معرفی و آشنایی با موتورM13GS Euro4 خودروهای گروه X100

مقدمه:

 آلودگی هوا، باعث بروز بیماری قلبی، عروقی،‌ تنفسی، گوارشی و غیره می‌شود. هزینه درمان این بیماری‌ها نیز نرخ‌های سر به فلک کشیده‌ای دارد. پس می توان با یک هزینه اندک، از بروز هزینه‌های بعدی جلوگیری کرد.

اتحادیه اروپا با همین طرز تفکراقدام به انتشار استانداردهایی با عنوان EURO کردند که بدلیل دقت و آینده نگری ، کلیه کشورهای تولید کننده و مصرف کننده خودرو آن را الگو قرار دادند.

(EURO 2,3,4,5) چیست؟

این استاندارد آلایندگی در اصل میزان مجازبرای انتشار گازهای آلاینده خودروی نو که در کشورهای اتحادیه اروپا تولید می شوند را تعریف می کند.

با شروع اجراي استاندارد آلایندگی در ایران ، انجام آزمون برمبناي استاندارد ECE 15-04صورت می پذیرفت. در اوایل دهه 80 تصمیم به ارتقاء استاندارد مذکور بر مبنای استاندارد ECE-R83 با معیار یورو 1 گرفته شد و از ابتدای سال 1384 تطابق با معیار یورو 2 جهت کلیه خودروهای سبک و سنگین اجباری گردید. طبق مصوبه قبلی هیئیت دولت کلیه خودرها از ابتدای سال 1389 موظف به رعایت استاندارد یورو 3 بودند ولی بدلیل عدم تامین سوخت مناسب با این استاندارد، در مصوبه جدید شماره ت 43481 ه مورخه 14/9/89 هیئت وزیران مرحله مذکور از جدول زمانی حذف گردید و مقرر گردید تولید خودرو با معیار یورو 2 تا سال 1390 ادامه یابد و از ابتدای سال 1391 خودروها با معیار استاندارد یورو 4 تطابق یابند.

انتشاراکسیدهای نیتروژن(NOX )،هیدروکربن ها(THC)،هیدروکربن های بدون متان(NMHC )،مونوکسید کربن(CO) و ذرات معلق (PM) در این استانداردها لحاظ می شوند.

پروژه باز طراحی و بهینه سازی موتور پرايد با رویکرد استاندارد Euro4:

     شرکت مگاموتور تغییراتی را برروی قطعات داخلی و خارجی موتور پراید انجام داده است و موتور M13 را برای خودروهای گروه X100 روانه بازار کرده است. توان این موتور 12 درصد و گشتاور آن 6 درصد افزایش یافته است. همچنین مصرف سوخت این موتور 2 الی 3 درصد کاهش پیدا کرده است.  نسبت تراکم این موتور0.8 افزایش یافته است .) افزایش نسبت تراکم سبب افزایش راندمان حرارتی و شتاب موتورمی گردد . (

(نسبت تراکم = حجم سیلندر وقتی پیستون در نقطه مرگ پایین (B.D.C) قرار دارد تقسیم بر حجم  سیلندروقتی پیستون در نقطه مرگ بالا T.D.C)) قرار دارد. )

چنانچه سوخت این نوع موتورها کیفیت پایینی داشته باشد باعث خرابی کاتالیست و افزایش آلایندگی می گردد.

 

  سر سیلندر ، واشر سرسیلندر، مکانیزم باز و بست سوپاپ ها(طرح اسبک ها، طول و قطر فنر سوپاپ) ، پیستون ها، منیفولد دود و منیفولد هوا، سپر حرارتی ، اویل پمپ (طرح تیبا) از قطعاتی است که در این محصول جدید باز طراحی و بهینه سازی شده است.

·       شرکت ایران خودرو نیز موتورMUX را برای خودروهای پژو 405 و سمند طراحی نموده است.

 

تغییرات الزامات استاندارد از EURO2 به EURO4

 

سه نوع گاز آلاینده در موتور خودروهای بنزینی تولید میگردد که برای محیط زیست مخرب بوده و با استفاده از قطعه ای بنام کاتالیست که بر روی اگزوز قرار می گیرد تاحدود زیادی می توان این آلایندگی ها را کاهش داد. در داخل کاتالیست ماده مخصوصی (به شکل لانه زنبوری )قرار دارد که با برخورد دودهای خروجی به این ماده ، دود به گازهای بی اثر تجزیه می گردد. مانند :

                                                                                                                                                      

CO →   CO2

HC→    H2O

NOX→N2O

    در روش دیگر برای کاهش آلودگی از سنسوری بنام سنسور اکسیژن برروی گلویی اگزوز استفاده شده است. نحوه عمکرد این سنسور بدین نحو می باشد که مقداری اکسیژن به عنوان اکسیژن مبنا در داخل سنسور قرار دارد ، با برخورد دود خروجی به دیواره سنسور،در صورت افزایش و یا کاهش اکسیژن موجود در دود خروجی نسبت به اکسیژن مبنا ، اختلاف ولتاژی توسط سنسور ایجاد شده وبه ECU ارسال می گردد. پس از پردازش سیگنال توسطECU مقدار پاشش سوخت تغییر کرده و آلایندگی دود کنترل می گردد. در موتور یورو4 دو عدد سنسور اکسیژن یکی قبل و دیگری بعد از کاتالیست در مسیر دود خروجی قرار گرفته است. که دود پس از عبور از کاتالیست مجددا توسط سنسور دوم پایش می گردد.

 

3.   شرایط سخت ترآزمون آلاینده های تبخیری(SHED)

نمونه برداری آلاینده ها در 40 ثانیه اول سیکل

 

در آزمون استاندارد با معیارهای یورو1 و 2 ، آغاز نمونه برداري از گازهاي خروجی خودرو 40 ثانیه پس از استارت و روشن شدن موتور آغاز می شود در حالیکه در استاندارد با معیار یورو 3 به بعد (تا معیار یورو 6) سیکل آزمون از لحظه

استارت آغاز می گردد. با توجه به تأثیر فراوان ثانیه هاي اول استارت، این تغییر تأثیر فراوانی در میزان آلاینده هاي خروجی اندازه گیري شده دارد. با توجه به تفاوت فوق، زمان سیکل در استاندارد یورو 1و2 ، 1220 ثانیه و در استاندارد یورو 3 به بعد ،1180 ثانیه می باشد. ضمن آنکه مسافت پیموده شده در سیکل شهري 4.052 کیلومتر و در سیکل اتوبان 6.955 کیلومتر می باشد.

4.   الزام وجود EOBD وکارایی کاتالیست تا 100 هزار کیلومترپیمایش خودرو

 

 

1-    استفاده از سنسور دوم جهت پایش مجدد دود خروجی- در صورت کاهش آلودگی موتور عمر کاتالیست افزایش می یابد

2-    حذف سنسور کیلومتر شمار و قرار دادن این سنسور بر روی چرخ

 


مطالب مشابه :


مشخصات فنی پراید اتوماتیک (AMT ) +تصاویر

شهر خودرو - مشخصات فنی پراید اتوماتیک (amt ) +تصاویر - همه چیز درباره خودرو - شهر خودرو




قیمت انواع پراید-سایپا X100

قیمت خودرو - قیمت انواع پراید-سایپا x100 - قیمت خودرو،قیمت خودرو،خودرو,ایران خودرو,ﺍﻳﺮﺍﻥ




خودروی پرایدAMT اولین خودروی دنده اتومات کاملا ً ایرانی+تصاویر

کلمات کلیدی: عکس خودرو, عکس ماشین, عکس اتومبیل, عکس پراید x100, AMT. ارسال توسط کارشناس




ایربگ و پروژه X100 (پراید)

صنعت خودرو ایرانی - ایربگ و پروژه x100 (پراید) -




پراید151

آن هم از خاندان بزرگ پراید و البته نوع ارتقا یافته آن بنام x100.




معرفی و آشنایی با موتورM13GS Euro4 خودروهای گروه X100

صنعت خودرو - معرفی و آشنایی با موتورM13GS Euro4 خودروهای گروه X100 -




آیا می دانید +HP در پروژه X100 (خودروی پراید) مخفف چیست؟

صنعت خودرو ایرانی - آیا می دانید +hp در پروژه x100 (خودروی پراید) مخفف چیست؟ -




پروژه کارآموزی سایپا

امروز پروزه کارآموزی خودم رو که در سایپا کاشان گذروندم رو براتون گذاشتم که در مورد پراید x100




وانت كارا فرزند تازه پراید 151

بهترین بهانه - وانت كارا فرزند تازه پراید 151 - هیچ وقت دیر نیست




برچسب :