کرم سفید ریشه

،کرم سفید ریشه

مقدمه

ایجاد باغ و پرورش درختان میوه به تجربه کافی،سال ها وقت و صرف هزینه نسبتاً زیاد و مراقبت های همیشگی احتیاج دارد.بنابراین اگر بخواهیم باغی پر محصول داشته باشیم باید عوامل مخرب گوناگون را که سبب ضعف مرگ درختان میوه می شوند،شناخته و به مقابله و مبارزه با آنها اقدام نماییم.

در بین عوامل مخرب درختان میوه،آفات از اهمیت زیادی برخوردارند، در بین آفات ،کرم سفید ریشه یکی از مضر ترین آنها می باشد.این آفت در اکثر مناطق پرورش میوه وجود دارد و همه ساله خسارت قابل ملاحظه ای به باغ ها(سیب،گلابی،فندق،گردو...) وارد می شود.این آفت برای اکثر باغبانان شناخته شده است ولی مشکل آنان راه مبارزه با آن است،لذا در این نشریه سعی شده است راه های مبارزه با این آفت به زبان ساده شرح داده شود.

طرز زندگی

این حشره از گروه سوسک ها و مثل همه آنها دارای چهار مرحله رشدی (تخم،کرم،شفیره،حشره بالغ)می باشد.زمان ظهور حشرات کامل از اواخر خرداد هر سال شروع و تا اواخر مرداد ماه ادامه می یابد ولیکن حداکثر ظهور آنها در طی نیمه دوم تیر ماه می باشد.حشرات کامل در روز فعالیت نداشته و در میان علف ها و شاخه های ریخته شده در کف باغ خود را مخفی می کنند ولی فعالیت پرواز و جفت گیری آنها در شب انجام می شود.پرواز حشرات کامل در هنگام شب از تاریک شدن هوا آغاز و به مدت 1-2ساعت ادامه می یابد.نور سبب جلب حشرات کامل شده،به همین سبب شب ها در اطراف چراغ ها به پرواز در می آید.

حشرات کامل نر پس از جفت گیری در سطح خاک می میرند،در حالی که حشرات ماده پس از جفت گیری برای تخم ریزی به داخل خاک نفوذ می کنند تخم های خود را در اعماق 5-7سانتی متری خاک قرار داده و در همان جا می میرند .تخم ها پس از مدت یک ماه به کرم تبدیل می شوند.کرم ها در ابتدا کوچک و به رنگ سفید ولی به مرور درشت و به رنگ شیری کدر در می آیند.رشد کرم ها به کندی انجام می گیرد و برای کامل شدن سه سال وقت لازم است،بنا براین،این آفت هر سال یک نسل را به وجود می آورد .کرم ها در ابتدا از ریشه نازک گیاهان هرز تغذیه کرده ولی به مرور با قوی شدن قطعات دهانشان از ریشه درختان میوه تغذیه می کنند.کرم های درشت حتی قادرند که ریشه های نسبتاً ضخیم درختان را قطع نمایند. کرم ها در فصل پاییز و زمستان به سمت پایین خاک حرکت کرده و معمولاً در این موقع از سال در عمق 30-40 سانتی متری خاک به سر می برند،ولی با گرم شدن هوا در فصل بهار و تابستان به قسمت سطحی خاک یعنی عمق 20سانتی متری می آیند و از ریشه درختان تغذیه می نمایند.

لارو کامل در سال سوم زندگی خود لانه ای ساخته و در آنجا تبدیل به شفیره می شوند. شفیره پس از یک ماه به حشره کامل تبدیل می شود وبا ایجاد دالانی خود را از عمق به سطح خاک می رساند.در باغ های آلوده در فصل ظهر حشرات این سوراخ ها در سطح باغ کاملاً مشخص است.

راه های مبارزه:

مر حله اصلی خسارت این افت مرحله کرمی آن است که در داخل خاک در اطراف ریشه درختان به سرمی برند،بنا براین مبارزه با کرم به دلیل این که در داخل خاک قرار دارد،کار نسبتاً مشکلی است و باید شما باغداران با اجرای روش های ذیل که هر کدام از آنها به نحوی در کنترل آفت موثر است با این آفت مبارزه نمایید.

الف:جمع آوری و از بین بردن حشرات کامل

اگر حشرات کامل قبل از تخم ریزی جمع آوری و از بین برده شوند،به این ترتیب در آن سال آلودگی جدید در باغ به وجود نخواهد آمد .بنابراین به عنوان اولین اقدام جمع آوری و نابود کردن حشرات کامل توصیه می شود.این مبارزه می تواند به دو صورت انجام گیرد.

1-حشرات کامل در صبح زود قبل از گرم شدن هوا به صورت غیر فعال روی شاخههای درختان به سر می برند،بنابراین با تکان دادن شاخه ها در صبح زود می توان آنها را جمع آوری و سپس نابود کرد.

2-استفاده از تله های نوری.

ب:از بین بردن کرم ها در داخل خاک:

از بین بردن کرم های این آفت در داخل خاک یکی از موثرترین روش های مبارزه است که معمولا این کار می تواند به دو صورت زیر انجام گیرد.

1-بیل زدن باغ در فصل بهار:

بیل زدن باغ در فصل بهار دارای فواید زیادی است .یکی از این فواید مبارزه با کرم این آفت است.به این ترتیب که با بیل زدن و برگرداندن خاک این کرم ها ممکن است در اثر ضربه بیل از بین بروند و یا اینکه وقتی در سطح خاک قرار گیرند به وسیله پرندگان یا بعضی از گوشت خواران خورده شوند.

2-مسموم کردن کرم ها در خاک با استفاده از سم:

در باغ های که آلودگی زیاد باشد علاوه بر اجرای روش های فوق،سم ریزی در خاک ،یکی دیگر از روش های مبارزه است که باید حتما صورت گیرد و این روش مبارزه به صورت زیر انجاممی گیرد.

در باغ های آلوده مبارزه با کرم ها باید در زمانی انجام شود که همه مراحل رشدی کرم ها وجود داشته باشند تا در یک بار مبارزه همه مراحل رشدی نابود شوند.این زمان بر اساس سال ها مطالعه و تحقیق از نیمه دوم مرداد تا اواخر شهریور است.

در زمان یاد شده سم دیازینون20% با ازاء هر هکتار 10لیتر تهیه نماید،ابتدا باغ به صورت اشباع و کامل آبیاری می شود،به طوری که خاک باغ کاملاً از رطوبت به رنگ تیره در آید،پس از خاتمه آبیاری در همان روز سم دیازینون20%را به صورت محلول 1در هزار در بشکه های 200لیتری آماده کنید،آنگاه پای هر درخت 20-30لیتر از محلول 1در هزار دیازینون را با سطل به آهستگی در همان اطراف سایه انداز درخت ریخته شود. پس از اتمام سم ریزی ،باغ در همان روز یا حداکثر فردای آن روز یک بار دیگر یک آبیاری سبک انجام گیرد.به این ترتیب سم ریخته شده با آبیاری دوم در داخل خاک منتشره شده و کرم های داخل خاک را نابود می کند.

ü در باغی که سم دیازینون مصرف شده است حتما باید به مدت 2ماه از علوفه کف باغ برای تغذیه دام و طیور استفاده نشود و اگر در کف باغ سبزی و صیفی کشت شده است محصول آنها جمعآوری و پس از آن سم ریزی شود.

در پایان ضمن آرزوی توفیق شما باغداران عزیز ،امیدواریم که با بکارگیری راه های مبارزه با این آفت ،باغ شما از گزند این آفت محفوظ بماند.

 


مطالب مشابه :


کرم سفید ریشه

جمع آوری و از بین بردن حشرات از بین بردن کرم ها در داخل خاک: از بین بردن کرم های این




ضدعفونی خاک توسط بخار آب

و باید توسط آب از خاک این ماده برای از بین بردن نماتد حشرات ، بذرهای علف های




بهبود و سالم سازی محیط کاشت گیاهان

شفیره ها و تخم های حشرات از بین سازی اصولی زمین و اصلاح خاک , از بین بردن بقای




کرم سفید ریشه

لاروها پس از خروج وارد خاک میشوند و و از بین بردن حشرات از بین بردن علف های هرز




میرزاده درموردآشنایی با روش های غیر شیمیایی در مبارزه با آفت های کشاورزی تحقیق کرد

به زیر خاک بردن بقایای کشت پس از برداشت محصول، به منظور از بین بردن حشرات و کرمینه های آنها




حمایت یونیدو از ضدعفونی خاک توسط بخار آب به جای استفاده از سموم مخرب لایه ازون

مشهد تصفیه خانه هفتم آب شرب تهران تصفيه خانه آب شرب و خط انتقال آب از سد شهيد




ضد عفونی خاک توسط بخار آب

و باید توسط آب از خاک این ماده برای از بین بردن نماتد حشرات ، بذرهای علف های




برچسب :