راه کارهای داشتن کلاس با انضباط

راه کارهای داشتن کلاس با انضباط

در ابتدای کلاس اجازه دهید دانش آموزان باهم خوش و بش کرده و حرف هایشان را به همدیگر بزنند و عادت دهید که در عرض چند دقیقهحرف هایشان را تمام کرده و منتظر شروع درس توسط شما باشند. بعد از سکوت دانش آموزانشما نیز چند ثانیه سکوت کنید تا توجه بیشتر آنان جلب گردد. سپس درس آنروز را باصدایی آهسته تر از مواقع معمولی شروع کنید. بطور معمول جو کلاسی معلمی که صدایآرامی دارد ساکت تر از کلاس معلم دارای صدای بلند و خشن میباشد.

       بیان خواست هایروشن و واضح:شک و تردید و عدماطلاع دقیق دانش آموز از بر نامه کلاس باعث می شود که میزان هیجان و استرس در کلاسافزایش یابد. لذا ابتدا به دانش آموزان بگویید که چه مواردی در کلاس مطرح خواهد شدو بعد از اتمام درس ، آنان چه فعالیت هایی انجام خواهند داد؛ حتی می توانید برایآخر کلاس فرصت گفتگو یا رفتن به کتابخانه و غیره را اعلامنمائید.

      نظارت:زمانیکه دانش آموزان در حال انجام تکالیف خود هستند در میان آنان قدم بزنید و سعی کنیددر حدود دو دقیقه یک دور کامل در تمام کلاس بزنید و نحوه فعالیت دانش آموزان رانظارت نموده و به سوالات فردی با صدای آرام که حواس دیگران را پرت نکند ، پاسخدهید.

       نمونه و مدلسازی:
از لحاظ فعال بودن ، وقتشناسی ، اشتیاق کاری ، صبر و نظم الگوی مناسبی برای دانش آموزانتان باشید. اگر میخواهید دانش آموزان با صدای آرامتری به فعالیت های خود بپردازند ، بهتر است که خودشما نیز وقتی در کلاس قدم می زنید با صدایی آرام صحبت کنید.

       برقراری ارتباط غیرکلامی:
معمولاً وسیله ارتباطیغیر کلامی معلمان کوبیدن بر روی میز با چوب ، کلید ، خود کار و غیره است. علاوه برآن ترفند های غیر لفظی می تواند به صورت ایما و اشاره ، حالات چهره و یا به صورتعلامت های مختلف به وسیله دست باشند. بر قراری ارتباط غیر لفظی به جای بیان شفاهیمنظور خود در موقعیت های مناسب می تواند به سکوت و آرامش و نظم کلاسی تاثیر قابلملاحظه ای داشته باشد.

       کنترل محیطکلاس:سعی کنید محیط کلاس رابه مکانی گرم و دوست داشتنی تبدیل کنید؛ بطور معمول دانش آموزان به مکانی کهیکنواخت نبوده بلکه متغیر باشد ، علاقه بیشتری نشان می دهند؛ مکان هایی با عکس ها وپوستر های رنگی جذابیت بیشتری برای دانش آموزان ایجاد می کنند. نوجوانان نسبت بهعلایق شخصی معلمان خود و خصوصیات آنان کنجکاوند ، از اینرو سعی کنید بعضی از مواردشخصی خود را برایآنها باز گو کنید. وقتی دانش آموزان شما را بهتر شناختند ، مشکلکمتری در تربیت آنان خواهید داشت.

      برخورد های نسبتاً آرامداشتن با دانش آموزان
زمانی کهدانش آموزی در مقابل شما ایستادگی کرد ، قبل از فرستادن پیش مدیر و معاونان فرصتلازم برای دفاع از خود را برایش بدهید تا توضیح دهد و اعتمادش به شما جاب گردد. یکمعلم آگاه به هیچ وجه اجازه نمی دهد که دانش آموز به خاطر بد رفتاریش در کانون توجهدیگران قرار گیرد و همواره قبل از وقوع یک مشکل می تواند آنرا حدس بزند و نحوهبرخورد او با دانش آموزان خاطی بصورت ناپیدا و غیر محسوس است و مزاحمتی برای دیگردانش آموزان بوجود نمی آورد.

       تادیبمثبت
در این روش سنتی که توسط «کنتر» ارائه شده معلم در واقع رئیس است و هیچ دانش آموزی حق دخالت در امور دیگرانرا ندارد و یک سلسله قوانین مشخص تعیین می شود که نظارت دقیق بر اجرای انها صورت میگیرد.

      دستور های مثبت وسازنده
یکی از جزئیات برنامهتادیب مثبت ، دستورات مشخصی است که معلم به یک دانش آموز خطا کار گوشزد می کند. ایندستور ها باید مشخص و واضح باشند و انتظارات معلم از دانش آموزان کاملاً روشن گردد. از بیان جملاتی مانند « من می خواهم که تو..... » یا « من انتظار دارم که تو.... » یا « من احتیاج دارم که تو ....... » خود داری کنید؛ زیرا با این جملات دانش آموزفکر می کند که به خاطر معلم باید بعضی مقررات را رعایت نماید نه این که وظیفه مشخصخودش به عنوان دانش آموز می باشد.

  بیان دستور های انساندوستانه
آقای «توماس گوردون» ابداع کننده روش تربیتی به نام TET  می گوید: این روش را به سه قسمت تبدیل کنید. اول شرح حالی از رفتار دانش آموز تهیه کنید ،مثلاً وقتی معلم صحبت می کند دانش آموز حرف می زند. دوم اینکه تاثیر رفتار هایمختلف دانش آموز را بر روی معلم مشخص کنید ، مثلاً معلم مجبور می شود تدریس رامتوقف کند و غیره. سوم اینکه اجازه بدهید تا دانش آموز متوجه شود که چه احساسی درمعلم ایجاد می کند ، مثلاً باعث عسبانی شدن معلم می شود. سپس احساستان را به صورتانسان دوستانه به دانش آموز مطرح کنید مثلاً در مقابل دانش آموزی که با حرف زدنمزاحم تدریس شما شده به شکل انسانی بگویید: من اصلاً متوجه نمی شوم چکار کرده ام کهتو برخلاف بقیه دانش آموزان به معلمت احترام قائل نمی شوی ، احیاناً اگر با تو تندصحبت کرده ام یا اینکه توجه کافی به تو نداشته ام ، لطفاً به من بگو تابدانم........ .

   تربیت مفید وموثر
به جای اینکه فهرستی ازکار هایی که دانش آموزان نباید انجام دهند را تهیه کنید ، می توانید از قوانینموجود مدرسه و کلاس استفاده کرده و خواست های خود را به صورت جملات مثبت بیاننمایید. مثلاً به جای گفتن دعوا ممنوع ، بگویید «اختلاف خود را به صورت عاقلانه حلو فصل کنید.


منبع: ماهنامه آموزشی و تربیتی پیوند ، مهر 1385 ، شماره 324 ،مترجم: سیمینسلیمانی


مطالب مشابه :


برنامه هفتگی کلاس ها ی اول تا ششم

فعالیتهای آموزشی وپرورشی دبستان زینبیه - برنامه هفتگی کلاس ها ی اول تا ششم - نشر فعالیتهای




قوانین کلاس چهارم

فرشته ها ی زمین مدرسه شاهد کلاس چهارم شهرستان اقلید به شما دوست ۸-کمک کردن در کارهای کلاس




تاریخ

شفاییان، کلاس چهارم ابتدایی - تاریخ - کلاس ۴ – سه تا از کارهای مهم داریوش را نام ببرید.




ارتباط واحد کارهای طرح کرامت کلاس چهارم ابتدایی با کتاب های درسی

گروه آموزش ابتدایی و عشایر الموت غربی - ارتباط واحد کارهای طرح کرامت کلاس چهارم ابتدایی با




راه کارهای داشتن کلاس با انضباط

وبلاگ تخصصی پایه ی چهارم دبستان - راه کارهای داشتن کلاس با انضباط - - وبلاگ تخصصی پایه ی چهارم




برچسب :