10 کار رابطه خراب کن رایج!

آیا احساس می کنید رابطه شما به نوعی ناامیدی، کشمکش یا احساسات بد رسیده است؟ حقیقت این است که همه رابطه های عاشقانه با این نوع مشکلات روبه رو می شوند و این کاملا طبیعی است. 

اما برخی از موارد هستند که با اصرار بر انجام آنها، رابطه خوب خود را به رابطه ای بد و ناراحت کننده تبدیل می کنیم. در این مطلب 10 عادت بد زوج ها را نام برده ایم که باعث خراب شدن رابطه آنها و گاهی حتی منجر به طلاق می شود.

1.    انتقاد کردن

حتی انتقادهای «سازنده» نیز باعث می شود همسر شما تصور کند همیشه زیر ذره بین شماست و به همین دلیل حالت دفاعی به خود می گیرد و پرخاشگر می شود. این مساله باعث کم شدن لذت از رابطه و تخریب آن می شود. خشن، بی رحم و قضاوت کننده بودن هنگام عصبانیت، پاسخ هایی همچون فرار یا جنگ و نزاع به دنبال دارند. 

2.    اصرار بر اینکه همسرتان نیز دقیقا مثل شما باشد


سازگاری صددرصد بین دو طرف سریع ترین مسیر برای رسیدن به رابطه ای ملال آور و خسته کننده است. اگر اصرار داشته باشید که همسرتان نیز احساسات، علایق و طرز فکر مشابه ما داشته باشد در واقع رابطه خود را به سمت ناامیدی و بدبختی سوق می دهید. 

3.    از بین بردن صمیمیت


اگر از روی عادت از نزدیک شدن فیزیکی و احساسی به همسر خود دوری می کنید و خود را با کار، تلویزیون یا سرگرمی های دیگر مشغول می کنید، باید بدانید در حال ایجاد فاصله بزرگی بین خود و همسرتان هستید که شاید هیچ گاه قابل ترمیم نباشد. 

4.    مقصر دانستن یکدیگر


استفاده از واژه «تو» هنگامی که عصبانی و ناراحت هستید باعث می شود تا طرف مقابل نیز لباس دفاعی به تن کند. اگر هدف شما برقراری ارتباط با بیشترین میزان صمیمیت است، بهتر است صحبت های خود را با جملات مثبت تری همچون: «من احساس می کنم» آغاز کنید.

5.    معامله

دادن با قید و شرط و گرفتن با احتیاط ، هر دو تخریب کننده رابطه زن و شوهر هستند. این موارد این هشدار را به دو طرف می دهد که هنگامی که زن یا شوهر چیزی می بخشد، در عوض آن چیزی می خواهد. این ترس باعث آسیب دیدن رابطه می شود.

6.    بی توجه بودن به مسایل عاشقانه


هیچ رابطه ای تا ابد گرم و پرحرارت نیست. هنگامی که جذابیت اولیه رابطه دو طرف کمرنگ شد، برخی از زوج ها تصور می کنند رابطه آنها تمام شده و دست از تلاش بر می دارند. اما واقعیت این است که آنها خود را از تجربه داشتن عشقی پایدارتر و لذت بخش تر محروم می کنند. 

7.    تمرکز روی نقاط منفی


هر چه بیشتر در مورد عیب ها و نقاط منفی همسر خود فکر یا صحبت کنید، این موارد در ذهنتان بزرگ تر و آزاردهنده تر می شوند. 

8.    گوش نکردن


تصور اینکه همیشه حق به جانب شما است و یکطرفه صحبت کردن و پرهیز از گوش کردن به حرف های طرف مقابل از جمله مواردی است که به رابطه طرفین آسیب جدی می رساند. 

9.    مخفی کرن نیازهای خود

 اگر نیازهای خود از همسرتان را بیان نکنید، همیشه احساس ناامیدی و محرومیت خواهید داشت. برای داشتن رابطه سالم و ماندگار، بسیار مهم و حیاتی است که خواسته های خود را با همسرتان در میان بگذارید. 

10.    انتظار داشتن رابطه عاشقانه رویایی


عاشقانه های رویایی فقط برای قصه های جن و پری است و باید توجه داشته باشید که ما انسان هستیم و روی زمین زندگی می کنیم. تقاضاهای رویایی و داستان گونه که مثلا همسر شما همیشه مهربان، قابل اعتماد، عاشق دلباخته و ... باشد کمی غیرمنطقی به نظر می رسد. عاشق ماندن همچون روزهای اول آشنایی بسیار دشوار و تا حدی دور از انتظار است. باید منطقی به زندگی نگاه کنید و انتظارات واقعی از طرف خود داشته باشید.

برای خدمات بانکی، چه میزان کارمزد بپردازیم؟

شایعه‌ها را باور نکنید و تن به پرداخت مبلغ اضافه ندهید؛ کارمزد خدمات بانکی در سال 92 گران نشده است.

این روز‌ها بحث دریافت کارمزد از خدمات بانکی داغ است. آخرین نمونه آن هم بحث‌های مربوط به کارمزد از دستگاه‌های کارت‌خوان بود. «هفت صبح» در شماره قبلی خود به صورت مفصل برنامه‌های در دست اجرا برای دریافت کارمزد از تراکنش‌های کارتی را بررسی کرد. هرچند دریافت کارمزد از این شیوه نوین پرداخت هنوز اجرایی نشده اما در دیگر بخش‌ها سال‌هاست که کارمزد خدمات را مشتریان بانک‌ها می‌پردازند. در چند روز اخیر همزمان با داغ شدن شایعه دریافت کارمزد از کارت‌خوان‌ها و حواشی آن، شایعه دیگری هم مبنی بر گران شدن نرخ کارمزد‌های بانکی دهان به دهان می‌چرخد. «هفت صبح» این موضوع را هم بررسی کرد. 

  هیچ‌گونه تغییری در کار نیست

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌ها در این باره می‌گوید: کارمزد خدمات شبکه بانکی کشور مانند سال گذشته بوده و هیچ‌گونه افزایشی نیافته است.محمدرضا غفوری با رد شایعه‌هایی که درباره افزایش کارمزد بانک‌ها مطرح شده است، می‌گوید: نهاد تصمیم گیری در این باره بانک مرکزی است و هیچ تصمیمی ‌در این باره نگرفته است. شبکه بانکی کشور با همان نرخ‌ها و تعرفه‌های سال 1391 انواع خدمات مورد درخواست مشتریان را ارئه می‌کند.

موضوع مهمی ‌که همه مشتریان باید از آن اطلاع داشته باشند این است که یک مشتری بانک برای چه خدماتی باید کارمزد بپردازد و چه خدماتی از پرداخت کارمزد معاف است.

  پرداخت قبض

پرداخت قبض‌های مختلف از طریق تلفنبانک، دستگاه‌های عابر بانک و دیگر روش‌های الکترونیکی از پرداخت کارمزد معاف است اما هنوز هم خیلی‌ها اصرار دارند برای انجام این کار از روش‌های سنتی استفاده کنند. این گروه باید برای پرداخت قبوض به این شیوه، مبلغی کارمزد بپردازند. مبلغ آن افزایش نیافته و بر اساس تعرفه سال 91 محاسبه می‌شود.

  مانده‌گیری از حساب


مانده‌گیری از طریق دستگاه‌های کارت‌خوان مشمول کارمزد شده و معمولا 100 تومان در هر نوبت از حساب کاربران کسر می‌شود . این رقم امسال هم تغییر نکرده. از طریق اینترنت بانک اگر این کار را انجام دهید کارمزدی از شما کسر نمی‌شود. در مورد دستگاه‌های عابر بانک دو حالت دارد اگر دستگاهی که از آن استفاده می‌کنید متعلق به بانکی است که کارت شما را صادر کرده، کارمزدی از حساب‌تان کم نمی‌شود اما عابر بانک‌های دیگر بانک‌ها به ازای هر مانده‌گیری 100 تومان کارمزد از حساب‌تان کم می‌کنند. 

  انتقال وجه 

برای انتقال وجه به صورت الکترونیکی از کارتی به کارت دیگر در هر صورت چه از دستگاه عابر بانک، بانک صادر کننده استفاده کنید یا خير، از حساب‌تان کارمزد کم می‌شود. در حال حاضر تا مبلغ یک میلیون تومان، 500 تومان کارمزد، از یک تا دو میلیون تومان انتقال، 700 تومان کارمزد، از دو تا سه میلیون تومان انتقال وجه، 900 تومان کارمزد و به ازای هر یک میلیون تومان وجهی که افزایش می‌یابد، 200 تومان به نرخ کارمزد افزوده می‌شود.

  نقد کردن چک بانکی 

برای نقد کردن چک در بانک‌ها هم اگر چک از حساب‌های جاری ویژه‌ای مانند جام یا سپهر صادر شده باشد شما قرار نیست کارمزدی بپردازید اما در غیر این صورت تمام عملیات مربوط به نقد کردن چک از جمله خواباندن به حساب مشمول دریافت کارمزد است. رقم کارمزد هم بسته به مبلغ چک و نوع عملیات متفاوت است. اما میزان آن نسبت به سال گذشته تغییر نکرده است.

  واریز نقدی وجه 


برای واریز کردن نقدی پول به حساب دیگران از شعبه‌های بانکی که حساب را باز کرده نباید هیچ مبلغی به عنوان کارمزد بپردازید اما اگر بخواهید از شعبه‌های یک بانک به بانک دیگری که در آن حساب دارید پول واریز کنید و در آن بانک هیچ حسابی نداشته باشید، باید کارمزد بدهید. رقم آن هم بسته به میزان وجه متفاوت است اما مبنای محاسبه همان فرمول سال گذشته است.

  باز کردن حساب 
برای باز کردن حساب جدا از هزینه‌هایی که برای صدور دفترچه و خرید تمبر مخصوص می‌پردازید هیچ بانکی حق ندارد مبلغ اضافه‌ای از شما به عنوان کارمزد دریافت کند. در بخی بانک‌ها دفترچه هم رایگان صادر می‌شود. اما هزینه‌های تمبر را هم بانک‌ها باید از مشتریان‌شان بگیرند.

  دریافت دسته چک 


برای دریافت دسته چک هم از مشتری مبلغی به عنوان کارمزد صدور دریافت می‌شود. برخی بانک‌ها برای مشتریان خاص و خوش‌حساب‌شان این کارمزد را حذف می‌کنند اما در حالت کلی می‌توانند این مبلغ را دریافت کنند. کارمزد صدور دسته چک هم بر اساس نوع دسته چک و تعداد برگه‌های آن متفاوت است.

دوره کارتخوان های فروشگاهی به پایان رسید؟

به نظر می رسد یک اظهارنظر غیرمسئولانه پرداخت الکترونیکی را با دردسری جدید روبرو کرده است. آیا دوره کارتخوان های فروشگاهی به پایان رسیده و باید دوباره به عصر پول نقد برگردیم؟

همه چیز از یک شایعه شروع شد. مدیرعامل شاپرک که متولی اصلی کارتخوان های فروشگاهی است در چند نوبت با رسانه ها مصاحبه کرد و از تعلق گرفتن کارمزد به هر تراکنش کارتی خبر داد. فروشنده ها در فروشگاه های ریز و درشت خیلی زود به شایعه واکنش نشان دادند و از مشتری هایشان خواستند به جای استفاده از کارتخوان، پول نقد بپردازند. 

در بعضی فروشگاه ها مردم با درخواست هایی حیرت آور روبرو شدند. به عنوان مثال فروشنده ها که مدعی بودند ازشان کارمزد کم می شود، بابت هر مرتبه کارت کشیدن 500 تومان از مشتری هایشان مطالبه می کردند. عده ای دیگر به طور علنی از مردم خواستند از پول نقد استفاده کنند. 

در کسب و کارهایی بزرگتر همچون صرافی ها شاهد مورد عجیب تری بودیم. آنها از ما درخواست کردند با مراجعه به بانک و انتظار کشیدن در صف های طولانی وجه مورد نظر را به صورت سنتی به حسابشان واریز کنیم. توجیه آنها شوکه کننده بود: چون اداره مالیات روی دستگاه های کارتخوان نظارت می کند از وضعیت مالی ما اطلاع پیدا خواهد کرد. همه اینها در نهایت دورنمایی تاریک پیش رویمان قرار خواهد داد. آیا عمر کارتخوان ها به پایان رسیده است؟

آیا باید کارت های بانکی مان را در صندوقچه خاطرات بگذاریم و هزینه هر خرید ساده را دوباره به صورت نقدی پرداخت کنیم؟ عملکرد بانک مرکزی در قبال این ماجرا سوال برانگیز بود. آنها سکوت اختیار کردندو اجازه دادند یک اظهارنظر غیرمسئولانه همه ما را نگران کند. پس از چند روز پیگیری بانک مرکزی بالاخره سکوت خود را شکست و به سوال های هفت صبح در این زمینه پاسخ داد.

نقطه آغاز ماجرا
مدیرعامل شاپرک اولین کسی بود که از تعلق گرفتن کامزد به تراکنش های کارتخوان های فروشگاهی خبر داد. او ادعا کرد کارمزدی که بانک مرکزی به شرکت های خدمات دهنده می دهد کم است و اصولا معنی ندارد که بانک مرکزی بخواهد این کار را بکند. ما یک خدمت ارائه می دهیم که استفاده کنندگان از آن باید هزینه اش را بپردازند. او در ادامه و پس از آوردن این توجیه از اجرایی شدن دریافت کارمزد در سال جاری با قاطعیت خبر داد و این درحالی بود که بانک مرکزی همچنان در این باره سکوت اختیار کرده بود.

از تشویق مردم به خرید کارتی تا دریافت کارمزد


سال هاست که بانک مرکزی و بانک های دیگر با پرداخت هزینه های فراوان در جهت فرهنگ سازی برای استفاده مردم از شیوه های پرداخت نوین تلاش می کنند. یکی از مهمترین شیوه های پرداخت الکترونیکهم استفاده از کارتخوان های فروشگاهی است. 

استفاده از روش های نوین پرداخت از جمله کارتخوان باعث می شود حجم استفاده از اسکناس کاهش پیدا کند. در وقت و هزینه ها صرفه جویی شود و بانکداری الکترونیک بیشتر در جامعه نفوذ کند. سالانه رقم بالایی صرف چاپ و نگهداری اسکناس می شود. از طرف دیگر استفاده از شیوه سنتی پرداخت باعث کند شدن عملیات بانکی خواهد شد. همه اینها باعث شده دولت ها از جمله دولت ما برای تشویق مردم به استفاده از روش های نوین پرداخت تلاش کنند اما انتشار این اخبار ما را در سردرگمی قرار می دهد. آیا قرار است با انتشار این اخبار و وارد کردن شوک، استفاده کنندگان از این خدمات را فراری دهیم؟



چه اتفاقاتی افتاده


با انتشار این اخبار و شایعات شاهد بروز رفتارهایی از سوی فروشندگان در صنف های مختلف هستیم که در نوع خودش جالب توجه است. اتفاقاتی که شاید برای شما هم به این زودی اتفاق بیفتد.

1- درخواست پول نقد


عجیب ترین این اتفاق ها درخواست پرداخت پول نقد از خریداران به بهانه کم کردن مالیات از فروشنده ها است. فروشنده ها اعتقاد دارند که خرید از دستگاه کارتخوان باعث شده همان لحظه یک مبلغ اضافی از حساب آنها بابت مالیات کم شود و از خریداران می خواهند اگر می خواهند از طریق کارتخوان خرید کنند باید این مبلغ نقدی را بپردازند.

2- تشویق به واریز نقدی


در صنف های بزرگتر هم از جمله صرافی ها از ما خواستند که پول را به صورت نقدی از طریق مراجعه به بانک به حسابشان واریز کنیم. آنها می گویند اگر از طریق دستگاه کارتخوان بخواهند این کار را انجام دهند مالیات بیشتری باید بپردازند. 

البته دریافت مالیات از این طریق به شدت از سوی بانک مرکزی تکذیب شده اما سکوت آنها در مورد شایعه های اخیر باعث شده همچنان این شایعه هم رواج داشته باشد. فکرش را بکنیددوباره مجبور شویم برای هر خریدی از جمله خرید ارز از یک صرافی به بانک برویم. این یعنی دوباره باید حجمی از پول نقد را با خود همراه کنیم، در صف انتظار بخشی از وقتمان را از دست بدهیم و دوباره به صرافی باز گردیم.

3- دریافت نقدی کامزد در فروشگاه


با قوت گرفتن این شایعه ها اتفاق دیگری که خصوصا در فروشگاه های خرده فروشی افتاده درخواست از خریداران برای پرداخت کارمزد است. یعنی شما مثلا 10 هزار تومان خرید کرده اید. فروشنده مدعی است که بابت استفاده از کارتخوان از حساب او کارمزد کم شده و و مشتری باید مثلا 500 تومان اضافه به این دلیل بپردازد.



پاسخ های بانک مرکزی


بانک مرکزی اما پاسخ هایی دارد که شاید باید زودتر از اینها و قبل از انتشار وسیع این شایعات آنها را مطرح می کرد هر چند که بخشی از آنها هم صرفا توجیهاتی برای قانونی کردن دریافت کارمزد داشت.

1- تجربه کشورهای دیگر


مهمترین توجیه بانک مرکزی برای صحه گذاشتن بر این اقدام این است که در حال حاضر در کشورهای دیگر هم از هر تراکنش الکترونیکی کارمزد دریافت می شود. ما هم اگر بخواهیم به صورت پایدار این خدمات را ارائه دهیم ناچار هستیم که به سمت دریافت کامرمزد حرکت کنیم. 

البته ما هم این توضیح را اضافه می کنیم که در کشورهای پیشرفته این اتفاق می افتد و مبلغی به عنوان کارمزد از فروشنده کسر می شود اما در آنجا خدماتی به خاطر این کم کردن کارمزد به آنها داده می شود که به نظر نمی رسد در ایران قابلیت اجرایی داشته باشد. برای مثال فروشگاه های کوچکی که برای همه مراودات مالی شان در درون فروشگاه از دستگاه کارتخوانی استفاده می کنند که از طرف یک شرکت خدمات دهنده ساپورت می شود، دیگر نیاز به استخدام یک حسابدار ندارند. این شرکت ها به صورت رایگان در پایان هر دوره کاری حسابداریشان را انجام می دهند.

2- مردم قرار نیست کارمزد بپردازند


سوال مهم دیگر در این باره این است که وقتی این طرح اجرا شد این کارمزد را چه کسانی قرار است بپردازند. مدیر فناوری اطلاعات بانک مرکزی می گوید قطعا این کارمزد از پذیرندگان دستگاه های کارتخوان یعنی فروشنده و فروشگاه دارها گرفته می شود و قرار نیست خریداران برای خرید از طریق کارتخوان مبلغ اضافه تری بپردازند. او البته در ادامه خدمنات دستگاه کارتخوان را رده بندی می کند و می گوید: «علاوه بر خریدهای روزمره، خدمات دیگری هم از جمله پرداخت قبوض از طریق دستگاه های کارتخوان قابل انجام است.

 ما اولا توصیه می کنیم برای این قبیل خدمات از دستگاه های کارتخوان به دلیل برخی مسائل امنیتی استفاده نکنند اما از زمان اجرایی شدن دریافت کارمزد از این تراکنش ها آنها باید بدانند که کارمزد این خدمات را خودشان باید بدهند نه فروشنده و پذیرنده دستگاه. در هر حال این توجیه بانک مرکزی هم قابل اعتنا نیست چون بالاخره اگر قرار باشد از طریق دستور و اجبار این شیوه از پرداخت توجیه شود، فروشگاه ها به راحتی می توانند آن را کنار بگذارند.

3- مالیات به بانک مرکزی مربوط نیست


قبل از اینکه بحث دریافت کارمزد از این تراکنش ها مطرح شود شایعه دیگری باعث شده بود فروشنده ها متفق القول بگویند دستگاه ای کارتخوانشان کار نمی کند. از روزی که شاپرک راه اندازی شد این شایعه هم داغ شد که خرید از طریق دستگاه کارتخوان باعث می شود فروشنده ها مالیات بیشتری بپردازند.

 این موضوع همان موقع توسط بانک مرکزی تکذیب شد. سیستم پرداخت مالیات در کشور ساز و کار خاص خود را دارد و تسویه نشدن آنی حساب ها هم هیچ ربطی به مالیات ندارد. این کار صرفا برای کاهش ترافیک شبکه شتاب گرفته شده است. هیچ فروشنده ای حق ندارد برای استفاده از کارت مبلغ اضافه تری از خریداران بگیرد.



فعلا اجرا نشده است

بانک مرکزی با تایید اینکه در آینده مبلغی به عنوان کارمزد از حساب خریدار کسر می شود اعلام کرده در حال حاضر این طرح اجرا نشده و تصمیم نهایی در این باره هم گرفته نشده است. اگر قرار به این کار باشد به اطلاع همه خواهد رسید.

یکی از نگرانی های موجود در این زمینه این است که با اعمال این هزینه ها و سختگیری ها، فروشنده ها خصوصا در سطح خرد، لقای استفاده از دستگاغه کارتخوان را به عطایش ببخشند، این یعنی تمام تلاش هایی که برای فرهنگ سازی در این زمینه ها از طرف خود بانک مرکزی و سایر بانک ها انجام شده، بی نتیجه خواهد ماند. 

مسئولان بانک مرکزی در این باره معتقدندن که چون پرداخت این کارمزد زمانی اجرایی می شود که خدمات دستگاه در سطح مطلوبی قرار گرفته باشد اکثر کسانی که تا به حال از آن استفاده کرده اند ترجیح می دهند همچنان این خدمات را دریافت کنند. 

از طرف دیگر مبالغی که برای کارمزد در نظر گرفته شده به قدری نیست که یک فروشنده را به این نتیجه برساند برای اجتناب از پرداخت آن زحمت رفتن به بانک و واریز وجوه نقدی را به خود بدهد. این کار وقت و هزینه بیشتری را از آنها خواهد گرفت.


مطالب مشابه :


تجزیه و تحلیل سیستم مهر گستر بانک کشاورزی

تجزیه و تحلیل سیستم مهر گستر بانک کشاورزی مانده و گردش کارت عابر بانک




اس ام اس بانك چيست؟

اس ام اس بانک کشاورزی : دریافت مانده و سه گردش اضافه بر دارندگان كارت عابر بانك سپه و




تاریخچه نصب اولین خودپرداز در ایران

بانک کشاورزی کرده و اولین کارت پلاستیکی می‌شود و مانده این حساب جزو




4 روش اطلاع مردم از "دریافت" یا "عدم دریافت" سبد کالا

بر این اساس، هموطنان می توانند با ارسال کدملی و شماره کارت کارت عابر مانده آن در طول




10 کار رابطه خراب کن رایج!

آخرین نمونه آن هم بحث‌های مربوط به کارمزد از دستگاه‌های کارت مانده ‌گیری از عابر بانک




آموزش نحوه تهیه صورت مغایرت بانکی

روش مبنا قرار دادن مانده تا به امروز/نخستین عابر بانک چه زمانی کارت بانکم




نقش خدمات نوين بانكي در جذب مشتري و بهبود كارايي سیستم بانکی با تأكيد بر هزينه و وقت کارکنان(مطالعه

سایت تخصصی علوم کشاورزی بررسي وجه مانده درحساب هاي سپه یعنی عابر بانک،سپه کارت، جاری




چرا رمز کارت های بانکی خود را عوض کنیم؟

رمز کارت عابر احیای کشاورزی خصوصا" در امر که دراین شهر مانده اند و چه




برچسب :