گزارش یادواره 51 شهید روستای ورین

یادواره ی 51 شهید روستای ورین در تاریخ پنج شنبه 22 مرداد در روستای ور سفلی برگزار شد. در این مراسم که به مدد همکاری صمیمانه ی چند گروه مردمی در ورین و محلات و تهران و قم و اراک شکل گرفته بود برادر احمدزاده مجری برنامه های صدا و سیما، در طول مراسم به شعرخوانی و دکلمه خوانی و مدیریت برنامه پرداخت. همچنین برادر محسن طاهری به مداحی و ذکر و یاد شهدا پرداخت. بعد از مداحی نماز مغرب و عشاء در فضای باز مقابل حسینیه شهدای ورین با شکوه و عظمت فراوان و با حضور زنان و مردان مدعو معنویت برنامه را مضاعف ساخت.

پس از نماز حجت الاسلام والمسلمین عالی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم به ایراد سخنرانی پرداخته و پس از آن با صرف شام و طبق زمان بندی پیش بینی شده یادواره خاتمه یافت.

***   ***   ***

برنامه ریزی یادواره 51 شهید دو روستای ورین (ور علیا و سفلی) از ماه ها پیش شروع شده و کارهای مورد نظر با تلاش خستگی ناپذیر ائتلافی از نسل قدیم و جدید روستا تا زمان برگزاری یادواره ادامه یافت و حاصل آن برگزاری برنامه ای عالی و درخور شأن شهیدان عزیز ورین شد. البته می توان گفت دستاورد بزرگتر این یادواره را جمع شدن مردان و جوانان قدیم و جدید روستا دور همدیگر و پیگیری دغدغه های برزمین مانده از سالها قبل است. امید است جمعی که به برکت خون شهیدان در محلات و قم و اراک و تهران دور یکدیگر جمع شده اند بتوانند مشکلات فرهنگی و اقتصادی موجود را رفع و بار دیگر روستای ورین که از دیرباز مهد آزادمردان و شیرزنان و محمل پرورش مردان انقلاب بوده است را بار دیگر بر صدر بنشانند.

برخی از اخبار و حواشی یادواره:

-          فعاليت جدي براي آماده سازي فضاي يادواره از صبح روز چهارشنبه (روز قبل از يادواره) آغاز شد كه نخستين اقدام، نصب داربست ها بود كه بچه هاي محلات با همكاري جوانان روستا زحمت آن را كشيدند.

-          با حضور حاج نصرت الله بهرامي، كار آماده سازي فضا شور و حال خاصي پيدا كرد به طوري كه خود ايشان چندين بار از پشت ميكروفون حسينيه از جوانان روستا دعوت كرد كه با بيل و كلنگ و هر وسيله ديگر  براي كمك، درِ قلعه بيايند (كه البته به آن صورت مورد استقبال روبرو نشد) و در اين قسمت با كم لطفي دوستان مواجه شديم.

-          بعد از نماز مغرب و عشاء افراد بيشتري از قم و محلات و اراك خودشان را به روستا رساندند كه موجب اميدواري و قوت قلب بود. بلافاصله بعد از نماز همگي جمع شده و براي بررسي روند انجام كارها و هماهنگي بيشتر جلسه اي در حسينيه تشكيل شد. اين هم از محسّنات روستا است كه از لحظه تصميم براي برگزاري جلسه تا شروع آن بيش از 20 دقيقه طول نمي كشد!

-          گروه هايي كه در اين جلسه هماهنگ شدند: تیم تزيين فضاي برگزاري مراسم، تيم تزيين فضاي گلزار و جاده هاي منتهي به روستا و گلزار؛ تيم پاكسازي درِقلعه؛ تيم طراحي سين برنامه (زمان بندي) و آماده سازي كليپ ها و كارهاي كامپيوتري؛ و... .

-          مهمترين و طولاني ترين بحث جلسه، معضل قطع آب بود (كه مدتي است گريبانگير اهالي ور شده است) در نهايت مشخص شد كه هيچ تضميني نيست كه هنگام برگزاري يادواره آب در لوله ها موجود باشد! لذا قرار شد تمامي آب مورد نياز براي پخت و پز شام، ايستگاه صلواتي و شربت و دوغ و... همين امشب ذخیره شود و شد. همچنين دو منبعِ آب آماده شد تا براي شستشو و دستشويي و وضوخانه و... استفاده شود.

-          پس از فعاليت نيروها در حسينيه و اطراف آن تا ساعت 11 شب، جهت صرف شام يك ساعت به نيروها مرخصي داده شد و قرار شد رأس ساعت 12 همگي برگردند. حدود 15 نفر آمدند و تا حدود 2 نيمه شب كار كردند كه حقيقتاً قابل تقدير بود. دوسه تا از جوانان ور پس از اتمام فعاليت در همان حسينيه خوابيدند!

-          ظهر جمعه يك ماشين تانكر آب از محلات براي شستشوي محل برگزاري يادواره آمد كه انصافاً كمك بزرگي جهت پاكسازي فضا بود.

-          تزيين سن و محوطه برگزاري مراسم اكثراً با بچه هاي محلات بود كه تحسين و تعجب شركت كنندگان در يادواره را برانگيخت. البته جوانان روستا و ديگران هم در اين تيم کمک های خوبی کردند.

-          بجاست از فرصت همين وبلاگ استفاده كرده از نيروهاي اداره برق شهرستان محلات هم كه تلاش قابل تقديري در تأمين روشنايي و توزيع برق مراسم انجام دادند تشكر كنيم.

-          پخش سرودهاي زمان جنگ و آهنگ هاي حماسي و مارش هاي عمليات كه از صبح پنج شنبه از بلندگوهاي حسينيه پخش مي شد شور خاصي به فضاي روستا داده بود و خستگي ها را برطرف مي كرد.

-          دقايقي قبل از شروع مراسم يادواره برخي نيروهاي اجرايي و مسئولین انتظامات لباس هاي بسيجي به تن كردند كه البته 3،4 دست از اين لباس ها هنوز هم به ستاد يادواره برنگشته است!!

-          باندهاي خوبي كه دوستان تهران آورده بودند در كنار آمپلي فاير پيشرفته دوستان اراكي دست به دست هم دادند تا سيستم صوتي به يكي از نقاط قوت مراسم تبديل شود.

-          تعداد شرکت کنندگان از سوی برگزار کنندگان حدود 1700 نفر تخمین زده شده بود ولی 2200 نفر در یادواره شرکت کردند. البته مانند همه بخش های دیگر که فراتر از توقع ما و به احسنِ وجه کارها پیش رفت، در توزیع غذا و پذیرایی مشکلی پیش نیامد و شرمنده کسی نشدیم. الحمدلله!

-          حضور پدران و مادران و بستگان شهدا روشنی بخش مراسم و مایه دلگرمی برگزار کنندگان بود.

-          مراسم توسط سه دوربین که یکی برای ستاد یادواره و دوتای دیگر متعلق به اداره ارشاد محلات و صدا و سیمای استان مرکزی بود ضبط می شد.

-          مراسم در فضای باز مقابل حسینیه شهدای روستای ورین و همراه با معنویتی استثنایی و مثال زدنی برگزار شد. تاثیر فضاسازی عالی ای که توسط جوانان مخلص از ساعتها پیش و البته چندماه پیگیری قبلی رقم خورده بود در خلق این معنویت غیرقابل انکار بود.

-          یک گروه موزیک در بخشهایی از یادواره به اجرای سرود جمهوری اسلامی ایران و موزیک های دیگر پرداخت و تنوع مراسم را افزون ساخت.

-          با دعوت از مجری و سخنران و مداح تهرانی و اجرای مراسم توسط ایشان، یادواره تا حدی از بومی بودن خارج شده بود ولی با سخنرانی حجت الاسلام حاج غلامرضا کریمی در ابتدا و خاطره گویی حاج حسن زهراب در میان برنامه و تشکر و قدردانی حاج جواد کریمی در انتها این نابومیت! جبران شد.

-          با زحمت جوانانِ فعال محلات اسامی تمام 51 شهید روی چفیه نوشته و همراه تصاویر ایشان اطراف محل اجرای برنامه نصب شده بود و جلوه خاصی به برنامه داده بود. همچنین همه تصاویر همراه هم در بنری بزرگ کنار سنِ مراسم نصب شده بود.

-          انتظامات مراسم با خود جوانان روستا بود و لباس های خاکی که بر تن ایشان بود از موارد جالب یادواره بود.

-          علیرغم بیم برگزارکنندگان از احتمال خستگی مخاطبین به خاطر طولانی بودن برنامه این اتفاق رخ نداد و حاضرین تا انتها با صبر و سکوت و آرامشی همراه با معنویت با همه ی برنامه ها همراه شدند به حدی که پس از اتمام مراسم حجت الاسلام عالی، سخنران مراسم صبر مخاطبین را تحسین و ابراز تعجب نمودند.

-          اهتمام و حضور روحانیت عزیز در مراسم و پیشگامی ایشان در شرکت در برنامه از نکات جالب و نشان تواضع و بزرگواری ایشان بود. برخی از این عزیزان علیرغم مشغله های زیاد و بعضاً با حال نامساعد جسمی خود را به مراسم رسانده بودند. البته فارغ از این، تشویق ها و کمک های مادی و معنوی و ارشادات ایشان طی ماههای قبل در امور مختلف تسهیل کننده مسائل بوده است. جزاهم الله خیرا.

-          حین برنامه دو کلیپ کوتاه روی پرده ای که سمت چپ جایگاه نصب شده بود پخش شد. جاری شدن اشک همرزمان و رفقای قدیم شهداء وقتی فیلم تصاویر ایشان همراه با نوای «سبکبالان خرامیدند و رفتند...» پخش می شد، از دلنوازترین بخش های یادواره شهداء بود.

-          برخی دیوارهای روستا چند روز قبل از یادواره توسط برخی از جوانان فعال محلات با جملاتی درباره شهیدان، معنویت و رابطه با خدا، هوای نفس و کنترل آن و... خوشنویسی شده بود و این موضوع که از سنت های خوب فراموش شده بود احیاء شد.

-          برخی مسئولین استانی در برنامه شرکت کرده بودند و پس از مراسم بالاتفاق از سطح برنامه و همت جوانان تجلیل کردند. فرماندار محلات این برنامه را در استان بی سابقه دانست.

-          بسته ای فرهنگی شامل سی دی و مجله و خودکار به رسم یادبود به تمام مهمانان اهداء شد.

-          طراحی سن و جایگاه سخنران از زیبایی های مراسم بود و به طور کلی فضای برنامه در بدو ورود نظر شرکت کنندگان را به خود جلب می کرد.

-          بعد از مراسم فصل مشترک صحبت های مختلفِ جمع های پراکنده مهمانان ابراز رضایت ایشان از مراسم بود.

-          هرچه بود به مدد انفاس شهدا بود و حاشا و کلا که ادعایی از سوی برگزارکنندگان مبنی بر دخالت و تاثیر در محاسن برنامه در میان باشد. آن گاه که ذره ای از خلوص عارفان بالله در کسی حلول کرد آن گاه می توان اثر در عالم خلقت داشت و غیر این جز وهم و خیال نیست...

شادی روح فرزندان معنوی خمینیِ کبیر، تمامی شهیدان راه حق فاتحه مع الصلوات


مطالب مشابه :


برنامه تعزیه

رضا حيدري; اسماعيل توسط حسن بركتي پور - حسن قرباني - اسماعيل عارفيان - عزت اصغر نژاد




گفت وگو با رضا حيدري، استاد تعزيه؛ تعزيه؛ ميراث معنوي ايرانيان

(تعزیه داران مکتب قرآن ساوه) - گفت وگو با رضا حيدري، استاد تعزيه؛ تعزيه؛ ميراث معنوي




معرفی منابع اصول استنباط

اصول استنباط /علامه حيدري /فارسي . 14. المفيد في شرح اصول الفقه /شيخ محمد اسماعيل شهرکاني




نیمه شعبان بر همه ی شیعیان جهان مبارک باد

رضا حيدري; اسماعيل




گزارش یادواره 51 شهید روستای ورین

ابوالفضل حيدري. اسماعيل حيدري. دست به دست هم دادند تا سيستم صوتي به يكي از نقاط




روان شناسی

اين وبلاگ اختصاص به اطلاع رساني راجع به جديد ترين كتب صوتي حيدري بردگي فكري اسماعيل




سروان شهید اسماعیل زارعیان حماسه ساز خرمشهر، اعجوبه ای نظامی

اسماعيل در سال 1334 در سرباز يوسف حيدري كه در آخرين كرده، ديوار صوتي شهر خرمشهر را




پایان نامه :

دكتر خوشروان آذرم دكتر اسماعيل 1371 دكتر نژاد دهقان دكتر حيدري يون صوتي غيرخطي




برچسب :