آموزِِش نرم افزار اتوکد

فهرست

1-    تاریخچه AutoCAD

2-    چنجره AutoCAD

3-    آشنایی با نوار ابزار AutoCAD

4-    آیکون UCS

5-    پنجره دستور

6-    منوهای کرکره ای

7-    نوار ابزار AutoCAD

8-    ذخیره کردن فایل درحین کار

9-    آشنایی با گزینه های نوار ابزار Draw‌ و Modify

10 – میانبر ها

تاریخچه Autodesk

شرکت Autodesk  23 سال پيش در کشور آمریکا تاسیس شد.این شرکت  نرم افزارهای بسیار  تخصصی و کاربردی در زمینه طراحی به وسیله کامپیوتر تولید نموده و AutoCAD مهمترین  و پر کاربرد ترین نرم افزار شرکت Autodesk  میباشد.

AutoCAD قدرت رسم هر نقشه ای را بوسیله کامپیوتر فراهم می کند و به همین دلیل از محبوبیت عامه و فراگیر نزد تمامی دست اندر کاران طراحی در دنیا بر خوردار است.AutoCAD راه را برای تمام صنایع از قبیل ساختمان - مکانیک - برق - تجهیزات پزشکی وغیره هموار کرده است.

لذا لازم است  تمام مهندسان و طراحان کار با نرم افزاراتوکد را یاد بگیرند واز آن برای پیشبرد امورشان در رشته کاری خود به بهترین شکل بهره مند شوند.

 

پنجره Autocad ‌

پنجره برنامه اتوکد به 5 دسته تقسیم شده است که به شرح زیر می باشد :

·        نوارهای منوی کرکره ای

·        نوارهای ابزارمستقر شده و شناور

·        ناحیه ترسیم

·        پنجره دستور

·        نوا ر وضعیت

نکته : جزء ششم که غیر قابل مشاهده است ،‌ پنجره Aerial View   می باشد . این پنجره کل طرح ترسیم شده را نشان می دهد ، و این امکان را برایتان فراهم می کند ک بخشی از آن دستورات را به صورت « نمای نزدیک » مشاهده کنید .

شکل 1-1 آرایش معمول پنجره اتوکد را نشان می دهد که در قسمت بالای آن نوار منو و د رقسمت پایین پنجره دستور و نوار وضعیت قرار دارد . نوارهای نیز درست در زیر نوارمند ، و در سمت چپ پنجره قرار گرفته اند . سایر قسمتهای باقیمانده صفحه نمایش نیز توسط « ناحیه ترسیم » اشغال شده است .

بسیاری از عنصرهای موجود در پنجره اتوکد را می توان به آسانی جابجا و یا جایگزین کرد . شکل 2-1 نشان می دهد . که چگونه می توان با کمی تغییر در آرایش عنصرهای تشکیل دهنده پنجره اتوکد شکل ظاهری آن را تغییرداد مثلاً‌ می توان نوارهای ابزاررا ازمحل پیش فرض به هر نقطه ای از صفحه نمایش انتقال داد . وقتی نوارهای ابزار در محل پیش فرض قرار داشته باشند . در واقع در موقعیت « مستقر شده » می باشند . وقتی در نقطه ای از صفحه نمایش قرار بگیرند . که به جایی اتصال نداشته باشند . به اصطلاح در حالت « شناور» قرار خواهند داشت .

نوار منو که در قسمت بالای پنجره اتوکد قرار دارد . فهرست های دستورها  را ارائه می کند . که از نوع کرکره ای می باشند . (‌همان طو ر که درشکل 3-1 نشان داده شده است .) مطابق روش معمول ویندوز، ازطریق این فهرست ها می توانید دستورهای مورد نظرتان را انتخاب کنید . نوارهای ابزار ترکیب های متنوعی ازدستورهای موجود در این فهرست ها را به صورت دکمه های انتخاب ابزار ارائه می کنند . مثلاً نام یا شماره لایه ای که در حال حاضر بر روی آن کارمی کنید . در یکی ازفهرست ها ی نوارابزار Object Properties‌ ظاهر میشود . قبل از نام لایه ابزارهایی قراردارد که ،‌شما را از وضعیت فعلی لایه مطلع می سازد . فهرست ها و ابزارهایی که در نوارهای ابزارقرار دارند ، بسیار زیاد می باشند .

نکته :

لایه همان طور که از نامش بر می آید ، مانند صفحه ای است که انواع مختلف اطلاعات را از یکدیگر جدا می کند . اتوکد این امکان را فراهم کرده است ، که بتوانید با تعداد نامحدودی از لایه های کار کنید در صفحه های ترسیم جدید ( که هیچ کاری برروی آنها صورت نگرفته است ) ، لایه فعال  طبق تعریف لایه شماره صفر می باشد .

آیکون UCS

در گوشه پایین و چپ ناحبه ترسیم پیکان ضخیمی را مشاهده می کنید که به صورت حرف  L‌ می باشد . که به آیکون UCS ‌ ( سرنام کلمه های User Coordinate System ) می گویند . آیکون مزبور جهت فعلی در هنگام ترسیم را مشخص می کند .

این آیکون هنگام کار بر روی طرح های ترسیمی دو بعدی و سه بعدی بسیا ر مفید واقع میشود . حروف x ‌ و Y ‌ موجود داخل آن ، مشخصات محورهای x  و y  را نشان می دهد که در سیستم wprld coordinate system   ‌  قرار دارید ، که به مباحث پیشرفته ی اتوکد مربوط می شود . در این هنگام فقط می توانید آن را به عنوان مرجعی برای تعیین جهت محور در نظر بگیرید .

نکته :

مواردی که آیکون  UCS‌ در حالت قابل مشاهده قرار ندارد : می توان آیکون UCS  را فعال یا غیرفعال کرد . بنابراین اگر بر روی سیستم فرد دیگری کار می کنید ، در آیکون UCS‌ نیز دیده نمی شود ، جای نگرانی نیست . همچنین اگر در حالت Paper Space‌ ( در صفحه مربوط به دکمه Layout ‌  ) و یا حالت ( Model space‌) قرار داشته باشید ، شکل آیکون مزبور تغییر خواهد کرد . این آیکون نیز از مباحث پیشرفته برنامه اتوکد به شمار می آید .

پنجره دستود

در قسمت پایین صفحه نمایش ، درست در بالای نوار وضعیت ، پنجره افقی کوچکی قرا دارد ، که پنجره دستور نامیده می شود . در این قسمت برنامه اتوکد نسبت به ورودیهایتان واکنش نشان می دهد . در اینجا متنی به صورت خط به خط نشان داده می شود . خط پایینی نشان دهنده پیغام فعلی و 2 خط بالایی نشان دهنده خطهایی هستند که به سمت بالا پیمایش شده اند .که به سمت بالا پیمایش شده  اند . د ربعضی موارد ممکن است بخشی از پیغام فعلی در یک خط نگنجد در شکل 5-1 فقط پیغام command ‌ در پایین ترین خط قرار دارد . پیغام مذبور به معنی این است که برنامه اتوکد منتظر صادر کردن دستور از طرف شما می باشد . وقتی نقطه ای را در ناحیه ترسیم کلیک کنید . پیغام Other corner   را مشاهده هواهید کرد . همزمان با آن کادری نیز حرکت مکان نما را دنبال می کند .که در صورت کلیک کردن نقطه ای دیگر ، کادر انتخابی را تشکیل خواهد دارد . اگر به عنوان یک فرد مبتدی با اتوکد کار می کنید ، توجه به پنجره دستور بسیار مفید خواهد بود . زیرا اتوکد از این طریق با شما ارتباط برقرا ر می کند . پنجره دستور صرف نظر از برقرار کردن ارتباط ، فعالیت تان در اتوکد را نیز  ثبت می کند . برای مشاهده پیغامها ی قبلی ، می توانید از نوا ر پیمایشی که در سمت راست پنجره دستور قرار دارد استفاده کنید . همچنین برای اینکه پیغامهای قبلی را بهتر مشاهده کنید می توانید اندازه پنجره مزبور را نیز تغییر دهید .

نکته :

هر چه بیشتر با برنامه اتوکد آشنا شوید ، کمتر به پنجره دستور متکی خواهید بود . اما برای کاربران جدید ، پنجره دستور در تشخیص مرحله ای کار بسیار مفید واقع می شود .

حال اجازه بدهید اجزای پنجره اتوکد را دقیق تر مورد بررسی قرار دهیم .

منوهای کرکره ای :

در برنامه اتوکد نیز مانند سایر برنامه های تحت ویندوز ، منوهای کرکره ای ، روش آسانی را برای دستیابی کنترل های عمومی ارائه می کنند در این منوها ، دستورها د تابع ها یی را می یابید که کارهای اصلی در برنامه اتوکد را به عهده دارند . با کلیک کردن آیتم ها ی این منوها ،‌می توانید آیتم هایی را در برنامه اتوکد بچسبانید ، و یا از آن پا ک کنید . تنظیم های برنامه را طوری تغییر دهید که مطابق میل شما عمل کند . سیستم اندازه گیری که می خواهید مورد استفاده قرار گیرد را مشخص کنید . به سیستم راهنما دسترسی پیدا کنید و بسیاری از کارهای دیگر .

منوهای کرکره ای

در برنامه اتوکد نیزمانند سایر برنامه های تحت ویدنوز ، منوهای کرکره ای ، روش آسانی را برا ی دستیابی کنترل های عمومی ارائه می کنند . در این منوها ، دستورها و تابع هایی را می یابید که کارهای اصلی در برنامه اتوکد را به عهده دارند . با کلیک کردن آیتم ها ی این منوها ، می توانید آیتمهایی را در برنامه اتوکد بچسبانید ، و یا از آن پاک کنید ، تنظیم های برنامه را طوری تغییر دهید که مطابق میل شما عمل کند ، سیستم اندازه گیری که می خواهید مورد استفاده قرار گیرد را مشخص کنید به سیستم راهنما دسترسی پیدا کنید و بسیاری از کارهای دیگر .

ترفند : برا ی اینکه بدون انتخاب گزینه ای منویی را ببندید ، کلید Esc  را فشار دهید . به جای این کار می توانید بخش دیگری از پنجره اتوکد ،‌و یا حتی منوی دیگری را کلیک کنید .

گزینه های موجود در منوهای کرکره ای ، عملکردهای پایه ای نیز را انجام می دهند :

·        ظاهر کردن منوهای دیگری با گزینه های اضافی

·        ظاهر کردن کادر مکالمه ای حاوی تنظیم هایی برای تغییر مورد نظر

·        صادر کردن دستوری که به ورودیهای صفحه کلید ، یا ترسیمی احتیاج دارد

·        ارائه و یا گسترش ابزارهایی که در نوارهای ابزار Draw  و Modify‌ قرار دارند

وقتی اشاره گر ماوس را بر روی دستور یا گزینه ای در منوها یا نوارهای ابزار قرار دهید ، برنامه اتوکد با ظاهر کردن شرحی مختصر در نوار وضعیت در تشخیص آن به شما کمک خواهد کرد .

1-در توار منو دکمه View ‌ را کلیک کنید ، به این ترتیب فهرستی از دستورها و تنظیم ها یی ظاهر می شود ، که امکان تغییر نحوه نمایش طرح ترسیمی در برنامه اتوکد را برایتان فراهم می کنند.

2- مکان نما را از بالا به پایین و به آهستگی بر روی آیتم ها ی موجود در فهرست بکشید . در این تحالت هر بار که یکی از آیتم ها ره رنگ معکوس ( Highlight‌ ) در می آید ، به شرح مربوطه که در نوار وضعیت ( در قسمت پایین پنجره اتوکد ) ظاهر می شو د توجه داشته باشید . شرح مزبور در انتخاب گزینه مناسب از منو به شما کمک خواهد کرد .

3- بعضی از منوها اشاره گر مثلثی شکلی دارند که به سمت راست اشاره می کند علامت مزبور نشان دهنه این است که گزینه های بیشتری در این رابطه وجود دارند ، مثلاً  اگر آیتم Zoom‌ را در حالت انتخال شده قرار دهید . مجموعه ی دیگری از دستورها را مشاهده خواهید کرد که در سمت راست منوی مزبور ظاهر خواهد شد .

نکته :

اگر شخصی که در مورد دستورهای مزبور در نوار وضعیت ظاهر می شود ، را با دقت مورد توجه قرار دهید ، کلمه خاصی را در انتهای آن مشاهده خواهید کرد . این کلمه ترکیب کلیدهای صفحه کلید را نشان می دهد ، که معادل دستور انتخاب شده در منو یا نوار ابزار می باشد . در واقع می توانید برای اجرای دستور مزبور در منو، یا به جای کلیک کردن دکمه مربوطه در نوار ابزار ، ترکیب کلیدهای مزبور را فشار دهید . البته نیازی نیست که نام دستورها را به خاطر بسپارید ، اما دانستن نام آنها برای اختصاصی کردن برنامه ی اتوکد مفید خواهد بود.

مجموعه دوم دستورها که به این صورت ظاهر می شوند ، را « منوی آبشاری یا متوالی » می نامند . وقتی در هر کدام از منوهای کرکره ای آیتمی را مشاهده کردید که اشاره گر مثلثی شکلی دارد ،‌متوجه خواهید شد که آیتم مزبور با بازکردن منوی دیگری ، گزینه های مفصل تری را ارائه خواهد کرد .

همچنین باید سایرگزینه های موجود در منوهای مزبور که بعد از آنها علامت  ‌(‌... ) قرار گرفته است را نیز مورد توجه قرار دهید . علامت مزبور نشان دهنده این است که با انتخاب این گزینه یک کادر مکالمه باز می شود .

1- مکان نما را بر روی گزینه Tools   در نوار منو قرا ر  دهید .

2- آیتم Options  ‌ را انتخاب کنید .

نکته :

در صورت تمایل می توانید مکان نمایی که در حالت انتخال قرار دارد را بر روی منوی کرکره ای بکشید ، و گزینه ای را انتخابکنید .

نکته : اگر با برنامه Windows Explorer  ( در ویندوز 95 یا ویندوز 98 ) آشنایی دارید ، باید کار با صفحه ی مربوط به دکمه ی Filter ‌  در کادر مکالمه Options‌ نیز برایتان بسیار آسان باشد . با کلیک کردن علامت مثبتی که در سمت راست هر کدام از آیتم ها قرار دارد ، جزییات بیشتری در مورد گزینه ها ظاهر خواهد شد .

نوار ابزار 3D orbit ‌ : حاوی ابزارهای مورد نیاز برای نماهای سه بعدی می باشد .

نوار ابزار Dimention‌ : دستورهای این نوار ابزار در تعیین ابعاد مفید واقع می شوند بسیاری از این دستورها را می توانید در فهرست کرکره ای Dimention‌ پیدا کنید .

نوار ابزار Draw‌ : حاوی دستورهای مورد نیاز برایی ایجاد شئ ها می باشد . که مواردی مانند ترسیم خط ،‌کمان ، دایره ، منحنی ، بیضی و درج متن را شامل می شود این نوار ابزار طبق تعریف از ابتدا در پنجره اتوکد ظاهر خواهد ،‌ بسیاری از دستورها ی این نوار ابزار در منوی Draw  نیز وجود دارند .

نوار ابزار Inquity : دستورهایی  برای پیدا کردن فاصله ها ، مختصات نقطه ها ، مشخصه های شئ ها ، مشخصه های جندین شئ و ناحیه های را شامل می شود .

نوار ابزار Insert : حاوی دستورهایی برای وارد کردن سایر طرح های ترسیم شده ، تصویر های گرافیکی نقطه ای ، و شئ های OLE‌ مورد استفاده قرار می گیرند .

نوار ابزار Layouts : این نوار ابزار حاوی دستورهایی است که برا ی صفحه آرایی طرح های ترسیم شده مورد استفاده قرار می گیرند تا برای مشاهده ،‌ چاپ ، و یا ترسیم ترسط رسام ( پلاتر ) آماده شوند .

نوار ابزار Modify : حاوی دستورهایی برا ی ویرایش شئ های موجود می باشد ، با استفاده از این دستورها می توانید کارهایی مانند جابجا کرد ن ، کپی کردن  ، چرخاندن ، پاک کردن ، برش ، و گسترش دادن را بر روی شئ ها انجام دهید .

نوار ابزار Modify II ‌ : دستورهایی برای ویرایش شئ های پیچیده ی خاص ، مانند شئ های چند ضلعی ، چند خطی ، شئ های سه بعدی صلب ، و هاشور دار را شامل می شود .

نوار ابزار Object Properties‌ : دستورهایی برای کار بر روی مشخصه های شئ را  ارائه می کند این نوار ابزار معمولاٌ‌ د رزیر نوار منو مستقر شده است .

نوار ابزار Object snap  ‌ : حاوی ابزار هایی برا ی پیدا کردن نقطه های خاصی از شئ ها مانند نقطه وسط و یا نقطه های انتهایی می با شد .

نوار ابزار Refedit ‌ : این دستورها ارجاعهای متقابل در طرح های ترسیم شده را کنترل می کنند .

نوار ابزار Render : حاوی دستورهایی است که برای کار با ویژگی رندر کردن به کار می روند .

نوار ابزار Solids‌ : حاوی دستورهایی برای ایجاد شئ های سه بعدی صلب می باشد .

نوار ابزار Solids Editing  : دستورهایی برای ویرایش شئ های سه بعدی صلب را ارائه می کند .

نوار ابزار Standard‌:  این نوار ابزار حاوی متداولترین دستورهای کنترل شکل ظاهری ، انتخاب نما ، مدیریت فایل ،و ویرایش را شامل می شود این نوار ابزار نیز معمولاً‌ در زیر نوار منو مستقر می باشد .

نوار Surface‌ : حاوی دستورهایی برای ایجاد سطح در طرح های سه بعدی می باشد .

نوار ابزار UCS‌: ابزار های مخصوص آماده سازی محیط کار را شامل می شود . UCS‌ سر نام کلمه های User Cordinate System    می باشد . این نوار ابزار برای مدل سازی سه بعدی مفید ترین نوار ابزار به شمار می آید اما برای ایجاد طرح های اولیه ( پیش طرح ) دو بعدی نیز مفید واقع می شود .

نوار ابزار UCS II   : مجموعه ای پیش فرض از سیستم مختصات کاربر را شامل می شود .

نوار ابزار View  : ابزار هایی برای کنترل روش مشاهده مدلهای سه بعدی را ارائه می کند .

نوار ابزار Viewports : ابزارهای ارائه شده در این نوار ابزار ، امکان ایجاد و ویرایش جندین نما از طرح ترسیم شده را فراهم می کنند .

نوار ابزار Web ‌ : ابزار هایی برای دسترسی به world wide web   را در اختیار تان قرار می دهد .نوار ابزار Zoom‌ : حاوی دستورهایی است که امکان هدایت در طرح های ترسیمی را برایتان فراهم می کند .

ذخیره کردن فایل در حین کار :

بهتر است که به صورت مکرر نتیجه کار خود را ذخیره کنید . برای این کار می توانید آن را با همان نام اولیه ( یعنی با استفاده از دستورهای File/save  ) و یا با نامی دیگر ( با استفاده از دستورهای File / save as  ) ذخیره کنید .

طبق تعریف برنامه اتوکد هر 120 دقیقه یک بار فایلی که بر روی آن کار می کنید را با نام Auto.svs ذخیره می کند . این ویژگی « ذخیره کردن خودکار » ( Automatic save ‌) نامیده می شود . با استفاده از تنظیم های موجود در کادر مکالمه ی Options‌ و یا متغیر های سیستم ، می توانید نام فایلی که به صورت خودکار ذخیره می شود را تغییر دهید و یا فاصله زمانی بین ذخیره شدن فایل ها را کنترل کنید .

اجازه بدهید ابتدا دستور Save ‌  را امتحان کنیم این دستور بدون خارج شدن از روند کار برنامه ، نتیجه کار را به همان وضعیت فعلی ذخیره می کند .

دستورهای File / save ‌  را انتخاب کنید هنگامی که برنامه اتوکد برای ذخیده کردن فایل بر روی دیسک سخت اقدام می کند ممکن است فعالیت دیسک درایو را متوجه شوید انند ترسیم خط ،‌کمان ، دایره ، منحنی ، بیضی و درج متن را شامل می شود این نوار ابزار طبق تعریف از ابتدا در پنجره اتوکد ظاهر خواه . به جای انتخاب دستورهای File / save ‌ از منو ، می توانید ترکیب کلیدهای Alt + F + S ‌ را فشار دهید . این ترکیب کلیدهای فوری مربوط به دستورهای File / save     می باشد ، که به آن « کلید فوری » نیز می گویند .

حالا دستور save as  را امتحان کنیم ، این دستور کاد ر مکالمه ای را باز می کند که از طریق آن می توانید فایل موجود را با نامی دیگر و به عنوان فایل جدید ذخیره کنید .

1- دستورهای File / save as‌ را انتخا ب کنید ( به جای این کار می توانید بعد از تایپ کردن کلمه saves‌ در خط پیغام دستور کلید Enter‌ را فشار دهید )‌با این کار کادر مکالمه select file  ظاهر خواهد شد توجه داشته باشید در کادر متن File name ‌ که در قسمت پایین کادر مکالمه قرار دارد ، نام فایل Nozzle3d.dwg  در حالت انتخاب شده قرار دارد .

2- در این قسمت کلمه MYfirst  ‌ را تایپ کنید . با این کار نام Nozzle3d.dwg‌ ناپدید می شود و نام Myfirst    جایگزین آن خواهد شد در این مرحله لازم نیست پسوند .dwg  ‌ را تایپ کنید بنامه اتوکد هنگام ذخیره کرن فایل آن را به صورت خودکار به انتهای فایل اضافه خواهد کرد.

3- دکمه save‌ را کلیک کنید با این کار کادر مکالمه ناپدید می شود و متوجه خواهید شد که درایو دیسک سخت فعال شده است .

حالا باید نسخه ی دیگری از فایل Noozle  را با نام Myfirst.dwg   بر روی دیسک داشته باشید . نامی که در نوار عنوان پنجره اتوکد وجود داشت نیز تغییر می یابد و کلمه Myfirst‌ جایگزین آن می شود . بعد از این مرحله هر با رکه دستورهای File / save ‌  را انتخاب کنید ، نتیجه کارتان با نام فایل جدید ، یعنی Myfirst‌ ذخیره خواهد شد هنگامی که نمونه های مختلفی از یک طرح را ایجاد می کنید و یا می خواهید یکی از چنیدین ایده ای که امتحان کرده اید را ذخیره کنید ،‌ذخیره کردن فایل با نام متفاوت مفید واقع می شود .

ترفند : اگر با مانیتور کوچکی کار می کنید ، احتمالاٌ ترجیح می دهید که نوارهای ابزار Draw‌ و Modify‌ بسته شوند . زیرا همان دستورها را منوهای Draw‌ و Modify نیز ارائه کرده اند . بنابراین با بستن اسن نوارهای ابزار در واقع چیزی را از دست نخواهید داد . اگر واقعاً‌ می خواهید وسعت ناحیه ی ترسیم را به حداکثر مقدار ممکن برسانید ،‌ می توانید نوارهای پیمایش را نیز غیر فعال کنید ، و اندازه پنجره دستور را نیز تا یک خط کاهش دهید .

شکل 1-2 و جدول 1-2 در رابطه با 2 نوار ابزار اصلی ، یعنی نوار ابزار های Draw  و Modify  ، راهنمای مفیدی به شمار می آیند .

جدول 1-2 : گزینه هایی که در نوار ابزار های Modify  و Draw‌ (و نوارابزار های ابزار فرعی آنها )‌ ظاهر می شوند .

با کلیک کردن هر کدام از این ابزارها ، دستوری صادر خواهد شد . بعضی از ابزارها ویژگی « کلیک کردن و کشیدن » را نیز ارائه کرده اند . چنین ابزارهایی نوارهای ابزار متوالی را ایجاد می کنند این نوارهای ابزار متوالی ، گزینه های بیشتری را ارائه می کنند . با توجه به اینکه در گوشه ی پایین و راست این نوع ابزار ها اشارگر کوچکی قرار دارد ، که به سمت راست اشاره می کند ،‌به آسانی می توانید آنها را تشخیص دهید .

1-    بعد از کلیک کردن ابزار Distance ‌ در نوار ابزار Standard‌ آن را بکشید ، با این کار نوار ابزار متوالی با مجموعه ای از ابزار های دیگر ظاهر خواهد شد همان طور که مشاهده می کنید در اینجا ابزار های بیشتری ارائه شده اند تا در مورد آنچه که می خواهید ترسیم کنید ، اطلاعا ت بیشتری را گردآوری کنند.

2-    مکان نما را پاین  آورده و بر روی دومین ابزر ( از سمت پایین ) قرار دهید . کمی مکث کنید ، تا دکمه " List " ظاهر شود  . سپس کلید ماوس را فشار دهید ، توجه کنید که در این حالت آیکون نشان دهنده ابزار Distance  تغییر می کند . و به آیکونی تبدیک می شود که کلمه List  را نشان می دهد . در این حالت با رها کردن کلید ماوس ، در واقع دستور List ‌ را صادر کرده اید . این دستور فهرست ی از مشخصه ها ی شئ ها را ارائه می کند .

3-    برای خارج شدن از دستور List‌ ،‌کلید Esc‌ را 2 با ر فشار دهید .

ترفند : اگر فکر می کنید که با بعضی از نوارهای ابزار متوالی زیاد کار می کنید ،‌ می توانید به آسانی آن را به نوار ابزار تبدیل کنید . به این ترتیب نمام ابزارهای موجود در آن در دسترستان قرار خواهند گرفت ، و با یک کلیک منفرد می توانید دستور مورد نظر خود را صادر کنید .

اگر آخرین  گزینه های انتخاب شده در نوار ابزار متوالی را به عنوان ابزار های موجود د ر نوار ابزار اصلی تعریف کنید . برنامه اتوکد این امکان را برایتان فراهم می کند که به آسانی بتوانید به دستورهایی که به صورت متداول مورد استفاده قرار می دهید ، دسترسی پیدا کنید .

انتخاب گزینه ها از طریق منوی میانبر

حالا دیگر می دانید که با تایپ کردن گزینه های مورد نظر ، می توانید آنها را انتخاب کنید همچنین هر زمان که بخواهید می توانید دستور مورد نظر خود را با استفاده از کلید سمت راست ماوس کلیک کنید . تا منوی میانبری با همان گزینه ها ظاهر شود . مثلاً بعد از تایپ کردن حرف C  کلید Enter  را فشار دادید به این ترتیب برای اتوکد مشخص گردید که می خواهید نقطه مرکز کمان را انتخاب کنید . به جای این کار می توانید کلید سمت راست ماوس را کلیک کنید با این کار منوی میانبری ظاهر می شود . منوی مزبور حاوی گزینه هایی است ،‌که در هنگام کلیک کردن ماوس ، برای دستور Arc‌ مطرح می باشند .

توجه داشته باشید که منوی میانبر مزبور ، علاوه بر گزینه های نشان داده شده در خط پیغام دستور ، گزینه های بیشتری را نیز ارائه می کند ، که در این میان می توان مواردی مانند Enter, Cancel , Pan , Zoom  را نام برد . گزینه Enter‌ معادل فشار دادن کلید Enter‌ می باشد . گزینه های Pan , Zoom‌ نیز این امکان را برایتان فراهم می کنند که در حین کار در دستور مربوطه ، نمای بخش قابل مشاهده از طرح تنظیم کنید .

توجه داشت باشید که وقتی اشاره گر ماوس را با استفاده از کلید سمت راست ماوس کلیک می کنید ، محل مکان نما محتویات منوی میانبر را تعیین می کند . همان طور که قبلاً‌ هم مشاهده کردید ، می توانید برای دستیابی به فهرست نوارهای ابزار ، یکی از نوارهای ابزار موجود را با استفاده از کلید سمت راست ماوس کلیک کنید . در صورتی که پنجره دستور را کلیک کنید ، فهرستی از کارهایی که می توان بر روی آن انجام داد را به دست خواهید آورد .

کپی کردن آخرین دستورها ی انجام شده در کلیپ برد . [clipboard]

وقی هیچ دستوری فعال نباشد ، با کلیک کردن کلید سمت راست ماوس ، مجموعه ای از گزینه های پایه را به دست خواهید آورد . که برای ویرایش فایل مورد نظر مورد استفاده قرار می گیرند . ( مانند pan , zoom , Repeat the last command , undo , paste , cut  ‌  . که چند نمونه از آنها را شامل می شوند .)‌

هر گاه در مورد کاری که باید انجام دهید ، تردید داشتید ، می توانید کلید سمت راست ماوس را کلیک کنید . با این کار فهرستی از گزینه های موجود ظاهر خواهد شد .

ترفند : اگر از کاربران با سابقه برنامه اتوکد به شمار می آیید ، و می خواهید به جای فشار دادن کلید Enter‌ همواره کلید سمت راست ماوس را کلیک کنید ، می توانید اتوکد را طوری پیکربندی کنید که درست همان کار را انجام دهد.


مطالب مشابه :


نحوه اماده سازی داده خام اتوکد topo برای ارک اسکین یا ساخت tin در gis

GIS ,Auto cad -----ayoob jamshidi - نحوه اماده سازی داده خام اتوکد topo برای ارک اسکین یا ساخت tin در gis - GIS+Autocad




پیشرفته: به دست آوردن مساحت و محیط ترسیم

وبلاگ تخصصی اتوکد ونرم من در این وبلاگ نکات و مثال ها و حتی نمونه طرح های آماده اتوکد را در




چگونگی شیت بندی طرح معماری

برای اینکار باید نقاطی از کادر را ( البته اتوکد و در این شیوه کلیه نقشه های آماده




سمبل ها و شابلون های آماده نقشه کشی معماری

نقشه کشی صنعتی - سمبل ها و شابلون های آماده نقشه کشی معماری - برای پیدا کردن مطلب مورد نظر به




آماده کار | کارمند اداری

بازار کار - آماده کار | کارمند اداری - بازار کار پایگاه اطلاع رسانی استخدام و اشتغال ایرانیان




پلان و دتایل به همراه نرم افزار طراحی کابینت

سمبل های آماده برای اتوکد پروفیل کابینت و سمپل های آماده بیش از 3/5 میلیون طرح




محيط اتوکد

محيط اتوکد وقتي AutoCAD را براي اولين بار اجرا کنيد, يک کادر محاوره مانند آنچه در شکل 1-1 نمايش




آموزِِش نرم افزار اتوکد

پنجره برنامه اتوکد به 5 دسته تقسیم کلیک کردن نقطه ای دیگر ، کادر انتخابی را آماده شوند




شیت بندی

تاثیر عناصر عمودی و افقی خطوط پرسپکتیو را بر کل کادر اتوکد ،آرشیکد آماده برای ارائه




آوردن فایل کد به داخل مکس و شروع طراحی دکوراسیون داخلی

یا در صورتی که لاین موبوط به دیوارها در لایه ای جداگانه در اتوکد کادر محور z عدد آماده یا




برچسب :