جزوه درس شیوه های جستجو در سایت ، استاد: جناب آقای صادق محمدی

جلسه اول:

در خصوص تاریخچه اینترنت و مفاهیمی چون موتورها جستجو، مرورگر ، و ...   توضیحاتی ارائه شد.

جلسه دوم:    30/7/93

طریقه ساخت پست الکترونیکی:

در اینجا نحوه ساخت یک Gmail  آموزش داده می شود:

ابتدا وارد موتور جستجوگر گوگل( google ) شده و در صفحه اول   گزینه gmail  را ( از بالای صفحه سمت راست )انتخاب می نماییم.   ( برای دیدن عکس در اندازه واقعی ، روی آن کلیک کنید.)

 1- اگر قبلا در رایانه شما پست الکترونیکی توسط کابر دیگری ایجاد یا استفاده شده باشد، ممکن است قبل از ورود به صفحه اصلی ساخت Gmail  با صفحات دیگری مواجه شوید که در این صورت می توانید به اینصورت ادامه دهید:

2- در صفحه باز شده که ممکن است تصویری مشابه تصویر زیر باشد،  در پایین صفحه و روی جمله                        sign in with a different account  کلیک نمایید.

 

3- در ادامه بر روی گزینه Add account مطابق شکل کلیک نمایید.

 

 4- در ادامه و دراین مرحله نیز بر روی جمله Greate an account  نموده تا وارد صفحه اصلی ساخت Gmail شوید.   لازم به ذکر است ، اگر قبلا بر روی رایانه شما پست الکترونیکی وجود نداشته باشد، شما مراحل 1  تا 4 را نخواهید داشت و مستقیما بعد از انتخاب گزینه Gmail  در همان ابتدا وارد صفحه زیر خواهید شد:

در این صفحه شما باید اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید

در ابتدا در کادر Name  نام و نام خانوادگی خود را به صورت کامل وارد نمایید

 در ادامه در کادر Choose your Username  کلمه یا جمله ای را که مایل هستید به عنوان نشانه و آدرس پست الکترونیکی شما باشد را وارد می نمایید.

توجه داشته باشید که هر جمله ای را که در این کادر وارد نمایید، همان طور که در کادر نیز مشاهده می نمایید پسوند  Gmai.com@ به آن اضافه و به عنوان آدرس پست شما ثبت می شود.

 در ادامه در کادر Create a Password  رمز ورودی خود را وارد می نمایید و در مرحله بعد و در کادر بعدی دوباره  همان رمز را وارد نمایید.

توجه: این رمز را بخاطر بسپارید

 در مرحله بعد و در کادر  Birthday  تاریخ تولد خود را به صورت میلادی وارد نمایید.

در ادامه و در کادر Gender اگر مرد هستید کلمه male  و اگر زن هستید کلمه female و در غیر اینصورت کلمه other  را انتخاب نمایید.

در کادر بعدی شماره تلفن همراه خود را بدون ( 0 ) وارد نمایید.

در کادر بعدی می توانید  آدرس ایمیلی را  وا

رد نماید. این آدرس به این خاطر است که اگر رمز ورود پست الکترونیکی تان یادتان رفت از طریق این ایمیل وارد شده اقدام نمایید.

در ادامه و در کادر Type the text کلمه یا اعدادی را که در تصویر ارائه شده است را  در کادر وارد نمایید.

و در انتها بر روی گزینه Next Step کلیک نمایید. 

 

 

چگونه به وسیله اینترنت تحقیق کنیم ؟

دانلود کتاب آموزش تحقیق در اینترنت (نسخه پی دی اف) :

http://www.txt.ir/ebooks/science/education/Reasearch_in_Internet/Reasearch_in_Internet.pdf

دانلود کتاب آموزش تحقیق در اینترنت (نسخه فشرده شده) :

http://www.txt.ir/ebooks/science/education/Reasearch_in_Internet/Reasearch_in_Internet.zip

 نوشته شده توسط سید محمد فقیه سبزواری 


چگونه در اینترنت تحقیق کنیم؟

بازیافت اطلاعات از اینترنت
  امکانات اینترنت در کل به چند دسته اصلی تقسیم می شود:
1.    پست الکترونیک (e-mail) و فهرستهای پستی (mailing lists)
2.    گروههای خبری (news groups)
3.    تلنت (telnet)
4.    انتقال پرونده (FTP) و آرچی (archie)
5.    گافر (gopher)
6.    وب   (web)
امروزه امکانات اینترنت به سمت وب رفته اند تا بدین ترتیب به سادگی در دسترس همه قرار گیرند. از پست الکترونیک گرفته تا سرویس دهنده های آرچی همه به نحوی به وب متصل شده اند. مبادله اطلاعات بین شخص و کامپیوتر در حین پردازش و سهولت و محیط چند رسانه ای وب، همه کاربران را به خود جلب کرده است.
 
جستجو در اینترنت
  با وجود بیش از چند میلیارد صفحه در اینترنت، پیدا کردن پایگاههای مورد نظر و جست و جو در اینترنت کار بسیار دشواری بود. ولی خوشبختانه پرتالهایی به نام موتور جستجو ایجاد شده که به اینترنت کمی نظم می دهد. یکی از ضروریات پژوهش در اینترنت، توانایی یافتن سایتهای دلخواه با استفاده از موتورهای جستجوست.
  به این نکته توجه کنید که برای پیدا کردن یک سایت در موتورهای جست و جو، خود را به جای طراحان آن سایت بگذارید و از کلماتی استفاده کنید که احتمال دارد آنها برای معرفی سایت استفاده کرده باشند.
  نحوه رتبه بندی سایتها در موتور جستجوی گوگل-که محبوبترین موتور جستجو بین کاربران اینترنت در دنیاست- به این صورت می باشد که چنانچه سایتهای دیگر، شما را به عنوان یک منبع در سایت خود معرفی کرده باشند، گوگل سایت شما را در فهرست خود قرار می دهد. هر چه تعداد این معرفی ها -که به صورت ابرمتن (hypertext) یا ابر ارتباطند (hyperlink) – بیشتر باشد،در رده های بالاتر نتیجه ها قرار می گیرید. بدین ترتیب این موتور جستجو از برخی سوء استفاده های قرار گرفتن در رده های بالای نتایج جلوگیری می کند.
 
عملگرهای جستجو
  اگر به دنبال متنی دو کلمه ای هستید، مثل hydrolic pumps ، چنانچه این دو کلمه را به صورت ساده در موتور جستجو وارد کنید، این دو کلمه را به صورت مستقل جست و جو خواهد کرد و هر صفحه ای که شامل این دو کلمه باشد (حتی اگر کلمات جدا از هم باشند)، به عنوان یک نتیجه برای شما ارسال خواهد کرد. یعنی اگر در صفحه ای کلمه water pump و hydrolic wheels آمده باشد، این صفحه یا سایت به عنوان نتیجه به شما معرفی می شود که در اصل هیچ ربطی به درخواست شما ندارد. برای جلوگیری از این مشکل باید کلمه یا جمله درخواستی را بین علامت نقل قول " " قرار دهید.
  علامت + قبل از هر کلمه، بدین معناست که آن کلمه حتما باید در جست و جو وجود داشته باشد. مطمئن شوید که در گوگل یک فاصله قبل از علامت مثبت بگذارید. 
 
  علامت – قبل از هر کلمه به این معناست که اگر آن کلمه در صفحه وجود دارد، آن صفحه از نتایج جست و جو حذف شود. مطمئن شوید که در گوگل یک فاصله قبل از علامت منفى بگذارید.
 مثلا اگر به دنبال بانکهای بین المللی هستید، به جز در منطقه خاورمیانه، جستجو را به روش زیر انجام دهید:
+International banks –Middle East
    کلمه AND بین دو کلمه، نشان می دهد که همه کلمات در یک صفحه وجود داشته باشند، مثلا washing AND machines AND Italy می تواند جست و جوی خوبی برای تولید کنندگان ماشین رختشویی در ایتالیا باشد.
  کلمهOR بین دو کلمه سبب می شود که هر کدام از آن کلمات که در صفحه موجود باشند، صفحه به عنوان نتیجه ارسال شود. مثلا اگر به دنبال خرید خودرو بی.ام.و هستید و نو یا دست دوم بودن آن اهمیتی ندارد، بهترین حالت جستجو این است:
BMW (new OR used)
  علامت ( ) برای محدود و مشخص کردن اطلاعات به کار می رود. مثلا برای خرید لوازم خانگی از اروپا یا آمریکا، متن جستجو باید به صورت زیر باشد:
(household AND products) (North America OR Europe)
 
 چنانچه بخواهید علاوه بر عبارت مورد نظرتان، مترادفهای آن را هم در گوگل جستجو کنید، علامت ~ را بدون فاصله قبل از عبارت مورد جستجو قرار دهید. مثلا اگر به دنبال واقعیتهایی درباره غذا و تغذیه و اطلاعات آشپزی هستید، بهترین حالت جستجو به صورت زیر است:
~food ~facts
  کلمه NOT قبل از هر کلمه مانند علامت – عمل می کند.
 
  در برخی از موتورهای جستجو می توانید مشخص کنید که اگر دو کلمه نزدیک هم قرار دارند به عنوان نتیجه ارائه شوند. در حالت معمولی اگر به دنبال "country house" هستید، چنانچه کلماتی بین این دو قرار گرفته باشندمثل country cottage house ، موتورهای جست و جو آن را به عنوان نتیجه ارائه نمی دهند. برای اینکه بتوانید مشخص کنید که به دنبال جمله یا کلماتی هستید که امکان دارد بینشان کلمه دیگری نیز وجود داشته باشد، می توانید جستجوی خود را با علامتهای (w) یا (n) انجام دهید، مانند
 country (w) house یا country (n) house
  موتورهای جست و جو از علائم مختلف برای جستجو استفاده می کنند، به عنوان مثال برای اینکه بتوانید در یک جست و جو، مقالاتی درباره کودک یا کودکان بیابید، می توانید جستجو را به صورت child* انجام دهید. با این کار هم کلمه child و هم کلمه children را جست و جو کرده اید. موتورهای جستجوی hotbot ، go و altavista از علامت * استفاده می کنند.
 
  توجه داشته باشید که علائمی که در فوق شرح داده شد، همیشه و در همه جا وجود ندارند و باید قبل از هر مورد، با شیوه جست وجوی هر موتور جستجو از طریق help آن آشنا شد.


جستجوی مؤثر
در خصوص استفاده از عملگرهای +،- ، or و * و نیز " " برای بالا بردن دقت جستجو در مقاله قبل مطالبی ارائه شد. اگر به دنبال کلیات جستجو و روشهای آن در اینترنت و یا فهرست موتورهای جستجو و ابر موتورهای جستجو و خلاصه مجموعه ای از دستورالعملها و آدرسهای مفید برای جستجو در اینترنت هستید به آدرس زیر مراجعه کنید:
http://dir.yahoo.com/computers-and-internet/internet/world-wide-web/searching-the-web/
در صورتی که مرکز اصلی جستجو و فهرست موتورهای جستجو را می خواهید به آدرس www.searchengineguide.com مراجعه کنید و بر اساس کلمات کلیدی مورد نظرتان، موتور جستجوی مناسب را بیابید. فراموش نکنید که سایت یاد شده به دنبال کلمات کلیدی شما نمی گردد، بلکه موتورهای جستجوی مناسب برای کلمات کلیدی شما را ارائه می کند. می توانید یک یا چند تای آنها را انتخاب کرده و سپس به جستجو بپردازید. سایت مناسب دیگری که تقریبا مشابه سایت قبلی است www.internets.com می باشد که بر اساس کلمات کلیدی مورد نظر شما موتورهای جستجوی مناسب را فهرست می کند.
جستجو در اینترنت یک هنر است بخش عمده آن بر اساس تجربه کار به دست می آید. هیچ منبع مشخصی این هنر را به شما نخواهد آموخت، ولی کلیات آن را می توانید با خواندن بخش help هر موتور جستجو بفهمید و احتمالا نکات مشترکی بین موتورهای جستجوی مختلف خواهید یافت. بنا بر این مراجعه به help هر موتور جستجو را فراموش نکنید.
  همچنین به یاد داشته باشید که موتورهای جستجو یک ماشین بیشتر نیستند. پس بهتر است کلمات کلیدی خود را تا حد امکان به کمیت نزدیک کنید(quantity)  و از به کار بردن کلمات کلیدی کیفی (quality) اجتناب کنید. مثلا به جای اصطلاح best sellers از top 10 sellers استفاده کنید

 

 

روش های جستجو و ترفند های جستجو درگوگل

موتورهای جستجوی زیادی برای پیدا کردن اطلاعات از دنیای بی نهایت وب وجود دارند . اما بیشتر کاربران فقط با تعداد معدود و معروف آنها کار می کنند . یکی از این موتورهای جستجو ” گوگل” می باشد . گوگل محبوب ترین موتور جستجوی جهان است که پربازدیدترین وب سایت اینترنتی نیز می باشد .
بد نیست بدانید تنها یکی از خدمات گوگل سرچ اطلاعات است . گوگل خدمات بسیار زیادی برای کاربران اینترنتی انجام می دهد و بی شک هیچ کاربر اینترنتی را نمی توان پیدا کرد که از خدمات این وب سایت بی بهره مانده باشد . این خدمات از سطوح بسیار پایین و برای افراد مبتدی و آماتور شروع می شود و به مراحل بسیار حرفه ای نظیر افزایش سرعت یک وب سایت توسط ابزار page speed و یا راه اندازی سرویس گوگل ارث برای مشاهده آنلاین هر نقطه از دنیا و . . . می رسد .

اولین شیوه مورد استفاده برای جستجو نوشتن عبارت مورد نظر در کادر جستجو است . بدین ترتیب گوگل شروع به جستجو در می کند و وب سایت هایی را برای شما لیست می کند که حداقل یکی از کلمات مورد نظر شما در آن باشد .
مثلاً اگر شما کلمه الکترونیک دانلود را وارد کرده باشید وب سایت هایی برای شما لیست می شوند که حداقل یکی از کلمات الکترونیک و یا دانلود را داشته باشند .
دومین روش استفاده از نماد “” است و در این روش شما می توانید عبارت مورد نظر خود را بین علامت ” و ” قرار دهید و گوگل به جستجوی عین عبارت مورد نظر شما خواهد پرداخت .
در صورتی که می خواهید فقط یکی از عبارت های مورد نظر شما در نتایج موجود باشد بیت کلمات از OR استفاده نمایید . بدیهی است اگر واژه « الکترونیک OR دانلود » را سرچ کنید نتایج به صورتی است که یا کلمه دانلود و یا کلمه الکترونیک در آن قرار دارد .
اگر بخواهید یک کلمه حتما باشد و همراه با یکی از دو کلمه دیگر بیاید از حالت پرانتز میتوانید استفاده کنید . بدین ترتیب : (Electronic (website OR download
در این صورت نتایج به گونه ای است که در آن حتماً کلمه electronic به همراه یکی از کلمات website و download آمده است .
اگر می خواهید کلمه مورد نظر در عنوان صفحه باشد بصورت زیر عمل کنید :
intitle: “electronic”
اگر مایلید کلمه ای در نتایج جستجو نباشد از علامت – استفاده کنید . مثلاً در جستجوی زیر کلمه دانلود جستجو می شود ولی نتایجی لیست می شود که کلمه الکترونیک در آن نباشد :
الکترونیک – دانلود
یکی از امکانات گوگل قابلیت جستجوی پیشرفته است .

لینک دسترسی به این قسمت درست در مقابل کادری که کلمات خود را در آن مینویسیم قرار دارد ، که در آن میتوان جستجوی خود را بسیار محدود تر و در نتیجه بسیار دقیق تر نمود از جمله امکانات این قسمت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سایر خدمات مفید سرچ گوگل :

شما می توانید در هر زمان از ماشین حساب گوگلی استفاده کنید . بدین ترتیب که عبارت مورد نظر خود را در کادر جستجو وارد کرده و دکمه search را بزنید . گوگل خود حاصل را نمایش می دهد .
۵*۹+ sqrt(10)^3
شما در هر زمان توسط دستور زیر می توانید زمان شهر مورد نظر خود را ببینید .
time Tehran
بجای کلمه Tehran می توانید هر شهر مورد نظر خود را جستجو کنید .
شما می توانید با موتور جستجوی گوگل تبدیل واحد نمایید . تبدیل واحد های طول حجم مساحت و . . . فقط لازم است مقدار مورد نظر خود را نوشته و واحد مورد نظر را نیز اعلام نمایید . ۱٫۵ cm in inch

جستجوی پیشرفته


 
در جلوی نوار جستجوی گوگل گزینه ای با عنوان «جستجوی پیشرفته» یا «Advanced Search» وجود دارد. با کلیک کردن روی این گزینه وارد صفحه ای با همین نام خواهید شد. در این صفحه شما می توانید با اعمال تنظیمات و بکار بردن عملگرهای خاصی دقت جستجویتان را افزایش دهید.
اگر شما زبان صفحه گوگل خود را به فارسی تغییر دهید می بینید که همه گزینه ها به فارسی می باشند و استفاده از آنها بسیار ساده است، اما علاوه بر این تنظیمات، گوگل از یک سری عملگرها نیز برای محدود کردن جستجوها بهره می برد
 
در جلوی نوار جستجوی گوگل گزینه ای با عنوان «جستجوی پیشرفته» یا «Advanced Search» وجود دارد. با کلیک کردن روی این گزینه وارد صفحه ای با همین نام خواهید شد. در این صفحه شما می توانید با اعمال تنظیمات و بکار بردن عملگرهای خاصی دقت جستجویتان را افزایش دهید.
اگر شما زبان صفحه گوگل خود را به فارسی تغییر دهید می بینید که همه گزینه ها به فارسی می باشند و استفاده از آنها بسیار ساده است، اما علاوه بر این تنظیمات، گوگل از یک سری عملگرها نیز برای محدود کردن جستجوها بهره می برد.

- قانون های پیشرفته یا Advanced :
لینک دسترسی به این قسمت درست در مقابل کادری که کلمات خود را در آن مینویسیم قرار دارد ، که در آن میتوان جستجوی خود را بسیار محدود تر و در نتیجه بسیار دقیق تر نمود از جمله امکانات این قسمت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- محدود کردن جستجو به سایتهائی که تمامی جمله ای که شما نوشته اید را در خود دارند.
- محدود کردن جستجو به مواردی که حداقل یکی از کلمات شما را در بر دارند.
- محدود کردن جستجو به مواردی که کلمات جستجوئی شما را اصلا ندارند!
- محدود نمودن جستجو به سایتهایی که با فرمت خاصی نوشته شده اند.
- سایتهایی که در یک محدوده زمانی مشخص بروز (Update) شده اند.
- مواردی که شامل اعدادی در یک محدوده معین هستند.
- سایتهائی که دارای یک Domain (نام سایت) مشخص هستند.
- مواردی که شامل مطالب غیر اخلاقی نیستند.
- و...
البته لیست بالا گوشه ای از امکانات این قسمت است که بسیار در یافتن نتیجه دلخواه موثرند. یکی از این قابلیتها که برای خود من بسیار کاربردی و جالب است امکان استفاده از جستجو با محدود کردن زبان است. حتما تا بحال برایتان اتفاق افتاده است که بخواهید مطلبی را در سایتهای فارسی جستجو کنید خب در این لحظه چه میکنید راه حل اولی که تقریبا همه به آن اشاره خواهید کرد این است که کلمه مورد نظر را به فارسی تایپ کنید که راه بدی هم نیست . ولی اگر کلمه مورد نظر شما خود فارسی نباشد و منظور شما هم یافتن آن کلمه در سایتهای فارسی زبان باشد چه ؟ مثلا بدنبال یافتن مقاله ای فارسی در رابطه با اثرات اجتماعی پدیده ای بنام Wikipedia میباشید. راه حل در جستجوی پیشرفته گوگل نهفته است جائیکه میتوان جستجو را از میان بیشتر از یکصد زبان مختلف (از جمله پارسی) انجام داد که با اینکار کلمه مورد نظر فقط و فقط در میان سایتهائی که زبان اصلی شان مثلا فارسی است، جستجو میشود.

دانلود آهنگ‌های مختلف به شکل رایگان از گوگل!
 
بسیاری از کاربران وقت زیادی را در موتورهای جستجو و وب سایت‌های مختلف صرف می‌کنند تا آهنگ‌های مورد علاقه خودشان را به شکل رایگان از طریق اینترنت دانلود کنند. با استفاده از این روش می‌توانید آهنگ‌های مورد علاقه خودتان را با فرمت‌های مختلف از موتور جستجوی گوگل و بدون دردسر دانلود کنید.
 
پس از ورود به گوگل دستور زیر را در فیلد جستجو وارد کنید:

intitle:index. of? Format Artist

اکنون می‌بایست پارامترهای جستجو را جایگزین کنید:

در دستور فوق به جای " Artist " می‌بایست نام خواننده مورد نظر را تنها به زبان انگلیسی وارد کنید.
 
به جای واژه " Format " نیز بایستی فرمت مورد نظر آهنگ را تعیین کنید.

برای مثال در صورتی که به دنبال یک آهنگ از هنرمندی به نام shajarian باشیم می‌بایست به جای Artist عبارت shajarian را وارد کرده و به دنبال آهنگ با فرمت MP3 باشیم به جای Format عبارت MP3 را تایپ می‌کنیم.
 
intitle:index. of? Mp3 shajarian

حالا Enter میزنیم تا جستجو شروع شود!

اکنون در صفحه جستجو می‌توانید نتایج را مشاهده کنید، با ورود به هر نتیجه لیست آهنگ‌های موجود را می‌بینید. کافیست روی نام آهنگ کلیک کنید و منتظر دانلود آهنگ بمانید.

چند سایت کاربردی برای جستجوی مقالات مختلف:

1- پرتال جامع علوم انسانی( enasni.ir )  این سایت رایگان است.

2- پرتال نورمگز ( پایگاه مجلات تخصصی نور ) noormags  : برای استفاده از مقالات این سایت حتماً باید در این سایت ثبت نام کرد. استفاده از این پایگاه تا 30 مقاله رایگان می باشد.3- مگ ایران( بانک اطلاعات نشریات کشور ) magiran  : استفاده از این سایت با پرداخت سالیانه حق اشتراک ممکن می باشد.

4- ایران داک( پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران) irandoc.ir : دراین پایگاه فقط آدرس و نشانی پایان نامه  و تحقیق را می توان دید و با استفاده از آنها آدرس ها به کتابخانه یا دانشگاه مربوطه مراجعه نمود.

5- science Direct : استفاده از این سایت فعلا میسر نمی باشد( تحریم هستیم!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

جستجو بر اساس عکس در گوگل      

گوگل در یکی از آخرین تغییراتی که در سیستم موتور جستجوی خود اعمال کرده، این امکان را فراهم آورده است که کاربر بتواند جستجوی خود را  بر اساس عکس انجام دهد. از این طریق، کاربر می تواند تمام انواع اطلاعات مربوط به یک عکس در فضای وب را در صفحه نمایش نتایج جستجو ببیند. کافی است عکسی را مشخص کنید و به گوگل بدهید؛ این موتور جستجو دیگر عکس های شبیه به آن، عکس های مرتبط با آن و نتایج جستجوی متنی مربوط به آن را در اختیار قرار می دهد.    

 

 

 

 

برای دسترسی به صفحه جستجوی عکس گوگل، از صفحه اصلی گوگل بر روی لینک Image کلیک کنید.

 

برای جستجو بر اساس عکس در گوگل، چهار روش در نظر گرفته شده است:

      1 . درگ کردن   2.    آپلود عکس  3. کپی آدرس URL عکس  4.  استفاده از افزونه

 

 

 

1- درگ کردن - drag and drop (کشیدن و رها کردن)

 

در صفحه جستجوی عکس گوگل، عکسی را از روی کامپیوتر یا از روی یک صفحه وب به داخل کادر جستجو درگ کنید. زمانی که عکس را به سمت کادر جستجو درگ می کنید، کادر بزرگ تری باز می شود که بر روی آن عبارت «Drop image here» (عکس را اینجا رها کنید)  نوشته شده است.

 

2- آپلود عکس

 

در صفحه جستجوی عکس گوگل، بر روی ایکون دوربین کلیک کنید. سپس بر روی گزینه آپلود عکس (Upload an image) کلیک کنید. با زدن دکمه «Browse» عکس مورد نظرتان را انتخاب و آپلود کنید.

 

3- کپی آدرس URL عکس

 

در صورتی که در صفحه ای بر روی وب، عکسی دیده اید که توجه شما را به خود جلب کرده است و اکنون اطلاعات بیشتری راجب آن می خواهید، کافی است بر روی عکس راست کلیک کرده و آدرس URL آن را کپی کنید: این کار در فایرفاکس با استفاده از گزینه «Copy Image Location» و در کروم با استفاده از گزینه «Copy Image URL» انجام می شود. در اینترنت اکسپلورر باید بعد از راست کلیک کردن بر روی عکس بر روی گزینه آخر، یعنی Properties کلیک کرده و سپس آدرس آن را کپی کنید. سپس به صفحه  جستجوی عکس گوگل بروید و بر روی آیکون دوربین کلیک کنید. در قسمت «Paste image URL» آدرس کپی شده را وارد کرده و دکمه Search را بزنید.

 

 

 

 

 

به طور مثال می خواهیم اطلاعاتی در مورد عکس زیر به دست بیاوریم؛ این‌که نام این بازیکن چیست؟ مربوط به کدام تیم است؟ و در کدام بازی گرفته شده است؟ بر روی عکس راست کلیک کرده و آدرس URL آن را کپی کنید. حال به صفحه جستجوی عکس گوگل بروید و لینک را در قسمت مربوطه وارد کنید.

 

 

 

 

 

 

 

در صفحه نمایش نتایج جستجو می توان دید که این عکس، «کریم بنزما» از تیم «رئال مادرید» را  نشان می دهد.

 

 

 

به خاطر داشته باشید حتی می توانید همین عکس را درگ کنید و در کادر جستجوی عکس رها کنید. به علاوه می توانید عکس را روی کامپیوتر خود ذخیره کرده و یک بار هم با آپلود کردن عکس نتایج جستجو را ببنید.

 

 

 

4- استفاده از افزونه و راست کلیک بر روی عکس در صفحه های وب

 

برای این که جستجو بر اساس عکس حتی سریع تر از این انجام شود، می توانید افزونه مخصوص مرورگر کروم و افزونهفایرفاکس را دانلود و نصب کنید. بعد از نصب این افزونه ها می توانید در مرورگر خود بر روی یک عکس راست کلیک کرده و آن را در قسمت جستجوی عکس گوگل، جستجو کنید. 

 

جستجو بر اساس عکس در گوگل به شکلی تنظیم شده است که بتواند عکس هایی را که در محیط وب به خوبی برای موتورهای جستجو توصیف شده اند، در بر بگیرد. بنابراین نتایج حاصل از جستجوی شما به طور مثال برای عکس های شخصیت های معروف بهتر از عکس های شخصی جواب خواهد داد.

 

گوگل سعی می کند با مطابقت دادن عکس مورد نظر شما و عکس هایی که آن ها را ایندکس کرده است، «بهترین حدس» را به صورت یک عبارت در نتیجه جستجو نمایش دهد. صفحه نمایش نتایج جستجو، شامل عکس های مشابه نیز خواهد بود.

 

 

 

صفحه نمایش نتایج در این نوع جستجو نسبت به جستجوی معمولی در گوگل متفاوت خواهد بود. این صفحه حتی ممکن است حاوی نتایجی باشد که دارای هیچ عکسی نیستند اما با عکس مورد نظر شما ارتباط دارند. عناصر موجود در صفحه نمایش نتایج، با توجه به نوع عکس مورد نظر و اطلاعات گوناگونی که در ارتباط با آن عکس در فضای وب وجود دارد، متغیر خواهد بود.

 

بخش های صفحه نمایش نتایج:

 

پیش نمایش عکسدر بالاترین قسمت صفحه، عکس مورد نظر شما در اندازه ای کوچک نمایش داده می شود. (سایز عکس اصلی در کنار این عکس آورده می شود.)

 

بهترین حدس (Best guess for this image): سیستم گوگل در صورتی که بتواند عبارتی را که توضیح مناسبی برای عکس مورد نظر باشد بیابد، آن را در صفحه نمایش نتایج ارائه می دهد. این عبارت به صورت لینک آورده می شود و کاربر با کلیک بر روی آن به صفحه جستجوی آن عبارت در «وب» هدایت می شود.

 

تصاویر مشابه (Visually similar images): مجموعه ای از عکس هایی که با عکس مورد نظر شما شباهت دارند زیر این عنوان نمایش داده می شود.

 

صفحه های حاوی عکس مورد نظر (Pages that include matching images): صفحه هایی که عکس مورد نظر شما در آن ها قرار دارد در این قسمت لیست می شوند.

 

جستجوهای دیگر مرتبط با این عکس (Other searches related to this image): سیستم در صورتی که برای عکس شما در بخش «بهترین حدس» چندین عبارت پیدا کند، آن ها را به صورت لینک در انتهای صفحه، نمایش می دهد. با کلیک بر روی هر یک به صفحه مربوطه هدایت می شوید.

 

 

 

تصویر زیر جزئیات بالا را دقیق تر نشان می دهد. 

 


مطالب مشابه :


مشاهده کارنامه آزمون 1 گام اول 91

نمایندگی گزینه دو صفحه اصلی گام اول 91 وارد سایت گزینه دو به نشانی www.gozine2.ir




معرفی بهترین سایت های پرداخت بیت کوین

برای بدست آوردن جایزه باید یکی از دو گزینه ورود به صفحه اصلی به راه صحیح در مورد سایت




آموزش تصویری ساخت وبلاگ در بلاگفا

و یا در صفحه ورود به بخش مدیریت وبلاگ گزینه "ورود به بلاگهای به صفحه اصلی سایت




باز کردن کد شبکه سه و ورزش در ماهواره

کردن صدا به صفحه "منوی اصلی" رفته یک گزینه دیگر به نام Key 2. بعد از ورود به MENU در




نصب و راه اندازی phpnuke

خود بروید وبرروی گزینه (صفحه اصلی) آدرس اینترنتی سایت در صفحه بعد برای ورود به




اموزش ساخت وبلاگ در بلاگفا

و یا در صفحه ورود به بخش مدیریت وبلاگ گزینه "ورود به بلاگهای به صفحه اصلی سایت




جزوه درس شیوه های جستجو در سایت ، استاد: جناب آقای صادق محمدی

قبل از ورود به صفحه اصلی ساخت این صفحه یا سایت به که همه گزینه ها به فارسی




شیخ “حسن نمازی” گزینه اصلی ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

شیخ “حسن نمازی” گزینه اصلی ریاست سازمان دامنه ی دیگر ورود به این سایت: صفحه اصلی;




معرفی ۳۰ سایت برای ویرایش آنلاین تصاویر

ورود به سایت photoshop . 2 وارد صفحه ی اصلی سایت به عکس هاست که گزینه ی مناسبی




آموزش ورود واستفاده از سایت مرکزآموزشهای مجازی بسیج

های مجازی بسیج و ورود به صفحه اصلی سایت . ورود به صفحه روی گزینه "ورود" جهت وارد




برچسب :