نحوه تدوين گزارش کارآموزی

باسمه تعالي

قوانين دانشگاه شمال براي كارآموزي رشته حسابداري

1)"طبق صورتجلسه 102 شوراي آموزشي دانشگاه شمال" كليه دانشجويان ترم آخري كه حداكثر تعداد واحد باقي مانده ايشان بدون احتساب واحد كارآموزي 10 واحد باشد و حداقل 3 روز در هفته واحد درسي نداشته باشند مجاز به اخذ همزمان واحدهاي باقي مانده و كارآموزي و گذراندن كارآموزي در همان نيمسال تحصيلي خواهند بود.

تبصره : در تابستان در صورتيكه تا سقف 24 واحد باقي مانده باشد اشكالي ندارد.

2) طبق صورتجلسه 105 شوراي آموزشي دانشگاه شمال" دانشجويان مقطع كارداني و كارشناسي ناپيوسته ميتوانند در نيمسال تابستان با كارآموزي يا كارورزي فقط يك درس تا سقف 6 واحد اخذ نمايند.

3)دانشجويان مقطع كارشناسي در صورت اخذ كارآموزي در نيمسال تابستان مجاز به اخذ واحد ديگري نميباشند.

4)درصورت عدم رعايت موارد فوق، اداره كل امور آموزشي نسبت به حذف دروس اخذ شده (خارج از مقررات فوق) اقدام خواهد.

5)مهلت ارايه گزارش كاراموزي،حداكثر 10 روز پس از اتمام كاراموزي مي باشد و دانشجويان بايد گواهي اتمام كاراموزي و ساير گزارشات مربوط را تحويل دفتر ارتباط با صنعت نمايند .

6)حتما مجوز گذراندن دوره كارآموزي را از مديرگروه و كارشناس آموزش و دفتر ارتباط با صنعت اخذ كنيد كه مشكلي براي شما پيش نيايد.

7)دانشجويان كارشناسي ناپيوسته بايد به مدت 360 ساعت دوره كارآموزي را سپري كنند.براي دانشجويان كارداني پيوسته به ميزان 240 ساعت مي باشد.

8)بلافاصله بعد از استقرار در محل كارآموزي، تلفن و آدرس و نام محل كارآموزي و روزها و ساعت حضور خود و تاريخ شروع كارآموزي را به همراه نام خودتان براي اينجانب sms نمائيد(09117136825)

9)ساعت 21 لغايت 21.30 هر شب به جز روزهاي تعطيل مي توانيد با اينجانب تماس بگيريد.

10)اگر به هر دليلي در محل كارآموزي حضور نداريد حتما با اينجانب هماهنگ كنيد و از قبل، مرخصي بگيريد.

11)درپايان دوره بايد از محل كارآموزي يك نامه پايان كار گرفته و به دفتر ارتباط با صنعت ارائه دهيد و سپس به استاد مربوطه مراجعه نمائيد.

12)علاوه بر فرمهاي روزانه كه تكميل مي كنيد بايد گزارش مبسوطي كه شامل موارد ذيل مي باشد و حتما بايد تايپي باشد و با طلق و شيرازه صحافي شده باشد به استاد مربوطه تحويل دهيد.

اطلاعات مورد نياز در گزارش كارآموزي رشته حسابداري

1)معرفي شركت شامل :نام شركت،نام مديرمالي و معرفي كامل ايشان از نظر تحصيلات و سوابق تجربي،آدرس دقيق شركت، تلفن شركت،كداقتصادي شركت، نام مديرعامل شركت، معرفي محصولات شركت، تعداد كل پرسنل، تعدادپرسنل شاغل در بخش مالي‏،صادرات دارد يا نه؟‏

2)آيا شركت داراي صورتهاي مالي مي باشد؟صورتهاي مالي سال مالي قبل شامل ترازنامه،‏صورت سودوزيان و صورت حساب گردش وجه نقدبايد ضميمه گزارش نهايي كارآموزي شود.                            

3)نرم افزار حسابداري مورد استفاده چيست؟ قسمتهاي مختلف نرم افزار به طور كامل شامل صدور سند،خزانه داري، انبارداري، فروش و دفترداري و تهيه صورتهاي مالي توضيح داده شود.اين نرم افزار ‏در چه تاريخي و به چه قيمتي خريداري شد؟قرارداد پشتيباني آن چگونه است؟يعني آيا به صورت حضوري براي رفع مشكلات مراجعه مي كنند و يا اينكه به صورت تلفني و مكاتبه اي و يا اينترنتي و ... .آيا بين بخش انبار با بخش حسابداري از نظر نرم افزاري ارتباط برقرار است؟روش ارزشگذاري(فايفو‏، ميانگين،... )موجودي مواد و همچنين محصول در اين شركت به وسيله نرم افزار چگونه تعيين شده است؟آيا روش تعيين شده، بوسيله كاربر قابل تغيير است يا به طور فيكس مي باشد و غيرقابل تغيير؟            

4)چه كنترلهاي داخلي در زمينه حسابداري در اين شركت ‏‏،مشهود و چشم گير است؟به طور نمونه در مواردي به شرح ذيل در اين شركت به چه صورتي اقدام مي شود :تفكيك صادركننده چك از مغايرت گيرنده‏،وجود مدارك قوي و مستند براي صدور سند، صدور قبض انبار و حواله انبار،تحويل كالا از انبار فقط به شرط برگه درخواست كالا و ....

5)روش تهيه صورت مغايرت بانكي در اين شركت به چه صورتي است؟مانده واقعي يا از بانك به دفتر و يا از دفتر به بانك. بايد سعي كنيد حسابداري آن شركت را قانع نمائيد كه از روش مانده واقعي استفاده نمايد و تلاشهاي خودتان و دلايل طرف مقابل را براي عدم استفاده از روش مانده واقعي بيان كنيد.يك نمونه از صورت معايرت بانكي ضميمه شود.بعد از تهيه صورت مغايرت بانكي در اين شركت چه پيگيريهايي صورت مي گيرد؟معمولا چه اشتباهاتي توسط حسابدار شركت در تنظيم صورت مغايرت بانكي اتفاق مي افتد؟چه اشتباهاتي در صدور چك در اين شركت اتفاق افتاده است؟حسابدار بانك در خصوص اين شركت تاكنون چه اشتباهاتي را مرتكب شده است؟

6)رعايت قوانين كار و بيمه براي پرداخت حقوق و دستمزددر اين شركت به چه صورتي است؟آيا همه پرسنل از بدو ورود به اين شركت‏بيمه مي شوند؟آيا ليست حقوق و دستمزد كه به ادارات دارايي و تامين اجتماعي ارائه مي شود همان ليست واقعي حقوق و دستمزد شركت است و يا متفاوت است؟در مورد نحوه و ميزان پرداخت عيدي،سنوات وهمچنين ميزان ساعت كار، ‏مرخصي‏،غيبت و نرخ جريمه مربوطه در اين شركت،نحوه محاسبه اضافه كار و چگونگي مشمول بودن يا نبودن اضافه كار در ليست بيمه اي و ليست مالياتي،به طور كل هر آنچه كه از ليست حقوق و دستمزد ماهيانه اين شركت اطلاعات لازم بدست مي آوريد مطلب بنويسيد.اين مطالب بايد به گونه اي باشد كه بتوانيد حقوق و دستمزد ماهيانه يك پرسنل را به خوبي محاسبه نمائيد و در اين زمينه بايد بتوانيد كليه جزئيات را در نظر بگيريد.مثلا بايد در اين زمينه‏،سيستم حضور و غياب شركت را نيز مورد ارزيابي قرار داده و بنويسيد كه سيستم مزبور چگونه است و اطلاعات ورود و خروج پرسنل چگونه به بخش حسابداري منتقل مي شود؟فيش حقوقي پرسنل در اين شركت به چه صورتي است و چگونه تنظيم و ارائه مي شود؟

7)آيا بهاي تمام شده محصولات شركت مشخص است؟در صورت مثبت بودن پاسخ‏،اطلاعاتي از نحوه بدست آوردن بهاي تمام شده وهمچنين اسامي موادمستقيم و موادغيرمستقيم وطبقه بندي دستمزد مستقيم و غيرمستقيم وسرباررا در اين شركت بيان كنيد. در اين شركت،توليدات براساس مرحله اي است و يا اينكه به صورت سفارش كار مي باشد؟خط توليد اين شركت را بايد بتوانيد توصيف كنيد.گردش كار در خط توليد اين شركت به چه صورتي است؟فاصله بين خط توليد با انبار شركت چقدر است و براي انتقال مواد اوليه از انبار به خط توليد و همچنين انتقال محصولات به انبار از چه روشهايي و چه ماشين آلاتي استفاده مي شود؟آيا نحوه قرارگرفتن ماشين آلات در خط توليد به صورت بهينه است و با استفاده از روشهاي علمي و مهندسي طراحي شده اند و يا براساس تفكرات سنتي است و گام به گام با توسعه شركت،ماشين آلات به خط توليد اضافه شده اند؟

8)سيستم نگهداري موجودي كالا (دائمي يا ادواري)و روش ارزش گذاري آنها(فايفو-ميانگين-شناسايي ويژه - ...) چگونه است؟در صورتيكه سيستم ادواري است بنويسيد كه به چه دلايلي از سيستم ادواري در اين شركت استفاده مي شود؟براي روش ارزشگذاري نيز بنويسيد چرا از از اين روش استفاده مي شود؟به نظر شما چرا در اين شركت از روش دائمي و يا روش ادواري استفاده مي شود؟يعني دليل انتخاب سيستم مزبور چه چيزي بود؟اين سوال را در خصوص روش ارزشگذاري نيز توضيح دهيد.

9)ارتباط بخش فروش بابخش حسابداري به چه صورت است؟يعني هم از نظر نرم افزاري توضيح بدهيد و هم از نظر گردش كار كه چگونه اطلاعات لازم بين حسابداري و فروش مبادله مي شود؟اطلاعات پيش فاكتور و فاكتور چگونه از بخش فروش به بخش مالي منتقل مي شود؟آيا در بخش فروش،فرد ديگري به عنوان حسابدار فروش فعاليت مي كند؟آيا بخش فروش براي صدور فاكتور به طور مستقل عمل مي كند و يا بعد از امضاي مديرمالي نسبت به صدور فاكتور اقدام مي نمايد؟

10)يك نمونه از تمام فرم هاي مورد استفاده در اين شركت بايد ضميمه گردد.شامل فرم سند،قبض انبار،حواله انبار،درخواست كالاازانبار،فاكتوررسمي و غيررسمي فروش ،رسيد اسناددريافتني ،دستور پرداخت چك،رسيد دريافت وجه توسط صندوق،دستور پرداخت وجه از صندوق، ساير فرمهاي مربوط به امور مالي،همچنين چند نمونه از فاكتورهاي خريد كه معمولا هميشگي است و مربوط به مواداوليه مهم اين شركت است را ضميمه كنيد.

11)يك نسخه كپي از آئين نامه اداري و مالي شركت ضميمه شود.در صورت محدوديت و عدم اجازه مسئولين‏براي كپي گرفتن ، بايد يك گزارش كامل از آئين نامه مزبور تهيه شود.يعني آئين نامه اداري و مالي مزبور داراي چه بخشهايي و چه موادي است و در اين خصوص بايد شرح مختصري از هر ماده را بنويسيد.

12)آيا اين شركت در خصوص ارزش افزوده ثبت نام شده است و مجاز به اخذ ارزش افزوده مي باشد؟در خصوص ارزش افزوده اين شركت بايد اطلاعات لازم را جمع آوري كنيد و روش ثبت حسابداري مورد عمل در اين شركت را در خصوص ارزش افزوده بنويسيد و تجزيه و تحليل كنيد و با دستورالعمل سازمان امور مالياتي مقايسه كنيد . همچنين بنويسيد كه در اين شركت،ليست فروش ها و خريدها در پايان هر سه ماه و به همراه اظهارنامه ارزش افزوده به دارايي ارائه مي شود؟

13)وضعيت پرونده مالياتي اين شركت در سه سال اخير به چه صورتي بوده است؟آيا ماليات عملكرد بر اساس دفاتر شركت محاسبه شده است و يا اينكه به صورت علي الراس بوده است؟كپي از برگ تشخيص اوليه و برگ قطعي مالياتي مربوط به سه سال اخير شركت را ضميمه نمائيد.

14)آيا اين شركت داراي حسابدار مالياتي جداگانه است؟درصورت مثبت بودن،مشخصات كامل حسابدار مالياتي به همراه تلفن و آدرس و ميزان تحصيلات و سوابق تجربي ايشان ارائه شود.نحوه ثبت اطلاعات حسابداري توسط ايشان به چه صورتي است؟ يعني آيا اين حسابدار در محل شركت مستقر است و يا فقط به منظور دريافت مدارك و مستندات به شركت مراجعه مي كند و در پايان دوره مالي به شركت مراجعه مي كند؟به طور كل،گردش كار براي حسابداري مالياتي اين شركت را بنويسيد.

15)نحوه بايگاني اسنادحسابداري در اين شركت به چه صورت است؟چگونگي چيدمان زونكن در كمد و يا قفسه ، تعداد اسناد حسابداري در هر زونكن و تعداد كل اسناد حسابداري صادر شده در سال مالي قبل ، نحوه پانچ نمودن،‏نحوه منگنه كردن و به طور كل هر آنچه كه در بخش بايگاني اين شركت به چشم مي خورد توضيح داده شود.آيا اين شركت داراي فردي به عنوان بايگان است،آيا بايگاني امور مالي با بايگاني سايرقسمتها،ادغام شده است؟از فرد مسئول بايگان بپرسيد در زمان بايگاني نمودن به چه نكاتي توجه مي كند؟

16)امور مالي اين شركت داراي چه بخشهايي است(دبيرخانه،تنظيم اسناد،خزانه داري،بايگاني،اعتبارات اسنادي،رسيدگي و ..)؟ وظايف هر قسمت را بنويسيد و تعداد افراد شاغل در هر قسمت و ميزان تحصيلات و تجربه و ... را بنويسيد .به طور كامل بايد بتوانيد قسمتهاي مختلف را به طور كامل توصيف نمائيد.

17)آيا اين شركت داراي حسابرس است؟ درصورت مثبت بودن،اولا مشخصات كامل حسابرس(حسابداررسمي يا شركت حسابرسي) به همراه تلفن و آدرس و ميزان تحصيلات و سوابق تجربي ايشان ارائه شود(مربوط به سال مالي قبل).ثانيا گزارش حسابرسي سال مالي قبل نيز ضميمه شود.

18)تعداد 10 مورد فاكتور خريد و تعداد 10 مورد فاكتور فروش نيز ضميمه گزارش شود.

 

خلاصه گردش كار از نظر اداري براي گذراندن كارآموزي

 

1)پيدا كردن محل كارآموزي (ثبت شده، داراي سيستم حسابداري مدون، اظهارنامه،صورتهاي مالي،مديرمالي، )

 

2)گرفتن فرمهاي كارآموزي از انتشارات

 

3)مراجعه به مديرگروه جهت تائيد محل كارآموزي و استاد راهنما

 

4)صحبت شفاهي با استاد راهنما براي تائيد نهايي

 

5)مراجعه به دفتر ارتباط با صنعت براي گرفتن نامه پذيرش (آقاي پاشا اميري طبقه سوم دانشكده فني)

 

6)تحويل نامه پذيرش به شركت محل كارآموزي و گرفتن نامه قبولي از شركت مربوطه

 

7)تحويل نامه قبولي به دفتر ارتباط با صنعت

 

8)صدور نامه نهايي كارآموزي توسط ارتباط با صنعت و تحويل به دانشجو

 

9)تحويل يك نسخه از نامه نهايي به استاد راهنما.در ذيل اين نامه موارد ذيل را بنويسيد:

 

آدرس شركت،تلفن شركت،نام مديرمالي،شماره موبايل مديرمالي،شماره موبايل دانشجو، تاريخ شروع به كارآموزي،روزها و ساعات حضور در محل كارآموزي

 

10)مراجعه به محل كارآموزي و انجام كارآموزي- تكميل فرمهاي كارآموزي كه در هر روز چه اقداماتي انجام شده است.

 

11)تنظيم گزارش نهايي كارآموزي مطابق دستورالعمل مربوطه كه در قسمت بعدي ذكر شده است به علاوه اظهارنظر

 

12)در آخرين روز كارآموزي، اخذ نامه پايان كار از شركت به اين عنوان كه به مدت ... ساعت و از تاريخ ... لغايت .... در اين شركت مشغول به كار بوده است .اين نامه بايد مهر و امضا  داشته باشد و همچنين در فرمهاي كارآموزي نيز در صفحات مربوطه بايد نمره توسط سرپرست كارآموزي اعلام شده باشد.

 

13)تحويل نامه پايان كار به دفترارتباط با صنعت . مدير دفتر ارتباط با صنعت، اين نامه را به استاد راهنما ارجاع مي دهند.

 

14)تحويل نامه پايان كار به همراه فرمهاي كارآموزي و گزارش نهايي به استاد راهنما

 

15)دفاع از گزارش تنظيم شده در حضور استادراهنما و اعلام نمره توسط استاد راهنما

 

16)اخذ امضا از مديرگروه در ذيل فرم گزارش كارآموزي

 

17)تحويل فرم اعلام نمره گزارش كارآموزي به آموزش براي ثبت نهايي نمره

 

 

 

 


مطالب مشابه :


کارورزی

وبلاگ شخصي علوم تربیتی و روانشناسي - کارورزی - - وبلاگ شخصي علوم تربیتی و روانشناسي




طریقه نوشتن يک گزارش خبری

گزارشگر بايد از قوه قضاوت خود براي انتخاب اطلاعات مهم و نحوه نوشتن گزارش به




نحوه گزارش نویسی

تمونال well come to my tmonal تمونال - نحوه گزارش نویسی - مراتب خوش آمد گویی ما رو پذیرا باشید ---- دوستی




15 - گزارش کارورزی رشته ict

با نام خدا آغاز می‌کنم و در ابتدا به نحوه ‌ی نحوه ی نوشتن گزارش کارورزی ،ساعت




نحوه تدوين گزارش کارآموزی

حسابداری،کارشناسی ارشد،ملک محمد غلامی - نحوه تدوين گزارش کارآموزی - آموزش حسابداری عملی




گزارش نویسی در کارورزی گروهی

گزارش نویسی در کارورزی گروهی - پس از نوشتن گزارش جلسه گروه ü نحوه مشارکت و




گزارش بازدید از منزل:

پس از نوشتن گزارش لازم است گزارش نوشته شده،توسط دانشجو و سرپرست کارورزی مورد ارزیابی قرار




راهنما و آموزش تنظیم گزارش فیزیکی کارورزی 93-94

نحوه برخورد مدیر با نقاط ضعف کاری راهنمای ساده گزارش کارورزی نوشتن




گزارش کار کارورزی

کلیات و روش های فنون تدریس - گزارش کار کارورزی - کلیات و روش های فنون نحوه ورود به کلاس :




گزارش روزانه:

نوشتن اهداف و یکی از مهم ترین وظایف دانشجویان هنگام کارورزی ارزیابی نحوه




برچسب :