اعتراض به منابع آزمون دکتری نیمه متمرکز

جناب آقای دکتر نادری منش
معاونت محترم آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
سلام علیکم
احتراما پیرو صدور اطلاعیه سازمان سنجش آموزش کشور مبنی بر برگزاری آزمون نیمه متمرکز دکترای تخصصی سال ۱۳۹۰ دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ، انجمن روانشناسی بالینی ایران نقطه نظرات انتقادی و پیشنهادی خود را نسبت به مواد امتحانی تعیین شده برای رشته های روانشناسی به شرح ذیل جهت استحضار و صدور دستور مقتضی برای بازنگری مواد امتحانی تعیین شده اعلام می دارد:
۱. برگزاری آزمون نیمه متمرکز دارای موافقان و مخالفانی است. موافقان بر عدالت آموزشی و رفع پاره ای از نگرانیهای دانشجویان در خصوص اعمال تبعیض های احتمالی توسط گروه های آموزشی تاکید می کنند. منتقدان بر کاهش اختیارات اساتید و گروههای آموزشی متمرکزند. اما به نظر می رسد اگر این امر توسط سازمان سنجش آموزش کشور و معاونت آموزشی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری به خوبی اجرا گردد می تواند منشا برکاتی باشد.
۲. از یک نفر فارغ التحصیل دکترای تخصصی روانشناسی بالینی و روانشناسی سلامت انتظار می رود بر حوزه های آسیب شناسی ، رشد و پویایی های شخصیت، و روشهای درمانی تسلط کافی داشته باشد. حال سوالی که این روزها برای تمامی دانشجویان و اساتید این رشته ها ایجاد و واقعا مایه شگفتی جامعه روانشناسی گردیده است ابتدا تعیین دو ماده امتحانی روان سنجی و روانشناسی تربیتی و در اصلاحیه بعدی ماده امتحانی روانشناسی تربیتی برای ورود به دوره های تخصصی روانشناسی از جمله روانشناسی بالینی، روانشناسی سلامت و علوم اعصاب شناختی است.در حالی که این ماده امتحانی فصل مشترک این رشته ها محسوب نمی شود.
۳. با توجه به فضای بسیار منفی که در بین کلیه دانشجویان و اساتید روانشناسی کشور ایجاد شده انجمن روانشناسی بالینی ایران امیدوار است تا با اتخاذ یک تصمیم منطقی و به موقع توسط معاونت محترم آموزشی وزارت و سازمان محترم سنجش کشور جلوی یک ضرر علمی بزرگ به بخشی از بدنه علمی کشور که وظیفه خطیر تشخیص و درمان انسانهای دردمند بسیاری را در آینده به عهده خواهد داشت، گرفته شود.
۴. نگاهی به مواد امتحانی اعلام شده برای مجموعه علوم تربیتی و مجموعه روانشناسی نشان می دهد که تقریبا مواد امتحانی هر دو مجموعه یکی است. در صورتی که نه تنها محتوای این دو مجموعه تفاوت ماهوی فراوانی با یکدیگر دارند بلکه در مقطع کارشناسی ارشد نیز این تفکیک رعایت شده است. اما معلوم نیست چرا در مقطع دکتری مواد امتحانی نسبتا یکسانی دارند؟
۵. بدین منظور انجمن روانشناسی بالینی ایران ضمن تشکر از اولین اصلاحیه ای که در مواد امتحانی رشته های روانشناسی ایجاد شده است، پیشنهاد دارد تا به جای ماده امتحانی روانشناسی تربیتی، یکی از دو ماده آسیب شناسی روانی، و یا نظریه های شخصیت و رواندرمانی که تاحد زیادی فصل مشترک حوزه های روانشناسی عمومی و کاربردی (Applied) است، تعیین و منبع یا منابع امتحانی هر ماده آزمون نیز مشخص گردد.

با آرزوی توفیق الهی
حمید یعقوبی
رییس انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران


رونوشت:
برادر گرامی، جناب آقای دکتر سرورالدین معاون محترم وزیر و رییس سازمان سنجش آموزش کشور جهت استحضار و صدور دستور اقدام مقتضی


مطالب مشابه :


منابع دکترای روانشناسی سلامت دانشگاه آزاد

منابع دکترای روانشناسی سلامت دانشگاه آزاد منابع دکترای روانشناسی سلامت دانشگاه




منابع دکتری وزارت بهداشت

تازه های روانشناسی منابع دکتری وزارت اخبار سلامت كودكان




منابع دکتری روانشناسی سلامت دانشگاه تهران

روانسنجی - منابع دکتری روانشناسی سلامت دانشگاه تهران - روانشناسی-روانسنجی-مقالات روانشناسی




منابع پیشنهادی دکتری روانشناسی

سلامت جامعه نگر - منابع پیشنهادی دکتری روانشناسی - مجموعه دروس در سطح كارشناسي: آمار و روش




اعتراض به منابع آزمون دکتری نیمه متمرکز

آکادمی روانشناسی اعتراض به منابع آزمون دکتری نیمه پيشگيري، درمان و ارتقاي سلامت روان




روانشناسی سلامت

روانشناسی سلامت منابع ارشد و دکتری روان شناسی منابع رضايت‌بخش




آزمون هاي آماري پارامتريک و ناپارامتريک

روان شناسی.سلامت روان.اطلاع رسانی منابع کارشناسی ارشد انجمن روانشناسی




منابع پیشنهادی آزمون ارشد و دكترای روانشناسی و سایر رشته های مرتبط

منابع پیشنهادی آزمون ارشد و دكترای روانشناسی و سایر منابع ارشد و دکتری سلامت روان




منابع دکترا

منابع : روانشناسی رشد Developmental Psychology - روانشناسی سلامت منابع آزمون دکتری روانشناسی:




برچسب :