انواع آنتن در شبکه

آنتن های وایرلس

آنتنها را می توان به دو رده کلی درون ساختمان (Indoor)و بیرون ساختمان (Outdoor) تقسیم بندی کرد.
آنتنهای بیرونی عموماً دارای جنس, پوشش و اتصالاتی هستند که بتوانند در شرایط دشوار فضای آزاد مثل باد, طوفان, برف, باران و سرما و گرمای شدید دوام بیاورند. در حالی که آنتنهای درون ساختمان با ظاهر و پوشش ظریف و حتی الامکان زیبا ساخته می شوند تا باعث زشت شدن محیط داخلی ساختمان و دکوراسیون آن نشوند.
آنتنهای درونی را نمی توان در بیرون ساختمان نصب کرد مگر آنکه در مشخصات آن به صراحت به ویژگی ( درونی/بیرونی) اشاره شده باشد. از دیدگاه روش نصب , آنتن ها را می توان به چند رده زیر تقسیم بندی کرد:

  • آنتنهای درونی (IN Door) و بیرونی (OUT Door)
  • آنتنهای دو جهته (directional) و همه جهته (Omni directional)
  • آنتنهای دیوارکوب ، سقف آویز ،سقف کوب ،بشقابی و قابل نصب روی دکل

 

آنتن های داخل ساختمان

الف) آنتنهای همه جهته (Omni directional)

آنتن های چند جهته امواج را در سطح افقی در همه جهات منتشر می کنند. یادتان باشد که الگوی انتشار بر خلاف الگوی ایزوتروپیک شبیه توپ نیست بلکه میتوان این الگو را به یک کلوچه تشبیه کرد چرا که امواج در جهت عمودی منتشر نمی شوند.

آنتن همه جهته سقف کوب

 این نوع آنتن دارای برد متوسطی است و برای نصب در سقف داخلی ساختمان کاربرد دارد. زاویه تابش افقی این آنتن ۳۶۰ درجه کامل و زاویه تابش عمودی آن حدود ۸۰ درجه می باشد. این آنتن را می توان با کانکتور RP-TNC صرفاً به  اکسس پوینت متصل کرد. شکل آنتن مستطیلی به ابعاد تقریبی ۱۴×۷ سانتی متر و دارای وزن سبکی حدود ۲۰۰ تا ۵۰۰ گرم است و براحتی می توان آن را در سقف کاذب آپارتمانها جا داد و رنگ خاکستری مایل به سفید آن ظاهر ساختمان را حفظ خواهد کرد. بهره این آنتن حدود ۲ dBi و برد حداکثر آن در سرعت ۱ Mbps حدود ۱۱۰ متر و در سرعت ۱۱ Mbps حدود ۴۵ متر است. حداکثر طول کابل کواکسیال بین آنتن و اکسس پوینت (بسته به نشان و نوع آن ) بین یک تا دو متر است.

آنتن همه جهته سقف آویز

این نوع آنتن دارای برد متوسطی است و برای نصب در داخل ساختمان کاربرد داردزاویه تابش افقی این آنتن ۳۶۰ درجه (دایره کامل ) و زاویه تابش عمودی آن بین ۴۰ تا ۵۰ درجه است. شکل چنین آنتنی , استوانه ای (میله ای ) به طول تقریبی ۲۵ سانتی متر , قطر ۲.۵ سانتی متر و دارای وزن سبکی ( بین ۱۵۰ تا ۵۰۰ گرم ) است . از آنجایی که این نوع آنتن برای آویزان کردن از سقف پیش بینی شده , عموماً به همراه پایه و دیوارکوب مناسب عرضه می شود. حداکثر طول کابل کواکسیال بین آنتن دستگاه مخابراتی ( بسته به نوع و نشان آنتن ) بین یک تا دو متر است و با کانکتور RP-TNC ( یا مشابه آن ) به دستگاه وصل می شودبهره این آنتن حدود ۵ dBi و حداکثر برد آن در سرعت ۱ Mbps حدود ۱۶۰ متر و در سرعت ۱۱ Mbps حدود ۵۰ متر و در سرعتهای بالاتر حدود ۱۵ متر است.

آنتن همه جهته دوقطبی برای کامپیوترهای رومیزی

گاهی اوقات برای بالا بردن کارآیی شبکه بی سیم که در کامپیوترهای رومیزی نصب می شوند , آنتنهای جانبی با بهره حدود ۲.۲ dBi ارائه میگردد.
البته چنین کارتهایی مخصوصند و دارای کانکتور ویژه ای به نام MMCX هستند. شکل زیر

و باید هنگام خرید به این قابلیت دقت داشته باشید. زاویه تابش افقی این آنت در سرعت ۱ Mbps حدود ۱۲۰ متر , در سرعت ۱۱ Mbps حدود ۳۵ متر و در سرعت بالاتر حدود ۱۵ متر است. طول کابل متصل به این آنتن حدود یک متر است .

آنتن همه جهته دوقطبی با بهره ۲dBi

این آنتن کوچک و ظریف به طول تقریبی ۱۲ سانتیمتر برای وصل مستقیم به تمام ابزارهایی مثل اکسس پوینت که دارای کانکتور RP-TNC هستند. این آنتن قادر به چرخش در یک قطاع ۹۰ درجه است تا در بهترین حالت ممکن تنظیم شود. (از دیدگاه شدت (Strengh) و کیفیت (Quality) سیگنال دریافتی و ارسالی) .
این نوع آنتن دارای زاویه تابش افقی ۳۶۰ درجه و زاویه تابش عمودی ۷۰ درجه و بهره ۲ dBi است. برد مفید این آنتن در سرعت ۱ Mbps حدود ۱۲۰ متر و در سرعت ۱۱ Mbps حدود ۳۰ متر است. به این نوع آنتن نمی توان هیچگونه کابلی متصل کرد.

آنتن همه جهته قابل نصب بر روی دیوار یا ستون با بهره ۵٫۲ dBi ( کاربری درون ساختمان)

این نوع آنتن که برای نصب بر روی دیوار یا ستون به کار می آید به دلیل شکل مستطیلی و ضخامت کم به آنتن کتابی مشهور است و چون ظاهر ساختمان را ( به دلیل ظرافت و پوشش همرنگ با دیوار) خراب نمی کند طرفداران زیادی داردبرخلاف ظاهر مسطح , این آنتن دارای زاویه تابش افقی ۳۶۰ درجه کامل و زاویه تابش عمودی ۲۵ درجه است. ابعاد آنتن حدود ۳۰×۱۲٫۵×۲٫۵ سانتی متر و در نرخ۱ Mbps حدود ۱۶۰ متر و در نرخ ۱۱Mbps حدود ۵۰ متر است.
طول کابل دنباله آنتن حدود یک متر است که توسط کانکتور RP-TNC به اکسس پوینت وصل می شود. ( این آنتن برای اتصال به اکسس پوینت کاربرد دارد و بکار پل یا کارتهای شبکه نمی آید.)
 

ب) آنتنهای جهت دار (Directional)

آنتن های Directional امواج را در یک جهت معین منتشر یا دریافت می کنند. الگوی انتشار درواقع در یک طرف بیشتر است. خاصیت این امر در بالا رفتن فاکتور بهره (gain) آنتن است. از سوی دیگر با افزایش بهره ، آنتن نسبت به جهت حساس تر می شود. به همین خاطر درتنظیم جهت آنتن بایستی دقت بیشتری به خرج داد. یکی از معروفترین انواع این نوع آنتن ، آنتن Yagi نام دارد که از نام مهندس ژاپنی مخترع این آنتن ها Yagi-Uda گرفته شده است (شکل زیر). این نوع آنتن ها با وجود اینکه سال های زیادی از اختراع آن می گذرد (1926) هنوز کاربرد دارد.

 

 

 

آنتنهای خارج از ساختمان(OUT Door)

آنتن جهتدار قطاعی برای نصب بر روی دکل یا دیوار بیرونی

این آنتن کوچک و مینیاتوری برای نصب بر روی دکل یا دیوار بیرونی ساختمانهای مرتفع به کار می آید و با هیچکدام از آنتنهای معرفی شده قبلی مشابهت ندارد. بهره این آنتن 9.5 dBi و زاویه تابش افقی و عمودی 60 درجه و ابعاد 4x6.5 سانتیمتر است و در شرایط نامتعادل جوی به خوبی دوام می آورد. فرکانس کار این آنتن باند 5.725 تا 5.825 گیگاهرتز است و با یک کابل کواکسیال ۱.۵ متری و کانکتور N-male به پل وصل می شود.

آنتن جهتدار سهمی گون ( بشقابی ) قابل نصب بر روی دکل یا پایه

این نوع آنتن در مرکز یک دیش سهمی شکل با قطر دهنه ۶۰ سانتی متر نصب میشود تا پرتوهای منتشره از آنتن پس از برخورد با سطح فلزی دیش در یک قطاع باریک با زاویه تابش افقی و عمودی ۱۲.۴ درجه بازتاب شود. استفاده از دیش, بهره آنتن را به 21 dBi می رساند و برد رادیویی آن را در نرخ 2 Mbps به ۴۰ کیلوتر و در نرخ 11 Mbps به ۱۸.۵ کیلومتر افزایش می دهد. تنها مشکل , تنظیم دقیق آنتنهایی است که کیلومتر ها با هم فاصبه دارند و ناگزیر باید بر روی دکل نصب گردند. در ضمن به خاطر شکل بادبانی آنتن باید اتصالات و دکل, بسیار محکم و مقاوم باشد. هرگاه فاصله دو دیش از یکدیگر به یک تا دو کیلومتر محدود باشد می توان از دیشهای توری استفاده کرد تا سطح مقطع کمتری در مقابل باد و طوفان داشته باشد و فشار زیادی به آن وارد نشود. دو نمونه آن در زیر نمایش داده شده است.

آنتن جهتدار سهمی گون باند 5 گیگاهرتز (قابل نصب بر روی دکل یا ستون)

هرهرچه فرکانس سیگنال رادیویی بالاتر برود ساخت آنتنهایی با زاویه تابش کوچکتر ساده می شود. این آنتن که در محدوده فرکانسی 5.725 تا 5.825 گیگاهرتز کار می کند با بهره ۲۸dBi و زاویه تابش عمودی و افقی 4.75 درجه کار می کند که در نوع خود باریکترین زاویه تابش محسوب می شود. در ساخت دیش و اتصالات پایه آنتن , شرایط بسیار نامتعادل جوی (سرما , گرما و طوفان شدید) پیش بینی شده است.

آنتنهای جهتدار YAGI

دو آنتن آخر , نوع مشهوری از آنتنهای جهتدار استوانه ای شکل و نسبتا کوچک به نام آنتنهای YAGI هستند که بدلیل خصوصیات جالبشان جایگاه ویژه ای در میان آنتنها پیدا کرده اند. الگوی تابش این آنتنها به فرکانس کارشان بستگی دارد . آنتنهای یاگی در باند امواج مایکروویوm بهره ای بالای 7 dBi و زاویه تابشی زیر ۹۰ درجه دارند. با افزایش فرکانس کار و همچنین طول فیزیکی آن, زاویه تابش تا حدود ۲۰ درجه و بهره تا 16 dBi قابل بهبود است.
در فرکانس 900 MHz ( یعنی اولین باند بی نیاز از اخذ مجوز ISM) زاویه تابش افقی و عمودی آنتن یاگی چیزی بین 68 تا 78 درجه است. با بالا رفتن فرکانس امکان کاهش زاویه تابش تا حدود ۲۵ درجه وجود دارد تا بدین ترتیب بهره آنها با انتن آیزوتروپیک افزایش یابد. از آنجایی که شبکه بی سیم IEEE 802.11 از باند 900 MHz استفاده نمی کند آنتنهای یاگی برای این شبکه صرفا با دو فرکانس 2.4 GhHz و 5 GHz به بازار عرضه می شوند.

 

 

 

 

آنتنهای فلت (Flat)

آنتن های فلت دبل پلار5 تا 6 گیگاهرتز مینیمم 18 تا26 دیبی

آنتنهای دبل فلت در بازار جهانی به دو صورت عرضه می شوند که در اینجا برای آشنای بیشتر شما برای انتخاب محصول مختصرا توضیح داده می شود:

آنتن های فلت دبل پلاریته ای که دقیقا برای همین کاربری طراحی و ساخته شده اند و و از کیفیت و کارایی بالای برخواردارند

 آنتهای که از دو آنتن فلت باکیفیت پائین و درکنار هم به صورت ورتیکال و هوریزنتال در یک قاب قرار گرفته اند که اغلب چینی بوده و یا با مارکهای اروپائی و اصالتی چینی که از کیفیت پائینی برخوردار بوده و از نظر قیمت و کیفیت در رتبه مناسبی جهت مقاسیه با محصولات فوق نیستنند . به همین دلیل در هنگام انتخاب در نظر داشته باشید که نمیتوانید آن محصولات را با آنتن های دبل اصلی مقایسه کنید و در صورتی که بخواهید هزینه کمتری بپردازید بهتر است از 2 آنتن جدا گانه معمولی فلت استفاده کنید تا آنتنهای به ظاهر دبل پولاریته فلت چینی

 

آنتن فلت پنل دبل پولاریته 18 دیبی 9 درجه

آنتن وایرلس 18 دیبی فلت دبل پلاریته 5.8 با وجود داشتن توانی خوب که حتی امکان استفاده آن را برای مسافت تا پانزده کیلومتر هم فراهم میکند ارزانترین آنتن وایرلس دبل موجود در بازار در گروه کاری خود می باشد . این آنتن وایرلس دبل میتواند در آن واحد به دو صورت عمودی و افقی کار کرده و ارتباط دو لینک وایرلس را همزمان بر عهده بگیرد . از ویژگی های آنتن میتوان : کوچک بودن , سبک بودن , بسته بندی تکی , گارانتی تعویض مادام العمر , کارایی خوب , قیمت ارزان , نصب آسان و بسته بندی زیبا را برشمرد

همچنین این آنتن فلت دبل مانند سایر آنتنهای فلت وایرلس ساخت شرکت مینیمم دارای توان 18 دیبی در دامنه فرکانسی خود می باشد بدین معنی که این محصول در ابتدا و انتهای دامنه فرکانسی خود مینیمم از 18 دیبی توان برخوردار است و در وسط دامنه فرکانسی این توان حتی تا 2 دیبی بیشتر می شود والبته در بین دو قسمت عمودی و افقی آنتن تفاوت ناچیزی وجود دارد

 

آنتن فلت پنل 23دیبی 9درجه:

آنتن وایرلس 23 دیبی فلت دبل پلاریته 5.8 با وجود ابعاد کوچک(سی و هفت در سی و هفت در سه و نیم سانتی متر ) توانی خوب که حتی امکان استفاده آن را برای مسافت تا سی و پنج کیلومتر هم فراهم میکند . معروف ترین آنتن وایرلس دبل 23 دیبی موجود در بازار در گروه کاری خود می باشد . این آنتن وایرلس دبل میتواند در آن واحد به دو صورت عمودی و افقی کار کرده و ارتباط دو لینک وایرلس را همزمان بر عهده بگیرد . از ویژگی های آنتن میتوان :استفاده شرکتهای بزرگ مانند موتورولا و ... از این محصول , کوچک بودن , سبک بودن , بسته بندی تکی , گارانتی تعویض مادام العمر , کارایی خوب , قیمت ارزان , نصب آسان و بسته بندی زیبا را برشمرد

همچنین این آنتن فلت دبل مانند سایر آنتنهای فلت وایرلس ساخت شرکت مینیمم دارای توان 23 دیبی در دامنه فرکانسی خود می باشد بدین معنی که این محصول در ابتدا و انتهای دامنه فرکانسی خود مینیمم از 23 دیبی توان برخوردار است و در وسط دامنه فرکانسی این توان حتی تا 2 دیبی بیشتر می شود والبته در بین دو قسمت عمودی و افقی آنتن تفاوت ناچیزی وجود دارد

 

آنتن فلت پنل دبل پولاریته 26 دیبی 6 درجه

آنتن وایرلس 26 دیبی فلت دبل پلاریته 5.8 با داشتن توانی خوب با زاویه تابش 4.5 درجه که حتی امکان استفاده آن را برای مسافت تا چهل و پنج کیلومتر هم فراهم میکند تنها آنتن وایرلس دبل موجود در بازار در گروه کاری خود می باشد . این آنتن وایرلس دبل به طور کامل در شرکت طراحی شده و میتواند در آن واحد به دو صورت عمودی و افقی کار کرده و ارتباط دو لینک وایرلس را همزمان بر عهده بگیرد . از ویژگی های آنتن میتوان: بسته بندی تکی گارانتی تعویض مادام العمر , کارایی خوب و نصب آسان را برشمرد

همچنین این آنتن فلت دبل مانند سایر آنتنهای فلت وایرلس ساخت شرکت مینیمم دارای توان 26 دیبی در دامنه فرکانسی خود می باشد بدین معنی که این محصول در ابتدا و انتهای دامنه فرکانسی خود مینیمم از 26 دیبی توان برخوردار است و در وسط دامنه فرکانسی این توان حتی تا 2 دیبی بیشتر می شود والبته در بین دو قسمت عمودی و افقی آنتن تفاوت ناچیزی وجود دارد

 

آنتنهای پارابولیک (Parabolic)

 

     

آنتنهای پارابولیک

آنتن های پارابولیک در دو سایز و دو رنج فرکانسی2.4 و 5.8 گیگاهرتز و ابعاد سی در چهل و یکصد در شصت در بسته بندی های تکی و چمدانی از دو جنس آهن و آلومینیوم با بهترین کیفیت ممکن تولید و در دسترس شما می باشد

آنتن پارابولیک 5.8 گیگاهرتز 22 دیبی

این آنتن پارابولیک در دامنه فرکانس 5.8 و در ابعاد سی در چهل سانتی متر از جنس آهن و با وزنی حدود یک و نیم کیلوگرم طراحی و ساخته شده است , بیشتر قطعات این آنتن وایرلس چه از جنس آلومینیوم و چه آهن (رفلکتور آنتن ) توسط رنگ کوره ای پوشیده شده است این آنتن وایرلس میتواند جهت برقراری لینکهای وایرلس تا ده کیلومتر به شما کمک کند و از براکد مدل 101 استفاده میکند , دارای بسته بندی تکی می باشد , دارای توان بیست و دو دیبی بوده و از گارانتی مادام العمر تعویض بر خوردار می باشد

آنتن 5.8 گیکاهرتز 30 دیبی

این آنتن پارابولیک در دامنه فرکانس 5.8 و در ابعاد یکصد در شصت سانتی متر از جنس آلومینیوم به صورت دو تکه و با وزنی حدود سه کیلوگرم طراحی و ساخته شده است

بیشتر قطعات این آنتن وایرلس توسط رنگ کوره ای پوشیده شده است این آنتن وایرلس میتواند جهت برقراری لینکهای وایرلس تابیش از پانزده کیلومتر به شما کمک کند

جنس پلاستیکی سر فید این محصول در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید مقاوم است , از براکد مدل 101 استفاده میکند , دارای بسته بندی تکی چمدانی می باشد , دارای توان سی دیبی بوده و از گارانتی مادام العمر تعویض بر خوردار می باشد

آنتن 2.4 گیکاهرتز 16 دیبی

این آنتن پارابولیک در دامنه فرکانس 2.4 و در ابعاد سی در چهل سانتی متر از جنس آهن و با وزنی حدود یک و نیم کیلوگرم طراحی و ساخته شده است , بیشتر قطعات این آنتن وایرلس چه از جنس آلومینیوم (فید آنتن ) و چه آهن (رفلکتور آنتن ) توسط رنگ کوره ای پوشیده شده است این آنتن وایرلس میتواند جهت برقراری لینکهای وایرلس تا پانزده کیلومتر به شما کمک کند .جنس پلاستیکی سر فید این محصول در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید مقاوم است , از براکد مدل 101 استفاده میکند , دارای بسته بندی تکی می باشد , دارای توان شانزده دیبی بوده و از گارانتی مادام العمر تعویض بر خوردار می باشد

آنتن 2.4 گیکاهرتز 24 دیبی

این آنتن پارابولیک در دامنه فرکانس 2.4 و در ابعاد یکصد در شصت سانتی متر از جنس آلومینیوم به صورت دو تکه و با وزنی حدود سه کیلوگرم طراحی و ساخته شده است , بیشتر قطعات این آنتن وایرلس توسط رنگ کوره ای پوشیده شده است این آنتن وایرلس میتواند جهت برقراری لینکهای وایرلس تابیش از چهل کیلومتر به شما کمک کند. این محصول در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید مقاوم است , از براکد مدل 101 استفاده میکند , دارای بسته بندی تکی چمدانی می باشد , دارای توان بیست و چهار دیبی بوده و از گارانتی مادام العمر تعویض بر خوردار می باشد.

 

برگرفته از 

دپارتمان فناوری اطلاعات گروه صنعتی پاکمن وممنون سایت ویکی پی جی که با عث شد این مطالب رو من مجدد تایپ نکنم.

 

شما میتونید در پروژهای وسیع شبکه ای، بسته به کاربرد هر کدام، از آنها استفاده کنید.

در صورت داشتن پروژه با بنده از طریق همین وبلاگ تماس حاصل فرمائید و یا با شماره تلفن های 02144278230 و 02144278231 در روزهایی که بنده در شرکت حضور دارم(دوشنبه و پنج شنبه) تماس حاصل فرمائید.

 


مطالب مشابه :


راهنمای وایرلس

در این قسمت فقط تصویری از چندتا از نمونه های آنتن وایرلس رو میذارم: نکته: از ویژگی های آنتن




مقاله ای در مورد انواع آنتن های وایرلس

آموزش شبکه - مقاله ای در مورد انواع آنتن های وایرلس - Learning،Network ,Cisco ,CCNA ,Linux ,MCITP&Mikrotik




آنتن ،آنتن وایرلس ،آنتن سکتور،آنتن پارابولیک،آنتن فلت،آنتن امنی،آنتن دیش

آنتن ،آنتن وایرلس ،آنتن سکتور،آنتن - اجرای پروژه های وایرلس بصورتMesh و Wifi جهت




انواع آنتن در شبکه

آنتن های وایرلس. آنتنها را می توان به دو رده کلی درون ساختمان (Indoor) و بیرون ساختمان (Outdoor




مقاله ای در مورد انواع آنتن های وایرلس

کافی نت رویش***زرین نت*** - مقاله ای در مورد انواع آنتن های وایرلس - بزرگترین مرکز ارائه دهنده ی




وایرلس - Wireless

آنتن: دستگاه های وایرلس برای ارسال و دریافت شبکه های وایرلس را می توان در دسته بندی




تقویت سیگنال آنتن وایرلس توسط قوطی!!!!

تقویت سیگنال آنتن وایرلس توسط قوطی!!!! در حال حاضر استفاده از مودم های wifi به علت قابلیت های




فروش آنتن وایرلس Wireless

فروش آنتن وایرلس Wireless. فروش آنتن وایرلس Wireless. ارائه بهترین برند های آنتن وایرلس با قیمت




برچسب :