تخریب فرهنگ به بهانه تأمین بودجه صدا و سیما

تخریب فرهنگ به بهانه تأمین بودجه صدا و سیما
مهدی یاراحمدی خراسانی

 

شکاریوزپلنگ توسط سازمان محیط زیست!

 سید عبدالمجید رکنی تهیه کننده ی برنامه‌ی محبوب و پرمخاطب «سمت خدا» برکنار شد!
چند روزی است که رسانه های مختلف خبر فوق را مخابره نموده اند. حالا برای اینکه بدانید این خبر چه ربطی به شکار یوزپلنگ آن هم توسط سازمان محیط زیست دارد بخشی
از اظهارات وی در ارتباط با دلیل برکناری اش را بخوانید:
« اگر مسئول سازمان محیط زیست برای تامین بودجه‌ی کارمندانش به مشکل بخورد، حاضر است یوزپلنگ شکار کند و از درآمد حاصل از آن حقوق کارمندانش را بدهد؟ بدیهی است که این کار غیر منطقی است؛ چرا که وظیفه‌ی محیط زیست حفاظت از همان یوزپلنگ است. حال مگر وظیفه‌ی صدا و سیما حفاظت و صیانت از فرهنگ کودکان نیست؟ پس چه طور حاضر می‌شود برای تامین بودجه این فرهنگ را تخریب کند؟ این دلیل قابل قبول نیست.»
اصل ماجرا به نقل از رکنی بدین قرار است که:
صدا و سیما به دلیل آنچه نداشتن بودجه و اجبار برای پخش آگهی می خواند در دو موضوع بر خلاف قانون و نظر رهبری عمل نموده که آقای ماندگاری(از کارشناسان مشهور و راتب این برنامه) طی نامه‌ای این دو موضوع را به آقای ضرغامی تذکر دادند:
موضوع اول: تبلیغ اجناس مختلف در حین برنامه‌های کودک در حالی که آیین نامه‌ی سیاست‌های تامین، تولید و پخش صداوسیما تبلیغ در حین برنامه‌های کودک را غیرقانونی می‌داند. اما متاسفانه بیش از یک سال است که برنامه‌های کودک تلویزیون به بهانه‌ی نداشتن بودجه، اقدام به تبلیغ محصولات مختلف می‌کنند.
موضوع دوم: رهبری پیرامون برخی از مسابقات تلویزیون دستور صریح دارند. ایشان در سال ۸۳ در دیدار با مدیران سازمان صدا و سیما مخالفتشان را با برگزاری مسابقاتی که در آن‌ها جوایز غیر متعارف به شرکت‌کنندگان اهداء می‌شود، اعلام کردند و فرمودند که این مسابقات ترویج بی‌منطقی است. اما متاسفانه صداوسیما، در این زمینه نیز بر خلاف نظر رهبری عمل می کند.
ولی ظاهراً انتقاد دست اندرکاران برنامه‌ی «سمت خدا» بسیار گران تمام می شود و به دلیل تمرد از رویه سازمانی و همچنین نامه ی انتقاد آقای ماندگاری به رئیس سازمان، حکم برکناری تهیه کننده ی این برنامه صادر می گردد.
این کج سلیقگی در حالی رخ می دهد که سمت خدا در میان برنامه های دینی و مذهبی رسانه ی ملی (که اکثراً از کیفیت مناسب بی بهره بوده و یا توانایی جذب مخاطب را نداشته اند) توانسته بود بر اساس نظرسنجی های اخیر شبکه ی سه در ارتباط با مخاطب و اثرگذاری بسیار موفق بوده و توجه گروه های مختلف را به خود جلب نماید.
حال سوال اساسی که در ذهن متبادر می شود این است که: چگونه می شود تصمیمات در رسانه ی ملی این قدر سطحی و هیجان زده اتخاذ شود؟ به گونه ای که این نهاد فرهنگی که به تعبیر امام راحل(ره) می بایست همچون یک دانشگاه اسباب تردد خردمندان، فرهیختگان، اندیشمندان، هنرمندان و... باشد در برابر کوچکترین نقدی تاب نیاورده و هر آنچه غیر از خواست و تصمیم مدیریتی آن ها باشد را این گونه دندان شکن پاسخ می دهند؟
مسئولان رسانه ی ملی در حالی که می توانستند این اتفاق را بجای آنکه تهدید بدانند به عنوان یک فرصت قلمداد کرده و بر مواردی همچون؛ فضای باز رسانه ای، نقد از درون مجموعه و آسیب شناسی محدودیت های مالی صدا و سیما و مواردی از این دست تأکید و تبلیغ نمایند بلافاصله به زعم خود صورت مسأله را پاک کرده و راه هرگونه انتقاد از این دست را بر روی سایر صاحب نظران خصوصاً آن هایی که به نحوی با صدا و سیما در ارتباطند بسته اند.
آنچه مسلم است اداره کردن سازمانی در گستره ی صدا و سیمای جمهوری اسلامی مقوله ای نیست که تنها در توان یک گروه فکری و یا یک جریان مدیریتی خاص باشد. بلکه می بایست در آن اجازه ظهور و بروز اندیشه ها و استعدادهای مختلف که چارچوب اخلاق و ارزش ها و منافع ملی را می دانند داده شود. در واقع با همین تفکر و دیدگاه این مجموعه ی عظیم را رسانه ی ملی می خوانند؛ یعنی رسانه ای که متعلق به همه ی مردم بوده و کلیه ی عناصر فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و ... که وفادار به انقلاب و قوانین آن هستند در آن فرصت اظهار نظر و حضور می یابند.
سخن پایانی اینکه این روزها که هجمه ی رسانه های غربی به صورت وحشتناکی اخلاق و فرهنگ جوامع بشری را نشانه رفته است و در سالی که عزم ملی و مدیریت جهادی برای ارتقای فرهنگ سرلوحه ی فعالیت هاست این گونه حرکات تنگ نظرانه و به دور از منطق باعث می شود در یک بستر مدیریتی دایره ی "خودی ها" مرتب محدودتر گردد و جامعه از حضور نخبگان اجتماعی محروم شده و رسانه ی ملی از تداوم مسیر اهداف متعالی خود باز بماند.


*منبع: فرهنگ نیوز


http://www.farhangnews.ir/content/75254

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را

با مدیریت سایت از طریق پست الکترونیکی؛

Email: [email protected]

در میان گذارید.



مطالب مشابه :


۸۵ درصد بودجه صداوسیما برای ۲۰۰۰ مدیر و ۵۰ هزار کارمند!

نقد صدا و سیما صدا و سیما تبلیغ کننده سایت فیلتر شده معاونت مالی و اداری صداوسیما با




شرح وظایف اداره کل خدمات اداری (service management)

سازمان صدا و سیما – معاونت اداری و مالی با مدیریت سایت از طریق پست




گزارش تصویری/افتتاح دفتر خبری صدا و سیمای مرکز گیلان در لاهیجان

سخنگوی شورای اسلامی شهر لاهیجان از ایجاد دفتر خبری صدا و سیما اداری و مالی سایت ها و




تخریب فرهنگ به بهانه تأمین بودجه صدا و سیما

شناسی محدودیت های مالی صدا و سیما و مواردی از این سایت از طریق پست اداری وسیاسی




درخواست ارائه بن ها

شرکت تعاونی مصرف کارکنان صدا و سیمای مرکز معاونت اداری و مالی صدا و سیما سایت صدا و سیما




فروشگاه مرکز

معاونت اداری و مالی صدا و سیما صدا و سیمای مرکز چهارمحال و سایت صدا و سیما آرشیو پیوندهای




506.مدیرکل جدید صدا و سیمای ایلام منصوب شد

با سازمان صدا و سیما و بختیاری و معاون اداری و مالی و اطلاعات سایت اخبار سیما.




میلاد امام هادی(ع)

معاونت اداری و مالی صدا و سیما صدا و سیمای مرکز چهارمحال و سایت صدا و سیما آرشیو پیوندهای




شلاق صدا و سیما بر روزگار سخت معلمان

شلاق صدا و سیما بر روزگار سخت هزاران سایت در یک اداره کل امور اداری و تشکیلات




برچسب :