انتخابات

بر گرفته شده از سایت کبنانیوز  /http://www.kebnanews.ir

تحلیل جامع یدالله مرادی از انتخابات گچسارانmoradi38-150x1502.jpg

کبنانیوز؛یدالله مرادی در گفت وگویی اختصاصی با کبنا نیوز به تحلیل انتخابات مجلس در گچساران و باشت پرداخته است.
در بافته ای که از این گفت و گو به عمل آمد، مسائل زیادی مطرح شد ولی نخی که در تمام این تحلیل وجود دارد، نخ ابهام است. مرادی معقتد است عکس دوره های قبل که آرایش سیاسی در گچساران از مدتها پیش کاملاً مشخص بوده است، در این دوره برای تحلیلگران مباحث سیاسی استان ابهام سیاسی وجود دارد که شاید تاچند ماه دیگر نیز مشخص نشود.
مرادی که سابقه عضویت فعال در دفتر حزب جمهوری اسلامی درگچسارن و باشت را در کنار شهید خواجه زاده و بعد از او سید قدرت حسینی دارد، به نظر اشراف زیادی بر فضای سیاسی گچساران و استان دارد.
وی دلیل این ابهام را طبیعی می داند و معتقد است: در گچساران اگر چه اقوام و زبانها و فرهنگهای مختلفی وجوددارد، ولی پارادایم موجود بر فضای انتخاباتها همواره متکی بر مسائل عقیدتی و سیاسی بوده است و بینش سیاسی بر علایق فردی و قومی مردم در گچساران همواره چربش داشته، یعنی از نوعی توسعه یافتگی سیاسی برخوردار است که در این رابطه وجود نفت و کارکنان آن بسیار تاثیر گذار بوده اند.
مرادی چندان بیراه نمی گوید، اگر به مقایسه همه انتخاباتهای مجلس و ریاست جمهوری در گچساران و کشور نظر بیندازیم، می بینیم که خروجی آنها تقریباً یکسان بوده است.
مرادی می گوید: در حال حاضر نیز در تهران فضا مبهم ا ست. هر دو جریان مطرح کشور هنوز مشخصا فعالیت انتخاباتی را شروع نکرده اند و این ابهام کاملاً براساس همان فضا در گچساران نیز مشهود است و اختلافات در گچساران دقیقاً مشابه اختلافات در تهران است.
وی می گوید درگذشته همانند فضای عمومی کشور، دو جریان سیاسی عمده کشور، چپ و راست موسوم به سنتی و مدرن بودند. درگچساران تاجگردون و نبی زاده نمادهای این دو جریان بوده اند که بر سرتمام مسائل اختلاف عقیده داشتند. مرادی به نکته دقیقی اشاره می کند و می گوید تنها نقطه مشترک در این دو جریان عدم حمایت از بنی صدر در اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری بوده است. قابل ذکر است در دوره ریاست جمهوری بنی صدر ایشان هیچ دفتر و نماینده ای درگچساران نداشت. این درحالی است که در یاسوج، بنی صدر دفتر ارتباط مردمی داشت و حتی مشکلاتی را نیز بوجود آورد.
مرادی اعتقادات جالب دیگری نیز دارد. او می گوید یکی از عواملی که موجب شده تشخیص جریانات سیاسی مشکل شود، تغییر ارزش هاست و اضافه میکند که مثلاً در دهه شصت، سرمایه داری و سرمایه زدایی ومبارزه با خوانین و مظاهر آن مانند پیمانکاری، امری ضد ارزشی بود. این در حالیست که همان شعار دهندگان دیروز، امروز خود یا سرمایه دارند یا سرمایه گذار و یا پیمانکار و یا در حال تطهیر خوانین و محتاج به آرای آنان. این تشخیص سره از ناسره را مشکل کرده است.
یدالله مرادی، اصلاح طلبان را گزینه ای غیر قابل انکار دانسته و می گوید: نابسامانی و عدم شکل گیری جریان موسوم به اصلاح طلبان و تنوع و تعدد افکار آنان، از نیروهای وفادار به انقلاب و نظام و رهبری گرفته تا افراطی های فراقانونی و هواداران جریان موسوم به فتنه به این ابهام دامن زده است.
وی غلام تاجگردون را نماد جریان موسوم به اصلاحات در گچساران می داند ولی اضافه می کند، آنها در ظاهر منسجم به نظر می رسند ولی در درون شکافهای فراوانی دارند. بعضی سالم تر و انقلابی تر و برخی حتی هنوز فتنه را محکوم نکرده اند. به همین دلیل است که غلام تاجگردون کمتر اظهار نظر سیاسی می کند. او دیدگاه اقتصادی لیبرالیستی و سرمایه داری دارد و توانایی گردآوری همه اصلاح طلبان شهرستان گچساران زیر پرچم خود را نخواهد داشت، حتی در دور گذشته که اوج اجماع حاصل شد، بخشی از آرا ایشان متعلق به نیروهای چپ بهبهان و یاسوج و نورآباد بود.
مرادی، جریان اصولگرا را هم به چند بخش تقسیم می کند و خط موسوم به راست سنتی یا موتلفه را یک طیف می داند. که علیمراد جعفری بعد از مرحوم نبی زاده، نماد این طیف شده است. جریان هوادار دکتر احمدی نژاد هم از نظر مرادی، خود به دو جریان تبدیل شده است. جریان بارز آن را سید قدرت حسینی نمایندگی می کند و از سویی دیگر ترکها به رهبری خورشیدی فعالیتهای خاص خودشان را دارند.
وی از تشکیل جریان دیگری خبر داد که احتمالاً در آینده عرض اندام خواهد نمود. وی این جریان را شامل کسانی دانست که به سید قدرت رای داده ولی از او سرخورده شده اند، اینها کسانی بودند که از جریانهای دیگر یا بریده شده بودند و یا جایگاهی در آن مجموعه ها نداشتند و جالب اینکه هم مدعیان اصولگرایی بوده و هم اصلاح طلبی!
وی معتقد است: شاید یکی از آفات و آسیب جدی این جریان، همین تنوع دیدگاه و برداشتها و عدم شفافیت بود، که همین عامل سبب شده بود تا زندگی سیاسی در این جریان به مثابه یک دیوار شیشه ای باشد؟!
در کنار اینها مرادی از جریاناتی نام می برد از مجموعه نیروهای راست گذشته که به نوعی از عملکرد نمایندگان دو دوره این طیف (جعفری و سید قدرت) ناراضی بوده اند.
به اعتقاد مرادی این گروه دچار ابهام فراوانی برای تصمیم گیری هستند و عملاً از قدرت تصمیم گیری در حال حاضر بی بهره اند و دچار نوعی سرگیجه شده اند. شاید اینان یا به کناری بکشند و یا سعی کنند صرفا برای ابراز وجود خود کسی را مطرح نمایند. ضمن اینکه در انتخابات گچساران، نباید نقش پر رنگ ترکهای مقیم را نادیده انگاشت.
مرادی در نهایت معتقد است، تحلیل در فضای کنونی کمی شتابزده به نظر می رسد و شاید در تابستان و یا حتی پائیز که فصل برگ ریزان است بتوان تحلیل مناسبتری ارائه نمود.

تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۰۳/۲۷



مطالب مشابه :


تاریخچه کانون قلم چی گچساران

کانون قلم چی گچساران مدرسه ی راهنمایی وپس از آن 6سال مسئول امور تربیتی در آموزش پرورش باشت.




افتتاح کتابخانه خیرآباد گچساران با تجهیز بنیاد علمی آموزشی قلم چی

ناز سحر گچساران - افتتاح کتابخانه خیرآباد گچساران با تجهیز بنیاد علمی آموزشی قلم چی - سیاسی




زیباییهای استان کهگیلویه و بویراحمد

افتتاح کتابخانه خیرآباد گچساران با تجهیز بنیاد علمی آموزشی قلم چی. سایت باشت و




انتخابات

مرادی که سابقه عضویت فعال در دفتر حزب جمهوری اسلامی درگچسارن و باشت وبلاگ کانون قلم چی




تولد آوای جنوب در غدیر

قلم را در جهت حق گویی و حق جوئی بکار گیرید و ان شالله وبلاگ کانون قلم چی سایت باشت و




دزگذشت استاد مجیدی

ارتحال مرد صاحب اندیشه و قلم و متفکر محقق آقای سید وبلاگ کانون قلم چی سایت باشت و




برچسب :