پردیس سینمایی پارک ملت ( عکس و پلان )

Graphs and charts

75292221717514248317.gif
پردیس سینمایی پارک ملت ( عکس و پلان )

trans.gif

آنچه پردیس سینمایی پارک ملت را در ردیف آثار شاخص و قابل اعتنای معماری معاصر ایران قرار می‌دهد، در درجه نخست مربوط به دیدگاه ارزشمند و متعالی معمار آن درباره ماهیت معماری و موفقیت نسبتاً قابل توجه او در جامه عمل پوشاندن به این دیدگاه در قالب یک اثر ساخته‌شده است.

Pardis-Cinema-Park-Mellat-Tehran-www.far

دانشمیر، ماهیت معماری را طرح مسأله فضا و خلق چشم‌اندازهای نوینی از آن می‌داند. به اعتقاد او، معماری عبارت است از طرح ساختاری یکپارچه و جامع که در عین هدایت و سازمان‌دهی کلیه مسائل و نیازهای پروژه، از قبیل برنامه، سازه، سیرکولاسیون و فرم، شکل‌دهنده و خالق فضای متناسب با زمان حال نیز باشد. در واقع، دانشمیر خلق فضای زمان حال را جنبه درونی و اصلی معماری و مقدم بر جنبه بیرونی آن، یعنی پاسخ‌گویی به نیازهای مختلف، به شمار می‌آورد.

بر این اساس، او این پرسش را مطرح می‌کند که چه ویژگی منحصربه‌فردی است که امکان پیدایش اثری را در گذشته ناممکن می‌کند و تا زمان حال به تأخیر می‌اندازد؟

 

Pardis-Cinema-Park-Mellat-Tehran-www.far

 

دانشمیر بر این باور است که معمار باید فرایند سیستماتیک جامع و مانعی را برای کار بر روی ایده اولیه که از ادراک او از فضای زمان حال سرچشمه گرفته است، و انطباق آن با شرایط بیرونی به وجود آورد.

رضا دانشمیر بر اساس دیدگاه خویش نسبت به معماری، در پردیس سینمایی پارک ملت، تلاش کرده است ایده‌ای جدید از فضا را هماهنگ با برنامه و سازه پروژه مطرح کند. او برای رسیدن به این هدف، سازمان‌دهی فضایی پروژه را با استفاده ازاتصال شیب دو سالن نمایش در امتداد یکدیگر و ایجاد یک ایوان سرپوشیده بزرگ در زیر آنها که به عنوان محل گفتگو و تبادل‌نظر و نیز اجرای مراسم و رویدادهای متنوع فرهنگی و اجتماعی عمل می‌کند، انجام داده است.

اتخاذ این راهبرد خلاقانه و نوآورانه در سازمان‌دهی فضایی پروژه، منجر به شکل‌گیری ساختمانی شده است که ضمن برقراری ارتباط ساختاری با محیط اطراف و ایجاد فضاهای متنوع، تصویر ذهنی ما را از ساختمان سینما به چالش می‌کشد و بدین‌ترتیب چشم‌انداز نوینی از فضا را را در برابر دیدگان ما قرار می‌دهد.

 

Pardis-Cinema-Park-Mellat-Tehran-www.far

 

تصویر ذهنی ما از ساختمان سینما، با توجه به الزامات کارکردی آن، اغلب حجمی است صلب، یکنواخت و بدون شفافیت و هرگونه منفذ و روزن، اما دانشمیر در پردیس سینمایی پارک ملت، با استفاده از یک ایده خلاقانه برای سازمان‌دهی فضا و نیز هره‌گیری مناسب از تکنولوژی و امکانات نوین، این تصویر ذهنی غالب را با تصویر جدیدی از ساختمان سینما به عنوان یک حجم کاملاً شفاف و پویا جایگزین کرده و حتی به گفته کارفرمای پروژه، باعث شده شهروندان تهرانی در کنار این ساختمان عکس یادگاری بگیرند.

در واقع، او با این کار صرفاً ساختمانی به هزاران ساختمان موجود در شهر تهران نیافزوده، بلکه اثری به جامعه عرضه کرده که دربرگیرنده نگرش‌ها و توانمندی‌های دوران خویش است و از این‌رو حرف‌ها و آموزه‌های بسیاری برای گفتن و یادگرفتن دارد.

Pardis-Cinema-Park-Mellat-Tehran-www.far

به یقین، با دیدن پردیس سینمایی پارک ملت، این پرسش کلیشه‌ای تقریباً یکصدساله به ذهن‌ خیلی‌ها متبادر شده، می‌شود و خواهد شد که آیا این ساختمان واجد هویت معماری ایرانی است؟ با توجه به اینکه ایجاد نوعی معماری نوین که حامل هویت یرانی باشد، سال‌ها، به عنوان یک هدف آرمانی، توسط معماران مختلف کشور تعقیب شده و البته در اغلب موارد نمود عینی و کالبدی مناسب و قابل استنادی نیافته است، برای پاسخ به این پرسش، از خود دانشمیر کمک می‌گیریم که «معماری یک حرکت رادیکال است و معمار رادیکال می‌تواند هویت را تعریف کند یا به عبارتی مقوله هویت به واسطه او تعریف می‌شود؛ این معمار رادیکال است که به مردم هم تعهد بیشتری دارد، چون ابداع فکر می‌کند و به ارتقای شرایط موجود می‌پردازد.

کسانی که محافظه‌کارانه معماری می‌کنند، نمی‌تواننددر ایجاد هویت تأثیر بگذارند.

 

مشخصات پروژه :

نام پروژه : پردیس سینمایی پارک ملت

کارفرما : شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شرکت (شهرداری تهران)

ایده : حرکت سیال در معماری

طراح : امیر دانشمیر

تیم پروژه : بیژن وزیری ، آرش جوادی ، امیر بدیعی ، اکرم Lolaei ، الهه نجفی ، ایمان ندایی ، محمد مهربانی ، مجید احمدی ، ایمان دانش ور نژاد

سازه مشاور : حمید باستانی

مکانیک مشاور : بدری رحیم زاده

برق مشاور : امیر شعبان زاده

سازه و معماری پیمانکار : شرکت نیکان نیرو

مکانیکی و الکتریکی پیمانکار : شرکت ارکان ارزش

سینمای دستگاه : مسعود روستایی

مشاور طراحی منظر : پیمان بنی شرکا

مساحت پروژه : ۶۰۰۰ متر مربع

پروژه سال : ۲۰۰۳ — ۲۰۰۸

نمایشگاه عکس : همایون امیر یگانه ، علی دقیق ، اردوان بیدگلی ، مریم جامی ، رضا دانشمیر

 

name.pngنام فایل : پردیس سینمایی پارک ملت ( عکس و پلان ) 

size.gifحجم : ۳٫۵۳ مگابایت

download1.pngدانلود ( لینک مستقیم )  – دانلود (لینک غیر مستقیم)

password.pngرمز عبور : www.farsicad.com

tozihat.pngتوضیحات : این مجموعه شامل ۳۵ عکس  سیار زیبا ، پلان ها و سه بعدی های اصلی کانسپت طرح می باشد. برای دانلود بر روی لینک مستقیم کلیک کنید و در صورت مشکل داشتن از لینک غیر مستقیم استفاده کنید.


مطالب مشابه :


سایت پلان پارک 17 شهریور

archdata - سایت پلان پارک 17 شهریور - data نوشته شده در جمعه بیست و هشتم فروردین ۱۳۹۴ساعت 10:58




پلان طراحی پارک با فرمت DWG

پلان طراحی پارک با فرمت dwg. دو نمونه پروژه طراحی پلان پارک در درس محوطه سازی را می توانید در




پلان پارک و طراحی فضای آن

پلان پارک و طراحی فضای آن. در طراحی این مجموعه از ترکیب منطقی اشکال هندسی در راستای راه اصلی




پردیس سینمایی پارک ملت ( عکس و پلان )

مهرازان - معماری - طراحی شهری - پردیس سینمایی پارک ملت ( عکس و پلان ) - معماری - شهرسازی - طراحی




دانلود پلان پارک

مطالعات معماری www.nbpars.ir - دانلود پلان پارک - مطالعات معماری 09128380245 www.nbpars.ir - مطالعات معماری www




انواع پلان های پارک ، باغ و ویلا

طراحی محوطه و فضای سبز - انواع پلان های پارک ، باغ و ویلا - کاربردهای گیاهان در طراحی فضای سبز




برچسب :