مصاحبه با دکتر میراحمد لشت نشایی یکی از محبوب ترین اساتید دانشگاه

مصاحبه با دکتر میراحمد لشت نشایی یکی از محبوب ترین اساتید دانشگاه<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    

            (استاد دروس: دینامیک-هیدرولیک-بناهای آبی-اصول مهندسی سد و...)  

 استاد  عزیز مختصری از دکتر لشت نشایی بگویید

من در سال ۱۳۴۴ در شهر رشت به دنیا آمدم. تحصیلات مقدماتی خود را در رشت گذراندم. دوره دبیرستان را در سال۶۲ با دیپلم در دبیرستان شهید بهشتی به پایان رساندم و همان سال در کنکور سراسری در رشته مهندسی عمران در دانشگاه امیر کبیر پذیرفته شدم. در بهمن ماه سال ۶۶ تحصیلات مقطع کارشناسی ام را به پایان رساندم و بلافاصله در رشته سازه های هیدرولیکی در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه امیر کبیر پذیرفته شدم.

دوره کارشناسی ارشد من از پاییز سال ۶۷ شروع شد و در سال۶۹ به پایان رسید پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد به مدت ۳ سال و نیم به عنوان استاد حق التدریس با دانشگاه گیلان کردم و اولین درسی که در این دوره به ارائه آن پرداختم درس مهندسی آب و فاضلاب بود.

سال ۷۲ در آزمون دکترای خارج از کشورقبول شدم و از امپریال کالج لندن پذیرش گرفتم . دوره دکترای من در رشته هیدرولیک با گرایش سازه های دریایی بود و حدود ۴ سال و نیم طول کشید. دوره فوق دکترای من بین سال های ۷۶ تا ۷۷ در دانشگاه کاگوشیما ژاپن گذشت تز دوره فوق دکترای من دیواره های ساحلی بود.

در فروردین سال ۷۸ همکاری ام را با دانشگاه گیلان و دانشگاه آزاد چالوس از سر گرفتم و ۲سال اخیر هم در دانشگاه آزاد انزلی تدریس می کنم.

آقای دکتر به نظر شما یک فرد((جدا از رد شدن از قیف تنگ کنکور)) باید چه شاخصه هایی داشته باشد تا بتوانیم واژه دانشجو را به او اطلاق کنیم؟

مشخصاتی که از آنها نام می برم را متاسفانه در اکثر دانشجویان نمی بینم دانشجو باید روحیه جستجوگر داشته باشداین روحیه  الزاما نباید در بعد علمی باشد-در دوره لیسانس خود من هم این روحیه را نداشتم-

روحیه جستجوگر یعنی اینکه خود دانشجو به درون جامعه برود و معضلات را ببیند وسعی کند طوری دانش را فرا بگیرد که بتواند مشکلات جامعه را مرتفع سازد.

دانشجو نباید تک بعدی باشد نباید تنها به درس و امتحان توجه کند باید به مسایل پیرامون خود نیز توجه داشته باشد از نظر من دانشجوی خوب الزاما کسی نیست که معدل خوبی دارد .به خاطر دارم روز اولی که من وارد دانشگاه امپریال کالج شدم سوپروایزرم به من گفت:

تو اینجا آمدی 4 سال دکتری بخوانی  اما چیزهای بسیار ارزشمندی یاد خواهی گرفت تو روش زندگی کردن روش تحقیق و... را یاد خواهی گرفت متاسفانه ما امروز یه جای تربیت مهندس خوب عده ای را تربیت می کنیم که فقط خوب تست می زنند. 

دوران دانشجویی شما در3 کشور ایران  انگلیس وژاپن گذشت احساس داشجویی در این کشورها چه تفاوتی با هم دارد؟

چون اکثر دوره دانشجویی من در انگلیس گذشت بیشتر در مورد دانشجویان انگلیسی می گویمدانشجویانگلیسی در انگلیس دانشگاه را جاییبرای برداشت اطلاعات برای دست یابی به اهداف آینده اش می داند از اولمی داند کجا وبه چه کاری مشغول خواهد شد.در آنجا اصلا مدرک گرایی مطرح نیستمثلا یکی از دوستان من 3 سال دوره دکتری رابا ما سپری کرد ودرست موقع تز درس را رها کرد ومشغول به کار شد. وقتی از او پرسیدم که چرا این کار را می کنی گفت:مناین این 3 سال  درس خواندم که کار خوبی پیدا کنم. حالا که کار دارم دیگر نیاز به مدرک ندارم.

 متاسفانه درصد بالایی از دانشجویان ما بخصوص دررشته های علوم پایه نسبت به درس ودانشگاه بی علاقه وبی انگیزه اند ولی در خارج درصد علاقه100 ویا90 است مثلا در آزمایشگاه ها همه کار می کردند اما این جا در آزمایشگاه های ما همه به دنبال تفریح هستند درآنجا اصلا گزار شکار نویسی برای آزمایشگاه مرسوم نیست هر چیزی که یاد می گیرنددر پایان بصورت شفاهی یا در چند صفحه ارائه می دهند. سیستم آموزشی به گونه ای است که دانشجویان در گروه هاییتقسیم بندی می شوند و با استاد بصورت عملی درس را یاد می گیرند... سیستم بصورتHome Work است اما اینجا دانشجویان در قید وبند هستند میان ترم  پایان ترم مشروطی وهزار بحث دیگر... این همه امتحان انگیزه تحقیق را می کشد.

 برای ایجاد علاقه چه باید کرد؟

ما از لحاظ استعداد بهتر از آنها هستیم اما سیستم آموزشی بچه ها را مقید کرده مثلا وقتی بچه ها  می خواهند روی بتن کار کنند دانشگاه بودجه نمی دهد دستگاه ها خرابند وهزاردردسر دیگرخوب بااین شرایط انگیزه کشته می شود ما باید سیستم آموزشی را تغییر بدهیم من سعی کردم در کلاس هایم این موضوع را پیاده کنم اما متاسفانه یک دست هیچ وقت به تنهایی صدا ندارد وچون تنها هستم همیشه محکوم به شکستم.

باید سیستم آموزشی از امتحان محوری تغییر کند.

 

راز محبوبیت دکترمیر احمد لشت نشایی را در چه می دانید؟

(می خندد) سوال سختی  از من می پرسید.یک بار در یکی از مجالس دانشگاه هم چنین سوالی از من شد . در واقع فکر می کنم این راز دوست داشتن است. خصوصیتی که خداوند در ذات من گذاشته که می توانم دیگران را دوست بدارم بدون اینکه انتظار داشته باشم دوستم بدارند. شما اگر بتوانید کسی یا گروهی را بدون ریا دوست داشته باشید موفق خواهید بود. من واقعا عاشق دانشجویانم هستم وهیچ انتظاری هم از آنها ندارم . هیچ وقت تمرین اجباری نمی دهم نمی خواهم بار اضافی تحمیل کنم آنها باید خودشان تشخیص دهند. همه دانشجویانم را به یک چشم می بینم در رفتارم تفاوتی بین دانشجوی قوی و ضعیف نیست. برای همه ارزش انسانی قائلم حتی گاهی با یک دانشجو همانطور رفتار می کنم که با رئیس دانشگاه.

این در رفتار های انسانی صادق است ودر رفتار های علمی هر کس جایگاه خودش را دارد.

تریبون آزاد است کلام آخر شما با دانشجویان ...

من باز هم می گویم فقط فکر کنید و حتی افکارتان را به اشتراک بگذارید یعنی تبادل افکار کنید. گذشته خودتان را در موقعیت آینده بگذارید و ببینید جامعه چه انتظاری از شما دارد ببینید آموخته هایتان در دوره تحصیل جوابگوی این انتظارات هست؟فکر کنید... همین

منبع: نشریه آسمان آبی


مطالب مشابه :


56 سوال متداول در مورد دانشگاه پیام نور

(دانشگاه آزاد) اگر دانشجوی علوم پایه و مهندسی بعد از گذراندن 24 واحد درسی معدل (ترمیم




اهمیت واریز شهریه برای مشاهده نمرات میانترم

هرچند شهریه دانشگاه پیام نور در مقایسه با دانشگاه آزاد و با معدل 16.71 ترمیم نمرات وجود




دوازده قانون طلایی رتبه های یک رقمی

در کنکور دانشگاه آزاد شرکت کردم و و ترمیم برنامه به تأثیر معدل در کنکور




جزئیات پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی پژوهشی/ اعلام مراکز مجری دوره

از دیار برازجان ودشتستان بزرگ تقدیم می نمایم: سلام بر چشم های زیبا ! آری به راستی چشمهایی که




مصاحبه با دکتر میراحمد لشت نشایی یکی از محبوب ترین اساتید دانشگاه

خوب الزاما کسی نیست که معدل خوبی دارد .به خاطر دارم و ترمیم(36) دانشگاه آزاد




آخرین جلسه شورای اداری بخش اوز در سال 1392

پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی مرکز و ترمیم راه روستای میانگین معدل 17 به بالا




‌اطلاعيه ‌سازمان‌ سنجش‌ درباره‌ آزمون دکتري (Ph.D ) سال 1391

(شامل نام خانوادگي و نام ، سال تولد، شماره شناسنامه ،كدملي ،معدل دانشگاه آزاد ترمیم




برچسب :