...گزارش کارورزی..کنسرو سازی

۱)بازدید از اسکله پزم با مأموران شرکت جهت جمع آوری ماهی و روش تحویل گیری ماهی از صیادان و باسکول نمودن توسط مأموران شرکت و نگهداری در داخل ماشین با روش پودر یخ تا پایان صید روز و تحویل به شرکت. و بعد از وزن نمودن مجدد ماهیان و جدا کردن نوع ماهیان،اندازه ماهیان و شستشو با آب بهداشتی و رعایت بهداشت فردی  کارکنان و گذاشتن بر روی سینی هایی و بردن در داخل انجماد با دمای25-تا30- و نگهداری در انبار در دمای18- و بعد از آنها قراردادن آنها در کارتن های مخصوصی که نوع ماهی،اندازه ماهی،وزن،تاریخ تولید و آدرس کارخانه بر روی آن چاپ شده است بسته بندی نموده و جهت فروش روانه بازار مصرف می شود.درضمن اگر ماهی های بسته بندی شده توسط  مشتریان عمده خریداری شود توسط ماشین های سردخانه دار با دمای مناسب به مقصد حمل می شوند.

***

۲)بازدید و آموزش های لازم توسط استاد کار فنی در مورد تجهیزات فنی  سردخانه:

1. آشنایی با کمپرسور و شرایط کاری آن:مهمترین قسمت سیستم تبرید می باشد و از بخش های قوی و بعنوان قلب دستگاه تبرید معرفی می گردد.

2. کندانسور:وظیفه اش خنک کردن گاز می باشد و از بخش های فشار قوی و از لوله های مارپیچ فولادی  که توسط صفحات میله ای بهم متصل می باشد تشکیل شده است.

3. اواپراتور:از بخش های فشار ضعیف و از لوله های مارپیچ آلومینیومی تشکیل شده است.

اکومولاتور:انبار یا مخزنی است که در انتهایی اواپراتور قرار گرفته و وظیفه اش جدا کردن مخلوط  مایع و بخار ماده مبرد است.

***

۳)کنسرو سازی:در شرکت ماران برای کنسرو کردن از ماهیان صنعتی مانند گیدر و هوور استفاده می کنند.ماهیان خریداری شده از صیادان که در انبار به صورت انجماد نگهداری شده اند در زمان کنسرو کردن به تعداد تولید همان روز وزن و دیفراست یا یخ زدایی می کنند،امحا‍ء و احشاء را خارج کرده و با آب بهداشتی شستشو می دهند و در داخل سینی های مخصوص پخت می چینند و آنها را در داخل دیگ پخت می گذارند و پس از خارج کردن از دیگ پخت روی میزهای پاک کنی قرار داده و جدا کردن پوست،استخوان و گوشت تیره،توسط کارگران باتجربه و با رعایت کلیه اصول وقوانین بهداشتی انجام شده و گوشت کاملاً سفید در داخل سینی های استیل مخصوص جمع آوری می شود.

***

۴)مرحله قوطی گذاری:در این مرحله که گوشت ماهی آماده و در داخل سینی های مخصوص استیلی می باشد توسط دستگاه بصورت اتوماتیک توزین می گردد و در داخل قوطی گذاشته می شود انتخاب قوطی کنسرو براساس نوع نوع محصول،اندازه قوطی(220-100گرم) که سفارش داده شده متفاوت می باشد.درکارخانه ماران از قوطی های گرد و دو تکه ای و سه  تکه ای استفاده می شود که شامل بدنه و در می باشند.این نوع قوطی ها از نوع و جنس ورقه گالوانیزه،قوطی کنسرو قبل از پر شدن با بخار 120درجه سانتیگراد استریل می گردد تا گرد و غبار قوطی که در انبار نگهداری شده گرفته می شود. در زمان پر کردن قوطی،تمام قوطی را پر نمی کنند یک فضای خالی در قسمت بالای قوطی می گذارند.قوطی های پر شده به همراه محتویات آن وزن و روی نوار انتقال دهنده قرار می دهند تا به جایگاه انتقال شود.

***

۵)نحوه پر کردن قوطی و عبور از تونل اگزاست:پس از پر شدن قوطی ها ،کلیه قوطی ها توسط دو نفر در نوار کنترل جلوی پرکن ها،کنترل شده و در صورت سبک و سنیگن بودن اصلاح گردند و پس از توزین مناسب به قوطی ها به ترتیب نمک و روغن اضافه می گردد و قوطی را در زیر دستگاه اگزاست که شامل یک نوار مارپیچ به طول حدود 9متر می باشد میگذارند.ودراین فضای سربسته بخار با شدت و دمای بالا به قوطی برخورد کرده و باعث خروج هوای داخل لایه های گوشت می شود.بدین ترتیب روغن جذب گوشت شده و هوای داخل قوطی گرفته شده و خلأ ایجاد می شود. این امر باعث غیر فعال شدن باکتریهای هوازی گوشت شده و بدین ترتیب از فساد قوطی ها توسط باکتریهای هوازی جلوگیری خواهد شد.سپس قوطی های اگزاست شده توسط دستگاه رده بندی می شوند.  

***

۶)زمانیکه قوطی کنسرو دربندی شد لازم بذکر است که:

1. فاکتورهای دربندی دستگاه هر روز کنترل شده  و در صورت عدم تطابق با فاکتورهای استاندارد مجدداً دستگاه تنظیم می شود.

2. از نمونه های در بندی شده می بایست تست نشتی گرفته شود.

3. از نمونه های کنسرو تولید شده در طول مدت تولید چندین مورد توسط خلأسنج تست خلأ گرفته می شود(که می بایست حتماً خلأ داشته باشد.)

     قوطی های در بندی شده طی مراحل قبل   چرب و کثیف شده اند با آب داغ و صابون مایع (پودر شستشو) بصورت  اتوماتیک شسته می شود.آب داغ و صابون با فشار و بصورت دوش بروی قوطی ها ریخته می شود.قوطی های شسته شده داخل اتوکلاو هایی قرار می گیرند که تحت شرایط bar1/1و5/122 درجه سانتیگراد به مدت 65 دقیقه استریل می شوند  این مرحله جهت غیر فعال شدن و ازبین رفتن میکروب ها  بی هوازی  گوشت و محتویات داخل قوطی می باشد .پس از استریل شدن قوطی ها سرد شده و به انبار محصولات انتقال می یابند.

 ***

۷)انتقال به انبار و تاریخ زنی:

زمانیکه قوطی ها به انبار انتقال شدند در انبار، محصول توسط دستگاه تاریخ زن، روی درب آن تاریخ تولید و انقضاء،سری ساخت  و قیمت مصرف کننده درج شده و سپس بسته بندی می کنند.24 قوطی کنسرو را داخل یک بسته می گذارند و پس از گذراندن مراحل بسته بندی،آنها در انبار به مدت 15روز قرنطینه می کنند و بعد از قرنطینه جهت سالم بودن کنسرو در انبار نگهداری و جهت مصرف به بازار فرستاده می شود.لازم بذکر است که کلیه مراحل ذکر شده می بایست توسط مسئول(کارشناس صنایع غذایی) کنترل شده و از کلیه مراحل نمونه برداری شده و کیفیت کلیه مراحل  و اجزاء در بخش آزمایشگاه که در داخل کارخانه می باشد مورد تأیید قرار می گیرد.

***

۸)روش بارگیری ماهیان  انجماد شده بصورت فله یا بسته بندی و تن ماهیان کنسرو شده در شرکت ماران:

 ماهیان انجماد شده که در انبار شرکت نگهداری می شوند توسط ماشین های سرد خانه دار که مجوز دامپزشکی دارند وزن خالی باسکول و بعداز بارگیری مجدداً باسکول می شوند و برگه باسکول صادر و وزن خالص آن مشخص می شود و با نظارت دامپزشکی و نیروی انتظامی پلمپ و به مقصد فرستاده می شود.بارگیری ماهیان کنسرو شده به همین صورت می باشد فقط نظارت دامپزشکی ملاک نیست.


مطالب مشابه :


عروسك باربي الگوي فرزندان ما

ایلیاد. جوکی. يك در شرایطی که در صفحه نیازمندیهای روزنامه های صبح و عصر آگهی های بسیار




ماهی سوخاری با ماهی نایل پرچ یا تیلاپیا

روزنامه سرخاب; اگهی نامه ایلیاد; پورتال خودرو نیازمندیهای صنعت




لوازمي كه براي درست كردن يك آكواريم كامل مورد نياز است بدين شرح است:

روزنامه سرخاب; اگهی نامه ایلیاد; پورتال خودرو نیازمندیهای صنعت




...گزارش کارورزی..کنسرو سازی

روزنامه سرخاب; اگهی نامه ایلیاد; پورتال خودرو نیازمندیهای صنعت




درخت سنجد

روزنامه سرخاب; اگهی نامه ایلیاد; پورتال خودرو نیازمندیهای صنعت




تیلاپیا | زیستگاه تیلاپیا | تغذیه تیلاپیا

روزنامه سرخاب; اگهی نامه ایلیاد; پورتال خودرو نیازمندیهای صنعت




برچسب :