اوريون Mumps

اوریون 


m9775_download_2.jpg

(به انگلیسیMumps) یا بناگوشک یک بیماری ویروسی توسط ویروس اوریون است که معمولاً کودکان را مبتلا می‌کند. تظاهر اصلی و عمده این بیماری التهاب غده بناگوشی است، ولی ممکن است این عفونت به غده‌های دیگر، مانند لوزالمعده، مغز، بیضه و تخمدان هم گسترش یابد. این بیماری یک عفونت واگیردار است.علائم اوریون شامل سردرد، تب، تورم غدد لنفاوی، و آبریزش بینی و چشم است.

اوریون یک بیماری عفونی دوران کودکی است که بیشتر کودکان بالای دو سال را مبتلا می‌سازد.

علائم بيمارى

معمولاً پس از ۱۸ روز از ورود ويروس به بدن، علائم بيمارى شروع مى شود. كودك در ابتدا دچار تب، كاهش اشتها و سردرد مى شود. سپس كم كم التهاب، تورم و درد در ناحيه غدد بزاقى ناحيه مذكور به سراغ كودك مى آيد و او را بسيار آزار مى دهد.

به غده مذكور كه دست مى زنيد سفت و دردناك شده و كودك سريع سر خود را به عقب مى كشد و از لمس شما دورى مى كند. درد غدد بزاقى به هنگام جويدن و غذا خوردن و حتى نوشيدن زياد مى شود. از اين رو كودك غذا نمى خورد و روز به روز ضعيف تر مى شود. علاوه بر آن امكان دارد كودك دچار تورم دردناك بيضه ها شود و يا سردردهاى شديد به سراغش بيايد كه بايد سريعاً به پزشك مراجعه كنيد چرا كه اين علائم، علائم بسيار خطرناكى است.


عوارض احتمالى اوريون


همان طور كه گفتيم احتمال دارد بيضه كودك متورم و دردناك شود كه علامت بسيار خطرناكى است. چرا كه خطر عقيم شدن كودك را در آينده به همراه دارد. سردرد شديد مى
 تواند نشان دهنده عفونت مغزى يا پرده هاى مغز (مننژيت) باشد كه مى تواند بسيار خطرناك باشد و خطر مرگ را براى كودك به همراه داشته باشد. التهاب پانكراس و لوزالمعده هم وجود دارد كه در اين مورد كودك دچار درد شكم، تهوع و استفراغ مى شود. از ين رو اگر هر مورد از علائم فوق را ديديد سريعاً به پزشك مراجعه كنيد، چرا كه سلامتى كودكتان شديداً در خطر است.


پيشگيرى


واكسيناسيون اوريون را در كودكان در سنين مقتضى انجام دهيد. استفاده از واكسن يا يك
 بار مبتلا شدن به اوريون باعث مى شود كه ديگر مبتلا به اوريون نشويد. اين واكسن كه همان واكسن MMR است، به صورت زيرجلدى يكى در سنين ۶-۴ سالگى و ديگرى در سن ۱۵-۱۲ سالگى تزريق مى شود و مصونيت كامل كودك را در پى دارد.


وظيفه شما


از كمپرس گرم و يا سرد حتماً استفاده كنيد. براساس اينكه كدام كمپرس، درد و تورم كودكتان را كمتر مى كند از آن استفاده كنيد. كيسه حاوى آب گرم و يا سرد را روى غدد بزاقى و محل تورم بگذاريد تا دردش ساكت شود.


معمولاً تا دو هفته پس از بروز بيمارى و تورم غدد بزاقى از رفتن فرزندتان به مدرسه خوددارى كنيد؛ چرا كه مى تواند ويروس را به بچه هاى ديگر انتقال دهد.


استراحت زياد در بستر ضرورى نبوده و بگذاريد كودك بازى و فعاليت كند.
از غذاهايى كه سفت و يا ترش هستند و آشاميدنى هاى ترش مثل آب پرتغال كه باعث تشديد درد كودك مى شوند، پرهيز كنيد.


اگر درد كودك شديد بود، طبق نظر پزشك مى توانيد از استامينوفن معمولى براى كاهش درد كودك استفاده كنيد.


كودك را از رفتن به جمع خوددارى كنيد. بگذاريد كاملاً حالش خوب شود. معمولاً وقتى تورم و درد غدد بزاقى كودك كاملاً برطرف شد، حال كودك خوب شده است و مى تواند به مدرسه برود.


چنانچه علائمى همچون تب شديد، استفراغ، شكم درد، درد بيضه ها، مخصوصاً اگر دوطرفه باشد، سردرد شديد، سفتى و دردناك شدن گردن را در كودك مشاهده كرديد سريعاً به پزشك مراجعه كنيد.


و آخر اينكه اوريون بيمارى خفيفى است كه اگر توسط پزشك درمان صورت گيرد، سريعاً كودكتان بهبود مى يابد. پس نگران نباشيد.


مطالب مشابه :


قرص اکوفان

قرص اکوفان با منشاء دارویی جهت تقویت مو و ناخن در جعبه های 60 عددی و جزء گروه مکملهای رژیمی و




عوارض و خطرات ترامادول

قرص های ترامادول را نباید خرد کرد (از پودر قرص خرد شده نباید به صورت استنشاقی یا رقیق شده با




اوريون Mumps

قرص اکوفان . احیای قلبی- ریوی (cpr) در موارد ایست قلبی-




تفاوتهای سرماخوردگی، آنفولانزا و آلرژی

قرص اکوفان . احیای قلبی- ریوی (cpr) در موارد ایست قلبی-




شفافيت پوست با عسل

قرص اکوفان . احیای قلبی- ریوی (cpr) در موارد ایست قلبی-




سرطان سلول سنگفرشي Squamous cell carcinoma

قرص اکوفان . احیای قلبی- ریوی (cpr) در موارد ایست قلبی-




برچسب :