بورس به کدام سمت می‌رود؟

بورس به کدام سمت می‌رود؟  شاخص کل بورس و اوراق بهادار در پایان معاملات امروز با 15 واحد رشد در ارتفاع 71 هزار و 402 واحدی قرار گرفت. اهالی تالار بر این باورند که با برداشته شدن بار مالی و روانی تسویه اعتبار شرکت های کارگزاری و پایان سال مالی آنها وضعیت بازار سرمایه باید بهتر شده و احتمالاً روند صعودی بر کلیت بازار غالب خواهد شد.   در پایان معاملات امروز بازار سرمایه 482 میلیون سهم و حق تقدم به ارزش 107 میلیارد تومان در40 هزار نوبت معاملاتی داد و ستد شد.  در حالی که در این معاملات شاخص 30 شرکت بزرگ 0.1 واحد، شاخص آزاد شناور 102 واحد، شاخص بازار اول 20 واحد و شاخص صنعت 11 واحد رشد کرد، شاخص بازار دوم 22 واحد با افت مواجه شد. 

پتروشیمی و محصولات شیمیایی :
در این گروه همچنان شاهد رکود نسبی هستیم و شرکت ها همچنان با کاهش حاشیه سود به دلیل افزایش نرخ خوراک روبرو هستند.

در جلسه دیروز سازمان بورس با حضور صالح آبادی شرایط بازار بررسی شد. صالح آبادی رییس سازمان بورس و اوراق بهادارقول مساعد داد که قیمت خوراک مایع پالایشگاه ها و پتروشیمی ها تغییر کند. این در حالی است که گزارش پتروشیمی برزویه که پیش تر منتشر شد نشان داد که نرخ میعانات گازی برای پالایشگاه ها و پتروشیمی ها بالاتراز نرخ جهانی آن تعیین شده وعلاوه بر آن ۵ درصد تخفیف نیز برای آن در نظر گرفته نشده است. البته زنگنه، وزیر نفت موافقت کرده که موضوع قیمت خوراک مایع از طریق حکمیت حل شود. این در حالی است که نرخ میعانات گازی نشان می دهد که ساخت و ساز پالایشگاه ها از این پس مقرون به صرفه نخواهد بود و احتمال دارد ساخت و ساز پتروشیمی ستاره خلیج فارس نیز متوقف شود. در حال حاضر نرخ تعیین شده برای خوراک مایع ۵ تا ۱۰ درصد بالاتر از نرخ جهانی است، اما طبق قانون باید نرخ خوراک مایع ۹۵ درصد فوب باشد.

در شیران شایعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه بانک صنعت و معدن قصد فروش شیران و واتی را دارد و البته از همین رو تیمی مشغول خرید و بالا بردن قیمت برای فروش به قیمت های بالاتر شده اند . گویا خرید این سهم توسط پالایش نفت اصفهان شنیده می شود که می تواند برای هر دو مجموعه خبر جالبی باشد . از طرفی شنیده شده که صادرات شیران به عراق جدی تر شده است.
 
پالایشگاه و فرآورده های نفتی:
غیبت طولانی این گروه در بازار با اخبار و حاشیه هایی همراه است.
مدیر امور بورس‌های سازمان در پاسخ به این سؤال که یکی از صنایع مهم بازار سهام، پالایشگاه‌هاست، بنابراین چه زمانی اختلاف نظرهای مربوط به کیفی‌سازی در صورت مالی و تعیین فرمول جدید برطرف شده و سهامداران باید به بازگشایی این نمادها امیدوار باشند، گفت: خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده بحث کیفی‌سازی سال 92 منتفی شد و حرکت‌هایی انجام شده که در راستای حل مشکلات این صنعت است.

خواجه نصیری تاکید کرد: اختلاف‌نظرهای پالایشگاه‌ها موضوعات پیچیده‌ای است و گروه‌های مختلفی در آن ذینفع هستند و تصمیم‌گیری در این حوزه نیازمند زمان است.

وی با بیان اینکه سازمان بورس در این زمینه نقش هماهنگ‌کننده دارد، گفت: در این خصوص تعاملات افزایش داشته و به محض جمع‌بندی با فاصله کوتاهی صورت‌های مالی پالایشگاه‌ها ارائه خواهد شد.

مدیر امور بورس‌های سازمان بورس با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات پالایشگاه‌ها مربوط به وزارت نفت و بخشی مربوط به خود شرکت‌هاست، گفت: زمان دقیقی برای بازگشایی نمادهای پالایشی قابل اتکا نیست، 4 شهریور ماه امسال بود که حسن قالیباف اصل، مدیرعامل بورس تهران با خبرنگاران اصحاب رسانه نشست خبری برگزار کرد که یکی از محورهای سؤال از این مقام مسئول بحث زمان پایان توقف طولانی‌مدت پالایشگاه‌های بورسی بود.

قالیباف پاسخ این سؤال را به معاون خود واگذار کرد و در این نشست امیرحمزه مالمیر درباره آخرین وضعیت شرکت‌های پالایشی گفت: توقف شرکت‌های پالایشی به دلیل مباحث مطرح در خصوص کیفیت بنزین است که منجر به عدم ارائه گزارش به سازمان بورس شد.

وی همچنین در خصوص زمان احتمالی بازگشایی نمادهای پالایشی گفته بود پس از دریافت گزارشات نمادهای پالایشی بازگشایی خواهند شد.

بر اساس این گزارش، با وجود تمام تلاش‌های صورت پذیرفته در نشست‌های مختلف میان سهامداران عمده پالایشگاه‌ها، سازمان بورس و شرکت ملی پالایش پخش فراورده‌های نفتی ظاهراً بازگشایی این نمادها باز هم به تأخیر افتاده است.

شرکت ملی پالایش پخش فرآورده‌های نفتی با شرکت‌های پالایشگاهی در خصوص کیفیت بنزین و موارد دیگر که به آن در ادامه اشاره خواهد شد، اختلاف‌نظرهایی داشتند و در خصوص نرخ خوراک دریافتی پالایشگاه‌ها و کیفی‌سازی روابط شفافی وجود نداشت که به همین دلیل سازمان بورس مجبور به توقف این نمادها کرد.

مدیران صنعت پالایش کشور در مجامع عمومی و در پاسخ به پرسش‌های سهامداران خود تأکید کردند: در متن قانون بودجه اشاره شده که مبنای تعیین قیمت نفت خام تحویلی به پالایشگاه‌ها نرخ محموله مشابه صادراتی در همان ماه است. اما به دلیل عدم دسترسی به منابع معتبر، بررسی و مطابقت و حصول اطمینان از قیمت اعلام شده از سوی وزارت نفت امکانپذیر نیست.

در عین حال مقایسه قیمت‌های اعلام شده با قیمت‌های مندرج در نشریات معتبر از تفاوت بین قیمت‌های بین‌المللی و قیمت‌های اعلام شده از سوی شرکت ملی نفت و شرکت ملی پالایش و پخش حکایت دارد.

مدیران پالایشی معتقدند، بر اساس تکلیف شرکت ملی پالایش و صرفا بر اساس نگاه ملی موظف هستند انواع نفت خام بدون کیفیت را دریافت کنند اما علیرغم این مساله، نه تنها قیمت این نوع نفت خام نسبت به ارزش واقعی آن تعدیل نمی‌شود، بلکه موجب تحمیل هزینه‌های هنگفت جانبی از قبیل خوردگی تجهیزات و امثال آنها می‌شود که در محاسبات نهادهای حاکمیتی مانند شرکت ملی نفت و پالایش و پخش جایی ندارد.

علاوه بر این، بنا به دلایل نامشخص و به صورت مکرر در طی سال اعلامیه‌های متعدد تعدیل قیمت نفت خام و میعانات گازی و یا هزینه‌های جانبی صادرات و امثال آنها به شرکت‌های پالایشی ارسال می‌شود که مبنای محاسبات آن برای این شرکت‌ها نامشخص است و بی‌ثباتی مالی در این شرکت‌ها را موجب می‌شود.
 
انتقاد دیگر پالایشگران در این حوزه آن است که طبق آیین‌نامه و ضوابط اجرایی بودجه مقرر شده است فرآیند کیفی‌سازی طی یک برنامه و الگوی تدریجی تا پایان برنامه پنجم توسعه اجرا شود، اما این امر محقق نشده و  ظاهرا به صورت کامل قرار است در سال 93 اجرا شود.
پالایشگران می‌گویند، این امر نه تنها شرکت‌ها را در مساله پیش‌بینی و ارائه عملکردهای 3 ،6 ،9 و 12 ماهه دچار مشکل کرده است بلکه بازار سرمایه را نیز دچار سردرگمی، هیجان و تشویش کرده ،اعتراض سهامداران این شرکت‌ها را برانگیخته و خروج تدریجی سرمایه‌های آنها از بورس را سبب شده است.

شرکت‌های پالایشی می‌گویند به دلیل این مشکلات با گذشت حدود 5 ماه از سال هیچ یک از شرکت‌های پالایشی هیچ چشم‌اندازی از عملکرد سال جاری خود نداشته و امکان محاسبه سود و زیان خود را ندارند.

بر اساس قانون بودجه، پالایشگاه‌هایی که بهای نفت خام خود را به صورت ارزی به حساب‌های مورد تایید خزانه واریز می‌کنند از پرداخت سهم صندوق توسعه ملی از محل فروش فرآورده خود معاف خواهند بود. قیمت نفت خام توسط شرکت ملی پالایش و پخش به پالایشگاه‌ها اعلام شده و فروش‌ فرآورده‌های اصلی تولیدی پالایشگاه‌ها نیز توسط شرکت‌ ملی پخش فرآورده‌های نفتی و امور بین‌الملل شرکت ملی نفت انجام شده و به پالایشگران اعلام می‌شود.

به عبارت دقیق‌تر این شرکت‌ها هیچ نقش و یا دخالتی در پرداخت بهای نفت خام و یا دریافت وجوه حاصل از فروش فرآورده‌های اصلی خود ندارند. با این وجود به دلیل نامشخصی در سال 92 رقم‌های قابل توجهی از درآمد صادرات محصولات این شرکت‌ها به نفع سهم 26 درصدی صندوق توسعه ملی برداشت شده است. این رقم تنها در مورد یکی از پالایشگاه‌های کشور به 780 میلیارد تومان بالغ می‌شود.

شرکت‌های پالایشی معتقدند بی توجهی به مقررات و قوانین و همچنین بی‌ثباتی در وضع و اجرای قوانین امکان برنامه‌ریزی برای توسعه و افزایش ظرفیت را از آنها خواهد گرفت.
مشکلات پالایشگاه‌های بورس در حالی به طور کامل حل نشده به قوت خود باقی مانده که سهامداران برای بازگشایی نمادها روزها در انتظارند و  توقع پیگیری جدی‌تر موضوع در سطوح بالاتر دستگاه‌های اجرایی را دارند.
 
مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد گفت: برای اولین بار در تاریخ فعالیت این شرکت قراردادهای بلندمدت در شرف انعقاد است که تاثیر مثبتی بر سهام این شرکت خواهد گذاشت. به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت نفت پاسارگاد، محسن دلاویز در آیین رونمایی از پایگاه اطلاع‌رسانی جدید این مجموعه، با بیان اینکه روند کنونی رکود در ماه‌های اولیه سال همواره موضوعی طبیعی و اجتناب‌ناپذیر است، افزود: برنامه‌ریزی‌های لازم برای تحقق بودجه پیش‌بینی شده انجام شده است. وی تاکید کرد: شرکت، به تمامی وعده‌های داده شده به سهامداران در مجمع عمومی عمل خواهد کرد و به سهامداران اطمینان می‌دهیم اتفاقات خوبی در شرکت در شرف انجام و چشم‌انداز روشنی در انتظار این بنگاه اقتصادی است .

وی همچنین با تشریح اقدامات انجام شده در 6 ماه اول امسال، ادامه داد: با ادامه روند فعلی درپایان سال به وعده‌هایی که به سهامداران در مجمع داده‌ایم خواهیم رسید؛ اگرچه در گزارش 6 ماهه ارائه به بورس تعدیل خواهیم داشت چرا که پایبند به ارائه گزارش‌های واقعی هستیم. مدیرعامل بزرگترین تولیدکننده قیر خاورمیانه با اشاره به لزوم نظارت بر عملکرد مدیران و شفافیت در امور شرکت، تاکید کرد: از همه دستگاه‌های نظارتی می‌خواهم به دقت ما را رصد کنند چرا که معتقدم شرکت نفت پاسارگاد باید همانند یک شیشه، شفاف و قابل نظارت دقیق باشد. دلاویز تاکید کرد: بالاترین سطح نظارت را برای خودم، معاونان و مدیران شرکت پذیرفته و از آن استقبال می‌کنم و هیچ مدیری در نفت پاسارگاد نباید از این مساله نگرانی به دل راه دهد. مدیرعامل نفت پاسارگاد بر برخورد قاطع با کوچک‌ترین فساد در این بنگاه اقتصادی، تاکید کرد.
 
محصولات غذایی:

در این گروه بحث افزایش نرخ محصولات لبنی و روغنی مطرح می باشد و همین مسئله باعث افزایش تقاضا به صنایع حاضر در گروه می باشد، در بازار امروز غمارگ که با تعدیل منفی 63 درصدی روبرو شده بود در بازار بازگشایی شد و با 25 درصد کاهش در محدوده قیمتی 3534 کشف قیمت شد.

در این خصوص دبير انجمن صنايع لبني گفت: با آزاد شدن قيمت لبنيات و رقابت كارخانه‌ها در بازار عرضه احتمال دارد در ماه‌هاي آتي هم شاهد كاهش برخي برندهاي لبني باشيم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ رضا باکری گفت: قيمت محصولات لبنی آزاد شده است و كارخانه‌ها در رقابت آزاد تلاش می‌كنند تا جلب مشتری بيشتری داشته باشند و همچنين سرويس‌دهی انجام دهند.

 وی افزود: به همه كارخانه‌ها اعلام شده است براساس عرضه و تقاضا قيمت را تعيين كنند و طبيعی است هر كارخانه‌‌ای نتواند در اين رقابت پيروز شود بازار خود را از دست خواهد داد. حتی برخی كارخانه‌ها 15 درصد افزايش قانونی را نيز به دليل حذف نشدن در بازار رقابت اعمال نكرده‌اند.

 باكری در پاسخ به اينكه آيا احتمال دارد در آينده هم برخی محصولات لبنی كاهش قيمت داشته باشند، گفت: به هر حال كارخانه‌ها در رقابت‌ها هستند و برای حذف نشدن در بازار احتمال كاهش قيمت هست.

شرکت گلوکوزان پیش بینی سود هر سهم سال مالی 94 را در شهریور ماه 93 و در شهریور ماه امسال حسابرسی شده مبلغ 5234 ریال اعلام کرده است.

شرکت گلوکوزان پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 31 شهریور ماه 94 را در شهریور ماه 93 و در شهریور ماه امسال حسابرسی شده مبلغ 5234 ریال اعلام کرده است.
بر اساس این گزارش هیئت مدیره این شرکت قصد دارد مبلغ 5000 ریال به عنوان سود هر سهم به مجمع عمومی عادی سالیانه سال مالی 93 و مبلغ 4500 ریال به عنوان سود هر سهم به مجمع عمومی عادی سالیانه سال مالی 94 پیشنهاد کند.

پیش‌بینی عملکرد سال مالی 94 در مقایسه با پیش بینی عملکرد سال مالی قبل شامل افزایش 19 درصدی فروش،افزایش 18 درصدی بهای تمام شدة کالای فروش‌رفته‌،افزایش 23 درصدی سود عملیاتی و افزایش 4 درصدی سود پس از کسر مالیات است.

"غگل" پیش بینی سود هر سهم سال مالی 93 را نخستین پیش بینی مبلغ 5106 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 5030 ریال اعلام کرده است.

لازم به ذکر است این شرکت در تیر ماه 94 مجوز افزایش سرمایه به مبلغ 95 میلیارد ریال (معادل 250 درصد) از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی را از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت کرده، لیکن تا این تاریخ مجمع عمومی فوق العاده در خصوص تصمیم گیری در مورد افزایش سرمایه یادشده برگزار نشده است.

خاطر نشان می‌سازد، شروع پذیره‌نویسی حداکثر تا شصت روز پس از تاریخ این مجوز امکان‌پذیر خواهد بود. عدم شروع پذیره‌نویسی در مهلت مقرر، موجب ابطال مجوز افزایش سرمایه گردیده و انجام آن مستلزم اخذ مجوز جدید از این سازمان خواهد بود.
 
برق و تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی:

با توافق وزارت نفت با شرکت‌های بخش خصوصی در حوزه تولید و صادرات برق پرونده ادغام وزارت نفت و نیرو و تاسیس وزارت انرژی در حالی بار دیگر از بایگانی دولت خارج شده که در کنار سکوت مسئولان وزارت نیرو، مسئولان وزارت نفت نسبت به یکپارچگی مدیریت در سطح صنایع انرژی کشور تاکید دارند.

از چند ماه گذشته تاکنون مسئولان وزارت نفت نسبت به وضعیت فعلی صادرات برق ایران انتقاد کرده و حتی در کمیسیون‌های مختلف مجلس شورای اسلامی به ویژه کمیسیون انرژی از برق به عنوان رقیب صادرات گاز طبیعی ایران نام برده شده است.

مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران درباره صادرات برق توسط بخش خصوصی گفت: چون انحصار صادرات برق در اختیار شرکت توانیر است، بنابراین شرکتهای متقاضی هماهنگی های لازم را در این زمینه با وزارت نیرو انجام می دهند.

در این گروه ماشین سازی اراک پیش بینی سود هر سهم سال مالی 94 را مبلغ 333 ریال برای هر سهم اعلام کرد که نسبت به پیش بینی سود هر سهم سال مالی 93 حدود 39 درصد کاهش دارد.سیاست تقسیم سود شرکت برای سال مالی 94 حدود 10 درصد است. شرکت پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به پایان شهریور ماه 93 را مبلغ 550 ریال اعلام کرده است. تاخير در پرداخت مطالبات اين شرکت توسط برخي از کارفرمايان موجب عدم تامين مالي به موقع پروژه هاي مربوطه و در نتيجه کاهش فعاليت و بالطبع کاهش برآورد فروش دوره منتهي به 31/06/1393 گرديده است مضافا اينکه کاهش برآورد فروش در دوره مذکور منجر به کاهش هزينه هاي توزيع و فروش نيز گرديده است . نظر به اينکه منابع ارزي اين شرکت ارز منشا داخلي ( حواله ) ميباشد تغيير در شرايط فروش حواله هاي مذکور منجر به تغيير در برآورد سود و زيان ناشي از تسعير ارز گرديده است بطوريکه برآورد قبلي با توجه به فروشهاي انجام شده با نرخ توافقي صورت گرفته ، ليکن در حال حاضر امکان فروش حواله ارزي به نرخي نزديک به نرخ بانکي فراهم شده است.
 
خدمات انفورماتیک:

ایران ارقام برای سال مالی منتهی به پایان شهریور ماه سال مالی 94 مبلغ 486 ریال سود برای هر سهم پیش بینی کرده است که نسبت به سال مالی 93 حدود 23 درصد رشد دارد. پيش بيني افزايش تعداد فروش خودپردازهاي بانکي و افزايش در ارائه خدمات سبب شده تا شرکت پیش بینی خود را از فروش برای سال مالی 94 افزایش دهد. این شرکت سیاست تقسیم سود 60 درصدی دارد و برای سال مالی 93 مبلغ 395 ریال سود برای هر سهم پیش بینی کرده است.
 
سیمان:
بر اساس آمار گمرک از صادرات سیمان طی دوره پنج ماهه ابتدای سال جاری، 4636 هزار تن سیمان به ارزش 283 میلیون دلار به خارج از مرزهای کشور صادر شد که این میزان از صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ تناژ صادراتی و از لحاظ ارزشی به ترتیب با 18 و 34 درصد کاهش همراه بوده است. همچنین متوسط نرخ صادراتی در پنج ماهه سال جاری 61 دلار بوده که نسبت به نرخ 76.6 دلاری سال گذشته 20 درصد افت داشته است. میزان قطعی صادرات مردادماه امسال به 714 هزار تن رسید و با ارزشی معادل 59 میلیون دلار معامله گردید از این رو سهم صادراتی این ماه به 15 درصد می رسد.

لازم به ذکر است نرخ صادراتی مرداد 82.6 دلار بوده که بالاترین نرخ صادرات از ابتدای سال جاری محسوب می شود. مقایسه آمار صادراتی مرداد نسبت به ماه قبل (تیرماه) کاهش 18 درصد تناژ صادراتی و افزایش 16 درصدی ارزش صادرات این محصول با اهمیت را بیان می کند. همچنین نرخ صادراتی مردادماه نسبت به نرخ 58.4 دلاری تیرماه، 41 درصد رشد داشته است. در مجموع با بهتر شدن شرایط صادرات و اخبار مثبت گروه های سیمانی انتظار می رود روند رو به رشد صادرات سیمان در ماه های آتی ادامه داشته باشد. همچنین طی اخبار منتشر شده روزهای جاری، دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق از افزایش صادرات سیمان به عراق خبر داد و افزود:" در راستای پیگیر‌ی‌های به عمل آمده صادرات سیمان به عراق افزایش یافت و از ابتدای سپتامبر هر شرکت سهمیه‌ای به میزان ماهیانه 15000 تن از پایانه‌های مرزی شلمچه، چزابه و مهران صادر خواهد کرد.
 
 خودرو :
در این گروه امروز شاهد افزایش تقاضا بودیم به نحوی که صف فروش خپارس جمع آوری شد و سایر خودرویی های تا درصدهای مثبت مورد معامله قرار گرفتند.

تبدیل شدن سهام جدید ناشی از افزایش سرمایه در پارس خودرو باعث شکل گیری صف سنگین فروش در این نماد خودرویی شده بود. پارس خودرویی که به دلیل رشد سنگین هزینه ها گزارش 6 ماهه مناسبی نخواهد داشت. به نظر می رسد واکنش بازار در 2 نماد خودرو و خساپا پس از ثبت و آزاد شدن سهام جایزه به همین شکل باشد.
 
سایر گروه ها:
شرکت افست پیش بینی درآمد هر سهم شرکت اصلی را برای سال مالی 94 مبلغ 2455 ریال اعلام کرده است.

شرکت افست پیش بینی درآمد هر سهم شرکت اصلی را برای سال مالی منتهی به 31 شهریور ماه 94 به صورت حسابرسی نشده را در مرداد ماه 93 مبلغ 2330 ریال و در شهریور ماه مبلغ 2455 ریال اعلام کرده بود که دلایل تغییرات را به شرح ذیل عنوان کرده است:
1-در بودجه ارسالی قبلی(حسابرسی نشده) مقدار مصرف کاغذ و شمیز باید 21،604 تن درج می گردید (که عمدتاً مربوط به مصرف کاغذ و شمیز مجلات رشد می باشد) که سهواً 21،337 تن درج شده، مـضافاً با توجه به اشتباه مــحاسبه مـقدار مصرف، مقدار صحیح مــواد مــذکور (حسابرسی شده) بالغ بر 21،503 تن است که اثر ریالی آن 3،614 میلیون ریال کاهش مصرف کاغذ و شمیز است.

2-با توجه به محاسبات حسابرسان نرخ کاغذ و شمیز مصرفی مجلات رشد اصلاح شد ( از 35،000 ریال به 25،000 ریال و ...) و در نتیجه بهای کاغذ و و شمیز مصرفی مذکور مبلغ 14،421 میلیون ریال کاهش یافته است.

3-باتوجه به اینکه مقادیر ته رول و آواریه ضایعات عادی می باشد، طبق نظر حسابرسان بهای تمام شده ته رول و آواریه کتب درسی به مبلغ 9،316 میلیون ریال که قبلاً از بهای تمام شده کسر گردیده و در سرفصل خالص درآمد هزینه های عملیاتی منظور گردیده بود، تغییر طبقه بندی گردید و در سرفصل بهای تمام شده منعکس شد.

4-کاهش هفت میلیارد ریال سود سپرده های بانکی تحت تأثیر بخشنامه اخیر بانک مرکزی در خصوص کاهش نرخ سود بانکی از ابتدای شهریورماه است.

این شرکت همچنین پیش بینی درآمد هر سهم تلفیقی را برای سال مالی 94 (حسابرسی نشده) به مبلغ 2،516 ریال و طی اطلاعات ارسالی اخیر مبلغ 2،476 ریال اعلام کرده است.
بر اساس این گزارش هیئت‌مدیره این شرکت در نظر دارد مبلغ 400 ریال به ازای هر سهم را جهت تقسیم بین سهامداران به مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام پیشنهاد کند
این شرکت همچنین پیش بینی درآمد هر سهم تلفیقی را برای سال مالی 93 در نخستین پیش مبلغ 653 ریال و در تاریخ 27/08/92 (حسابرسی شده) مبلغ 596 ریال، و آخرین پیش بینی مبلغ 2،278 ریال اعلام کرده است.

"چافست" پیش بینی درآمد هر سهم شرکت اصلی را برای سال 93 در نخستین مبلغ 630 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 2،077 ریال اعلام کرده است.

در کاذر جدای از شایعه افزایش سرمایه شنیده هایی از سود 3 میلیاردی از محل فروش کفپارس ، انعقاد قراردادهای جدید با چین جهت خرید دستگاه های لازم برای کوره شماره 2 و خرید 70 درصد سهام شرکت تهیه و تولید مواد اولیه استقلال سپاهان برای کاهش بهای تمام شده وجود دارد. در حال حاضر سهم در قیمت 576 تومان معامله می شود و مقاومت های سهم به ترتیب 578 ، 609 و 648 می باشد و هدف قیمتی سهم 730 تومان می باشد.اولین حمایت هم روی 537 تومان می باشد.
 
 
 در بازار داخلی :
 در نشست برگزار شده میان مدیران ارشد بازار سرمایه با کارگزاران بورس، اتخاذ راهکارهایی برای حل مشکل کمبود نقدینگی در بازار، ساماندهی نرخ سود بانکی، حل ابهام مالیاتی موجود درخصوص اعتبارات دریافتی کارگزاری ها و درنظر گرفتن هزینه های مالی این اعتبارات به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی، تسریع در تعیین تکلیف نرخ خوراک مایع پتروشیمی ها و فرمول کیفی سازی پالایشگاه ها، تقویت سازوکار اعطای مجوز سبدگرانی اختصاصی به شرکت های کارگزاری، فعال سازی بازار آتی سهام به منظور تنوع بخشی بیشتر به ابزارهای مدیریت ریسک در بازار، اجرای سریع تر سیاست های خروج از رکود از سوی دولت به ، شفاف سازی درخصوص نحوه اجرای سیاست دولت برای جلوگیری از بنگاهداری بانک ها از جمله مسائلی بود که از سوی کارگزاران مطرح گردید.

رئیس سازمان بورس نیز در این نشست توضیحاتی را پیرامون نرخ خوراک مایع پتروشیمی ها، فروش تدریجی اموال مازاد بانک ها، تصمیم برای افزایش تعداد صندوق های اختصاصی بازارگردانی و موضوع اعتبارات کارگزاری ها و دغدغه موجود درخصوص درنظر گرفتن هزینه مالی این اعتبارات ارائه کرد. صالح آبادی در عین حال اظهار داشت بازنگری در حجم مبنا و دامنه نوسان فعلا از دستور کار خارج است و طبیعتا هرگونه تصمیم گیری در این خصوص، با درنظر گرفتن شرایط بازار صورت خواهد گرفت.

بورس تهران در مدت ۸ ماه گذشته با زیان ۱۹ درصدی و در سال ۹۳ با زیان بیش از ۹درصدی روزهای سختی را پشت سر گذاشته است و با توجه به روند مدت اخیر، نگرانی‌ها در‌مورد عبور بورس از زیان موجود افزایش یافته است.

   پورابراهیمی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور در یک برنامه تلوزیونی اعلام کرد طرح آزادسازی سهام عدالت از سوی دولت برای ارائه به مجلس آماده بوده اما اگر دولت این طرح را ارائه ندهد حتما نمایندگان مجلس اقدام به تهیه طرحی در این زمینه خواهند کرد. وی افزود 250 نفر به صورت مافیایی پا به مقوله سهام عدالت گذاشته اند و شرکت‌های بزرگ کشور از سوی سهام عدالت دچار آسیب شده اند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در مصاحبه ای اعلام کرد برای عرضه سیمان در بورس کالا هنوز در رابطه با هزینه ها و نحوه معاملات اختلاف نظرهایی با با این نهاد وجود دارد که در صدد هستیم با برگزاری جلساتی این موارد را برطرف کنیم.

ایستانیوز: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تصویب شاخص‌های اقتصاد مقاومتی در مجمع، گفت: اجرای اقتصاد مقاومتی در بخش‌های مدیریتی و اقتصاد نیاز به سهم مشترک دارد.

  سید عباس عراقچی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد کشورمان اعلام کرد مذاکرات هسته‌ای ایران و شش قدرت هسته‌ای روز 26 شهریور با نهار کاری بین محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، و کاترین اشتون، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، آغاز می‌شود. وی همچنین اعلام کرد که در طول روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه نشست‌های دوجانبه با دیپلمات‌های کشورهای عضو گروه 1+5 برگزار خواهد شد. محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، سه‌شنبه هفته جاری، برای شرکت در نشست سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل و نیز مذاکرات هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی، عازم نیویورک خواهد شد.

  محمودرضا خواجه‌نصیری با اشاره به اینکه اقدامات بسیاری به طور مستمر طی 6 تا 7 ماه گذشته برای بهبود شرایط بازار توسط سازمان بورس انجام شده است، اظهار داشت: تخصیص منابع جدید به صندوق توسعه بازار، راه‌اندازی صندوق‌های بازارگردانی، ایجاد بازار بلوک و تسهیل در داد و ستدهای آن، پیگیری مسائل مربوط به صنایع و رایزنی برای مشارکت بیشتر شرکت‌های حقوقی از جمله مواردی است که طی ماه‌های اخیر به طور مستمر پیگیری شده بود. وی ادامه داد: به جرأت می‌توان گفت که یک روز هم پیگیری‌های سازمان بورس طی ماه‌های اخیر برای بازگشت روند مطلوب متوقف نشده و همچنین با توجه به اقدامات انجام شده، خوشبختانه شواهدی از تقویت طرف تقاضا و افزایش مشارکت حقوقی‌ها وجود دارد. خواجه‌نصیری با بیان اینکه با توجه به ارزیابی‌های صورت گرفته نقدینگی‌های جدیدی در مسیر بازار است، گفت: تا پایان شهریور با اتمام مباحث مربوط به معاملات اعتباری شاهد کاهش عرضه و افزایش مشارکت و بهبود طرف تقاضا با جذابیت قیمت‌ها خواهیم بود.

مدیر امور بورس‌های سازمان بورس افزود: با تغییر شرایط در بازار و ایجاد جذابیت در قیمت‌های سهام پر پتانسیل از ابتدای مهرماه امیدوار خواهیم بود که طرف تقاضا تقویت شود. وی در پاسخ به این سؤال که یکی از صنایع مهم بازار سهام، پالایشگاه‌هاست، بنابراین چه زمانی اختلاف نظرهای مربوط به کیفی‌سازی در صورت مالی و تعیین فرمول جدید برطرف شده و سهامداران باید به بازگشایی این نمادها امیدوار باشند، گفت: خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده بحث کیفی‌سازی سال 92 منتفی شد و حرکت‌هایی انجام شده که در راستای حل مشکلات این صنعت است. خواجه نصیری تاکید کرد: اختلاف‌نظرهای پالایشگاه‌ها موضوعات پیچیده‌ای است و گروه‌های مختلفی در آن ذینفع هستند و تصمیم‌گیری در این حوزه نیازمند زمان است. وی با بیان اینکه سازمان بورس در این زمینه نقش هماهنگ‌کننده دارد، گفت: در این خصوص تعاملات افزایش داشته و به محض جمع‌بندی با فاصله کوتاهی صورت‌های مالی پالایشگاه‌ها ارائه خواهد شد. مدیر امور بورس‌های سازمان بورس با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات پالایشگاه‌ها مربوط به وزارت نفت و بخشی مربوط به خود شرکت‌هاست، گفت: زمان دقیقی برای بازگشایی نمادهای پالایشی قابل اتکا نیست، اما روند پیگیری‌ها در دسته حل مشکلات همان است

در جلسه دیروز سازمان بورس با حضور صالح آبادی شرایط بازار بررسی شد. صالح آبادی رییس سازمان بورس و اوراق بهادارقول مساعد داد که قیمت خوراک مایع پالایشگاه ها و پتروشیمی ها تغییر کند. این در حالی است که گزارش پتروشیمی برزویه که پیش تر منتشر شد نشان داد که نرخ میعانات گازی برای پالایشگاه ها و پتروشیمی ها بالاتراز نرخ جهانی آن تعیین شده و علاوه بر آن ۵ درصد تخفیف نیز برای آن در نظر گرفته نشده است. البته زنگنه، وزیر نفت موافقت کرده که موضوع قیمت خوراک مایع از طریق حکمیت حل شود. این در حالی است که نرخ میعانات گازی نشان می دهد که ساخت و ساز پالایشگاه ها از این پس مقرون به صرفه نخواهد بود و احتمال دارد ساخت و ساز پتروشیمی ستاره خلیج فارس نیز متوقف شود. در حال حاضر نرخ تعیین شده برای خوراک مایع ۵ تا ۱۰ درصد بالاتر از نرخ جهانی است، اما طبق قانون باید نرخ خوراک مایع ۹۵ درصد فوب باشد
 
 
در بازار جهانی :

  به نقل از پایگاه اینترنتی اینوستینگ، قیمت طلا در هفته گذشته با افت 39.20 دلاری معادل 3.09 درصدی روبرو شده و به مرز 1229 دلار رسیده است.

بر اساس این گزارش پیش بینی می شود سطح حمایتی قیمت طلا در روزهای آینده 1218 دلار خواهد بود و سطح مقاومتی قیمت طلا نیز در هفته آینده 1242 دلار است.انتشار آمارهای مثبت اقتصادی در آمریکا احتمال افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو را زودتر از انتظارات اولیه کارشناسان بیشتر کرده است. نشست آتی فدرال رزرو قرار است روزهای سه شنبه و چهارشنبه برگزار شود. برگزاری کنفرانس خبری جانت یلن در روز چهارشنبه تا حد زیادی وضعیت سیاست های پولی فدرال رزرو آمریکا را روشن خواهد کرد.به گزارش طلا، پیش بینی می شود فدرال رزرو در این نشست محرک پولی را 10 میلیارد دلار دیگر کاهش خواهد داد و نرخ بهره را نیز تا اواسط 2015 میلادی افزایش خواهد داد.

 ایگور واین، مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری Renaissance Capital ضمن بازدید از تالار حافظ، بازار سرمایه ایران را بازاری پویا و حرفه ای عنوان کرده و گفت: این امکان که همگی در داخل تالار امکان مساوی و برابر برای دیدن قیمت ها دارند نشان از این است که بازار ایران برای تمام اعضای آن حقی کاملا مساوی قائل است. ایگور واین با اشاره به افزایش امیدواری ها برای برداشته شدن تحریم ها علیه ایران در آینده ای نزدیک گفت: مسلما وقتی تحریم ها به طور کلی برداشته شود، بازار سرمایه ایران بسیار مناسب و جذاب خواهد بود و با بورس های همجوار خود از قبیل بورس استانبول، مسکو، ریاض و... برابری خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری Renaissance Capital خاطر نشان ساخت: برداشتن تحریم ها به طور حتم، گردش مالی بورس تهران را چند برابر خواهد کرد که پس از آن، بورس تهران شاهد رفت و آمد شرکت های بین المللی و سرمایه گذاران خارجی برجسته خواهد بود.وی هدف از بازدید از بازار سرمایه ایران را آشنایی با فضای کاری در این بازار اعلام کرد و گفت: هدف ما از این دیدار، آشنایی بیشتر با بازار سرمایه و فضای سرمایه گذاری در این کشور است در حالی که، میزان علاقه بدنه بازار سرمایه ایران برای ورود یک شرکت سرمایه گذاری خارجی نیز سنجیده می شود.

ایگور واین در خصوص زمان برداشتن تحریم ها افزود: سیاست مداران برای ما تعیین می کنند که تحریم ها چه زمانی متوقف می شوند و همه در انتظار آن روز هستیم تا از موقعیت های مناسب و پتانسیل بالای بازار سرمایه ایران بهره مند شویم.مدیر عامل شرکت در خصوص هدف شرکت Renaissance Capital در بازدید از بازار سرمایه گفت: روش شرکت Renaissance Capital برای آغاز هر گونه همکاری با بورس های جهان این است که در ابتدا سفری به آن کشور داشته باشند تا با قوانین و مقررات بازار سرمایه آشنا شود و بتواند قوانین خود را با آن وفق دهد. وی در پایان اشاره داشت: دوست داریم که اولین شرکتی باشیم که پس از تحریم ها با ایران و بازار سرمایه این کشور همکاری کنیم به همین دلیل زودتر از موعد مقرر برای آشنایی اقدام کردیم.

   هدف نخست شرکت آلومینیوم بحرین، Alba، از پذیرش در بورس سعودی، افزایش بهای شرکت و در مرحله دوم،  تأمین نقدینگی برای شرکت است.

بر اساس این گزارش، شرکت Alba سابق بر این در بورس بحرین و لندن مراحل پذیرش را انجام داده است و بورس عربستان به عنوان سومین هدف این شرکت تلقی می شود.این در حالی است که، پس از این که عربستان ورود سرمایه گذاران خارجی را به این شرکت برای سرمایه گذاری آزاد گذاشت، شرکت آلبا علاقه زیادی به ورود به این بازار نشان داد.

شاخص تداول بورس عربستان از ابتدای سال تا کنون در پی افزایش تقاضا برای ورود در این بازار، با رشد 30 درصدی رو به رو شد و ششمین شاخص پر رونق در دنیا نام گرفت.ناتین گارج، تحلیل گرارشد شرکت سرمایه گذاری بحرین در این خصوص اظهار داشت: قیمت محصولات تولیدی آلبا نسبت به رقبای جهانی که با رشد همراه بوده است، به مشتریان با تخفیف ارائه می شود به همین دلیل مشتریان اشتیاق بیشتری برای خرید این محصولات دارند و قیمت سهام با رشد رو به رو می شود.

شرکت آلبا، در سال 2010 میلادی در پی معاملات سهام خود با 339 میلیون دلار نقدینگی همراه شد در حالی که قیمت سهام این شرکت با افت 6 درصدی همراه بوده است در حالی که شرکت رقیب این شرکت،Aloca، بزرگترین تولیدکننده آلومینیوم در دنیا، با رشد 57 درصدی قیمت سهام رو به رو بوده است.

  در حدود 7.4 بیلیون پوند تا پایان ماه آگوست(هشت ماه گذشته) در بورس لندن عرضه اولیه صورت گرفته است که اگر همین رویه ادامه یابد این نهاد تا پایان سال میلادی میزبان 11.7 بیلیون پوند عرضه اولیه خواهد بود.

بر اساس این گزارش، سال جاری میلادی رکورد افزایش نقدینگی به میزبانی بورس لندن شکسته شد و این نهاد با میزبانی از سهام شرکت های جدید، رکوردی جدید در عرضه اولیه کسب کرد.این در حالی است که، در سال 2011 میلادی این بازار توانسته بود با 8.7 بیلیون پوند عرضه اولیه، از بقیه رقبا پیشی بگیرد در حالی اگر این روند عرضه ها ادامه یابد، در سال 2014 میلادی به رتبه جدیدی دست یابد.

بر این اساس، بازار AIM در بورس لندن که یکی از بازارهای عضو بورس لندن محسوب می شود از ابتدای سال جاری میلادی 55 عرضه اولیه موفق را به ثبت رسانده است.بازار AIM، یکی از بازارهای بین المللی و زیر مجموعه بورس لندن است که از سال 1995 میلادی فعالیت خود را آغازکرده است .بازار AIM میزبان شرکت های کوچک با سرمایه های اندک است که هم اکنون در حدود 3 هزار شرکت در این بورس فعالیت می کنند.بر اساس این گزارش، فعالیت یک شرکت از سه شرکتی که سهام خود را در بورس لندن عرضه کرده اند، تولید کالاهای مصرفی و خدمات مشتری است که موجب شده است این صنعت در بورس لندن با رشد 6.6 بیلیون پوندی همراه شود.

جاستین کوپر، مدیر سرمایه گذاری Capita-owned در این خصوص اظهار داشت: پس از افت بازار در پایان سال 2013 میلادی، در نیمه ابتدایی سال 2014 شاهد بودیم که بورس لندن بازاری داغ برای عرضه های اولیه بود. با این حال، امیدواریم که نیمه دوم سال جاری نیز این رویه ادامه پیدا کند.وی ادامه داد: سه عرضه اولیه پر سر و صدای دیگر تا پایان سال در بورس لندن انجام می شود که یکی از آنها مربوط به صنعت مالی و بانکداری و دیگری مربوط به صنعت مخابرات و سومی متعلق به صنایع فلزات خواهد بود.
 
 
 در تالار نقره ای :
برگزاری کارگاه های آموزشی بورس کالای ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی
 صنعت آرد و نان

   کارگاه های آموزشی بورس کالای ایران در IBEX 2014با عنوان (آشنایی با بورس کالا و استفاده از خدمات آن در صنعت آرد و نان)،  طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 26 و 27 شهریورماه از ساعت 10 الی 12 ظهر در محل استقرار ستاد برگزاری نمایشگاه در سالن 35 برگزار می شود.

بر اساس این گزارش، با توجه به اقدامات بورس کالای ایران در راستای اجرایی شدن آیین نامه ماده 33 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی ، در صورتی که دولت بخواهد در راستای حمایت از تولید در بخش کشاورزی نسبت به اجرای سیاست قیمت تضمینی (موضوع آیین نامه ماده 33 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی)، در خصوص کالای گندم  اقدام نماید،  کشاورزان می توانند گندم تولیدی خود را به انبارهای بورس کالای ایران وارد کرده و پس از صدور قبض انبار برای آنها که از قابلیت تبدیل شدن به سپرده گواهی کالایی برخوردار است، از مزایای آن    بهره مند شوند چرا که گواهی سپرده کالایی در شورایعالی عالی بورس اوراق بهادار کشور به عنوان ورقه بهادار شناخته شده و می توان به پشتوانه آن از تسهیلات نظام بانکی و تامین مالی استفاده کرد. ضمن آنکه گواهی سپرده کالایی به عنوان برگه بهادار از قابلیت معامله برخوردار است. همچنین معاملات گندم در بازار فیزیکی بورس کالای ایران نیز در صورت اجرای سیاست قیمت تضمینی از طریق بورس کالا، به نفع کشاورزان خواهد بود.

گفتنی است میزان معاملات انواع گندم در بورس کالای ایران طی سالهای اخیر بالغ بر یک میلیون و 460 هزار تن بوده است.

این گزارش حاکی است، هشتمین نمایشگاه بین المللی صنعت آرد و نان با اهدافی چون فرهنگ سازی و اصلاح الگوی تولید و مصرف آرد و نان، افزایش سطح فعالیت های تجاری و سرمایه گذاری در صنعت آرد و نان و حمایت از احداث و توسعه و احدهای تولید نان صنعتی درکشور، حرکت سازمان یافته در بخش خصوصی در زنجیره تولید و تامین مواد اولیه تولید نان، بستر سازی لازم جهت ارائه حداکثری ظرفیتها و توانمندیهای شرکت های داخلی در عرصه ماشین آلات صنایع مرتبط با صنعت آرد و نان و ایجاد بستر تعامل و همکاریهای بیشتر در صنعت آرد و نان کشور و با رویکردهای استاندارد سازی فعالیت های تولیدی و تجاری در حوزه تولید آرد و نان از  تاریخ 24 الی 27 شهریورماه  ماه سال 1393 در محل نمایشگاه های بین المللی تهران در فضای تحت پوشش 16000 متر مربع برگزار می گردد.

لازم به ذکر است نان و فرآورده های آردی ، مهمترین منابع غذائی در تغذیه مردم ایران هستند.
 
 
در بورس انرژی :
در جریان معاملات امروز؛
بورس انرژی 73 میلیاردی شد

 ارزش معاملات امروز بورس انرژی در دو تابلوی فیزیکی و مشتقه به بیش از 73 میلیارد ریال رسید.

در جریان معاملات امروز بورس انرژی در تابلوی فیزیکی در 7 نوبت معاملاتی 29 میلیارد و 346 میلیون ریال کالا معامله شد.

بر اساس این گزارش 2400 تن متانول پتروشیمی زاگرس به ارزش هر کیلوگرم 8703 ریال معامله شد.

از دیگر معاملات امروز تابلوی فیزیکی معامله 2380 بشکه میعانات گازی پالایش گاز ایلام به ارزش هر بشکه 2 میلیون 210239 ریال بوده است.

امروز 280 تن نیتروژن مایع پتروشیمی مبین به ارزش هرکیلو 3000 هزار ریال نیز معامله شد.
همچنین امروز 1میلیون 182هزار حلال 402 پالایش نفت تبریز به ارزش هر لیتر 18هزار و 739 ریال و 36هزار لیتر به ارزش حلال 410 پhالایش نفت آبادان به ارزش هر لیتر 18 هزار و 348 ریال معامله شد.

و اما امروز در تابلوی مشتقه نیز معاملات خوبی صورت گرفته به طوریکه در 71 نوبت معاملاتی 1336 قرارداد سلف موازی استاندارد صورت گرفت.

بدین ترتیب 32هزار و 64 مگاوات ساعت برق در نماد بار پایه روزانه برای تحویل روزهای مختلف مهر ماه به ارزش 14 میلیارد و 805 میلیون ریال معامله شد./اقتصاد انلاین


مطالب مشابه :


دانلود و نصب درایور کارت شبکه وایرلس لپ تاپ دل ۵۰۱۰

دانلود و نصب درایور کارت شبکه وایرلس لپ تاپ دل آموزش تعمير و رفع مشکلات لپ تاپ




بورس به کدام سمت می‌رود؟

راهنمای خريد لپ تاپ شده که در راستای حل مشکلات این آخرین پیش بینی مبلغ 5030 ریال




برچسب :