اخبار شورای شهر اهواز

 

گزارش ایسنا از جلسه علنی شورای شهر اهواز؛
حضور اعتراض­آمیز جمعی از مردم در صحن شورا / ادامه بررسی مشکلات شهری
اجتماعي  1:7:3 1392/09/12

929-5914-5 كد خبر
 

هفدهمین جلسه علنی شورای شهر اهواز، با حضور جمعی از مردم که به وضعیت منطقه سکونت خود اعتراض داشتند، با تنش آغاز شد و پس از آن روند جاری جلسه، با حضور اعضای شورای شهر در پی گرفته شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) –منطقه خوزستان- در ابتداي جلسه اين هفته شورا، عده­اي از ساکنان منطقه علي­آباد با حضور در صحن علني شورا، به ارايه نشدن خدمات شهري در اين منطقه توسط شهرداری منطقه 3 به شدت انتقاد كردند و رسيدگي سريع­تر به مشكلات را از اعضاي شورا خواستار شدند.

نماينده مردم منطقه علي­آباد در اين جلسه گفت: چند سالي است كه وعده الحاق اين منطقه به شهر را به مردم داده­اند ولي عملي نشده است. شما اعضاي شوراي شهر به عنوان ناظران شهرداري توجه داشته باشيد كه هيچ­گونه خدماتي به اين منطقه ارايه نمي­شود.

وي در ادامه به مشكلات متعددي كه مردم منطقه با آن مواجه هستند اشاره كرد و افزود: مي­گويند منطقه علي­آباد جزو شهر اهواز نيست ولي آيا مگر ما شهروندي ايراني نيستيم؟ مگر خوزستاني نيستيم؟ چرا بايد از كم­ترين خدمات شهري محروم باشيم؟ شهردار منطقه 3 در حق مردم علي­آباد كم لطفي مي­كند، وقتي كه شهردار منطقه، ارایه خدمات جمع­آوري زباله را صدقه­اي براي مردم مي­داند، ما از ديگر مسئولان شهر، استان و كشور چه انتظاري مي­توانيم داشته باشيم؟

در ادامه، سيدمهدي آلبوشكه، عضو شوراي شهر اهواز در اين باره گفت: مردم منطقه علي­آباد همان­هايي بودند كه با وجود اين­كه در منطقه صندوق اخذ راي نبود، براي راي دادن و شركت در انتخابات حضوري پرشور داشتند. آن­چه ما اعضاي شورا مي­گوييم حرف دل شما مردم اين منطقه خواهد بود اما مساله الحاق به شهر قانون خاص خود را دارد.

وي ادامه داد: البته ما خواستار اين هستيم كه تا ملحق شدن به شهر، شهرداري خدمات شهري به اين منطقه ارايه دهد.

آلبوشكه اظهار کرد: طرحي نوشته و به امضاي 5 نفر از اعضاي شورا رسيد تا موضوع الحاق منطقه علي­آباد به شهر اهواز و همچنين ارايه خدمات شهري به شهروندان آن، به صورت جدي پي­گيري شود و نتيجه لازم حاصل شود.

رامي علاسوند مقدم، رييس شوراي شهر اهواز، نيز در اين باره عنوان کرد: جلسه­اي روز شنبه هفته آينده با حضور مديركل راه و شهرسازي برگزار خواهد شد و موضوع الحاق اين منطقه به شهر اهواز با جديت مورد بحث قرار مي­گيرد كه لازم است نماينده مردم منطقه هم براي آگاهي از روند كار و پي­گيري­هاي اعضاي شورا در اين زمينه، در اين جلسه شركت كند.

وي افزود: البته برآورده کردن بسياري از خواسته­ها در توان شورا نيست و اجراي آنها به عزم جدي از سوي دستگاه­ها و شهرداري نیاز دارد اما حقيقت اين است كه به مردم اين منطقه به اندازه­اي دروغ گفته شده و مردم به حدي دروغ شنيده­اند كه منصفانه نيست اين مهم را ناديده بگيريم.

رييس شوراي شهر اهواز اظهار كرد: بايد مشكل همه مردم مناطق به خصوص مناطق محروم به طور ريشه­اي حل شود. بايد مطمئن بود كه در وهله اول، خدمات اوليه شهروندي به مردم ارايه شود.

به گزارش ایسنای خوزستان، ناصري، دیگر عضو شوراي شهر اهواز نيز در ادامه گفت: اختيارات نمايندگان اهواز در مجلس شوراي اسلامي بسیار بيشتر از اعضاي شورای شهر است و چه بهتر است كه به دفاتر نمايندگان مجلس نيز مراجعه كنيد. همچنين لازم است شهردار منطقه 3 اهواز به صحن شورا دعوت شود تا ارايه خدمات شهري به مردم اين منطقه مورد پي­گيري قرار گيرد.

وي افزود: هنر اين است كه قبل از مراجعه شهروندان به شورا اقدامي در جهت حل مشكلات مردم انجام دهيم و اگر نمي­توانيم كاري انجام دهيم، شهروندان را به درستي توجيه كنيم. بايد كاري كنيم كه مردم به مراجعه به شورا نياز نداشته باشند.

ناصری بیان کرد: حضور مردم در جلسات شورا نبايد روال عادي به خود بگيرد و چه بسا لازم است پيش از مراجعه شهروندان، مشكلاتشان بررسي و حل شود.

در ادامه جلسه و پيش از ارايه نطق­هاي پيش از دستور، فروزان صادقيان، مسئول انجمن تالاسمي خوزستان، با حضور در صحن علني شورا مشكلات بيماران تالاسمي استان را مطرح كرد و گفت: از سال 81 انجمن در حال فعاليت است و خوزستان از نظر فراواني شیوع بیماری تالاسمی، سومين استان كشور به شمار مي­رود.

وي ادامه داد: 2 هزار و 200 بيمار مبتلا به تالاسمي در استان داريم كه 700 نفر از آنها شهروند اهوازي هستند. مشكلي كه بيماران و خانواده آنها را بسيار رنج مي­دهد، هزينه بالاي تامين دارو است. در صورتي كه امكان كمك مالي به اين بيماران و انجمن تالاسمي نيست حداقل مكاني در اختيار بيماران قرار بگيرد تا با اشتغال­زايي، اين بيماران خود براي تامين هزينه­هاي درمان تلاش كنند. ما در ميان بيماران افراد تحصيل­كرده هم داريم كه نيازمند كار و به دنبال آن، تامين هزينه داروهاي خود هستند.

صادقيان افزود: تنهايي جزيي از درمان كه شامل تامين خون مورد نياز و تهيه دستگاه دفع آهن خون است، رايگان است و بقیه هزينه­های درمان بیماری تالاسمی بسيار بالا است.

ناصري، عضو شوراي شهر اهواز در اين باره پيشنهاد داد كه براي كمك به اين انجمن­ها و بيماران نيازمند، خوب است كه اعضاي شوراي شهر از خود شروع كنند و بخشي از حق جلسات خود را در اختيار اين انجمن­ها قرار دهند.

وی افزود: با نظر اعضاي شوراي شهر، واگذاري مكاني براي اشتغال­زايي بيماران تالاسمي نيز مورد بررسي قرار خواهد گرفت.

در ادامه جلسه، جان­علي خورشيدي، عضو شوراي اسلامي شهر اهواز، در نطق پيش از دستور خود، به بحث آلودگي هواي شهر اهواز اشاره كرد و گفت: آلودگي يك بحث تخصصي است و براي حل معضلات مربوط به آن، بايد يك كار كارشناسي و همه­جانبه با مشاركت همه دستگاه­هاي مرتبط انجام شود. شورا يا شهرداري به تنهايي قادر به حل اين معضل نيست و قطعا بايد كارگروهي وي‍ژه براي انجام اين كار تشكيل شود و پس از بررسي موضوعات مربوطه و علل اين وجود اين معضل، نتايج لازم به اطلاع شهروندان برسد.

وي در ادامه به پروژه پياده­راه خیابان سلمان فارسي اشاره كرد و افزود: به همراه تيمي از شهرداري منطقه 1 بازديدي از اين پروژه صورت گرفت و توافق شد كه پروژه قبل از 22 بهمن امسال تحويل شهروندان داده شود.

اين عضو شوراي شهر اهواز ادامه داد: معضل فاضلاب اهواز نيز نيازمند كميته­اي متشكل از نماينده فرمانداري، آبفا، شورا و شهرداري است كه موضوع را پيگيري كند و با طراحي نقشه مناسبي، حل اين معضل صورت بگيرد تا بتوانيم به درستي پاسخگوي خواسته­هاي بحق مردم باشيم.

خورشيدي به روند كار در سازمان آتش­نشاني شهرداري اهواز اشاره كرد و گفت: به نظر مي­رسد اين سازمان از امكانات سخت­افزاري و نرم­افزاري مناسبي براي ارايه خدمت به مردم، بهره­مند نيست. آيا وظايف سازمان آتش­نشاني تنها اطفاي حريق تعريف شده است؟ نیاز است كه به صورت تخصصي و كارشناسي با حضور مسئولان سازمان، در جهت ارتقاي كمي و كيفي امكانات سازمان تصميم­گيري شود.

وي در ادامه به وضعيت آرامستان اهواز اشاره كرد و گفت: بر اساس بررسي­هايي كه انجام شد، ظرفيت آرامستان بهشت­آباد اهواز تا تاريخ 94.01.01 به پايان مي­رسد. از آن­جا كه باغ فردوس به طور كامل آماده نشده است لازم است از زمان باقي­مانده تا پايان ظرفيت بهشت­آباد، باغ فردوس را از نظر امكانات مجهز كنيم. با اين شرايط رسيدگي به باغ فردوس در اولويت قرار مي­گيرد.

خورشيدي در پايان اظهاركرد: بحث سامان­دهي نيروي انساني شهرداري يكي ديگر از موضوعاتي است كه بايد مورد توجه ويژه شهردار اهواز قرار گيرد. 

در ادامه جلسه، علي­رضا عالي­پور معاون خدمات شهري شهرداري اهواز در خصوص وضعیت آرامستان باغ فردوس اهواز گقت: اين مكان از سال 73 پايه­گذاري شد و از سال 81 تا 83 به مدت دو سال كه آرامستان بهشت­آباد تعطيل شد، اقدامات در اين آرامستان صورت گرفت.

وي افزود: اين مكان داراي 20 قطعه است و در زميني به مساحت 160 هكتار تعريف شده و برخي از امكانات لازم براي دفن اموات در آن تهيه شده است. بنابراین با توجه به اين­كه دفن اموات در شهر ممنوع است و كليه آرامستان­ها بايد در خارج از محدوده شهر باشند، بر اساس جانمايي محيط زيست، باغ فردوس از ميدان شهيد بندر، 18 كيلومتر با شهر اهواز فاصله دارد بنابراين نياز به برقراری خطوط وسيله نقليه عمومي براي تردد مردم احساس مي­شود.

معاون خدمات شهري شهرداري اهواز گفت: براي احداث كامل اين مكان يك ميليارد تومان برآورد هزينه شده و به منظور احداث ساختمان اداري آن 400 ميليون تومان اعتبار پيش­بيني شده است. اكنون احداث ساختمان اداراي و محل اقامه نماز ميت از نيازهاي اوليه اين مكان است.

عالي­پور اظهار كرد: سالانه حدود 2 هزار نفر در بهشت آباد اهواز دفن مي­شوند كه به طور ميانگين روزانه 6 نفر را شامل مي­شود با اين شرايط، سالانه به يك هكتار زمين براي دفن اموات در اهواز نياز است.

وي افزود: با توجه به اين باغ فردوس با جاده­اي به طول 4 كيلومتر که توسط شركت نفت ساخته شده به جاده اهواز – ماهشهر متصل مي­شود، از شركت نفت به منظور مشاركت در ارايه خدمات به مردم در جهت زيباسازي جاده مذكور درخواست همكاري شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، در ادامه جلسه، حجت الاسلام و المسلمين كاظم سوراي، عضو شوراي شهر اهواز در نطق پيش از دستور، به مشكلات مناطق حاشيه­اي شهر اهواز اشاره كرد و گفت: مشكلات تنها در منطقه 3 متمركز نشده است، بلكه مناطقي مانند 6، 4 و 7 داراي مشكلات عديده­اي هستند.

وي ادامه داد: البته درخواست ما اين است كه شهردار منطقه 3 به صورت فوري مشكلات منطقه علي­آباد را پيگيري و از طريق سازمان عمران و مديريت پسماند شهرداري اقدام به حل آنها كند.

سواری بار ديگر به افزايش كرايه تاكسي در شهر اهواز اشاره كرد و گفت: مشكل اضافه كرايه تاكسي­ها در كل مسيرها به چشم مي­خورد كه لازم است سازمان تاكسي­راني شهرداری اهواز در اين زمينه دست به سامان­دهي بزند.

این عضو شوراي شهر اهواز تصریح کرد: نرخ­نامه تاكسي­های شهری اهواز تاكنون به صحن شورا ارایه نشده و لازم است در اين زمينه پيگيري جدي صورت بگيرد كه هم مشكل مربوط به تاكسي­ها و هم سرويس مدارس حل شود.

زيبا صالح­پور، دیگر عضو شوراي شهر اهواز نیز در نطق پيش از دستور خود گفت: آلودگي هوا معضلي است كه با آن درگیریم و هر چه ما از مسئولان علت بروز مشكلات تنفسي مردم پس از بارش باران را سوال كرديم، جوابي نشنيديم و مردم نيز منتظرند از علت اين اتفاق اگاه شوند. بنابراین انتظار مي­رود مسئولان پاسخ روشني در اين باره به ما بدهند.

وي افزود: معضل فاضلاب شهر اهواز يك معضل لاينحل است. در اين رابطه قصد زير سوال بردن كسي يا منكر اقدامات برخي مسئولان شدن را نداريم اما به عنوان نمايندگان مردم به دنبال راه حلي اساسي هستيم و اين معضل زيبنده كلانشهر اهواز نيست.

صالح­پور اظهار كرد: بايد مدير آبفا نه در جلسه كميسيوني بلكه به صحن شورا دعوت شود و از مشكلات و موانع كاري اين سازمان در جهت حل معضل فاضلاب به خوبي آگاه شويم و اقدامي در جهت حل آن انجام شود.

وی عنوان کرد: اميدوارم در همين دوره شورا اين مشكل حل شود و در شوراي پنجم معضلي به عنوان فاضلاب در اهواز نداشته باشيم.

عضو شوراي شهر اهواز با اشاره به بودجه در حال تدوين شهرداري اهواز گفت: نهاد شورا نبايد تنها تصويب­گر برنامه­ها و بودجه شهرداري باشد. شورا برنامه­ريز شهر است و ضرورت دارد جلساتي كارشناسي با حضور كارشناسان و افراد آشنا به نيازهاي شهر، تشكيل شود و اولويت­هاي شهر تعيين شود. اعضاي شورا بايد بدانند شهردار اهواز چه برنامه­هايي براي سال 93 شهر دارد و اولويت او در اين زمينه چيست.

وی افزود: نبايد منتظر شهرداري باشيم كه برنامه­هاي خود را ارايه دهد. مي­توان به عنوان نمايندگان مردم، با آگاهي از برنامه­هاي شهردار، پيشنهادهایی در خصوص اولويت­بندي برنامه­ها ارايه شود.

به گزارش خبرنگار ايسنای خوزستان؛ در پايان نيز دو لايحه به تصويب رسيد و يك لايحه شهرداري كه مربوط به واگذاري زمين به جهاد كشاورزي براي احداث مجتمعي در پارك جزيره بود با مخالفت كميسيون مربوطه رد شد.


مطالب مشابه :


اخبار شورای شهر اهواز

اخبار شورای شهر اهواز - خبری- وي در ادامه به وضعيت آرامستان اهواز اشاره كرد و گفت:




اخبار مرکز استان

سعید علی پور که چند ماهی است بر صندلی مدیریت سازمان آرامستان شهرداری اهواز تکیه زده وجود




اخبار "20 درصد متوفیان اهواز کودک هستند!!"

کوت عبدالله الأهواز - اخبار "20 درصد متوفیان اهواز کودک هستند!!" - ثقافي ، ادبي ، اجتماعي




مراسمات دهه اول محرم 1392

اهواز - هیئت فرهنگی مذهبی خدّام اهواز آرامستان بهشت شهدای اهواز : روز عاشورا ساعت 10:30




مراسم تشییع پیکر مرحوم نوری خدایاری به روایت تصویر

پیکر مرحوم خدایاری ساعت ۹صبح روزجمعه ۹۱/۱۲/۱۸ ازاستادیوم تختی اهواز به آرامستان اهواز




داناترین شما کسی است که بداند هیچ نمی داند.

منداییان در چند کیلومتری آرامستان مسلمانان اهواز است، گفته که ممکن است باد از




اخبار مرکز استان

اخبار خوزستان - اخبار مرکز استان - خبری-تحلیلی مجتبی گهستونی: منطقه دو اهواز از جهات




قیمت قبر درتهران وشهرستانها

اهواز: در آرامستان کنونی اهواز که بهشت‌آباد نام دارد، قیمت قبر مانند قیمت زمین و خانه در




برچسب :