سرويس هاي بهداشتي مدارس


6-1.jpg

    
    سرويس هاي بهداشتي مدارس ارتباط نزديكي با سلامت دانش آموزان دارد. اين در شرايطي است كه برخي مدارس در كشور فاقد سرويس بهداشتي اند، برخي سرويس مناسب ندارند، در برخي سرويس ها ناكافي است و در مدارسي هم امكانات بهداشتي از جمله صابون مايع ناچيز و ناقص است. با نزديك شدن به فصل گرما وجود آبخوري در مدارس نيز اهميت بيشتري پيدا مي كند. همه اين ها در حالي است كه در دوسال گذشته هيچ اعتباري براي ساماندهي سرويس بهداشتي مدارس و همين طور نگهداري آن ها اختصاص پيدا نكرده است.
    
    
    نگهداري مدارس متولي ندارد
    «داود نعيمي» مدير كل برنامه ريزي و تامين منابع سازمان توسعه، تجهيز و نوسازي مدارس كشور با اشاره به تخصيص اعتبار ۲۵ ميلياردتوماني براي سرويس بهداشتي مدارس مي گويد: «در سال،۸۴ مجلس شوراي اسلامي اعتباري بالغ بر ۲۵ ميليارد تومان را براي ساماندهي سرويس بهداشتي مدارس (مدارس فاقد سرويس بهداشتي و مدارس داراي سرويس بهداشتي نامناسب) تصويب كرد، اما فقط ۸۰ درصد آن تخصيص پيدا كرد و بر همين اساس
    ۲۰ ميليارد تومان در سال۸۴ بين استان ها توزيع شد . البته به خاطر اين ميزان اعتبار ناكافي مقرر شد تا استان ها با تصويب شوراي برنامه ريزي وتوسعه استان ها اعتباري را به امر ساماندهي سرويس بهداشتي مدارس اختصاص دهند. همه اين ها در حالي است كه از سال۸۴ به بعد اعتباري به اين مسئله اختصاص پيدا نكرده است.»
    وي با تاكيد بر اين كه نگهداري مدارس و از جمله آن ها سرويس بهداشتي مدارس بايد مورد توجه جدي قرار گيرد، مي افزايد: «در قانون تعريفي براي نگهداري مدارس و امكانات آن ارائه نشده است. سازمان توسعه، تجهيز و نوسازي مدارس هم مدارس را پس از ساخت تحويل مي دهد و در شرح وظايف آن به چگونگي نگهداري مدارس اشاره اي نشده است. در حالي كه بايد با مطالعه و كار كارشناسي چگونگي نگهداري مدرسه و متولي آن بررسي و تبيين شود. بنابراين اين امر مستلزم داشتن قانون و ضمانت اجرايي است. اين در حالي است كه برخي ارگان ها و دستگاه هايي كه متولي برنامه ريزي براي اوقات فراغت جوانان و دانش آموزان هستند، خواهان استفاده از مدارس در فصل تابستان به اين امر هستند، اما همواره در پايان تابستان شاهد بروز مشكلات بي شماري براي اين مدارس هستيم. گرفتگي چاه سرويس هاي بهداشتي مدارس از جمله آن هاست و اين مسئله ناشي از نبودن ضوابط مورد نياز براي نگهداري مدارس است.» 
    نعيمي در پاسخ به اين سؤال كه برخي از مدارس فاقد لوله كشي صابون مايع و آبخوري هستند، در اين باره چه اقدامي انجام گرفته است مي گويد: «در تمامي مدارسي كه از سال۸۲ ساخته شده اند براساس بخشنامه ابلاغ شده، ساخت آبخوري و صابون مايع الزامي شده است. براي خريد صابون مدارس نيز مديران مي توانند از سرانه دانش آموزي استفاده كنند.
    بازنگري در ساخت سرويس بهداشتي 
    مهندس «نسترن خسروي» رئيس گروه معماري سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور هم درباره سرانه سرويس بهداشتي براي دانش آموزان مي گويد: «طبق ضوابط و مقررات به ازاي هر كلاس حداقل بايد يك سرويس بهداشتي ساخته شود. البته از گذشته ساخت سرويس بهداشتي در گوشه حياط خانه ها و همين طور در گوشه حياط مدارس مرسوم بوده است. در حالي كه امروزه به خاطر كمبود زمين، ساخت سرويس بهداشتي در حياط مدرسه كه وسعت زيادي را مي طلبد بايد مورد بازنگري قرار گيرد.
    با بالارفتن تكنولوژي ساخت مدرسه، در بسياري از كشورها در هر طبقه و همين طور گوشه حياط مدرسه تعداد محدودي سرويس بهداشتي ساخته مي شود. 
    اين طراحي و ساخت داراي مزيت هاي مختلفي است. به اين شكل كه فضاي سبز حياط را مي توان گسترش داد، دانش آموزان (بويژه دانش آ موزان ابتدايي) ديگر نيازي نيست در فصل سرما به حياط بروند و همين طور دانش آموزاني كه در حياط ورزش مي كنند، نيازي نيست كه به داخل ساختمان بروند. ضمن آن كه وجود سرويس بهداشتي در ساختمان موجب مي شود براي جلوگيري از بوي نامطبوع آن، به طور مرتب از نظر بهداشتي، رسيدگي شود.» وي درباره شرايط و استانداردهاي لازم در ساخت دستشويي مدارس هم مي گويد: «ارتفاع دستشويي ها بايد متناسب با سن دانش آموزان باشد اما اين در شرايطي است كه استفاده از مدرسه براي مقاطع مختلف در بسياري از مواقع پس از اتمام ساخت آن مشخص مي شود.» وي درباره آبخوري مدارس نيز معتقد است: «بايد مكان يابي آبخوري در مدرسه صحيح باشد. به طوري كه آبخوري با دستشويي يكسان نباشد (مدارسي كه در گذشته ساخته شده اند به اين شكل است) و در فواصل معيني از سرويس بهداشتي قرار بگيرد.»
    خسروي با تاكيد بر اين كه درباره نحوه استفاده و رعايت بهداشت سرويس بهداشتي مدارس از سوي دانش آ موزان بايد فرهنگ سازي شود، مي افزايد: «نقش خانواده ها در آگاه كردن بچه ها نسبت به استفاده از وسايل، فضاها و امكانات مدرسه بسيار اهميت دارد و اين نكته بايد به شكل صحيح به آنها آموزش داده شود.»


مطالب مشابه :


فرم های پیوستی شیوه نامه سرویس دانش آموزان

19-عدم جابجايي راننده سرويس و مسير ها مدارس از طریق فرم 4 . بسمه تعالی. ارزیابی




ارسال بخشنامه سرویس ایاب وذهاب دانش آموزان مدارس

کارشناسی انجمن اولیاء و مربیان - ارسال بخشنامه سرویس ایاب وذهاب دانش آموزان مدارس - اداره




سرويس هاي بهداشتي مدارس

سرويس هاي بهداشتي مدارس ارتباط نزديكي با سلامت دانش آموزان دارد. اين در شرايطي است كه برخي




شیوه نامه اجرایی سرویس دانش آموزان مدارس در سال تحصیلی 1390

خانواده ي بانشاط - شیوه نامه اجرایی سرویس دانش آموزان مدارس در سال تحصیلی 1390 - بياييم خانه




«توافقنامه شرکت با راننده سرویس مدارس »

شرکت سرویس مدارس جهت اخذ مجوز لازم سرويس مدارس اقدام نموده و مدارک فرم تماس با ما




نرخ سرويس دانش آموزي مصوب شوراي محترم شهر قزوين در سال تحصيلي91-90

خانواده ي بانشاط - نرخ سرويس دانش آموزي مصوب شوراي محترم شهر قزوين در سال تحصيلي91-90 - بياييم




نظر سنجی از فرایند سرویس سال 89-90

فرم شماره1. نظر سنجي تفسيري از مديران مدارس درخصوص عملكرد سرويس دانش آموزي در سال تحصيلي 91-90.




ساماندهی سرویس دانش آموزی در سال تحصیلی 92-91

شماره 78038مورخ 15/4/90 و با عنايت به بخشنامه شماره 262752مورخ29/11/90سازمان مدارس سرويس حمل و نقل




دريافت هزينه سرويس اياب و ذهاب دانش آموزي هنگام ثبت نام ممنوع است

نمایه تهران - دريافت هزينه سرويس اياب و ذهاب دانش آموزي هنگام ثبت نام ممنوع است - اخبار و




« منشوراخلاقي رانندگان سرويس مدارس شرکت تاکسی تیراژه »

شرکت تاکسی بیسیم تیراژه ساری (سهامی خاص) - « منشوراخلاقي رانندگان سرويس مدارس شرکت تاکسی




برچسب :