تحقیق جامع درباره شیطان پرستی

تحقیق جامع درباره شیطان پرستی

 

تهیه کننده :

نگین وحدت

تقديم به

 

ساحت مقدس آقا صاحب الزمان

 

و

 

شهداي گرانقدر اسلام

 

و

 

  رهبر معظم انقلاب

 

و

 

تقديم به تمامي نوجوانان و جوانان ايران زمين به اميد اين كه با آگاهي و بيراري بيشتري به ادامه راه خود بپردازند.

 

وتقديم به

 

مادران و پدران عزيزمان كه مارا در انجام اين امر ياري نمودند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تقدير و تشكر

 

با سپاس فراوان از :

 

-         سر كار خانم معصومه جعفري نژاد كه با راهنمايي هاي خويش به ما در انجام اين پژوهش كمك هاي بسياري نمودند.

 

-         سركار خانم زهرا قلي خاني مدير مدبر مدرسه همت ياران يك

 

 

-سر كار خانم معصومه قلي خاني معاون پرورشي محترم مدرسه كه كمك هاي فراواني را به ما عرضه نمودند.

 

-         سركار خانم معصومه طاهري مديريت سايت مدرسه

 

-         مديريت محترم كتابخانه دبير سياقي

 

 

-         مديريت محترم كتابخانه يادگار امام

 

 

-         امام جمعه محترم شهر محمديه  حجت الاسلام و المسلمين مويني

 

 

-         اعضاي كلاس دوم طاهره مدرسه همت ياران يك

 

 

-          مادران و پدران خويش كه كمال همكاري را با ما نمودند.

 

 

 

 

تشكر مي نماييم.

 

 

 

 

 

 

 

 

پيشگفتار

 

     تحقيق حاضر مجموع ه اي مي باشد از مطالب موجود در سايت ها ،كتاب ها ي مختلف كه به موضوع شيطان پرستي مي پردازد؛لازم به ذكر است كه پرداختن به چنين مسائلي مشكل است به خصوص كلمات و واژه هاي انگليسي و آلماني و... كه بايد به زبان فارسي نوشته شود با همه اين احوال بايد كاري براي شناخت و معرفت جوانان اين مرز و بوم براي تثبيت اعتقادات و ايمانشان انجام گيرد.

 

     يكي از دلايل انتخاب اين موضوع آن است كه متاسفانه كار جدي براي مقابله با شيطان پرستي نميشود و هم چنين نظارتي برسي دي ها و فيلم ها يي كه با خريد اينترنتي انجام شود ،وجود ندارد .

 

     اين يكي از معضلات در اشاعه و دسترسي عموم به مباحث فريبنده ي شيطان پرستي است.

 

     و با شاره به ورود انواع كتاب ها و سي دي هاي جادو گري در كشور بايد براي جلوگيري و مقابله باآن اقدامي كرد ؛ بنابراين هدف از ارائه ي اين تحقيق آگاهي دادن و ارائه ابزار تشخيص در زمينه شيطان پرستي مي باشد .

 

     يكي از مرارت هاي موجود در انجام اين تحقيق عدم اطلاع عموم مي باشد و هم چنين نبود كتاب –هاي مستقل و جامع در اين زمينه است .

 

     اكثر كتاب هايي كه در اين سال ها با اين موضوعات منتشر شده است بيش تر به نقل داستان ها و بيان مطالب كلي دراين زمينه اكتفا كرده اند البته در مواردي هم به خرافات روي آورده اند كه ما تصميم گرفتيم تا جايي كه زمينه علمي اجازه مي دهد آن را گسترده تر نماييم.

 

     از موانع ديگر در اين راه كمبود زمان كافي با توجه به سنگين بودن دروس مدرسه مي باشد كه كحدوديت كار را براي ما ايجاد مي كرد ،هم چنين گسترده بودن موضوع و شاخه به شاخه بودن آن مي باشد كه باعث شده سوالات فراواني  كه در ذهن ما ايجاد شده ،به سختي ،به جواب هاي مناسبي دست يابيم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

چكيده

 

     اين تحقيق تلاش دارد تا با معرفي كلي پرستش شيطان، منشا و نماد هاي شيطان پرستي ،انيميشن ها و شخصيت هاي شيطاني كه از اين فرقه در ايران برگردان شده و استفاده ابزاري از آنان  نموده و در نهايت به گسترش روز افزون اين فرقه پرداخته است.

 

     در اين مقاله تلاش شده است تا به طور گزارش گونه و البته تا حدودي تحليلي راجع به فرقه اي كه دنيا با آن رو به رو است به نام شيطان پرستي توضيح داده شود و شامل تاريخچه اي راجع به ابن فرقه و بررسي نماد هاي شيطان پرستان و هدف آنان از گسترش اين نماد ها در انيميشن ها يي كه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مجوز پخش گرفته اند وراجع به دو شخصيت اصلي مرلين منسون و آنتوان شذاندر لاوي كه به طور آشكارا به رواج شيطان پرستي پرداخته اند  .

 

     خوانندگان و به خصوص جوانان امروزي بيش تر از ساير اقشار جامعه در معرض خطر اين بيماري فكري و روحي قرار گرفته اند.

 

     در ادامه راجع به سرزمين هايي كه شيطان پرستي در آن وجود داشته از جمله مصر و يونان باستان و شيطان پرستي كه از دوران يزيد در عراق به منصه ظهور رسيده مطالبي بيان گرديده است .

     راجع به فلسفه شيطان پرستي و اقداماتي كه تا كنون در اين جهت صورت گرفته توسط اين گروه ضاله و انواع شيطان پرستي از دوران قديم تا عصر حاضر پرداخته شده است .

 

     واز پنتاگرام كه از نمادهاي معروف شيطان پرستان از گذشته ي قبل از ميلاد مسيح(ع) تا كنون بوده است صحبت شده است.

 

     انيميشن هايي كه كودكان جهان را هدف قرار داده اند در حالي كه خود با دست هاي پشت پرده نسلي را پرورش داده اند و در حال پرورش دادن نيز مي باشند تا كم كم اين فرقه را در كالبد كودكان جز جدا نشدني آن گردانند و تمام اين شركت ها ي زنجيره اي به نوعي دست به ايادي شيطان دادند تا افكار را مجروح كرده و در آن نفوذ كنند.

 

     اين فرقه فعاليت خود را در ايران نيز گسترش داده اند به طوري كه در محصولاتي كه وارد شده نهايت توهين نسبت به اسلام  و خدا و .... را انجام داده اند كه از آن جمله محصولاتي مانند كفش ،شلوار و .... و توهين هاي ديگري نيز در سراسر جهان داشته اند كه مانند ساخت مشروب فروشي هايي كه به شكل خانه خدا و غيره كه همگي بر تلاش اين فرقه در كل حهان حكايت داشته اند.

 

 

 

 

 

 

 

         فصل اول

 

           كليات

 

 

 

 

 

 

مقدمه:

 

هر ساعت از نو،قبله اي يا بت پرستي ميرسد

 

                                                           توحيد بر ما عرضه كن ،تا بشكنيم اصنام را     

 

      انسان معاصر، به دنبال گمشده خود در اقلیم و مملکت روح است. در فضای زندگی مدرن همه دستاوردهای زندگی بشری در اعلی جایگاه خود محقق شده است، دوران مدرنیته، دوران سیطره، کمیت است.

 

      دورانی است که در فضا و موقعیت بشری، فقدان امکانات و دستاوردهای علمی بر بشر تحمیل نمی‌شود بلکه در فضای مدرن و موقعیت‌ جاری امروز، نوعی تفرعن را بوجود آورده که این تفرعن موجب شده تا به تعبیر کتاب مقدس او در برج بابل (در دوران مدرن) سر بر آسمان به‌ساید و در برابر خداوند سرکشی کند. سرکشی انسان در دوران مدرن و در فضای زندگی امروز، از جانب دیگری فقدان معنویت را هم به بار آورده است، یعنی انسان معاصر، انسان گسسته از آسمان هست اما در عین حال نمی‌تواند به فطرت خود پشت کند. انسان امروز، در فضای زندگی مدرن، خود را ارضا شده نمی‌بیند، هنوز هم نقاط پنهانی هست که مدرنیته و پست مدرنیته به آنها پاسخ نداده و هنوز هم فضاهای تاریکی وجود دارد که تکنولوژی نتوانسته پاسخ روشنی به آنها بدهد. این اقلیم، اقلیم گم شده روح است.اگر دوران قرن بیستم را به تعبیر نیچه، دورانی بدانیم که خدا مرده است و در عین حال دیوانه‌ نیچه با شمشیر آخته در شهر، فریاد می‌زند: که خدا را کشته‌ام.
 

     امروزه، مکاتب نو پدید دینی قرار است انتقام خداوند را بگیرند. اگر دوران قرن بیستم، دوران زیر رادیکال بردن خدا و کشتن او بود، قرن بیست و یکم، قرن انتقام الهی است، این انتقام الهی، در فضای ادیان کلاسیک وجود ندارد، خداوند در این ادیان رحمت خود را یک‌سره بر زندگی انسان گسترانیده و این رحمت تداوم داشته و خواهد داشت.

      مکاتب نوپدید دینی، که به دنبال معنویتی فراتر از معنویت ادیان کلاسیک هستند، معنویتی را دنبال می‌کنند، که آموزه‌های فقهی ندارد، شریعتی به معنای اخص ندارد، دستاوردهای خاص حرام و حلال و باید و نباید ندارد، با این تفاسیر پیروان این مکاتب می‌گویند، عصر انتقام الهی فرا رسیده و آن خداوندی را که شما در گذشته کشتید امروز در قرن بیست و یکم می‌خواهد انتقام بگیرد. در نتیجه مکاتب نوپدید دینی بوجود می‌آیند.

      مکاتب نوپدید دینی از معنویت می‌گویند، اما معنویت آنها، ملغمه‌ای‌ست از راست و دروغ ، بین عالم فیزیک و متافیزیک است و سعی می‌کند بین این دو ارتباط برقرار کند. در این بین معنویت نقش پل ارتباطی را ایفا می‌کند.

 

 

 

 

 

روش تحقيق:

 

      روش تحقيق حاضر ،روش كتابخانه اي بوده  و در بدو امر ما به كتابخانه هاي شهر محمديه مراجعه نموده و به جمع آوري مطالب اوليه از كتاب ها ي موجود پرداختيم سپس مطالب  فيش برداري شد.

 

     مطالب گوناگون و غني تار نما هاي اينترنتي هم استفاده سرشاري گرديد؛به طوري كه اين منابع ماخذ هاي اصلي گروه بوده اند سپس مطالب جمع آوري شده ،دسته بندي گرديد و در پايان  كار همه اطلاعات تايپ شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پيشينه :

 

      قبل از انجام اين تحقيق افرادي چون حجت الاسلام ادبي،امين خندقي،علي اصغر ملك احمدي راجع به شيطان پرستي و شيطان پرستان پژوهش هاي فراواني را به عمل رسانده اند

و به اين نتيجه رسيده اند كه :

 

1-                       شيطان پرستي كه توسط يك انسان ديوانه ،آنتوان لاوي،  ساخته شده نه تنها به معناي پوچ گرايي محض است بلكه به معناي وحشيانه ترين اعمال است كه اگر ادامه پيدا كند مي تواند نسل بشر را همانند دوران دايناسور ها كه با اعمال خود ،خود را نابود ساختند؛ نابود سازد.

2-                       اگر از پيشروي نمادها و افكار اين فرقه جلوگيري نشود مي تواند نسل آينده ساز جهان را ازبي ن ببرد همچنان كه رئيس حمهور اسبق آمريكا (جان اف كندي) لب به اقرار مي گشايد:«نسل جوان اروپايي و آمريكايي هوس بازند و من براي نسل آينده آمريكا بيمناكم.» همانطور كه در ادامه اشاره خواهد شد در شيطان پرستان مرسوم است كه از پوششهاي بسيار نامناسب براي خود ارضايي استفاده كنند و طبق قوانين علمي آينده بشريت در خطر است چرا كه پوچ گرايي افزايش يافته است.

3-                       قطعا كودك امروز مسلمان به «فوتباليست ها» و «سند باد» جعلي غربي ها نيازي ندارد بلكه به انيميشن هاي پر محتوايي نيزدارد كه بر پايه ي آموزه هاي اسلامي توليد شده باشد . و چه نيازي به سوپرمن و پسر جهنمي است وقتي كه «رستم و سهراب » و« آرش» در جلوي دستانمان است؟ بوعلي سينا كه استوره علم و دانش است چرا بايد دست به دامان اي كيو سان شد ؟ و چرا بايد كودك ايراني همسو با برنامه ريزي هاي صهيونيزم  و بوديسم باشد؟

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ضرورت انتخاب موضوع:

 

     در طول تاريخ بشريت ، شيطان يك مفهوم و نماد وسوسه انساني است ،كسي و يا چيزي است كه در فضاي زندگي بشر ،او را به سوي دوزخ ،افول،زندگي همراه با نكبت فرا مي خواند .

 

     شيطان،در برابر قوانين الهي مي ايستد ؛ قوانين جامعه را به سخره مي گيرد ،نوعي زندگي سرشار از نفرت ،تهي وارگي و همراه با نوعي خشم و نسبت به اخلاقيات را به همراه دارد .

 

     شيطان در ادبيات عرفاني ما ،شخصيتي است كه مظهر وسوسه هاي عميق انساني است. در ادبيات اديان ،جايگاه و پايگاه او ضد دين است و در مرتبه بالا تر ضد خداوند است .

 

     اگر شيطان نبود كه انسان را وسوسه كند،اگر فضاي زندگي انسان يك سره در بهشت بود و هبوطي رخ نمي داد ،معناي زندگي براي بشر دست نيافتني نبود،اگر امكان وسوسه نبود ،سر از ناسره تشخيص داده نمي شد.

 

     حال كه ما به وجود اين خصم در زندگي اذعان داريم و روزانه مي بينيم كه بسياري از جوانان تحت تاثير موسيقي هاي متنوع متال ،پيرايش هاي مضحك ،پوشش هاي انگشت نما و عجيب و غريب كه هيچ عقل سليمي آن ها را نمي پذيرد ؛ مي پردازند و علامت هاي خاصي كه نه از نحوه پيدايش آن و نه از دلايل ايجاد آن اطلاعي دارند در بين خود به صورت گردن بند ،آويز خودرو ها ،دست بند و ...استفاده مي كنند.

 

     و گاه گاهي مي شنويم كه عده اي از افراد به كار هاي انزجاري مثل خوردن گوشت يكديگر و قطعه قطعه كردن نوزاد هاي بي گناه مي پردازتد و به نوعي سبعيت و دوران پيش از اسلام را به ذهن متبادر مي نمايند ،حال آن كه آنان كمي رئوف تر بوده و فقط زنده به گور مي كردند ؛مارا به تكاپو انداخت تا روشنگري نموده و حداقل نقش كوچكي را جهت آگاهي دادن قشر عظيم هم سالان خود بپردازيم .

 

    

      

 

 

 

 

 

 

سوالات:

 

1-                       شيطان پرستي چيست و دليل پرستش شيطان چيست؟

 

2- چرا شيطان پرستي به طور غير مستقيم وارد ايران شده و چرا براي مقابله با آن اقدامي صودت نگرفته است؟

 

3-نماد هاي شيطان پرستان چيست؟

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اهداف:

 

     هدف از انجام اين پژوهش معرفي شيطان پرستي و نمادهاي آنان ،نحوه فعاليت آنان در جهان و ايران مي باشد . و فلسفه ايجاد شيطان پرستي و  نحوه ي فعاليت شيطان پرستان بر افكار كودكان و نوجوانان جهان و ايران ميباشد ؛ ودر ادامه وقتي تمامي اعتقادات آنان شناسانده شود ،لاجرم پذيرش اين عقايد نيز با اما و اگر ها همراه مي شود ،و آگاهي دادن به قشر جوان  مي تواند به عنوان هدف اصلي ما در نظر گرفته شود.

 

     مطمئنا اين راهي را كه ما آغاز نموده ايم  با تلاش هاي دستگاه هاي اجرايي و قضايي همراه شود مثمر ثمر خواهد بود .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تاريخچه:

 

          شیطان دشمن سرسخت انسان که از خلقت حضرت آدم تا به امروز پی در پی با او به مخالفت پرداخته، اهمیت شناخت و نحوه مواجهه با او از موضوعات مهم قرآنی است.

 

در قرآن درباره شیطان آمده است:

 

      شیطان موجودی از گروه جنیان است ( کهف 50)، چون جنیان از جنس آتش بی دود هستند بنابراین شیطان نیز از آتش است ( حجر27، الرحمن15)، او در مقابل رب دست به طغیان زد( مریم 44)، و به او کفر ورزید ( اسراء27)، علت کفر و عصیان او در مقابل خدا به دلیل تمرد از سجده به پای انسان بود (بقره 34)، چون انسان به اسماء الهی آگاهی یافته بود و شیطان از این علم بی بهره بود (بقره21)، او جنس خود را که از آتش بود برتر از خاک که جنس آدم است می داند و بر این اساس کینه و دشمنی انسان را سخت به دل گرفته است ( اعراف22، یوسف 5، اسراء53 ، فاطر6 ، زخرف 62)، و با سرکشی که به درگاه رب نموده است (نساء117)او را وادار به دخالت در کار خدا بدون داشتن علم و آگاهی کند( حج 3)، دشمنی خود را با آدمیان به رخ آنها بکشد ( زخرف 62)، آنها را وادار به طغیان و غوا کند (اعراف 175)، و حتی با داشتن علم الهی نیز ممکن است این طغیان و غوا صورت پذیرد او سعی می کند به وسیله انسان خلقت خدا را دگرگون کند( نساء 119) و سعی می کند که حزبش را بر جهان مسلط کند ولی خداوند حزب او را دچار خسران می کند ( مجادله 19)، و نهایتاً سعی می کند که با مسخ کردن انسان و تصرف او، عذاب خدا را برا او جاری سازد (ص41)، و او را به سوی عذاب سعیر سوق دهد ( لقمان 21)، در دلش دائماً حزن و اندوه جاری سازد ( مجادله 10)، آنها را از آخرت بی اعتقاد گرداند و در قیامت آنها را در کنار خود محشور ببیند ( مریم 66 الی 68.(

     شیطان در تمام داستان‌های کهن و در تمامی ادیان وجود دارد، شیطان آمده است تا انسان خلیفه‌الله نباشد. شیطان بسان تاریکی مطلق در مقابل روشنایی و نور رحمت الهی است. هر چند در ابتدا بشر سعی داشت تا از شیطان دوری کند و از شر او در امان باشد اما بشر امروزی در پی فنا شدن در نیروی شیطان است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ماده و معناي لغوي شيطان

   

     مفسرين ريشه و اشتقاق (شيطان)را اختلاف كرده اند برخي از ماده (شطن) دانسته اند و جهت اختلاف اين است كه هر دو ماده مناسب معناي شيطان است. ابن اثير(شاط)رادر نهايه چنين معنا كرده است((شاط يشط)) به معناي سوختن و به اين حديث استناد نموده است (اذا استشاط السلطان تسلط الشيطان )) هر گاه آتش غضب بر سلطان چيره شود و مانند آتش گرددشيثطان بر او غلبه مي كند.

 

     در المنجد چنين آمده است ((شاط يشط شيطا و شياطه و شيطوطه)) سوختن چيزي را گويند و ((شاطت القدر )) سوختن غذاي درون ديگ  و چسبيدن به آن را گويند و ((استشاط عليه )) يعني از شدت خشم آتشين شد.

 

      در قاموس بعد از بيان مطالبي كه از المنجد بيان شد ميگويد )) :شاط فلان)) يعني هلاك شد و از اين ماده است شيطان و ((اشاط و شيطه))سوزاند و هلاكش ساخت .

 

     در ماده ي ((شطن)) مي گويد :ريسمان طويل و((الشاطن ))خبيث و((الشيطان)) هر گردن كش متمردي از انس و جن و جنبندگان ((شيطن و تشيطن))الي فعل فعله :يعني هر كس چنين كند (گردن كشي كند و يا خبث ورزد )در نهايه مي گويد :اگر نون شيطان را بداني  ار ماده ((شطن))ماخوذ است به معناي دوري يا دور از خير. يا از ريسمان طويل و اگر نون زائد آن را بگيري از ((شاط يشيط)) است :هر گاه هلاك شود :يا از ((اسطشاط غضبا))هر گاه در خشم شد.

 

     در المنجد در ماده ((شطن))مي گويد ((شطنه شطنا))وي را دور ساخت.و ((شطن الرجل))از حق دور افتاد .((الشطان روح شرير.

 

     راغب در مفردات مي گويد : نون در شيطان اصلي است و از ماده((شطن))مي باشد به معناي ((تباعد)) و گفته شده نون در آخر آن زائد است و ابو عبيده گفته است: ((شيطان ))هر سر كشي است از جن و انس و حيوانات ((الشيطان اسم لكل نحارم من الجن و الانس و الحيوانات))

 

 

(ملك احمدي. علي اصغر.شيطان كيست و كجاست وچه ميگند.شهيد حسين فهميده.1381)

 

معنی شیطان

     شيطان دو معنى دارد: يكى اصطلاحى ، و آن همان معنايى است كه بر سر زبان مردم است . وقتى كلمه شيطان گفته مى شود، ذهن مردم متوجه آن ملعونى مى شود كه رو در روى خدا ايستاد و نافرمانى كرد و در برابر آدم عليه السلام سجده نكرد.
   

      ديگرى معنى لغوى آن است ، شيطان از (شطش ) و (شاطن ) گرفته شده و هر دو به معنى پليد، خبيث ، پست و موجودى سركش ، متمرد و نافرمان به كار برده مى شود. به عبارت ديگر، به هر چيز مرموز، موذى و آزار دهنده گفته مى شود. هم چنين به معنى منحرف و منحرف كنند، ياغى و طاغى ، شرير و شرارت كننده ، دور بودن و دور شدن از حق و حقيقت ، دور شدن از رحمت و مغفرت الهى ، بدخوى و سخت دل ، بدجنس و بد ذات و ناپاك ، هلاك شده و هلاك شونده آمده است . اين معانى و صفات در انسان باشد يا در جن ، در چهار پايان باشد يا وحوش ، خزندگان و غيره همه اين ها از معانى و مصاديق شيطان است .

      و فرد شاخص آن ، همان معنا و مفهوم اصطلاحى آن است كه در ميان مردم معروف و مشهور است و آن ابليس و لشگريان و اعوان و انصار و ياوران او است . همان كسى كه باعث بدبختى خود و آدم عليه السلام ، باعث بيرون شدن خود و آدم عليه السلام از بهشت شد.(www.vikypedya.ir)

معناي لغوي جن  

 

     درباره معناي لغوي جن نظرات متعددي وجود دارد در مفردات راغب در اين باره چنين آمده است ((جن)) به معناي پوشيده شده و پنهان بودي چيزي از دسترسي حس است درباره اطلاق واژه ي ((جن)) به موجودات نامرئي دو وجه است :

 

اول:  به موجودات نامرئي روحاني كه از تمام حواس ظاهري ما پنهان هستند كه نقطه مقابلش انس است اطلاق مي شود بنا براين فرشتگان و شياطين نيز جزئي از آن ها هستند :يعني هر فرشته اي جن است ولي هر جني فرشته نيست.

 

دوم:جن ها بعضي از نامرئيان هستند زيرا موجودات نامرئي سه گروه هستند :

 

1-                       گروه اخيار كه همهن فرشتگان هستند .

2-                       گروه اشرار يا شياطين.

3-                       گروه اوساط كه از دسته ايار و اشرار ميانشان وجود دارد كه آيه رير بر اين معتي سوم دلالت  دارد :

                          «قل اوحي الي ... و انا جنا القياسطون »

                                             يعني دو دسته خوب و بد

دهخدا مي نويسد:

 

     جن به معناي پري و ديو است ضد انس هر چيز پوشيده از حواس ملائكه و شيطان را جن مي گويند.

 

     نوعي از مخلوقات كه به خاطر دور بودن و مستور بود نشان از ديده ها«جن»ناميده مي شود  بنا بر اين در لغت واژه جن شامل هر موجودي است كه از چشم مستور باشد در واقع بك لفظ عام است كه هم شامل جنيان است و هم فرشتگان مقابل كلمه « انس » كه فقط شامل انسان ها مي شود.(طاهرزاده . اصغر . جايگاه جن ،شيطان و جادو گردر عالم.لب الميزان.1388)

 

 

 

 

 

 

 

معناي اصطلاحي جن

 

     واژه جن بيست و دو بار در قران كريم ذكر شره است و روي هم رفته واژه هاي جن وجان و  جنه سي و يك بار آمده است در مورد معناي اصطلاحي جن چند ديدگاه مطرح شده است موجودي كه از اجسام نازك و سبكي تشكيل شده به صورت مخصوص.

 

صاحب الميزان هم چنين نگاشته است :

 

     جن به معناي پوشاندن است و چون از نظرها پوشيده است «جن»ناميده مي شود .

 

     اجنه طايفه اي از موجوداتند كه بالطبع از حواس ما پنهان هستند و مانند خود ما شعور و اراده دارند و در قران كريم بسيار نامسان برده شده و كار عجيب و غريب و حركات سريع از قبيل كار هايي كه در داستان حضرت سليمان (ع) انجام دادند به ايشان نسبت داده شده است و نيز مانند ما مكلف به تكاليف اند و مثل ما زندگي حشر و مرگ دارند همه اينها از بسياري از آيات قران گريم فهميده مي شود .

 

     در مورد جان هم بعضي گفته اند پدر جن  و يا ابليس است.

 

صاحب تفسير قرطبي مينويسد : 

 

     اسماعيل از حسن بصري روايت كرده است جن فرزند ابليس است و انسان فرزند آدم و هر گروه مؤمن و كافر دارند هر يك از انسان و جن كه مؤمن باشند دوست خداست و هر يك كافر باشند شيطات است .

 

     و نيز ضحاك از ابن عباس نقل كرده است كه جن فرزند جان است و فرزند شيطان نيست زيرا جن كافر و مؤمن دارد ولي شيطان ها{كه كافرند}فرزند ابليس هستند و نمي ميرند مگر با ابليس.

(حيدري .احمد – جن و ابليس و شيطان- پاسدار اسلام -1387)

 

معناي شيطان در فرهنگ انگليسي

 

Sat:the past thnse and  past partici plef the verb sit                                                                                                      

Satan :an evilspirit cansidered to be the main evil power in the world        

 

Satanic: relating to satan or the devil or trea ting the devil like a god

 

(dilla-sommers.ديكشنري انگليسي لانگ من.انتشارات جنگل.1374)

 

Sat:pp of sid

 

Satanik :1.(of ten satanic) connected with or sharak terisitc of satans – satan: the devil  

شيطان يا ابليس يا اهريمن

 

 (دكتر مهشيد مشيري. فرهنگ اطلس. انتشارات آريان ترجمان.1386)

 

شناخت شيطان

 

      قبل از ورود در بحث شیطان شناسی لازم است كه معنای شیطان را بدانیم و آن اینكه كلمه شیطان دو معنی دارد: یكی معنی لغوی آن است. شیطان از (( شطن )) و(( شاطن )) گرفته شده و هر دو به معنی پلید خبیث پست و موجودی سركش متمرد و نافرمان به كار برده می شوند. به عبارت دیگر به هر چیز مرموز موذی و آزار دهنده گفته می شود. همچنین به معنی منحرف و منحرف كننده و یاغی و طاغی شریر و شرارت كننده دور بودن و دور شدن از حق و حقیقت دور شدن از رحمت و مغفرت الهی و بدخوی و سخت دل بد جنس بد ذات و......... است.

 

      این معانی و صفات در انسان باشد یا در جن در چهار پا باشد یا وحوش و خزندگان و غیره همه اینها از معانی و مصادیق آشكار شیطان است.

و در اصطلاح دیگری همان است كه بر سر زبان مردم است .وقتی كلمه شیطان گفته می شود ذهن مردم متوجه آن ملعونی می شود كه رو در روی خدا ایستاده و نافرمانی كرد و در برابر آدم (علیه السلام ) سجده نكرد.

 

     و فرد شاخص آن همان كسی است كه در تعریف اصطلاحی به آن اشاره شده آن است كه در میان مردم معروف و مشهور است و آن ابلیس و لشگریان و اعوان و یاوران او هستند. همان كسی كه باعث بدبختی خود و آدم (ع) و باعث بیرون شدن خود و آدم از بهشت شد.

 

 

     در برخی روایات به این نکته اشاره شده است که یکی از نامهای شیطان قبل از رانده شدن از بهشت «حارث» بود. و وقتی از بهشت رانده شد«ابلیس»نام گرفت. ابلیس یعنی مأیوس و ناامید. و بعد از آن بود که شیطان نام گرفت. در فرهنگ اروپایی نام شیطان «لوسیفر» بوده است و بعد از رانده

 

 

 

 

تعریف شیطان

     از قديم الايام ، افسانه شيطان ، همواره انسانها را در دنيايى از وحشت و ابهام فرو برده بود و هم چنان ادامه دارد.

     مى گويند: بچه هاى بازى گوش و نافرمان و زيرك شيطان اند، افراد منحرف را شيطان اغوا كرده ، هر كار بد فرجامى از وسوسه هاى شيطان است و در هر كار بدشگونى شيطان دست دارد.
     مى گويند: شيطان در همه جا هست ، اعوان و انصارش در همه جا وجود دارند، او با همه مردم كار دارد، در برابر همه قد علم مى كند، هر انسانى را به بهانه اى فريب مى دهد و دام هاى گوناگون در اختيار دارد.
     شيطان در ذهن بچه ها عامل وحشت و ترس و وسيله اى براى رام كردن و ترسانيدن آنان است . قصه نويسان ، براى سرگرمى كودكان از شيطان يك موجود خيالى ساخته و از نخستين سال هاى زندگى ، يك شبح وحشتناك و يك قدرت اسرارآميز در ذهنشان مى آفرينند.

     مى گويند: براى بزرگ سالان ، شيطان عامل فريب و گناه است ، انسان را به معصيت وا مى دارد، تمايلات نفسانى را بيدار مى كند، موجب سقوط و لغزش انسان مى شود، خواسته ها نامشروع را پديد مى آورد، باعث تجاوز و تعدى مى گردد، شهوات ويران گر را تحريك مى كند، خشم و غضب را شعله ور مى سازد، مصيبت و رنج مى آفريند، آدمى را به تباهى و فساد مى كشاند، لجاجت و خودسرى را رونق مى دهد.

      و نيز: تمامى اين صفات از شيطان و كار او است ، انسان از روى ندامت با فريادى بلند مى گويد: نفرين بر شيطان ، لعنت خدا و ملائكه بر او باد، اين شيوه از زمان حضرت آدم عليه السلام معمول بوده كه شيطان را مسئول هر كارى و عصيانى مى دانسته اند.

     در تعريف او گفته اند: شيطان ، قدرتى است نابكار و بسيار بدكردار، نيرو و روحى است پليد و سركش و طغيان گر؛ حقيقت مطلب اين است كه شيطان ، اسم خاص نيست تا بر موجودى معين و مشخص دلالت كند و وجود مستقلى ندارد، اسمى است بى نشان ؛ مانند سيمرغ كه وجود خارجى ندارد و هيچ نام و نشانى براى او نيست ، اغلب جاها كه نام شيطان برده مى شود مراد همان ابليس است كه از دستورهاى خداوند سرپيچى و تكبر كرد.

     شيطان و طرف دارانش در طول تاريخ در مقابل نيكان و نيك سيرتان قرار داشته اند و خواهند داشت ، مثنوي در پي اين معنا بوده كه گفت:

 

دو علم بر ساخت اسپيد و سياه

آن يكى آدم ديگر ابليس راه

در ميان آن دو لشگر گاه رفت

چالش و پيكار آنچه رفت رفت

هم چنان دور دوم هابيل شد

ضد نور پاك او قابيل شد

هم چنان اين دو علم از عدل و جور

تا به نمرود آمد اندر دور دور

ضد ابراهيم گشت و خصم او

و آن دو لشكر كين گزار و جنگجو

چون درازى جنگ آمد ناخوشش

فيصل آن هر دو آمد آتشش

پس حكم كرد آتشى را ونكر

تا شود حل مشكل آن دو نفر

دور دور و قرن قرن اين فريق

تا به فرعون و به موساى شفيق

سال ها اندر ميانشان حرب بود

چون زحد رفت و ملولى مى فزود

آب دريا را حكم سازيد حق

تا كه ماند كى برد زين دو سبق

هم چنان تا دور و طور مصطفى

با ابوجهل آن سپهدار جفا

هم نكر سازيد از قوم ثمود

صيحه اى كه جانشان را در ربود

هم نكر سازيد بهر قوم عاد

زود خيز تيز رو يعنى كه باد

هم نكر سازيد بر قارون زكين

در حليمى اين زمين پوشيد كين

تا حليمى زمين شد جمله قهر

                                              برد قارون را و گنجش را به قعر



 

شيطان كيست و چيست؟

 

     سئوال ديگرى پيش مى آيد و آن چنين است : بعد از اين كه شيطان خلق شد و نافرمانى خدا را نمود، در مقابل عظمت ، بزرگى و شوكت او تكبر ورزيد، از ميان ملائكه ، بهشت و نعمت هاى آن رانده شد.

 

     چرا خداوند به او مهلت داد؟ چرا در خواست او را درباره عمر طولانى و ادامه حيات او پذيرفت ؟ چرا فورا او را نابود نكرد كه اين گونه به جنايت و خيانت خود ادامه دهد و مردم را بيشتر به سوى بدبختى و شقاوت و جهنم و عذاب بكشاند؟

     جواب اين كه : جهان جاى آزمون است ، و مى دانيم كه آزمايش جز در برابر دشمنان سرسخت و طوفان ها و بحران هاى خطرناك ، امكان پذير نيست . وجود نامبارك شيطان و حيات و زندگى او به عنوان يك دشمن و نقطه منفى براى تقويت پايه هاى دين باورى و نقاط مثبت ديگر، نه تنها ضرر نداشته و ندارد، بلكه مؤ ثر نيز خواهد بود.

     قطع نظر از وجود شيطان ، در وجود خود ما، غريزه هاى ديگرى نيز هست كه انسان در همه زمينه ها، مى آزمايند تا در برابر نيروهاى عقلانى و روحانى قرار گيرد. به اين ترتيب ، در اين ميان روح انسان پروش مى يابد. مهلت شيطان و ادامه حيات او نيز تقويت اين تضاد است ، و تا او نباشد راه راست و مستقيم شناخته نخواهد شد و صفت خوب نيكو سيرتان و بد بدسيرتان مشخص نمى شود.

     ديگر اين كه ، اگر به او مهلت داده شد به خاطر آن همه ستايش و بندگى در برابر خداوند متعال بوده و عمر طولانى و مهلت او مكافات و پاداش ‍ عبادتهاى او است .

     سوم اين كه ، خواسته تا وى بيش تر در عذاب خدا غرق شود، زيرا هر چه عمر او طولانى تر گردد و مهلت بيشتر يابد، گناهش بيشتر خواهد شد. چنان چه خداوند مى فرمايد:

     (آنها كه كافر شدند (راه طغيان را پيش گرفتند) تصور نكنند اگر به آنان مهلت مى دهيم به سود آنها است . ما به آنها مهلت مى دهيم كه بر گناهان خود بيفزايند و عذاب خوار كننده اى براى آنها مى باشد)

      از اين مهم تر، هر چند خداوند شيطان را در انجام وسوسه هايش آزاد گذاشته ، ولى انسان را در برابر او بى دفاع نيافريده است . به او نيروى عقل و شعور، و خرد داده كه مى تواند شد محكم و نيرومندى در مقابلوسوسه هاي شيطان بسازد.

 

     يكى ديگر از راههاى دفاعى او، انگيزه پاك و عشق به تكامل است كه به عنوان يك عامل سعادت در نهادش گذارده شده است .

      هم چنين ، فرشتگان را كه الهام بخش نيكى ها هستند. به كمك انسان هايى كه مى خواهند از وسوسه هاى شيطانى بر كنار بمانند فرستاده . قرآن مى فرمايد:
(فرشتگان بر آنها نازل مى شوند و براى تقويت روحيه آنان انواع بشارت ها و دل گرمى ها را به آنها الهام مى كنند و مى گويند: نترسيد و غمگين نباشيد، بشارت باد بر شما به آن بهشتى كه به شما وعده داده شده است.( (WWW.MOHSENA.IR

 

 

چرا خداوند شيطان را آفريد؟.

     بسيارى مى پرسند: با اين كه خداوند مى دانست او سرچشمه همه وسوسه ها و گمراهى ها و فريب كارى ها مى شود و همه بدبختى هاى انسان از او خواهد بود، آن هم موجودى هوشيار، زرنگ ، كينه توز، پرفريب و مصمم . چرا او را آفريد؟ اگر خدا انسان را براى تكامل و رسيدن به سعادت ، از طريق بندگى خود آفريده ، وجود شيطان كه يك موجود ويران گر و ضد تكامل است چه دليلى مى تواند داشته باشد؟

     در پاسخ مى توان گفت : اولا، خداوند شيطان را از آغاز آفرينش انسان نيافريد، چون خلقت او از اول پاك و بى عيب بود و به همين دليل ساليان درازى در ميان صف فرشتگان مقرب خدا جاى گرفته بود. اگر چه از نظر خلقت و آفرينش جزء آنان نبود، ولى بعدا با سوء استفاده از آزادى ، بنا را بر طغيان و سركشى گذاشت و رانده درگاه خداوند و فرشتگان گرديد و لقب شيطان گرفت .

     ثانيا؛ اگر اندكى فكر كنيم خواهيم دانست كه وجود شيطان ، اين دشمن خطرناك نيز كمكى است به پيشرفت و   تكامل انسان ها و براى آن كسانى كه ايمان دارند و مى خواهند راه حق را بپيمايند وجود او مضر و زيان آور نيست ، بلكه پيشرفت و تكامل آنان است .

      راه دور نرويم هميشه نيروهاى مقاوم در برابر دشمنان سرسخت ، جان مى گيرند و سير تكاملى خود را مى پيمايند، وجود يك دشمن قوى در مقابل انسان باعث پرورش و ورزيدگى او مى گردد. هم چنين هميشه در ميان تضادها بالندگى و رشد معنا پيدا مى كند، هيچ موجودى راه كمال را نمى پويد مگر اين كه در مقابل دشمن نيرومندى قرار گيرد.

      به عبارت ديگر، انسان تا در برابر دشمن نيرومند و با قدرت قرار نگيرد هرگز نيرو و نبوغ خود را بروز نمى دهد و به كار نمى اندازد، همين وجود دشمن مايه جنبش هر چه بيشتر انسان و ترقى او خواهد بود. مثلا فرماندهان و سربازان ورزيده و نيرومند، كسانى هستند كه در جنگ هاى بزرگ ، با دشمنان سخت در گير بوده اند. سياست مداران با تجربه و پر قدرت ، آنهايى هستند كه در بحران هاى سخت سياسى با دشمنان

نيرومند دست و پنجه نرم كرده اند.

     قهرمانان بزرگ ، كسانى هستند كه با حريفان نام آور و سخت ، زور آزمايى كرده اند؛ بنابراين ، چه جاى تعجب كه بندگان بزرگ خدا با مبارزه مستمر و پى گير در برابر شيطان ، روز به روز قوى تر و نيرومندتر شوند. دانشمندان امروز در مورد فلسفه وجود ميكرب هاى مزاحم مى گويند: اگر آنها نبودند، سلول هاى بدن انسان در يك سستى و بى حالى فرو مى رفتند و احتمالا رشد و نمو انسان از 80 سانتى متر تجاوز نمى كرد و همگى به صورت آدم هايى كوتوله بودند و به اين ترتيب ، انسانهاى كنونى با مبارزه جسمانى با ميكرب هاى مزاحم ، نيرو و نمو بيشترى كسب كرده اند.

      هم چنين است روح انسان در مبارزه با شيطان ، گر چه او در برابر اعمال خلاف و زشت خود مسئول است ، ولى وسوسه هاى او براى بندگان خدا و آنهايى كه مى خواهند در راه حق قدم بردارند ضرر و زيانى نخواهد داشت ، بلكه به طور غير مستقيم براى آنها ثمر بخشخواهد بود.( (mohsene.parsiblog.com

 

فلسفه وجود شيطان چيست ؟

       خداوند شيطان را , شيطان نيافريد , به اين دليل كه سالها همنشين فرشتگان و برفطرت پاك بود , ولي بعد از آزادي خود سوءاستفاده كرد و بناي طغيان و سركشي گذارد دوم اينكه از نظر سازمان آفـرينش وجود شيطان براي افراد با ايمان و آنهاكه مي خواهند راه حق را بپويند زيانبخش نيست , بلكه وسيله پيشرفت و تكامل آنهااست چه اينكه پيشرفت و ترقي و تكامل , همواره در ميان تضادها صورت مي گيرد .(www.ansarian.ir)

 

 

شيطان چند تاست؟

     همان گونه كه از آيات قرآن استفاده مي‏شود، دو گروه شياطين وجود دارند:
يك گروه شياطين جنّي مي‏باشند كه از جنود ابليس بوده از رهگذر وسوسه، انسان‏ها را منحرف مي‏سازند.

       ديگر شياطين انسي، يعني انسان‏هاي طغيانگر و گمراه كننده كه با القاي شبهات و طرح برنامه‏هاي انحرافي، موجبات گمراهي انسان‏ها را فراهم مي‏سازند.

آيا شيطان موجودي داراي اختيار است؟

       شيطان و به طور كلّي جنيان موجوداتي داراي اختيار و مكلّف مي‏باشند؛ از همين رو وي برخلاف فرمان خداوند نسبت به سجده حضرت آدم«عليه السلام» عمل كرد و خداوند او را طرد كرد و مورد استحقاق لعن و نفرين و كيفر الهي قرار گرفت؛ بنابراين استحقاق عقوبت او به خاطر داشتن اختيار و در نتيجه معصيّت و استكبار ورزيدن او است.

فرق بين ابليس و شيطان چيست؟

       ابليس نام شيطاني است كه وقتي از طرف خداوند همراه فرشتگان مأمور سجده به آدم شد، از فرمان خدا تخلّف كرد و رانده درگاه الهي شد و به وسوسه انسان‏ها پرداخت.
شيطان به نيروهاي گمراه كننده و وسوسه‏گر و متجاوز نيز اطلاق مي‏شود؛ چنانكه در قرآن مجيد آمده است: «...شياطين الانس و الجن...»(3).

راه نجات از سلطه شیطان

      نقل شده است وقتی شیطان به خدای متعال گفت: لاقعدن لهم صراطک المستقیم ثم لایتنهم من بین ایدیهم و من خلفهم و عن ایمانهم و عن شمائلهم: من بر سر راه مستقیم تو در برابر آنها کمین می کنم، سپس از پیش رو و از پشت سر و از طرف راست و چپ آنها به سراغشان می روم فرشتگان پرسیدند شیطان از چهار سمت بر انسان مسلط است.

 

       پس چگونه انسان نجات می یابد؟ خداوند فرمود: راه بالا و پایین باز است راه بالا نیایش و راه پایین سجده و بر خاک افتادن است.

       کید شیطان ضعیف است. تعبیر قرآن کریم این است:
ان کید الشیطان کان ضعیفا
یعنی مکر و کید شیطان از اول ضعیف بود.

       نه اینکه حالا ضعیف شده باشد، بلکه ماهیتاً ضعیف است. لیکن این ضعیف به حساب آمدن در رابطه با خداست، نه کسانی که زیر مجموعه و تابع اوامر و وسوسه هاي او هستند.

تأکید بر تلاوت سوره حمد

       تلاوت آن به انسان، روح و ایمان می بخشد، او را به خدا نزدیک می کند، صفای دل و روحانیت می آفریند و اراده انسان را نیرومند و تلاش او را در راه خدا و خلق افزون می سازد و میان او و گناه و انحراف فاصله افکند به همین دلیل در حدیثی از امام صادق علیه السلام می خوانیم:


       (رن بلیس اربع رنات، اولهن یوم لعن و حین اهبط الی الارض و حین بعث محمد صلی الله علیه و آله علی حسن فتره من الرسل و حین انزلت ام الکتاب)

        شیطان چهاربار فریاد کشید و ناله سرداد، نخستین بار روزی بود که از درگاه خدا رانده شد، سپس هنگامی بود که از بهشت به زمین تنزول یافت، سومین بار هنگام بعثت محمد صلی الله علیه و آله بعد از فترت پیامبران بود، و آخرین بار زمانی بود که سوره حمد نازل شد .



       انشاء الله که خداوند ما را از مجاهدان در راه حق قرار دهد، هر نوع جهادی که شایسته ماست و بر مقتضای ماست و انشاء اله که ما بتوانیم دامن خود را به گناهان آلوده نکنیم چراکه امام علی علیه السلام می فرمایند:

                        ماالمجاهد الشهید فی سبیل الله باعظم اجرا ممن قدر فعف

       آن کس که در راه خدا جهاد کند و شربت شهادت بنوشد، بلند مقام تر از آن کس نیست که توانایی بر گناه داشته باشد و دامن خود را آلوده نکند.

        و ما بتوانیم نفس خود را نگه داشته و آلوده نکنیم زیرا شیطان گفته که من در سه جا حضور پیدا می کنم:

1- در میدان جنگ که مجاهد را به یاد خانواده اش می اندازم.

2- در دعوا و عصبانیت و خشم میان دو نفر نقش مهمی را ایفا می کنم.

3- زمانی که دو جنس مخالف در خلوت هم حضور پیدا می کنند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ادامه دارد........


مطالب مشابه :


جزوه ومطالب مربوط به پدافند غير عامل- قدرت اله محمودلو

دوره های ضمن خدمت فرهنگیان شهرستان مرند - جزوه ومطالب مربوط به پدافند غير عامل- قدرت اله




آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهی 1

معبر سایبری آزمایشگاهی گیاه شناسی ، جلد اول، تالیف مارگارت بالباچ، لارنسی سی. بلیس




استقرار ۲۰۰ نیروی آمریکایی در اردن

ظـهـورنـیـوز - استقرار ۲۰۰ نیروی آمریکایی در اردن - رمز موفقیت هدف را به درستی تشخیص دادن




تحقیق جامع درباره شیطان پرستی

(رن بلیس اربع رنات، اولهن یوم لعن و حین اهبط الی الارض و حین بعث گروه سایبری ترویج




برچسب :