مشاوره سوگ(اثرات آن و درمان)

 

     "غم" واژه ای است که ازآن برای توصیف احساسات و واکنش هایی استفاده می کنیم که هنگام از دست دادن يك عزیز یا چیزی ارزشمند، گریبان گیر ما می شوند. همه افراد غم را تجربه می کنند، زیرا غم واکنشی جهانی نسبت به فقدان است. این احساس دردناک، استرس زا و درعین حال طبیعی، معمول و ضروری است.

 

افکار و احساسات

     هیچ واکنش درست یا اشتباهی نسبت به مرگ وجود ندارد. همه ما نیاز داریم که به روش خود و در زمان مختص به خود اندوهگین با شیم. ممکن است این اندوه برای برخی به معنای گریستن باشد و برای برخی دیگر نه. در برخی افراد این اندوه ماه ها و سال ها بطول می انجامد و در برخی دیگر پس از مدتي کوتاه به پایان می رسد. واکنش ها و احساسات ممکن است هر ساعت یا هر روز تغییر کنند؛ برخی از روزها بسیار خوب و برخی دیگر نا خوشایند و بد هستند.

     تغییرات احساسی با گذشت زمان و هنگامی که فرد فرا می گیرد که چگونه خود را با شرایط تغییر یافته هماهنگ سازد، شدت خود را از دست خواهند داد اما آغاز این راه نیز کمی دشوار است.

     آنچه در ذیل می آید، خلاصه ای از معمول ترین احساساتی است که در پی از دست دادن یک فرد با آنها روبرو می شویم.

 

·       بهت زدگی و ناباوری: قبول خبر درگذشت یک شخص به زمان نیاز دارد. فرد داغدیده نمی خواهد این خبر را باور کند، درحقیقت، ابتدا نمي تواند آن را باور کند.

·       فقدان: فرد داغدیده احساس می کند که چیزهای زیادی را ازدست داده است، یک شخص را، عشق او را، دوستی و همراهی او را، فرصت ها، امید ها و.... این فقدان می تواند احساس عمیقی از غم به همراه داشته باشد.

·       گناه و احساس پشیمانی: یکی دیگر ازاحساساتی که گریبان گیر فرد داغدیده می شود احساس گناه است؛ مثلا، ممکن است از اینکه هفته گذشته کار اشتباهی در قبال فرد فوت شده انجام داده یا به قولی که داده بود عمل نکرده است، احساس پشیمانی کند یا حتی از اینکه زمانی نسبت به او خشمگین شده احساس بدی داشته باشد. در برخی دیگر از افراد نیز احساس گناهی شدید از اینکه خود زنده مانده اند و دیگری از دنیا رفته است، بوجود می آید.

·       احساس بی عدالتی: شخصی که این احساس را دارد، اغلب از این قبیل عبارات استفاده می کند: چرا او باید در سن جوانی از این دنیا می رفت؟ چرا این اتفاق باید برای من روی می داد؟ این عادلانه نیست!

·       حسادت: ممکن است شخص داغدیده  نسبت به آنچه دیگران دارند اما وی در نتیجه این فقدان از آنها محروم شده است، حسادت کند.حتی ممکن است این حس نسبت به زندگی به ظاهر آسوده دیگران نیز شکل بگیرد.

·       خشم: فرد ممکن است نسبت به جهان و حتی سایر افراد  خشمگین باشد چرا که  تصور می کند آنها نه تنها عامل این جدایی و فقدان اند، بلکه قادر به درمان بیماری ها نیستند؛ احساسات وی را درک       نمی کنند؛ بدون فکر حرف می زنند و به زندگی خود با لذت و شادی ادامه می دهند.

          این شخص حتی ممکن است نسبت به خود و  به خاطر کرده ها و نکرده های خویش خشمگین باشد. دشوارتر از همه آنکه ممکن است حتی نسبت به شخص فوت شده نیز احساس خشم کند و تصور کند که این فقدان وی را گرفتار درد و غمی بزرگ کرده است.

·       احساس تنهايي: یکی دیگر از حالاتی  که در فرد داغدیده شکل می گیرد احساس تنهایی است. وی ممکن است تصور کند که شرایط پیش آمده برای وي، برای ديگران مهم نیست. او تصور می کند که کسی را از دست داده که بیشترین نقش را در زندگی او ایفا می کرده ا ست.

·               احساس آسودگی خاطر: اما اگر دلیل مرگ بیماری طولانی مدت یا کهولت سن باشد، شخص داغدیده نوعی احساس آسودگی خیال می کند زیرا تصور می کند که فرد ازسختی هایی که گرفتار آنها بود، رها شده است.

حال ممکن است برخی افراد تصور کنند که این قبیل احساسات برای همیشه ادامه خواهند داشت، اما اینگونه نیست.

ناگفته نماند که اجتناب از این احساسات نیز ممکن نیست و تجربه و بیان آنها  لازمه التیام این زخم است.

 


مطالب مشابه :


ليست هنرستان هاي فنــي و حرفــــه اي و کاردانش(پسرانه و دخترانه منطقه 5 تهران)

مشاوره تحصیلی، خانوادگی و رفتاری (نمونه دولتي) مرکز خدمات روان شناسی و مشاوره ارغوان




تقسیم بندی روش تحقیق در علوم رفتاری

بهترين و کاملترين مطالب و مقالات روانشناسي و مشاوره, رفتاری را می توان یک ماه)از طریق




انتخاب رشته سال اول دبیرستان و ضوابط ورود به رشته ها(همراه با تغییرات سال 93)

مشاوره تحصیلی، خانوادگی و رفتاری شرایط ورود به هیچ یک از شاخه ها یا رشته ها و یا شاخه و




ویژگی های رفتاری و روانی دانش آموزان در آموزش کلاسی

مشاوره - ویژگی های رفتاری و روانی دانش یک معلم توانا با دادن مسئولیت‌های نمونه سوالات




نشانه های خانواده خوشبخت

مشاوره تحصیلی، خانوادگی و رفتاری خانواده ، یک نظام مستحکم و به چند نمونه ی آن




اوتیسم

بهترين و کاملترين مطالب و مقالات روانشناسي و مشاوره, رفتاری و هیجانی یک نمونه




مشاوره رفتاری

مشاوره رفتاری را می بیند که با یک دسته گل به توی خواننده نمونه ای ایرانی شبیه




مشاوره سوگ(اثرات آن و درمان)

مشاوره تحصیلی، خانوادگی و رفتاری - مشاوره که در پی از دست دادن یک فرد با نمونه سوال دوره




همه چیز درباره آمار استنباطی

ایمنی شناسی, علوم آزمایشگاهی, تغذیه, علوم رفتاری, مشاوره ،تحلیل جامعه از یک نمونه به




برچسب :