16 آذر روز دانشجو بر همه دانشجویان کشور و به ویژه دانشجویان نظام بانکی فرخنده باد!

پس از كودتاى 28 مرداد 1332 توسط رژيم پهلوى، نيكسون معاون رئيس جمهور امريكا در سال 1332، راهى ايران گرديد. او آمده بود تا نتيجه سرمايه گذارى بيست و يك ميليون دلارى را كه سازمان جاسوسى امريكا سياه در راه كودتا و سرنگونى دولت مصدق هزينه كرده بود، از نزديك مشاهده كند.

تظاهرات دانشجويان دانشگاه تهران، به عنوان اعتراض به ورود دنيس رايت، كاردار جديد سفارت انگليس در ايران، از روز 14 آذر 1332 آ‎غاز گرديد. دانشجویان فعال به سخنرانی در کلاسها پرداختند و ناآرامی تمامی محوطه دانشگاه تهران را فرا گرفت.دانشجويان دانشكده‌هاى حقوق و علوم سياسى، علوم دندان‌پزشكى، فنى، پزشكى، داروسازى در دانشكده‌هاى خود تظاهرات پرشورى عليه رژيم كودتا برپا كردند. روز 15 آذر تظاهرات به خارج از دانشگاه كشيده شد و ماموران انتظامى، در زد و خورد با دانشجويان، صدها دانشجو را بازداشت و زخمی نمودند. صبح روز 16 آذر 1332، گارد تا دندان مسلح رژيم پهلوى براى نخستین بار وارد صحن دانشگاه شد تا فرياد مخالفان را در گلو خفه كند. نیروهای امنیتی در دانشکده فنی، اقدام به شلیک تیر کردند که موجب شهادت سه دانشجوی این دانشکده به نام‌های احمد قندچی، آذر (مهدی) شریعت‌رضوی و مصطفی بزرگ‌نیا شد.

حادثه 16 آذر 1332، بعنوان يك روز (مقاومت تاريخى) در تاريخ دانشگاه تهران ثبت شد. این روز توسط کنفدراسیون دانشجویان ایرانی خارج از کشور که مرکز اجتماع و مباحثه مخالفان حکومت پهلوی در خارج از ایران بود، روز دانشجو نامیده شد. دانشجویان پس از آن، هر سال در این روز اعتصاب‌های دانشجویی به راه می‌انداختند و در واقع ۱۶ آذرماه به معیار خوبی برای ارزیابی میزان نفرت از حکومت شاه و توانایی و نفوذ مخالفان در بین روشنفکران، تبدیل شد. این روز از آنزمان، همچنان از اهمیت تاریخی برجسته‌ای در ایران برخوردار بوده است و در دوران پس از انقلاب نیز هرگز این روز فراموش نشد.

  نظام بانکی کشور نیز از دهه 40 خورشیدی با بهادادن به آموزش‌های عالی توانست با راه‌اندازی موسسه عالی بانکداری ایران، نسل‌ دانشجویان بانکداری را پدید آورد. اما این رویداد در سال‌های اخیر با در نظر گرفتن هزینه‌های هنگفت مالی و از سوی دیگر کم‌توجهی مدیران ارشد عموم بانک‌ها در حمایت‌های مستقیم و نامستقیم به کارکنان دانشجو، فشارهای مظاعفی به این دانشجویان وارد نموده‌است و همین موضوع نیز از جمله‌ی ( نه عامل اصلی) عامل‌های عقب‌ماندگی در جریان‌یافتن اندیشه‌های علمی توانمند در بدنه بانک ها بوده‌است!و تنها با آموزش‌های کج‌دار مریز و ناپیوسته و به هردری دوره‌های آموزش برپا کردن بسنده کرده است( که ضروری بوده اما کافی نبوده)، در واقع بنیادهای منطق علمی دانشگاهی را در خود نهادینه ننموده‌است؛ کاری که موسسه عالی بانکداری شروع نموده بود و بانک‌های کشور می‌توانستند با کمک به این موسسه آن را هدفمند و توانمندتر نمایند!!

 

 

 


مطالب مشابه :


شرایط پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد موسسه عالی آموزش بانکداری ایران

با توجه به رسالت موسسه عالی آموزش بانکداری ایران که همواره آموزش و ارتقاء سطح علمی




انجمن فارغ التحصیلان موسسه عالی بانکداری

bank - انجمن فارغ التحصیلان موسسه عالی بانکداری - بانک و بانکداری




اعلامیه موسسه علوم بانکی

bank - اعلامیه موسسه علوم بانکی - بانک و بانکداری انجمن دانش آموختگان موسسه عالی بانکداری




موسسه مالی عسکریه به‌زودی پذیره‌نویسی می‌کند

بانک و بانکداری در ایران - موسسه مالی عسکریه به‌زودی پذیره‌نویسی می موسسه عالی بانکداری.




مشاهده کارنامه آزمون ورودی موسسه عالی بانکداری ایران

کارمند بانک - مشاهده کارنامه آزمون ورودی موسسه عالی بانکداری ایران - ایمان به اراده خالق




منابع کارشناسی ارشد بانکداری, آزمون کار‌شناسی ارشد رشته بانکداری

کارشناسی ارشد موسسه عالی بانکداری 93 منابع كارشناسي ارشد بانكداري اسلامي 93.




عقود جدید در بانکداری اسلامی

وبلاگ موسسه آموزش عالی شرق گلستان - عقود جدید در بانکداری اسلامی - rss پست




16 آذر روز دانشجو بر همه دانشجویان کشور و به ویژه دانشجویان نظام بانکی فرخنده باد!

مدرسان بانکداری - 16 آذر روز دانشجو بر همه دانشجویان کشور و به ویژه دانشجویان نظام بانکی




راز موفقیت بانک‌ها در سال ۲۰۱۰

بانک و بانکداری در ایران - راز موفقیت بانک‌ها در سال ۲۰۱۰ - موسسه عالی بانکداری.




برچسب :