پردازش ابری

رایانش ابری

رایانش ابری تافته ی جدا بافته ای نیست! همین حالا که شما این مطلب را از طرق وبلاگ من میخوانید به نحوی از رایانش ابری استفاده میکنید. چک کردن ایمیل و ساختن یک داکیمونت آنلاین نیز رایانش ابریست. کاری که بارها کرده ایم! قبل از اینکه ادامه ی مطلب را بخوانید چند دقیقه فکر کنید که استفاده از فناوری رایانش ابری چه مزایایی دارد و چه کارهای زمانبر و پرهزینه ای را میتوان ارزانتر و در زمان کوتاه تری انجام داد. یا حتی تقریبا رایگان و بدون صرف زمان!

خوب! چه فکرهای خوبی به ذهنتان رسید؟! آیا شما هم موافقید رایانش ابری یک فناوری شگفت انگیز است؟! در ادامه به چند مزیت پر کاربرد آن اشاره میکنیم:

شما محدود به یک سخت افزار نخواهید بود: اگر لپ تاپ یا تبلت خود را در خانه جا گذاشته اید و همان ساعت یک ارائه دانشگاهی دارید، نگران نباشید، با استفاده از لپ تاپ دوستتان میتوانید وارد اکانت خود شوید و هر آنچه را که جا گذاشته اید با خود همراه کنید!

هرچه میخواهید همین جاست: نگران پراکندگی اطلاعاتتان هم نباشید. اگر امروز اطلاعات شما روی سه دستگاه مختلف وجود دارد و مدیریت آنها برایتان یک دردسر است، فردا هرچه میخواهید در یک جا و پیش شماست! هرجای دنیا که باشید.

کارهای روزمره تان سریعتر میشود: خوب امروز چه کاره اید؟!

باید قبض آب و برق را بپردازید؟
خرید خانه را انجام نداده اید؟
سریال مور علاقه تان را ندیده اید؟
بلیط هواپیما رزرو نکرده اید؟
کتاب مورد نظرتان را نخریده اید؟
شریکتان را از موفقیت های اخیر شرکت مطلع نکرده اید؟
عیدی کارمندانتان را نداده اید؟
مدتهاست که پدرتان را ندیده اید؟
تحقیقی در مورد یک پروژه دانشگاهی دارید؟
حال و وضع دوستانتان را نمیدانید؟

وای چقدر کار عقب مانده! اگر در ۲۰ سال قبل زندگی میکردیم باید به ترتیب این کارها را انجام میدادیم:

رفتن به بانک
رفتن به سوپر مارکت
رفتن به ویدئو کلوب
رفتن به آژانس مسافرتی
رفتن به فروشگاه های کتاب
تماس تلفنی
هماهنگی با بانک جهت واریز وجوه
رفتن به خانه ی پدرتان
زیر و رو کردن چندین کتابخانه بزرگ
تماس با یکایک دوستان

اما اکنون، اکنون است و ما برای رفع نیازهایمان راههای خوبی داریم:

پرداخت اینترنتی
سفارش اینترنتی
دانلود ویدئو
رزرو اینترنتی
خرید اینترنتی
تماس صوتی اینترنتی و چت
سرویس بانکداری اینترنتی
تماس ویدئویی اینترنتی
جستجوی دنیای وب
شبکه های اجتماعی و ایمیل

در حالت اول، مجبوریم ده ها ساعت و روز ها وقت و هرینه صرف کنیم اما در حالت دوم فقط چند ساعت صرف وقت با اندکی هزینه لازم است. موارد بسیار زیاد دیگری وجود دارد اما من به پرکاربردترین آنها اشاره کردم.

ایرادهای رایانش ابری

البته رایانش ابری بی نقص هم نیست! حفظ حریم خصوصی، امنیت اطلاعات، نیاز به پهنای باند بالا، ریسک وابستگی به شرکتهای خاص و مواردی دیگر… از عواملی هستند که گسترش این فناوری را کمی زیر سوال میبرند. البته ناچارا این فناوری گسترش خواهد یافت اما مخالفان بزرگی چون لری الیسون(مدیر اوراکل) و ریچارد استالمن (موسس بنیاد نرم افزارهای بازمتن)، رایانش ابری را یک بزرگنمایی تبلیغاتی و زنگ خطر ناامنی میدانند.

آینده رایانش ابری

به نقل از گارتنر رایانش ابری مهمترین فناوری اینترنت در سال ۲۰۱۰ میباشد. اهمیت موضوع واضح است. به طور خلاصه حاصل رایانش ابری رابطه روبرو خواهد بود: کاهش هزینه + افزایش سرعت = رشد چشمگیر در همه زمینه ها

 

cloudcomputing2

 

من فکر میکنم قطعا روزی میرسد که مردم با در دست داشتن یک تبلت، اکثر کارهایشان را انجام میدهند و طبق گفته ی مدیر سابق گوگل، اریک اشمیت، آینده ی نرم افزارها تحت وب، و با بکارگیری html5 خواهد بود. همچنین بد نیست اشاره ای داشته باشم به سیستم عامل مبتنی بر رایانش ابری گوگل، به نام Chrome Os که بعید نیست سیستم عامل محبوب بعدی ما باشد!

رایانش ابری

ایران و رایانش ابری!

و اما ایران و رایانش ابری! چیزی که بیش از همه چیز مثل یک علامت سوال بزرگ است! کشوری که در آن بارها خبر از ارزان شدن اینترنت و واگذاری هزاران پورت پر سرعت میدهند و روزی خبر گران شدن ۳ تا ۱۴ برابری اینترنت پخش میشود. گاهی لنگر کشتی کابل های اینترنت را قطع میکند، و گاهی سیاستگذاری های غلط مسدود سازی وبسایت ها جرأت حضور، رقابت و شکوفایی را سلب میکند. اهداف قشنگ توسعه دولت الکترونیک، تبدیل شدن به هاب اینترنتی منطقه، پروژه اینترنت، موتور جستجو و سیستم عامل ملی و …. اما کدامیک به نتیجه رسیده یا خواهند رسید؟

میشود وقایع آتی دنیا را پیش بینی نمود اما ایران یک استثناست! به خاطر تصمیمات ضد و نقیضی که فقط ارائه میشوند و حتی در صورت اجرا به علت کارشناسی و مدیریت ضعیف، نتیجه اش چیزی جز حیف و میل سرمایه های ملی نخواهد بود. با این اوصاف امیدوارم  وضعیت اینترنت به خاطر رشد ایران و ایرانی به حد مطلوب برسد و معتقدم با ادامه یافتن این مسیر اشتباه، روز به روز کشور عقب افتاده تری خواهیم شد و دور زمانی نیست که از کشور متمدن هفت هزار ساله ایران، ویرانی بیش نمانده باشد!

با این حال ما از تلاشمان دریغ نمیکنیم و  همچنین از مدیران توقع داریم همت و غیرت به خرج دهند، همه باهم با کنار زدن موانع، ایران را برای رسیدن به جایگاه واقعی اش یاری کرده و ادای دین نموده باشند. به امید آن روز، با تلاش برای ساختنش.


مطالب مشابه :


پردازش ابری

نرم افزار - پردازش ابری - مقالات رشته رفتن به فروشگاه های کتاب تماس




کتاب آشنایی با پردازش ابری Cloud Computing

دانلود کتاب و دانلود مجلات eBook اخبار فناوری اطلاعات مقاله بانک سوالات امتحانی معرفی و




از پردازش ابری تا کتابخانه ابری

کتابدار شهر - از پردازش ابری تا کتابخانه ابری - کتابدار شهر کتاب سنجی - وب سنجی- علم




پردازش ابری ، رایانش ابری Cloud Computing ، کلود، کلود کامپیوتینگ

مهندسی مکانیزاسیون و مديريت - پردازش ابری ، رایانش ابری Cloud Computing ، کلود، کلود کامپیوتینگ




رایانش ابری، پدیده ای نوین

رایانش ابری، پدیده ای نوین. دنیای اینترنت در حال حرکت به سمت آنلاین شدن، ذخیره شدن و پردازش




محاسبات ابری(Cloud Computing)

۩۞۩ دانـلـود سـرا ۩۞۩ - محاسبات ابری(Cloud Computing) برای اطلاعات بیشتر کتاب زیر را دانلود کنید.




عصر جدید دنیای گرافیک: معرفی پردازش ابری انویدیا

کتاب الکترونیکی و حالا می توان یک gpu مجازی روی فضای ابری داشت که پردازش های پیچیده گرافیکی




شرکت مایکروسافت سیستم پردازش ابری یا Cloud Computing را معرفی کرد

شرکت مایکروسافت سیستم پردازش ابری یا Cloud Computing را معرفی کرد که اطلاعات و نرم‌افزار را بر روی




برچسب :