پزشکان متخصص و جیب خالی ما

من معمولاً مطالب جالبی که خوانده ام را در بخش "خوندم شما هم بخونید" قرار میدم ولی امروز به مطلبی در مورد درآمد چندین برابری پزشکان متخصص ایرانی نسبت به کشورهای غربی برخوردم که مغزم سوت کشید. می دانم که در سقز نیز اکثریت پزشکان، مشغول تیغ زدن مردم بیچاره بوده و حتی در بحران اقتصادی کنونی رحمی به فقرا ندارند و از زیرمیزی اصلاً نمی گذرند و حتی تا همین اواخر یارانه می گرفتند!!! طبق معمول همیشه هم که نظارتی بر روی عملکردشان وجود ندارد.

 

نکات مهم این مطلب را به نقل از خبرگزاری مهر خلاصه عرض میکنم:

  1. دکتر حسن طریقت منفرد که او هم سابقه وزارت بهداشت را دارد، عنوان کرده است که درآمد یک ساعت کار در بخش خصوصی ایران برابر با ۲۰۰ ساعت کار پزشکان فوق تخصصی آلمان است.
  2. مطلع شدن از درآمد پزشکان غربی اصلا کار دشواری نیست. چرا که سازمان های مسئول در این کشورها درآمد سالانه پزشکان در رشته های مختلف را برای اطلاع عموم اعلام می کنند.
  3. نسبت درآمد پزشکان نسبت به سایر اقشار جامعه در کشورهای سوسیالیستی نظیر آلمان و سوئد (منظور از سوسیالیستی سیستم اقتصادی این کشورهاست) در مقایسه با کشورهای کاپیتالیستی (سرمایه داری مطلق) نظیر آمریکا معمولا کمتر است. نکته جالب اینکه درآمد پزشکان در کشور ما چندین برابر کشورهای سرمایه داری است در حالی که درآمد اقشار حقوق بگیر در ایران، از جمله کارگران خیلی خیلی کمتر از آن کشورهاست.
  4. بر اساس گزارش اداره کار ایالات متحده که در ۲۵ مارس ۲۰۱۵ (۵ فرودین ۱۳۹۴) منتشر شد، متوسط درآمد سالانه یک جراح در ایالات متحده ۲۴۰ هزار و ۴۰۰ دلار است که معادل حدود ۶۵ میلیون تومان درآمد ماهانه می شود.
  5. بر اساس گزارش اداره سلامت عمومی بریتانیا در اکتبر ۲۰۱۴ (مهر ماه ۱۳۹۳) درآمد متوسط پزشکان در انگلستان در ۱۲ ماه قبل از گزارش حدود ۷۴۰۰۰ پوند در سال بوده که معادل ماهانه ۳۰ میلیون تومان است. 
  6. بر اساس گزارش اداره فدرال کار آلمان و اتحادیه ماربورگ پزشکان آلمان، درآمد متخصصان رشته های مختلف پزشکی بر اساس سابقه خدمتی و محل خدمت (بیمارستان دانشگاهی یا خصوصی) بین ۵۳۰۰ یورو (متخصصین بین ۱ تا ۳ سال سابقه) تا ۶۸۰۰ یورو (متخصص با سابقه ۱۳ سال کار) است. این میزان معادل ماهانه حداقل ۵ میلیون ۱۸۰ هزار تومان تا حداکثر ۲۴ میلیون تومان می شود.
  7. براساس آخرین گزارش فدراسیون پزشکان اروپا در سال ۲۰۱۴ حداکثر درآمد پزشکان شاغل در بیمارستان های فرانسه بین ۴۵۰۰ تا ۷۹۰۰ یورو (۱۲ تا ۲۵ میلیون تومان)، در ایتالیا بین ۴۵۰۰ تا ۱۲۰۰۰ (۱۲ تا ۴۲ میلیون تومان)، در دانمارک بین ۸۳۰۰ تا ۱۳۳۰۰ (۲۹ تا ۴۶ میلیون) و در اسپانیا بین ۲۴۰۰ تا ۴۳۰۰ یورو (۵/۸ تا ۱۵ میلیون تومان)است. 
  8. البته لازم به ذکر است که از درآمدهای ذکر شده، بر اساس شرایط کاری، خانوادگی و طبقه مالیاتی حدود ۱۵ تا ۴۰ درصد مالیات کم می شود.
  9. با وجود نزدیک بودن درآمد پزشکان به سایر افراد شاغل در سیستم بهداشتی - درمانی و همچنین متوسط درآمد سایر مشاغل در سالهای گذشته اعتراضاتی نسبت به این اختلاف در رسانه های مختلف این کشورها منتشر شده است. اعتراض نسبت به این تبعیض ها منجر به وضع قوانینی شده تا سقف درآمد پزشکان کاهش یابد.
  10. متاسفانه بر خلاف کشورهای اروپایی و امریکا، هیچ آمار رسمی از درآمد متوسط و همچنین حداقل و حداکثر درآمد پزشکان متخصص در کشورمان از مراجع رسمی نظیر وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، وزارت کار و یا اداره آمار وجود ندارد.
  11. دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، زیرمیزی را در فروردین ۱۳۹۳ حدود ۷ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد (مبلغی حدود سه برابر میزان اختلاس معروف ۳۰۰۰ میلیاردی) با تکیه بر تخمین ایرج ندیمی نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس مبنی بر وجود یک گروه ۳ هزار نفری مالیات گریز در بین پزشکان، اگر این رقم را که چیزی حدود ۵/۲ میلیارد یورو و ۳ میلیارد دلار است بین این تعداد پزشک تقسیم کنیم به درآمد ماهانه بین ۱۹۴ تا ۲۷۸ میلیون تومان فقط از طریق دریافت زیرمیزی می رسیم. بالطبع هرچه تعداد پزشکان زیرمیزی بگیر بیشتر باشد این ارقام کمتر می شود.
  12. دکتر ایرج خسرونیا، بیشترین درآمد را متعلق به جراحان مغز و اعصاب دانست(بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان در ماه)ایرج ندیمی نماینده مجلس به وجود دست کم ۳۰۰ پزشک با درآمد ماهانه یک میلیارد تومان اشاره کرد.
  13. در تحقیقی که توسط یک گروه در صدا و سیما انجام شده بود، گزارشی از ۲ هزار پزشک با درآمد بالای ۵۰۰ میلیون تومان در ماه ارائه شد.
  14. در عین حال با آشفتگی اطلاعات موجود بطور قطعی نمی توان گفت که درآمد متخصصین ایرانی بیشتر یا کمتر از همتایان خارجی آنها است، ولی یک نکته با توجه به اطلاعات موجود قطعی است. پزشکان متخصصی که درآمدشان شامل کارانه، حقوق پایه، درآمد مطب و زیرمیزی می شود قطعا چندین برابر متخصصان اروپایی و امریکایی درآمد دارند.
  15. اکنون این سئوال مطرح است در شرایطی که درآمد یک کارمند یا کارگر ایرانی به طور متوسط حتی یک پنجم درآمد همتای آمریکایی و اروپایی خودش نیست، چه طور درآمد یک پزشک متخصص ایرانی بین ۵ تا ۱۰ برابر همتای اروپایی و آمریکایی اوست؟ مگر نه اینکه اقشار دیگر جامعه از جمله حقوق بگیران باید دستمزدهای کلان پزشکان را بپردازند؟ مسئول این عدم تناسب حیرت انگیز و این شکاف بزرگ درآمدی کیست؟


مطالب مشابه :


پزشکان متخصص و جیب خالی ما

ماد (تریبون سقز) - از پزشکان متخصص به خدا پناه میبرم! - درنگی بر دیده‌ها و شنیده‌ها




رحمن زمانی رئیس گروه مالیاتی اوز درگفت وگو با عصر اوز:

عصراوز - رحمن زمانی رئیس گروه مالیاتی اوز درگفت وگو با عصر اوز: - - عصراوز




کمربندی دوم قبل از کمربندی اول!

ماد (تریبون سقز) - کمربندی دوم قبل از کمربندی اول! برچسب‌ها: سقز, بلوار امور مالیاتی,




سازمان امور مالیاتی ابلاغ کرد: جداول نحوه محاسبه مالیات حقوق در سال ۹۴

صفاي دوستان.آموزگار - سازمان امور مالیاتی ابلاغ کرد: در تریبون معلق شده سخت




چرا و به چه دلیل باید مردم یزد مالیات بدهند!؟

مالیاتی که جلسه داشت و با راهنمایی رئیس دفتر، با رئیس شهرستانها شروع به صحبت کرده و گفتیم




خیابان ها شلوغ است(به بهانه ی نهمین دوره ی انتخابات مجلس شورای اسلامی)

اقتصادی با محوریت گسترش تعاونی ها و بر مبنای یک نظام نامه ی مالیاتی تریبون سخنرانی می




کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی تامین اجتماعی

سازمان امور مالیاتی تریبون مستضعفین




برچسب :