بهترین راه تشخیص عسل طبیعی

بهترین راه تشخیص عسل طبیعی

كارشناس ارشد زنبورداری سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت : مردم باورهای نادرست ترویج شده توسط برخی زنبورداران و فروشندگان برای فروش عسل‌های تقلبی در جامعه را باور نکنند. به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان ، مهندس اکبر اصغر رضایی در حاشیه برگزاری جشنواره عسل در چیچکلوی ورزقان در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به ترویج باورهای نادرست درباره عسل ، گفت : این باورهای نادرست توسط برخی افراد ناآگاه برای فروش عسل‌های تقلبی در جامعه ترویج شده است و نمی توان در مورد عسل بدون آزمایش در آزمایشگاه نظر علمی و کارشناسی داد.


وی در خصوص باورهای نادرست در مورد عسل همچون شکرک زدن که آنرا عامل تقلبی بودن عسل می دانند برای پی بردن به طبیعی بودن آن اشاره نموده و افزود: شكرك زدن یكی از ملاك‌های رایج شده برای تشخیص عسل طبیعی از صنعتی است در صورتی كه این ملاك به هیچ وجه قابل استناد نیست.


مهندس اصغر رضایی با بیان اینکه در باور مردم، عسل شکرک زده و یا رس زده تقبلی است ادامه داد: در حالی كه رس زدن و یا شکرک زدن نشانه طبیعی یا تقلبی بودن عسل نیست و رس زدن در عسل بر مبنای نوع گیاهی است كه زنبور از آن تغذیه كرده است ونیز شرایط نگهداری عسل و ترکیبات آن است. این محقق و کارشناس عسل سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه رس زدن در هر عسلی رخ می‌دهد افزود: عسل اقاقیا دیرتر رس می‌زند اما عسل گیاهانی مثل گون ،‌ كنار و یونجه به سرعت رس می‌زنند؛ وجود ذرات خارجی (گرده و غیره ) در عسل نیز یكی دیگر از عوامل رس زدن است.


مهندس اصغر رضایی یكی دیگر از باورهای نادرست عوام درباره عسل را مربوط به رنگ عسل عنوان نموده و گفت: عوام بر این باورند كه رنگ عسل باید قهوه‌ای تیره رنگ باشد در صورتی كه رنگ عسل از زرد كهربایی مثل عسل اقاقیا و رنگ بسیار تیره مثل عسل كنار و سیاه دانه است. وی درباره غلظت عسل با بیان این‌كه در باور مردم عسلی كه غلظت كمتری داشته باشد، تقلبی است، افزود : به نظر عوام عسل ماده‌ای بسیار غلیظ است اما با توجه به این‌كه كندو در طبیعت قرار می‌گیرد ، رطوبت عسل آن با توجه به شرایط محیطی تنظیم می‌شود به همین دلیل عسل طبیعی ناحیه پربارش برخلاف مناطق خشك، رقیق است . معاون مدیریت امورطیورسازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت : یكی از باورهای اشتباه كه دربین زنبورداران نیز رایج است كش آمدن عسل است و مردم بر این باورند كه عسلی كه بیشتر كش بیاید ، طبیعی است ، در صورتی كه ممكن است نوعی از عسل طبیعی نیز كم كش بیاید لذا باید گفت کش آمدن عسل بستگی به شرایط محیطی دارد.

مهندس اصغر رضایی در خصوص عرضه عسل با موم، گفت: باور عموم بر این است كه عسل با موم دارای خواص دارویی بیشتری است و در آن تقلب نمی‌شود در صورتی كه طبیعی یا مصنوعی بودن عسل بستگی زیادی به تغذیه زنبور دارد و مصرف موم هیچ تاثیری در اثرگذاری عسل در بدن انسان ندارد زیرا كه موم بدون تغییر از بدن دفع می‌شود و خواص آن مربوط به كرم‌های آرایشی و ماسك‌های صورت است. وی درخاتمه بهترین راه تشخیص عسل را انجام آزمایشات علمی دانست و افزود : مردم نیز بهتر است از محل های مورد تایید و کارخانجاتی که روی محصول آنها برچسب مشخصات عسل درج شده و مراجع مسئول همچون بهداشت و اداره استاندارد آن را تایید کرده اند ویا از زنبورداران زحمتکش عسل تهیه كنند


مطالب مشابه :


بهترین راه تشخیص عسل طبیعی

وبلاگ تخصصی کشاورزی اصفهان, به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان ، مهندس اکبر




1500 هکتار انارستانهای بادرود به گل نشست .

با حضور مدیرترویج جهادکشاورزی استان اصفهان و کارشناسان وارد استان اصفهان




استخدام ناظرین بخش کشاورزی سال ۹۱

استان اصفهان; تایید شده از سوی سازمان جهادکشاورزی استان ذیربط، سوابق تائید شده از




هرس درختان مرکبات

سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان. سازمان جهادکشاورزی استان چهارمحال و




باغ های زیبای حهان به روایت تصویر

سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان. سازمان جهادکشاورزی استان چهارمحال و




برداشت محصولات کشاورزي به ويژه هندوانه شب يلدا

هندوانه های برداشت شده علاوه بر مصرف استان به بازارهای تهران، کرج ، اصفهان جهادکشاورزی




پروانه مینوز گوجه فرنگی

سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان. سازمان جهادکشاورزی استان چهارمحال و




آفات و بیماری های مهم مرکبات

سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان.




جوانه گندم و رفع اختلالات زنانگی

سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان.




برچسب :