالبي , گل كلم , گوجه فرنگي , فلفل سبز و قرمز , سيب زميني , كلم .علايم كمبود آن : بيماري اسكوروي (خونريزي از لثه ها , ضعف),تاخير در التيام زخمها , اختلال در پاسخ ايمني بدن. عوارض مصرف بيش از حدآن : اختلالات گوارشي , اختلال در بعضي نتايج آزمايشگاهي .


نقش ویتامین d


نقش ویتامین dویتامین د را که کلسیفرول می‌نامند، یکی از ویتامین‌های لازم برای بدن و از ویتامین‌های محلول در چربی است، که به رشد و استحکاماستخوان‏ها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک می‌کند.این ویتامین با ایجاد افزایش جذب فسفر و کلسیم از روده‌ها و کاهش دفع از کلیه به متابولیسم استخوان‌ها کمک می‌کند و همچنین از طریق ترجمه ژنهای هسته سلول به رشد سلول کمک می‌کند.منبع اصلی دریافت این ویتامین بجز منابع گیاهی مثل غلات و حیوانی مثل ماهی ساردین و شیر، نور آفتاب است.بطوری که ۱۰ تا ۲۰ دقیقه ماندن در زیر نور آفتاب، نیاز روزانه بدن انسان به این ویتامین را تامین می‌کند.کمبود این ویتامین همچنین باعث پوکی استخوان در کهنسالی می‌گردد.دریافت ویتامین د و کلسیم باعث افزایش قدرت و هماهنگی عضلات در افراد کهنسال می‌شود.همچنین ویتامین دی باعث پیشگیری از بروز بیماری‌هایی مانند راشیتیسم در کودکان، استئومالاسی در بزرگسالان و پوکی استخوان در کهنسالی می‌شود.همچنین این ویتامین به رشد و استحکام استخوان‌ها و رشد سلولها کمک زیادی می‌کند.نیاز روزانه برای این ویتامین برای هر فرد بالغ ۱۰ میکروگرم یا حداکثر ۲۰۰۰ واحد در روز می‌باشد.در دوران کودکی و پیری این میزان بالاتر است. [۲] [۳] همچنین مصرف ویتامین دی در سلامت مغز و جلوگیری از آلزایمر موثر است.[۴]منابع حاوی ویتامین دی [ویرایش]چربی ماهی‌ها مانند قزل‏ آلا منبع غنی ویتامین دی هستندآفتاب:تابش اشعه ماوراء بنفش به پوست انسان باعث می‌شود که ماده‌ای به نام دهیدروکلسترول با طی مراحلی در بدن در کلیه به ویتامین دی تبدیل شود.افراد با پوست روشن‌تر نسبت به تیره‌ترها می‌توانند در مدت کمتری که زیر آفتاب مانده‌اند نیاز خود به این ویتامین را تامین کنند.منابع گیاهی:غلات و برخی سبزیجات و میوه‌جات.

منابع حیوانی:کره، روغن کبد ماهی، زرده تخم مرغ، خامه، جگر، ماهی ساردین حاوی مقادیر زیادی از این نوع ویتامین هستند.دریافت این ویتامین به صورت مصنوعی مثل کپسول و آمپول.


نقش ویتامین ای (Vitamin E


نقش ویتامین ای (Vitamin E) همانطور که گفته شد این ویتامین در بدن نقش یک آنتی اکسیدان را ایفا می‌کند و از سلول‌های بدن در مقابل تخریب حفاظت می‌کند، یعنی این ویتامین توانایی زیادی در خنثی کردن رادیکال‌های آزادی دارد که درون سلول‌های بدن و بطور طبیعی ساخته می‌شوند و چون دارای الکترون جفت‌نشده هستند برای متعادل کردن خودشان اقدام به جذب الکترون‌های سلول‌های سالم بدن می‌کنند و از این طریق به آنها صدمه می‌زنند[۳][۴].خاصیت آنتی اُکسیدانی این ویتامین به آن اجازه می‌دهد تا از لطمه دیدن داخل رگ‏ها و سکته قلبی پیشگیری کند.کمبود ویتامین بیشتر در بیماری‌های قلبی نمود پیدا می‌کند.همچنین این ویتامین دارای خاصیت ضد انعقادی می‌باشد که به جریان راحت خون در رگ‌هایی که دارای پلاکت‌های چربی چسبنده به دیواره هستند، کمک می‌کند.ویتامین ای همچنین باعث افزایش سطح ایمنی بدن در مقابل بیماری‌ها، جلوگیری از پیشرفت بیماری آلزایمر، کمک به درمان بیماری‌های چشمی مثل آب مروارید و دژنراسیون ماکولر، کاهش احتمال حملات قلبی در بیماران مبتلا به دیابت، کند کردن روند پیری سلول‌ها، تقویت انسان در مقابل آلودگی‌های زیست محیطی، مقابله با کم خونی، درمان مشکلات ناشی از چربی‌های بد هضم و کمک به بهبود بیماری‌های پوستی، زخم‌ها، اختلالات تولید مثل و کاهش دردهای پیش از قاعدگی [۵] و کاهش علائم و نشانه‌های لوپوس می‌شود[۶] .همچنین این ویتامین در درمان انواع سرطان‌ها مانند پروستات، پوست، و دهان کمک می‌کند.در تحقیقی نشان داده شده است که مردانی که از آلفا توکوفرول بیشتری استفاده کردند، خطر ابتلا به سرطان پرستات در آنان ۵۳٪ کمتر از سایر مردان بوده است[۷].همچنین تحقیقات نشان داده که مصرف این ویتامین در دوران بارداری به کاهش خطر ابتلای نوزاد به بیماری آسم می‌انجامد.در این تحقیق نوزادانی که مادرشان کمترین میزان دریافت ویتامین ای را داشته‌اند پنج برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به آسم بوده‌اند [۸] .این ویتامین در جلوگیری از ابتلا به سکته مغزی در افراد غیر سیگاری نقش دارد اما در افراد سیگاری خیر.

منابع حاوی ویتامین ای این ویتامین تنها در منابع گیاهی و در منابع چربی حیوانی یافت می‌شود.موادی مثل روغن‌های گیاهی مثل روغن آفتاب گردان و زیتون ٬ ذرت و بادام ٬ آجیل تازه(فندق ٬ بادام ٬ گردو ) ٬ اسفناج ٬ کلم پیچ ٬ سویا و سیب زمینی دارای مقادیری از این ویتامین می‌باشند.همچنین روغن جوانه گندم غنی‌ترین ماده غذایی از لحاظ ویتامین ای می‌باشد.در میوه‌هایی مثل هلو و یا مارچوبه نیز به طور نسبی این ویتامین یافت می‌شود.به جز منابع طبیعی ویتامین ای به صورت مصنوعی و به شکل قرص و آمپول نیز در دسترس می‌باشد.میزان نیاز روزانه بدن انسان به این ویتامین ۷ تا ۹ میلی گرم می‌باشد.این دارو اعتیاد آور است.



نقش ویتامین k


نقش ویتامین k فواید ویتامین کا مهمترین فایده این ویتامین جلوگیری از خونریزی است.ویتامین کا در کنترل و درمان خونریزی ناشی از بیماری‌های کبد ٬ زردی و زخم معده سودمند است و همچنین خونریزی‌های ناشی از استفاده طولانی مدت از آسپرین‏ها و آنتی‏ بیوتیک‏ها را درمان می‌کند.همچنین این ویتامین در درمان خونریزی شدید در دوران قاعدگی مفید است.به نوزادان زودرس که امکان خونریزی در آنها زیاد است هم بعد از تولد ویتامین کا تزریق می‌کنند.همچنین این ویتامین در پیشگیری از سنگ کلیه و درمان پوسیدگی استخوان سودمند است.نوع مصنوعی آن که محلول در آب است در درمان زخم‌های پوستی مفید استمنابع حاوی ویتامین کا [ویرایش]کاهو سرشار از ویتامین کا است.نیمی از ویتامین کا مورد نیاز بدن توسط باکتری‌ها در روده خود انسان ساخته می‌شود .

علاوه بر آن مواد غذایی شامل جعفری، کلم، اسفناج،گل کلم، زرده تخم مرغ، کاهو، چای سبز ٬ گوجه فرنگی٬ مارچوبه، کرفس، لوبیا سبز، شاهی، شلغم ٬ روغن سویا ٬ روغن کبد ماهی و برگ سبز ونخودسبز پخته‌است. همچنین در شیر، گوشت و میوه جات به مقدار کم وجود دارد.میزان نیاز روزانه انسان به این ویتامین در مردان ۸۰ میکروگرم و در زنان ۶۵ میکروگرم است.مقداری از این ویتامین در کبد ذخیره می‌شود که جوابگوی نیاز یک هفته بدن انسان می‌باشد.خوردن سبزی‌های پربرگ و تیره برگ برای دریافت این ویتامین سودمند است.همچنین چون این ویتامین محلول در چربی است، خوردن سس با سالاد باعث افزایش جذب این ویتامین می‌شود.


نقش مولتی ویتامین فارماتون


نقش مولتی ویتامین فارماتوناین دارو که در کشور ما با توجه به وجود مارک فارماتون بر روی کپسول ها و در شیشه ها به نام “فارماتون” شناخته می شود، یکی از محصولات مشهور شرکت فارماتون می باشد. این دارو به دلیل فرم خاص دارویی، سوسپانسیون درون کپسول نرم، دارای فراهمی زیستی بسیار خوبی است و جزو مقبولترین مولتی ویتامین ها در کشور است.ژریاتریک فارماتون دارای چهار گروه ماده ی فعال است:1- عصاره جینسنگ با غلظت بالا.2- دی متیل آمینو اتانول بی تارتارات.3- مواد دخیل در متابولیسم. (ویتامین ها، مواد معدنی، عناصر کمیاب)4- مواد موثر در متابولیسم چربی ها که سبب برداشت یا کاهش ذخابر چربی کبد می شوند. (کولین، اینوزیتول، لینولئیک اسید)ژریاتریک فارماتون به دلیل مواد تشکیل دهنده ی آن در افراد میانسال و جوانتر که به دلیل فعالیتهای بیش از اندازه فکری و بدنی دچار استرس می باشند، نیز مورد استفاده است.جین‏سنگ (جین‏سینگ) دارای انواعی از پاناکسوزیدها و پاناگزاتریول و پاناگزادیول استبه دلیل وحود دی متیل آمینو اتانول بی تارتارات، ژریاتریک فارماتون یک ترکیب بهبود دهنده ی خلق و خوی بسیار ضعیف است.. این ترکیب دارای اثر محرک نسبی بر روی مغز و بدن می باشد که باعث احساس افزایش تمرکز و احتمالا بهبود حافظه می گردد.در این ترکیب دارویی حدود ۲۰ نوع ویتامین و ماده ی معدنی مناسب برای بدن انسان وجود دارد که می تواند کمبود ویتامین های ناشی از سو تغذیه یا سو جذب را برطرف نماید.منع مصرف و عوارض جانبیبا توجه به عدم وجود مستندات کافی در مورد مصرف جینسینگ و در متیل آمینو اتانول دی تارتارت در دوران حاملگی و شیردهی بهتر است در این دوران استفاده نشود. همچنین مصرف این دارو در کودکان توصیه نمی شود. در افراد دیابتیک با توجه به وجود ترکیبات گلوکوژن در این دارو باید، مصرف آن با احتیاط صورت گیرد.مقدارمصرف (دوزاژ)ابتدا روزی دو کپسول، یکی همراه صبحانه و  یکی همراه ناهار، برای دو تا سه هفته، بعد از این مدت روزی یک کپسول همراه صبحانه مصرف می شود.توصیه های عمومی:بهتر است کپسولها همراه با مقدار کمی از مایعات مصرف شوند. در صورتی که بلع کپسول مشکل است می توان آن را برش داد و محتویات آن را همراه مقداری مربا یا عسل میل نمود. مصرف این دارو ساعت خاصی ندارد، در صورت فراموشی یک دوز آن دوز را حذف نمایید. این دارو باید در جای خشک وخنک نگهداری شود. ___________________________________________________________اطلاعات مهم در مورد قرص فارماتون:

1- بهترین زمان برای مصرف ویتامین و مکمل های معدنی مانند فارمتون در هنگام صرف غذاست. اگر آنها را با شکم خالی مصرف کنید، ممکن است بدنتان نتواند به خوبی آنرا جذب کند و دچار ناراحتی های معده شوید.

2- فارماتون داروی چاقی نیست. سوخت و ساز را بهبود می بخشد و مثل همه مولتی ویتامین ها اشتها آور است.

3- فارماتون را مصرف نکنید اگر:-مشکلات کلیوی دارید.-مشکلاتی درافزایش جذب اهن دارید، مانند هموکروماتوزیس-یا اگرسطح کلسیم ادرار یا خونتان بالا ست.-یا اگر به مواد ساخته شده در این دارو حساسیت دارید.-اگر به سویا یا بادام زمینی حساسیت دارید نباید این کپسول را مصرف کنید.

4- می توانید روزی یک قرص مصرف نمایید که بهترین زمان آن را با توجه به عملکرد بدن خودتان انتخاب کنید، مثلا اگر از صبح تا عصر مجبورید کار کنید و در این زمان احساس خستگی می کنید صبح ها بعد ازصبحانه یک قرص مصرف نمایید (بهتر است با مقدار کمی آب مصرف شود).


فوايد مصرف امگا 3


فوايد مصرف امگا 3 :

1- كاهش كلسترول و تري گليسريدهاي خون.

 2- كاهش فشار خون.

3- پيشگيري از بيماريهاي قلبي- عروقي. مصرف دو وعده ماهي در هفته خطر سكته و حملات قلبي را تا 50 درصد كاهش ميدهد.

4- كاهش وزن.

5- درمان و كاهش دردهاي مفاصل-آرتريت روماتوئيد و آرتروز.

6- درمان پوكي استخوان. امگا 3 جذب كلسيم را افزايش داده و رسوب كلسيم را در استخوانها تسهيل ميكند

.7- درمان افسردگي. افرادي كه امگا3 به اندازه كافي دريافت نميكنند بيشتر مستعد افسردگي ميباشند.

8- التايم سوختگيها. با كاهش التهاب و تسريع التيام زخمها.

9- امگا 3 علايم آسم را تخفيف داده و امگا 6 آن را تشديد ميكند.

10- كاهش دردهاي قاعدگي.

11- كاهش التهاب در سرتاسر بدن

.12- جلوگيري از تصلب شرايين.

13- شل شدن و گشاد شدن عروق خوني. حفظ انعطاف پذيري ديواره عروق و پيشگيري از تشكيل پلاك در ديواره عروق.

14- جلوگيري از رشد سلولهاي سرطاني.

15- افزايش سطح هورمون رشد.افزايش رشد عضلات.

16- كاهش لخته شدن خون. خاصيت ضد انعقادي. كاهش ويسكوزيته (گرانروي) خون.

17- افزايش تمركز و قوه ادراك.

18- نقش در تكامل مغز و رشد سلولهاي عصبي و حفظ سلامتي چشمها (مصرف آن به زنان باردار و شيرده توصيه ميگردد). درمان خشكي چشم.

19- كاهش بروز سرطانهاي پستان، تخمدان، پروستات، معده و روده بزرگ.

20- كنترل و تعديل اختلالات خود ايمني.

21- پيشگيري و يا درمان: آلزايمر- آسم- اختلال كم توجهي- بيش فعالي -اختلال دو قطبي-اختلالات تغذيه اي -سرطانها-اگزما-ميگرن-پسوريازيس-آكنه.

22- بهبود توان ذهني و حافظه.

23- جلوگيري از پيري زود رس.

24- كاهش و پيشگيري از آريتمي.

25- تثبيت انسولين وقند خون.

26- پوست را لطيف و نرم ميكند.چه كساني نبايد امگا 3 مصرف كنند:

1- افرادي كه دچار اختلالات خوني ميباشند.

2- كساني كه پوستشان براحتي دچار كوفتگي و كبود شدگي ميگردد.

3- كساني كه از داروهاي رقيق كننده خون مثل آسپرين و يا وارفارين استفاده ميكنند. چونكه امگا 3 نيز  داراي خاصيت رقيق سازي خون است.

4- افرادي كه به غذاهاي دريايي حساسيت دارند.

5- مصرف دوز بالاي امگا 3 سيستم ايمني بدن را سركوب ميكند بنابراين كساني كه سيستم ايمني بدنشان ضعيف است نبايستي از آن استفاده كنند.

6- افرادي كه فشار خون خيلي بالا و كنترل نشده دارند.عوارض جانبي امگا 3:مصرف به اندازه امگا 3 بسيار بي خطر است.

 1- مصرف بيش از حد امگا 3 موجب اسهال، احساس تهوع و احساس طعم ناخوشانيد در دهان ميشود

 2- مصرف دوز بالاي امگا 3 جذب ويتامينهاي A-D-E وK را كاهش ميدهد.

3- بوي ماهي در تنفس، مدفوع روغني و چرب از عوارض نادر مصرف امگا 3 ميباشد.

4- در برخي افراد ديابتي موجب بالا رفتن قند خون ميگردد.

5- مصرف بيش از 3 گرم امگا 3 در روز خطر سكته هموراژيك (پاره شدن عروق مغز) را افزايش ميدهد.مولتی ویتامین سنتروم سنتروم یکی از معتبرترین و معروفترین مکملهای غذایی است .اثرات مفید مولتی ویتامین سنتروم در سلامتی بدن شامل موارد زیر است :

1- حفاظت از سلول های بدن در برابر حملات رادیكال های آزاد به عنوان یك آنتی اكسیدان مهم .

2- حفظ سلامتی دستگاه تولید مثل.

3- حفظ سلامتی دیواره مویرگ ها و قوی ساختن رگ های خونی.

4- حفظ سلامتی پوست.5

- حفظ سلامتی قلب و مغز.

6- حفاظت از گلبول های قرمز خون.

7- جلوگیری از تخریب ویتامین ها a وc .

موارد موجود در مولتی ویتامین سنتروم : ویتامین A ،ویتامینE ،ویتامینC ،فولیک اسید،ویتامین B1 ،ویتامین B2 ،نیاسین آمید ،ویتامین B6 ،ویتامین B12 ،ویتامین D ،بیوتین،پانتوتنیک اسید.فسفر،ید،آهن،منیزیم،مس،رو ی،منگنز،پتاسیم،کلر،کرم،مولیبد ن،سلنیوم،ویتامینK1 ،نیکل،سیلیکون،وانادیم و تین و کلسیممشخصات قرصها:قرصها به رنگ صورتی مایل به نارنجی ودارای centrum وAF2 حک شده بر روی قرصها میباشد.



مولتی ویتامین مینرال

مولتی ویتامین مینرال بسیاری از متخصصان تغذیه عقیده دارندکه در صورت استفاده مناسب از غذاهای مفیدی مثل میوه و سبزیجات ، مصرف مکمل های ویتامینی و مواد معدنی ( مینرال ها ) فقط اتلاف وقت و هزینه خواهد بود . آنچه که آنها از آن بی اطلاع هستند این است کهارزش غذایی تولیدات ما روز به روز در حال کاهش است .مقادیر کمتر مواد مغذی در میوه ها و سبزیجات امروزی ناشی از تمایل صنعت کشاورزی برای تولید محصولات بزرگتردر زمان کوتاهتر می باشد . مواد مختلف تسریع کننده رشد – پرورش گزینشی و کودهای مصنوعی – موجب کاهش توانایی این محصولات در ساخت مواد مغذی یا جذب آنها از خاک می گردند .همچنین شواهد نشان داده که کشت مکرر در یک خاک یکسان به مرور باعث تخلیه آن خاک از مواد مغذی خواهد شد . تلاش برای کاشت و برداشت محصول بیشتر در مزارع می تواند با کاهش ارزش غذایی محصولات تولید شده در آنها همراه باشد .حرف آخر اینکه : همچنان به مصرف مکمل های ویتامین و مینرال ادامه دهید . درست است این مواد نمی توانند جای مواد غذایی اصلی را بگیرند ولی همانطوری که از نامشان پیداست تکمیل کننده و مکمل مواد غذایی اصلی می باشند



مطالب مشابه :


ویتامین ای

ویتامین ای (Vitamin E) یکی از ویتامین‌های محلول در چربی است. این ویتامین همچون ویتامین ث خاصیت




عوارض مصرف زیاد ویتامین های E،B وC

مقالات ورزشی - عوارض مصرف زیاد ویتامین های e،b وc - مقالات ورزشی و اصول تناسب اندام(فیتنس)




عوارض کمبود ویتامین ها

عوارض کمبود ویتامین آ سه بیماری ناشی از کمبود ویتامین ای در جوجه ها ی در حال




ویتامین‌ها و مینرال‌ها - خواص - میزان مصرف - عوارض

ویتامین‌ها و عوارض - قالب ورزشکارانی که کالری کافی برای پوشش نیازهای تغذیه ای خود




نقش ویتامین ها و منابع آنها در بدنسازی

عوارض مصرف بيش از حد آن : سرخ شدن و بر افروخته شدن صورت , نقش ویتامین ای (Vitamin E.




عوارض کمبود ویتامین ها ومواد معدنی

عوارض کمبود ویتامین ها زیرا آنتی بیوتیک موجب از بین رفتن باکتری های روده ای که مسئول




عوارض کمبود ویتامین B12

عوارض کمبود ویتامین باید در مصرف مواد غذایی تنوع وجود داشته باشد و هر ماده‌ای که کمتر




ویتامین ها

کمبود ویتامین ای باعث چه مشکلاتی می شود؟ 2- نارسایی جنسی از عوارض کمبود این ویتامین است.




برچسب :