برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با نگرش و تفکر سیستمی در بانک شهر

 

.

برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با نگرش و تفکر سیستمی

در  بانک شهر

 

کارگاه آموزشی نگرش و تفکر سیستمی در ستاد مرکزی بانک شهر برگزار شد.

در دوره مذکور موضوعات زیر برای تعدادی از پرسنل ستاد مرکزی بانک شهر ارائه شد:

·        ضرورت و اهمیت تفکر سیستمی

·        تفاوتهای روشهای سیستمی و غیرسیستمی در برخورد با مسائل

·        اصول و قواعد تفکر سیستمی

·        کاربرد تفکر سیستمی در برنامه ریزی

·        روش بررسی مسائل سازمانی با تفکر سیستمی

در پایان دوره، آزمونی با محوریت طرح مسائل سازمانی و تجزیه و تحلیل سیستمی مسائل و ارائه راهکارهای سیستمی برگزار شد. در این آزمون، شرکت کنندگان در دوره، در قالب گروه های مختلف به همفکری، بحث و اشتراک نظر در خصوص سئوالات و مشکلات سازمانی و ارائه راهکارهای سیستمی و تجزیه و تحلیل مسائل مطروحه پرداختند

 

 

 

درباره دوره و اهمیت نگرش و تفکر سیستمی در سازمانها:

... نگرش سيستمي چارچوبي منطقي و علمي ارائه مي دهد که با ساير نگرشها متفاوت است و اين تفاوت از چندبعدي بودن آن ناشي مي شود. لذا فردي که سيستم نگر است مي تواند به شناخت کامل تري از محيط خود دست يايد.

فردي که جهان بيني و نحوه تفکر خود را بر نگرش سيستمي استوار مي سازد نه تنها از يک بعدي بودن و قشري فکر کردن مبري است و از تعصب ناآگاهانه و يک سو نگري دوري ميجويد، بلکه با بررسي کامل درباره کليت يک موضوع و در نظر گرفتن کليه ارتباطات ممکن (در حد امکان) ميکوشد تا به شناخت کاملتري از موضوعات و سيستمهاي محيطي خويش دست يابد و در موقعيت شناخته شده اي وظايف خويش را انجام دهد. ...

 

ریشه بسیاری از مشکلات سازمانها و جوامع (بویژه در کشورهای جهان سوم) در عدم نگاه سیستمی به پدیده های مختلف می باشد. در این گونه سازمانها علل مختلف مشکلات و زنجیره ارتباطات و عوامل به درستی درک نشده و در نتیجه راهکارها و تصمیمات اغلب جزء نگرانه بوده و تنها بخشی از مسئله را مورد توجه قرار می دهد در چنین شرایطی ارائه راهکارها نه تنها موجب حل مشکلات نمی گردند بلکه باعث پیچیده تر شدن مشکلات، دوباره کاری و پراکنده کاری می شوند.

با رويكرد سيستمي، می بایست بخشها و اجزای سازمان در قالب یک سیستم کلی دیده شوند که این سیستم کلی بخشی از یک سیستم بزرگتر بوده و البته با سیستم های متعدد دیگر نیز در ارتباط و تاثیر و تاثر متقابل است. واقعیت اين است که نقش سیستمها در موفقیت و ضعف یک سازمان بسیار مهمتر از عوامل دیگر است. یک سازمان یا  سیستم خوب طراحی شده، پیچیدگی و ظرافت های خاص خودش را دارد، در این گونه سیستمها عضو منفعل یا عضوی که از بقیه اعضاء تاثیر نپذیرد یا در تعامل نباشد وجود نخواهد داشت. بقول معروف:

چو عضوی به درد آورد روزگار                          دگر عضوها را نماند قرار

اجزای سیستم در عین حال که هر کدام اهداف و وظایف خاص خودشان را دارند، در جهت رسیدن به اهداف کلی سیستم نیز با همدیگر تعامل و همکاری دارند و از نتیجه این تعامل، سینرژی یا هم افزایی سازمانی بوجود می آید. حال با این مقدمه باید دید که:

آیا اجزای سازمان در ارتباط و تعامل کامل با همدیگر هستند؟

آیا اجزای سازمان به اهداف و وظایف بخشی خود اشراف کافی داشته و آیا درک مشترکی از اهداف سیستم کلی وجود دارد؟

آیا سیستم های مختلف سازمان به اندازه کافی پیچیده و کامل هستند؟ آیا در این سیستم ها کلیه جوانب امور پیش بینی شده است؟

آیا زیرسیستمها در تعامل و اثر متقابل با دیگر سیستمهای سازمان قرار دارند؟

آیا سایر بخش های سازمان در خصوص عملکرد یک زیرسیستم مشخص ، بطور مداوم بازخورد می دهند؟ و آیا زیرسیستم موردنظر متناسب با این بازخوردها در برنامه ها و فعالیتهایش تغییر ایجاد می کند؟

توجه به  هرکدام از سئوالات فوق و ایجاد تغییرات متناسب، گامهایی در جهت اصلاح سیستم كلي و زيرسيستم هاي سازمان می باشد. برای اصلاح امور و توفیق سازمان، تغییر و اصلاح سیستم ها بسیار مهمتر از تغییرات دیگر می باشد. اگر سیستم های سازمان به اندازه کافی، کامل، جامع و هوشمندانه طراحی شده و البته بکار گرفته شوند، همین سیستم ها فرصت سوء استفاده، تعلل و رکود را به افراد نخواهند داد. در این گونه سیستم ها فرصتی برای رابطه بازی، تخلف و دور زدن فرآیند ها وجود نداشته و سیستم کلی سازمان در عین تعامل با سیستم های دیگر به شرایط و اقتضائات محیطی سریعاً واکنش مناسب نشان می دهد.

 

 

بنظر من، در اغلب سازمان های دولتی و عمومی، بجای ارتباط سیستماتیک بین بخشها و اجزا، عمدتاً با جزیره های جدا از هم سرکار داریم که اغلب تعامل و ارتباطات بسیار محدودی با یکدیگر داشته و در نتیجه شاهد پراکنده کاری، هم پوشی، ناهماهنگی، تعصب واحدی، محدودنگری و بسیاری از معضلات دیگر هستیم.

برخی از زیرسیستمها به عنوان یک واحد، ارتباط سیستماتیکی با سایر بخشهای سازمانی ندارند، به عبارت دیگر همکاری و تعامل لازم بین این بخش ها وجود نداشته و در نتیجه درک واقعی از نیازهای زیرسیستمها حاصل نمی شود. واحدهای سازمانی بازخور لازم را به همدیگر ارائه نمی دهند، البته مکانیزمهایی برای آگاهی از نتایج عملکرد زیرسیستمها و ارائه بازخورها طراحی و يا اجرا نمی شود. لازم به ذکر است بازخور در پویایی و موفقیت سیستم ها نقش اساسی دارد، البته در صورتیکه بازخورها موجب عملکرد های اصلاحی شده و نهایتاٌ عملکرد کل سیستم را بهبود بخشند والا، بازخورهایی که مبنای تغییرات و اصلاحات نباشند هیچ کاربردی ندارند.

علاوه بر اين، با ايجاد ارتباط سيستماتيك بين زیرسیستمهای سازمانی با ساير بخشها و فرايندهاي سازماني، بايد شرايطي را بوجود آورد شرایط ضعف عملکرد را به حداقل رساند...

 


مطالب مشابه :


شاخصهای ارزیابی دوره های آموزشی در سطح سوم

- ایجاد نگرش و تفکر سیستمی در کارکنان - بهبود عملکرد در پس آزمون بانک اطلاعات




فهرست پايان نامه های بانکی ارايه شده دانشجويی

دانلود پایان نامه تفکر سیستمی اطلاعات در بانک ها با در جهت بهبود عملکرد




موضوعات و عنوان های پیشنهادی برای انتخاب موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مدیریت کلیه گرایش ها

دانلود پایان نامه تفکر سیستمی در بهبود عملکرد بانک ها و نقش آن در




برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با نگرش و تفکر سیستمی در بانک شهر

و تفکر سیستمی. در بانک در برنامه ها و نهایتاٌ عملکرد کل سیستم را بهبود




قوانین تفکر سیستمی

و تفکر سیستمی است ما در هزینه ها دارند زیرا بهبود بانک آنرا در




موضوعات پیشنهادی پایان نامه و تحقیق

های فراشناختی تفکر خلاق در به بانک ها در دوره تفکرات سیستمی در بهبود عملکرد




تفکر سیستمی (قسمت دوم)

تکنولوژی به سرعت در حال بهبود است و گذارید ، بانک آنرا در تفکر سیستمی این




موضوعات پيشنهادي پايان نامه ها

های فراشناختی تفکر خلاق در به بانک ها در دوره تفکرات سیستمی در بهبود عملکرد




اصول هشتگانه مدیریت کیفیت

۵- رویکرد سیستمی در مدیریت ۶- بهبود بهبود عملکرد در کارایی در سطح سازمان ها




مجموعه موضوعات پيشنهادي پايان نامه ها

های فراشناختی تفکر خلاق در به بانک ها در دوره تفکرات سیستمی در بهبود عملکرد




برچسب :