برنامه سالانه

مقدمه:

دوره ی متوسطه از دوره های مهم ، حساس و موثر در زندگی فردی و اجتماعی آدمی است . دوره ای است که به سبب وضع زیستی ،اجتماعی و روانی دانش آموزان آن با سایر دورهای تحصیلی مشترکات و ممیزاتی دارد و دارای طیف وسیعی است که دوران نوجوانی را در بر می گیرد و در انتهای طیف به دنیای جوانی می رسد.

در دوره متوسطه ، قسمت اعظم استعداد های اختصاصی نوجوان و جوان بروز می کند، قدرت یادگیری آنان به حد اعلای خود می رسد ، کنجکاوی آنان جهت معینی می یابد و مسائل جدید زندگی نظیر انتخاب رشته ، انتخاب حرفه و شغل ، اداره خانواده و گرایش به مرام و مسلک ، ذهن آنان را به خود مشغول می دارد و به مرحله ی ادراک ارزشهای اجتماعی ،اقتصادی و معنوی می رساند؛ از این رواین دوه در نظامهای تعلیم و تربیت کشور های مختلف جهان اهمیت زیادی دارد.

با توجه به اولین جلسه شورای دبیران سال تحصیلی 90/91 این دبیرستان تصمیم گرفته شد برنامه سالانه این واحد در سال تحصیلی 90/91 حول محور موارد ذیل تهیه گردد:

1-کیفیت بخشی به فعالیت های آموزشی

2- توجه بیشتر به بعد معنوی فراگیران در امر تعلیم و تربیت آنها

3- آسیب شناسی قبولی دانش آموزان پیش دانشگاهی

4- هدفمندی فعالیت های اردویی

5 - ارتقا نقش دبیران در انجام فعالیت های فرهنگی ،هنری،آموزشی

6- توجه بیشتر به جشنواره خوارزمی

7- فعال سازی کتابخانه جهت استفاده دانش آموزان و دبیران

در بحث برنامه سالانه مدارس بهتر است مدیران به دنبال طرح های ابتکاری باشند که متناسب با امکانات و نیروهای باشد که در واحد آموزشی خود در دسترس دارند نوشتن تقویم اجرایی به جای برنامه سالانه کارچندان مناسبی نیست زیرا به نظر می رساند هدف از تشویق مدیران به ارائه برنامه سالانه تشویق مدیران به انتخاب روش خلاقانه توسط مدیران جهت تحقق اهداف آموزش و پرورش در مدارس می باشد.

آشنایی با دبیرستان دخترانه شاهد

این دبیرستان درسال تحصیلی 87/88 با تصویب سازمان آموزش و پرورش با اعلام آمادگی اداره آموزش وپرورش شهرستان تاسیس گردید که این آموزشگاه کار خود را با شیفت ثابت صبح وداشتن 42 ساعت تدریس در هفته برای پایه های اول-دوم- سوم و 30 ساعت تدریس در دوره پیش دانشگاهی آغاز نمود

سال

تعدادکلاس

تعداد دانش آموز

1387-1388

6کلاس

120

1388-1389

8 کلاس

194

1389-1390

9 کلاس

210

1390-1391

7 کلاس

180

امکانات موجود در آموزشگاه:

اتاق مشاوره مجهز به رایانه

نمازخانه فروش به فرشینه در 100 متر مربع

اتاق صوتی تصویری مجهز به یک دستگاه رایانه وپروزکشن

کتابخانه مجهز به حدود5000 جلد کتاب کمک آموزشی مطالعه آزاد و انواع مجلات در ضمن در محل کتابخانه تلویزیون و یک دستگاه ویدئو میز مطالعه بزرگ و تعداد 30 عدد صندلی جهت رفاه دانش آموزان وجود دارد.

وجود آبسرد کن در هر سه طبقه ساختمان آموزشگاه

وجود صندلی فلزی جهت استفاده دانش آموزان به تعداد 6 دستگاه به ظرفیت 24 نفر در محل حیاط آموزشگاه

آزمایشگاه آموزشگاه از نظر امکانات و مواد وضعیت خوبی دارد در ضمن میز و صندلی جه حضور دانش آموزان در محل آزمایشگاه تهیه گردیده

از نظر امکانات ورزشی کمبودی ندارد آموزشگاه جز به دلیل نداشتن سالن دانش آموزان دختر در زمان ورزش در محوطه مدرسه بدلیل همجواری با اداره مخابرات راحت نیستند

تا چه حدی مدیران مااهداف سازمان آموزشی را می شناسند و به آن عمل می کنند؟

اهداف هر سازمان با سازمان دیگر تفاوت دارد. اهداف هر سازمان با سازمان دیگر، بستگی و ارتباط مستقیم با نظر و خواسته های بنیانگذاران و نوع خدمتی که می خواهند به ارباب رجوع بدهند ، دارد . به همین دلیل اهداف سازمانهای آموزشی تابع شرایط سیاسی ،فرهنگی ،اقتصادی ،اجتماعی و مذهبی ،خاص جامعه ای است که آن سازمانها برای خدمت به افراد جامعه تاسیس شده اند . دانستن و شناختن اهداف یک سازمان آموزشی از مسائل بسیارمهم مدیریت آموزشی است.

رفتار ، فعالیتها و جدی بودن و یا نبودن هر مدیر بستگی به اهدافی دارد که او برای سازمان تحت تحت مدیریت خود قایل است . شاید تعجب آور باشد که بگوئیم بسیاری از مدیران ،نظر روشن و قاطعی در باره اهداف سازمان خودشان ندارند و عده ای از آنان نیز از چنین اهدافی بی اطلاع هستند. این مدیران نمی دانند که وظیفه و کارشان در مدرسه چیست ،اما فکر می کنند به اندازه ی کافی از مدرسه و اهداف آن اطلاع دارند.

معمولاً مدیران ،کارووظیفه خودشان را در حد مسایل معمولی و سنتی که گذشتگان اجرا می کردند، می دانند. مدیر باید بداند که کاروان دانش آموزی خود را به کدام سرمنزل مقصود هدایت می کند و در نهایت منظور او از پیمودن یک راه چیست .آیا واقعاً مدرسه محل انباشتن یک سری محفوظات و تکرار یک دسته از فعالیت های روز مره بدون در نظر گرفتن تاثیر و فایده آنهاست؟

برخی از مهم ترین اهداف سازمانهای آموزشی عبارتند از :

1- رشد خود رهبری دانش آموزان

2- رشد شناختی دانش آموزان

3- رشد شخصیت دانش آموزان

4- ایجاد زمینه های یادگیری مداوم در دانش آموزان

5- کسب دانش برای خدمت و اصلاح جامعه توسط دانش آموزان

6- رشد ارزشهادر دانش آموزان

7- آماده سازی دانش آموزان برای مواجه با مساله تغییرات

8- آشنا ساختن دانش آموزان با فرهنگهای مختلف

در ادامه مطلب برخی از طرح های که در نظر است در سال تحصیلی 90/91 در اولویت قرار داشته باشند آورده می شود.

  1. آسیب شناسی پایه پیش دانشگاهی ( 1 )

ردیف

موضوع

شرح برنامه

1

عنوان برنامه

آسیب شناسی پایه پیش دانشگاهی دبیرستان

2

شرح

اجمالی و کابردی

برنامه

متاسفانه دانش آموزان پایه پیش دانشگاهی در مدارس باعث ایجاد جو اضطراب ،شتابزدگی ،دلهره در مدارس برای دانش آموزان پایه های پایین تر و عوامل آموزشی واداری آموزشگاه گردیده اند که این جو در مدارس مختلف با درجات مخلف دیده می شود . که بیشتر از همه باعث باعث ناراحتی مدیران مدارس گردیده است.

3

ضرورت اجرای

برنامه

جو ایجاد شده توسط دانش آموزان پیش دانشگاهی باعث شده از هم اکنون دانش آموزان سال سوم خود را برای گریز از کلاس درس و اعتراض مستمر به کیفیت کار دبیران و عوامل اجرایی آماده کنند ،پس باید در جهت کاهش آسیب های ناشی از جو ایجاد شده در دبیرستان ها توسط دانش آموزان پیش دانشگاهی تلاش کرد تا در سال های آینده کمتر با این مشکل در رابطه با دانش آموزان پیش دانشگاهی روبرو باشیم . به نظر می رسد همین جو باعث شده دانش آموزان زرنگ منطقه در کنکور سراسری رتبه خوبی کسب نمی کنند.

4

اهداف کیفی برنامه

1- ارتقا کیفیت آموزشی دبیران مدرس دوره پیش دانشگاهی با تخصصی کردن تدریس در این دوره

2- برنامه ریزی برای استفاده بهینه از کلاس های کنکور تابستانی مدارس (از جمله مدارس شاهد)

3- ارائه خدمات مشاوره ای خوب با هدف کاهش آسیب های موجود(شتابزدگی-روحیه فرافکنی- اضطراب – گریز از کلاس درس- بلند پروازی )در بین دانش آموزان پیش دانشگاهی

5

زمان اجرای برنامه

تیرماه (1390)هر سال تا پایان خرداد(1391) سال بعد

6

محدوده اجرای برنامه

سطح آموزشگاه سطح اداره

آغاز این برنامه از مدرسه و اجرای این برنامه با همکاری اداره آموزش و پرورش بخصوص دایره آموزش متوسطه و گروههای آموزشی

7

منابع مالی

1- تامین هزینه برگزاری کلاس های تابستانی

2- تامین هزینه برگزاری دوره ضمن خدمت جهت دبیران دوره پیش دانشگاهی

3- تامین هزینه جهت اختصاص ساعات کار مشاوره بیشتربه دانش آموزان دوره پیش دانشگاهی

8

پیشنهادات

این طرح به صورت کلی در تمام مدارس شهرستان ودر صورت موفقیت در استان اجرا شود.و اما پیشنهادات این طرح عبارتند از:

1- دبیران موفق در دوره پیش دانشگاهی را شناسایی نموده و این افراد را فقط تشویق به تدریس دردوره پیش (درصورت کسر موظف تدریس سال سوم )نمائیم تا به مروراین افراد تبحر و تسلط خوبی پیدا کنند و از طرفی فرصت مطالعه بیشتری داشته باشند.

2- تشکیل کارگاه آموزشی باحضور کلیه دبیرانی که در دوره پیش تدریس می کنند ( دبیران دروس تخصصی و عمومی جدا گانه همچنین جلسه دبیران رشته تجربی ،ریاضی و علوم انسانی به صورت جداگانه باشد).در این جلسه پیرامون روش های موفق تدریس و نقاط ضعف و قوت دانش آموزاندر دروس مختلف تبادل نظرشود ،که این جلسات در دو مرحله درشهریورو اسفند برگزار شود.

3- تشکیل جلسه اعضاء انجمن اولیاء مدرسه با منتخبی از دانش آموزان پیش دانشگاهی

4- دعوت از دانش آموزان قبولی سال های گذشته استان برای حضور در کلاس های دوره پیش دانشگاهی با هدف افزایش انگیزه وایجاد جو تبادل نظر برای دانش آموزان ( 1 بر در نیمسال اول).

5- اختصاص 6 ساعت کارمشاوره ای به هر مربی مشاوره به ازاء هر کلاس درس دوره پیش دانشگاهی.

6- توجه خاص به به معرفی رشته های مختلف تحصیلی به دانش آموزان و کمک به آنها در انتخاب رشته

9

مجریان اجرای طرح

شورای انجمن اولیاء مدرسه- معاون آموزشی و اجرای – مشاور آموزشگاه

کتابخانه ای برای همه دانش آموزان ( 2)

ردیف

موضوع

شرح برنامه

1

عنوان برنامه

کتابخانه ای برای همه بچه ها

2

شرح

اجمالی و کابردی

برنامه

یکی از شاخصه های ارزیابی رشد ،توسعه و پیشرفت فرهنگی هر کشور در عصر حاضر میزان مطالعه و کتابخوانی مردم آن مرز و بوم است . بسیاری از کودکان در کشورهای توسعه نیافته در خانه با فضایی مناسب برای مطالعه روبرو نیستند، لذا آموزشگاه ها و کتابخانه ها باید بار اصلی تشویق فراگیران به کتابخوانی و مطالعه را برعهد گیرند که در این راستا در قالب این طرح استفاده کتابخوانه را هدف قرار داده است.

3

ضرورت اجرای

برنامه

یکی از مکانهای که در هر آموزشگاه وجود دارد کتابخانه است . این مکان می تواند در راه پرورش استعداد های مختلف دانش آموزان نقش موثری داشته باشد . اما همواره می بینیم که دانش آموزان چندان از کتابخانه در دوره های تحصیلی مختلف ،بخصوص متوسطه استفاده چندانی ندارند، که این امر باعث شده روز به روز نسل جوان از کتابخانه بیشتر فاصله بگیرند.

4

اهداف کیفی برنامه

1- افزایش حضور دانش آموزان در کتابخانه مدرسه

2- غنی سازی کتابخانه مدرسه

3- برگزاری نمایشگاه کتاب در طول سال

4- با کشاندن دانش آموزان جهت انجام مطالعه کتب کمک آموزشی زمینه آشنایی دانش آموزان با منابع مطالعه آزاد فراهم شود

5

زمان اجرای برنامه

زمان اجرای طرح از مهر ماه هر سال تا شهریور سال بعد

6

محدوده اجرای برنامه

اجرای این طرح در محدوده آموزشگاه می باشد

7

منابع مالی

برای اجرای این طرح به منابع مالی چندانی نیاز نمی باشد زیراخرید کتاب برای نمایشگاه معمولاً از ناشرین تهران با 30% تخفیف صورت می گیرد که این امر باعث صرفه جویی مالی برای خرید دانش آموزان از این کتابها می گردد

در ضمن جهت تشویق دانش آموزان فعال کتابخانه و تجهیز کتابخانه از مح سود فروشگاه مدرسه استفاده می شود

8

پیشنهادات

1- مدارس جهت برپایی نمایشگاه کتاب در کتابخانه مدرسه هر سه ماه یکبار از انتشارات تهران با تخفیف کتاب تهیه کنند تا هم قیمت مناسب باشد هم کتابهایی که بچه ها نیاز دارند خریداری شود

2- همواره تعدادی از کتابها را با هزینه فروشگاه جهت تجهیز کتابخانه خریداری کنید

3- کتابهای دست دوم بچه ها را با 60% تخفیف خریداری کنید یا بچه ها را تشویق به اهدا کتابهای کمک آموزشی سال گذشته خود به کتابخانه نمائید(تا هم کتابخانه تجهیز شود هم از اتلاف این کتابها جلوگیری شود.

4- از یکی از نیروهای مازاد جهت امر کتابداری کتابخانه استفاده کنید تا کتابخانه همواره جهت استفاده دایر باشد

5- نمونه سوالات امتحانات سال های گذشته را از طریق کتابدار به دانش آموزانی که در کتابخانه حضور می یابند اهدا کنید

6- اجازه دهید زنگ کلاس درس ادبیات و زبان فارسی وپرورشی گاهی اوقات در کتابخانه دایر شود

7- تهیه فرم نیاز سنجی قبل از خرید کتاب برای نمایشگاه کتاب مدرسه و توزیع این فرم بین دانش آموزان مدرسه و منتخبیر از دبیران

8- ایجاد شرایط فیزیکی مناسب در کتابخانه (نور کافی – دمای مناسب – میز و صندلی )

9

مجریان طرح

در اجرای این برنامه معاون پرورشی – کتابدار مدرسه – نماینده دبیران می توانند همکاری مناسبی داشته باشند

توجه بیشتر به فراخوان جشنواره خوارزمی (3 )

ردیف

موضوع

شرح برنامه

1

عنوان برنامه

جلب همکاری دبیران برای تشکیل گروه کاری در قالب جشنواره خوارزمی

2

شرح

اجمالی و کابردی

برنامه

با توجه به استقبال ضعیف دانش آموزان از فراخوان جشنواره خوارزمی از همکاران دبیردروس زمین شناسی- زیست شناسی- ریاضی – مطالعات اجتماعی- جغرافیا- فیزیک خواسته شد بخاطر کسب امتیاز پیشنهاد و ارائه گزارش تحقیقی جهت امتیاز ارزشیابی به کمک دانش آموزان گروه کار تشکیل دهند و متناسب با توان دبیر وعلاقه اعضاء گروه موضوع انتخاب نموده وپیرامون موضوع به کمک دبیر راهنما اقدام به تحقیق و پژوهش نمایند

3

ضرورت اجرای

برنامه

افزایش روحیه تحقیق و پژوهش و همکاری بین دانش آموزان ومعلمان و خارج کردن فرایند یادگیری و یاددهی را از قالب خشک کتابهای درسی

4

اهداف کیفی برنامه

1-افزایش میزان مشارکت دانش آموزان در جشنواره خوارزمی

2- ایجاد زمینه همفکری و همکاری بین دبیران و دانش آموزان

3- فراهم کردن زمینه مطالعه و پژوهش برای دانش آموزان و دبیران

4- خارج کردن فعالیتهای عملی کلاس از کارهای کم تاثیر مثل تهیه مقاله های اینترنتی که برای ارائه دهنده هیچ بار علمی ندارند

5

زمان اجرای برنامه

از مهر ماه ( زمان وصول بخشنامه فراخوان جشنواره خوارزمی ) تا نیمه اول اسفند ماه

6

محدوده اجرای برنامه

اجرای این برنامه در مقطع آموزشگاه می باشد

اما ارائه حد اقل ده طره از یک آموزشگاه ایجاد انگیزه می کند برای دبیران و دانش آموزان مدارس دیگر تا مشارکت در این فراخوان افزایش یابد

7

منابع مالی

اکثر طرح های انتخابی نیاز به مطالعه کتابخانه ای دارند جز 3 طرح که نیاز به مراجعه به اماکنی برای گرفتن عکس ،نمونه برداری و آزمایش دارند که مقرر گردیده با 50% درصد مشارکت آموزشگاه از محل هزینه های کمک آموزشی پرداخت نماید

8

پیشنهادات

1- از ایده ها وموضوعات مختلف استقبال کنیم تا اعتماد به نفس دانش آموزان برای شرکت کردن در این فراخوان افزایش یابد

2- در تامین هزینه ها مشارکت داشته باشیم

3- از دبیران خواسته شود برای اعضا گروه ها نمره عملی در نظر گرفته شود

4- چکیده این طرح ها را از دبیران راهنمای گروه به عنوان گزارش تحقیقی برای بند تحقیق و پژوهش بپذیریم

5- در مقطع آموزشگاه با دعوت از افرادی که در زمینه این طرح های ارائه شده اطلاعاتی دارند همایشی برگزار شود و سرگروه هر طرح به کمک معلم راهنما چکیده ای از طرح خود را ارائه نمایند

6- مجریان طرح های تهیه شده را مورد تقدیر قرار دهیم .

9

مجریان طرح

دبیران زیست –جغرافیا و مطالعات- ریاضی- زمین شناسی این دبیرستان با نظارت و همکاری معاون پرورشی و معاون اجرایی

تنش زدایی از محیط کار(4)

ردیف

موضوع

شرح برنامه

1

عنوان برنامه

ارتقاء بهداشت روانی کارکنان مدرسه

2

شرح

اجمالی و کابردی

برنامه

فشارهای عصبی و روانی –که در اصطلاح تنش نامیده می شوند – در زندگی روزانه ی ما فراوان به چشم می خورند. دنیای فرا صنعتی ،گرفتاریهای فراوان به بار آورده است . نگرانی افراد در زمینه کار، خانواده،فرزند،دوری اعضای خانواده از یکدیگر ، نگرانیهای مادران کارمند در مورد وضع کودکان خود ،احساس گناه در زمینه کم توجهی به فرزندان ، مشکلات اجتماعی ، وضع اقتصادی ،انتظارات سازمان از افراد ،پیشرفت فن آوری و نگرانی وبیم از کهنه شدن معلومات و اطلاعات ،مشکلات مدیریت و توقعات کارکنان و همچنین مشکلات اقتصادی باعث می شوند فرد از لحظه بیداری در بامداد تا هنگام آرمیدن در شامگاه همواره دچار هیجانها ،تنشها،نگرانیها و بیمها و امیدهای گوناگونی باشد که گاه با ظرفیت بدنی ،عصبی و روانی وی متناسب است و گاه با آن سازگار نیست.

3

ضرورت اجرای

برنامه

آگاهی از تنش مرتبط با شغل برای مدیران اهمیت دارد. به دلیل اینکه ،تنش مزمن به پیامدهای جانبی ناگوار فیزیکی و روانی ،برای افراد منجر می شود. کارکنان و ارباب رجوع سازمان تحت تاثیر فشارهای عصبی ،دچار حالات روانی خاصی می شوند و به رفتارها و اعمالی دست می زنند که مستقیماً در بازدهی سازمان منعکس می گردد.فشارهای عصبی حاد،نیروی انسانی سازمان را ضایع می کند و هدف آن را دستخوش تزلزل می سازد.

4

اهداف کیفی برنامه

1- افزایش سطح بهداشت روانی همکاران ( با داشتن گوش شنوا برای شنیدن سخن همکاران)

2- کمک به همکاران برای شناخت نقاط ضعف و قدرت خود ( آشنایی هر فرد با فرصت ها و تنگناهایش باعث می شود انتظار تشویق و توبیخ مناسب با خود را داشته باشد )

3- افزایش روحیه اعتماد به نفس همکاران (با تقویت نقاط قدرت آنها)

5

زمان اجرای برنامه

طول سال تحصیلی از مهر ماه تاشهریور ماه

6

محدوده اجرای برنامه

در سطح آموزشگاه اجرا می شود چون هر آموزشگاه متناسب با کارکنان و شریایط روحی روانیشان باید بدنبال راههای برای برقراری آرامش بود

7

منابع مالی

اجرای این طرح بیشتر نیاز به علم مدیریت و حفظ روابط انسانی در مناسبات درون و برون سازمانی دارد

8

پیشنهادات

1- واگزاری مسئولیت به افراد با توجه به نقاط قوت هر فرد تا اعتماد به نفس افراد افزایش یابد.

2- پرورش بعد معنوی همکاران که باعث ایجاد آرامش درونی و توکل به خداوند در آنها می شود (این امر با دعوت از همکاران برای حضور در نماز جماعت ،مراسم دعا و غیره ..)

3- تشویق همکاران به اختصاص روزانه یک ساعت وقت به خود است ( در این یک ساعت می توان کار مورد علاقه را بدون دخالت دیگران برای خوشحالی خود انجام داد مثل مطالعه ،ورزش ،انجام کارهای هنری و پیاده روی و غیره )

4- استفاده از مشاور مدرسه در مواردی که همکاران برای حل مشکلات خودنیاز به مشورت با کسی دارند.

5- تقویت حس مفیدن در همکاران با فراهم کردن تقدیر اولیا یا دانش آموزان از همکاران موفق

9

مجریان

اجرای این طرح منوط به همکاری کلیه همکاران شاغل در آموزشگاه اعم از اداری و آموزشی تا دانش آموزان و والدین می باشد.

ارتقا کیفیت نماز جماعت در بین جوانان (5)

ردیف

موضوع

شرح برنامه

1

عنوان برنامه

اسیب شناسی نماز در نزد جوانان

2

شرح

اجمالی و کابردی

برنامه

دوران ما به سمت سویی روان است که دین باوری و احیای انگیزه های دینی در سکوی نخست آن قرار گرفته است . تقاضای مذهب یکی از خواهش های فطری بشر است که با فرا رسیدن بلوغ ،مانند سایر تمایلات طبیعی در نهاد جوان بیدار می شود واو را به مجاهده و کوشش فرا می خواند.جوان بطور طبیعی رغبت وافری به مسائل مذهبی نشان می دهد و حساسیت زیاد، او را دچار بحران در انتخاب می کند.

حال با وجود شواهد مختلف به دست آمده از تحقیقات میدانی که در راستای برسی گرایش دینی دانش آموزان انجام گرفته نشان می دهد بیش از 90%دانش آموزان ایرانی دارای گرایش مذهبی هستند اما با این وجود در زمینه حضور در نماز ونماز جماعت دارای مشکلاتی هستند.

3

ضرورت اجرای

برنامه

پرداختن به ریشه های تفاوت در بینش ، گرایش و رفتارهای دینی جوانان ، برای آنان که هوشیارانه دست به فعالیتهای فرهنگی سازنده و تربیت علمی هدفمند می زنند ،یک ضرورت است تا با عنایت به آن در برنامه ریزی های خود بتوانند در این عرصه توفیق یابند.

از آنجا که دانش آموزان در سنین نوجوانی تا جوانی که دوران بلوغ آنهاست در اختیار آموزش و پرورش بوده ،نقش سازمانهای متصدی تعلیم و تربیت در زمینه تربیت دینی افزایش می یابد و در نتیجه باید به دنبال شناسایی موانع و راهکارهای آسیب رسان به مقوله نماز و نماز جماعت باشد

4

اهداف کیفی برنامه

1- شناسایی موانع موجود در راه حضور دانش آموزاندر نماز جماعت مدرسه

2- شناسایی عوامل موثر در جذب دانش آموزان به نماز جماعت

3- تقویت تربیت دینی دانش آموزان

(تذکر:

با توجه به اینکه در هر جامعه آماری تعداد خاصی عوامل تاثیر دارند که امکان دارد در جامعه آماری دیگر بی تاثیر یا کم تاثیر باشند در نتیجه برای شناسایی عوامل مختلف از پرسشنامه استفاده می شود که بین دانش آموزان توزیع شده و پس از جمع آوری نتایج جمع بندی شده)

5

زمان اجرای برنامه

اجرای این طرح در آبان ماه سال تحصیلی با توزیع پرسشنامه بین دانش آموزان آغاز می شود

6

محدوده اجرای برنامه

در سطح آموزشگاه اما با توجه به عوامل تاثیر گزار در تحقق اهداف این طرح مشارکت خانواده و نهاد های مختلف اجتماعی را می طلبد

7

منابع مالی

منابع مالی مورد نیاز جهت انجام هزینه های ذیل که از محل سرانه پرورشی تامین خواهد شد عبارتنداز:

1- زیبا سازی نماز خانه مدرسه

2- تهیه چادر نماز برای نمازخانه

3- برگزاری مسابقه صحت قرغائت نماز

اهدا جوایز به فعالیت ستاد نماز مدرسه

8

پیشنهادات

1- توجه به اقامه نماز در مدارس ابتدایی

2- تقویت مساجد کارآمد و فعال در زمینه ی جذب جوانان به نماز

3- برگزاری جلسات سخنرانی و پرسش و پاسخ پیرامون مقش نماز در سلامت روحی و روانی انسان

4- ارتباط نزدیک و صمیمی نهادهای فرهنگی و مبلغان دینی با جوانان

5- دعوت به حضور جوانان در ستاد نماز جمعه و ستاد برگزاری نماز اعیاد

6- استفاده از فرهیختگان و شخصیت های برتر علمی،مذهبی و ورزشی جهت ترویج فرهنگ نماز

تذکر به مربیان ورزشی در باشگاه ها در فراهم کردن زمینه اقامه نماز در این اماکن.

9

مجریان

تربیت سالم و صحیح کودکان و نوجوانان هدف نهایی والدین ،اولیای مدرسه و مربیان و دست اندرکاران مسایل تربیتی است . پس هرچند مجری این برنامه کارکنان آموزشی و پرورشی مدرسه


مطالب مشابه :


فرم خام برنامه سالانه

فرم خام برنامه سالانه برنامه عملياتي ساليانه کالا ، جلد ، مگابایت




برنامه سالانه

بـرنامه سـالانه گروه آموزشی:ادبیات راهنمایی شهرستان قاینات جلد . 1. ارتقاء هدف های




برنامه ریزی سالانه بررسی کتاب درسی علوم تجربی پایه ششم در سال تحصیلی 92- 1391

پایگاه اینترنتی ششم - برنامه ریزی سالانه بررسی کتاب درسی علوم تجربی پایه ششم در سال تحصیلی 92




برنامه سالیانه و تقویم اجرایی

برنامه سالانه شامل فعالیت هایی است که مدیر برای تغییریک و جلد گرفتن کتاب زمزمه آیه ها




برنامه سالانه گروه علوم اجتماعی قاین

گروه آموزشی مطالعات اجتماعی راهنمایی - برنامه سالانه گروه علوم اجتماعی قاین - فعالیت ها




برنامه سالانه گروه آموزشي

برنامه سالانه گروه آموزشي نقشه كشي معماري تهيه طرح درس سالانه و بروز رساني (جلد اول)




برنامه سالانه دبیرستان شاهد

برنامه سالانه. دبیرستان دخترانه شاهد. شهرستان دهلران. سال تحصیلی ۹۰/۹۱ مقدمه: دوره ی متوسطه




برنامه سالانه

در بحث برنامه سالانه مدارس بهتر است کتابخانه مجهز به حدود5000 جلد کتاب کمک آموزشی




برچسب :