جمعه بازار بزرگ شیروان و استقبال گرم خراسان شمالی از آن :


بازارهای محلی
و هفتگی همیشه مکانی برای فروش اجناس و اقلامی بوده که        توسط  تولید کنندگان،کشاورزان و صاحبان حرف و  صنایع دستی   امثالهم ایجاد می شود.

در این بازارها آنچه که به فروش می رسد می توان به محصولاتی اشاره نمود که اکثرا بطور دستی و سنتی توسط خود تولید کنندگان آن تولید عرضه می گردد.
در هياهوي بازار كه غرق شويد اين احساس مي جوشد كه زندگي جريان دارد. آدم هاي مختلف با دارايي هاي متفاوت از لابه لاي بساط هاي جمعه بازار مي گذرند و هر يك توشه اي برمي دارند. فردا صبح نيز اين هياهو و رفت و آمد جاري است. در جمعه بازار اتفاقات جالبي رخ مي دهد.

زنان سرپرست خانوار با جديت در تلاشند كه ماحصل ذوق و سليقه خود را عرضه كنند. جوان هایی که پای غرفه خود مرتب مشغول آراستن اجناس خویش هستند و خانواده هايي را مي بيني كه به همراه فرزندانشان براي ديدن گوشه هايي از هويت و ميراث ايراني آمده اند تا با سليقه بومي انتخاب كرده و خريد كنند و اين گونه يك آخر هفته شاد و لبريز  را رقم بزنند.
به نظر مي رسد پتانسيل جمعه بازارها چه از لحاظ اقتصادي و چه از لحاظ فرهنگي بسيار بالاست. اين كه چرا نتوانسته ايم تا به حال آنچنان كه انتظار مي رود شاهد رشد و شكوفايي شان
و تبلیغ آن باشيم؟ يك سؤال اساسي است كه مسئولان بايد به آن پاسخ مناسبي بدهند.
در بازار محلي شیروان  زنان کرمانج  با همان لباس سنتي و گويش خاص خودشان مشغول فروختن صنايع دستي و محصولات دست ساز خود هستند. دو پيرزن ترک درحالي كه روسري هاي سفيد بزرگ به سر كرده اند و دنباله گيس هاي بافته شده شان كه به سفيدي برف است، از گوشه روسري بيرون خزيده درباره سوزن دوزي ها و پيراهن هايي كه در بساط شان دارند به مشتري ها توضيحاتي مي دهند.  .   در  این بازار   هرجا كه سر برمي گرداني باغچه هاي پر از گلي مي بيني كه  چشم ها را خيره مي سازد. کناری در آن سوی بازار مردی کلاه تفتیک کرمانجی و پسری جوراب های کردی یا بوجالی را در معرض نمایش گذاشته و مادری در این طرف شیره انگور و کشمش شیروان را معامله می کند . در گوشه ای دیگر از بازار .
روسري هاي تركمنی  فروخته مي شوند. حقيقتاً زندگي جريان دارد. آدم ها مي آيند و مي روند، ولي اين هويت اصيل ايراني هاست كه از نسلي به نسل ديگر انتقال پيدا مي كند و تحسين همگان حتي گردشگران خارجي را برمي انگيزد. در اینجا خانواده ها شاد و با نشاط پی گردش و خرید هستند و در این میان فعاليت زنان در سايه امن بازارهاي محلي دیدنی است . . در جمعه بازار بزرگ شیروان   اغلب روستائيان توليدات خاص خود را براي فروش عرضه مي كنند.  سیب زمینی قلعه حسن ،سیب اوغاز ، خیار شور زوارم ،عدس رباط ، نخود تکمران ، روغن زرد و توراغ گلیل ،عسل شاه جهان و...  از اقلام معروف و صادراتی شهر ماست . .
حسن اصلانی   از  بجنورد برای خرید و تماشا به  بازار 2تا3 كيلومتري  شیروان آمده    و مي گويد: «اين بازار محلي، بالاي ده  سال قدمت دارد. در اين بازار مسافران مي توانند چيزهاي ناب و بكري پيدا كنند كه در هيچ جاي ديگر نظيرش را سراغ نداريم. در اين بازارها علاوه بر صنايع دستي به ويژه صنايع دستي چوبي، انواع ميوه جات و سبزي هاي معطر و تازه منطقه، مرغ و خروس و بوقلمون و ترشي جات مختلف فروخته مي شود.»
وي گله مندانه مي گويد: «برخي از فروشندگان بعضي وقت ها اجناس لوكس به بازار مي آورند، ولي در قديم تماماً توليدات روستايي و محلي بوده است. اگر بازار به فروش اجناس لوكس اختصاص پيدا كند كه اصالت بازار محلي زير سؤال مي رود. لطافت و زيبايي بازار محلي به همان اجناس محلي اش است.»
ترشي سير و پیازو گوجه شور ( پمه ور )و.. از سوغاتي هاي پرطرفدار بازار شیروان است. زنان  کوشای شهر ما  با اندك سرمايه خود ترشي هاي معطري درست كرده و براي فروش به بازار مي آورند. اين قبيل بازارها از امنيت خوبي براي فعاليت زنان برخوردارند . علاوه بر بحث قابلیت گردشگری این بازار هفتگی ،خريد ارزان تر با صرف زمان كمتر نیز از مباحث بصرفه بودن خرید در این بازار است .
فرزین طلوعی ، از کارشناسان با سابقه وزارت کشور ،با اشاره به اهم فواید    جمعه بازار،  ، و ضرورت حفظ و حمایت از آن   مي گويد: «در قسمت هاي مختلف خراسان هم اين پديده ديده مي شود. اكثر خانواده ها باتوجه به ميزان درآمدشان سعي مي كنند خريدشان را از اين بازارها داشته باشند. در بازارهاي محلي چون جو رقابتي بين توليدكنندگان وجود دارد، فروشندگان معمولاً با قيمت ارزان تري اجناس خود را عرضه مي كنند. در اين قبيل بازارها همچون فروشگاه هاي زنجيره اي در يك مكان خاص به صورت مجموعه اي همه نوع كالا را در اختيار خريدارها قرار مي دهند. اين شيوه باعث مي شود خريداران براي يافتن اقلام موردنظرشان وقت كمتري صرف كنند. موردي كه در زندگي مدرن امروزي حائز اهميت است، چراكه همه چيز را از نوع ساندويچي و حاضر و آماده و سهل الوصول مي خواهيم.»
وي در ادامه مي گويد: «من در شهربیرجند  چندی    ساكن بودم ،  ديدم شهرداري  مکان مناسبی را به  جمعه  بازار شهر خود  اختصاص داده است.   تا   فروشندگان راضي تر باشند. که این نشان از جا افتادگی جمعه بازارها را در استان خراسان بزرگ و برخی دیگر از نقاط کشور دارد . در هر حال جمعه بازار شیروان گامی است و فرصتی برای اهدافی مهم تر که با برنامه ریزی مطلوبی می توان به آن مهم دست یافت . استقبال بی نظیر شیروانی ها و حتی سایر شهرهای همجوار از جمعه بازار شهر ما نشان از استقبال مردم از این نوع بازارهای سنتی و محلی دارد که نباید براحتی آن را از دست  داد .شاید تبلیغ    مناسب برای دیگر شهروندان استان ما  جمعه بازار 1 کیلومتری را به چند کبلومتر ی  تبدیل و دل فروشنده و خریدار را شادتر نماید !چیزی که ما در اقتصاد ایرانی و اسلامی     پی آن هستیم  .


مطالب مشابه :


برای همشهری ..........

جمـــعه بــازار - برای همشهری - سوت و کور بود جمعه بازار رفت و امدها کم بود و




جمعه بازار همشهری - فروش مبلمان

چاپ آگهی روزنامه همشهری،جام جم،ایران و - جمعه بازار همشهری - فروش مبلمان - 0912-2990204و77073444-021




دفتر مستقيم قبول آگهي همشهري

پيام شما در جمعه بازار رايگان ميباشد www.hamshahriagahi.ir HAMSHAHRI رونق بيشتر كسب و كار با يك آگهي كوچك و




آگهی فروش اقساطی خودرو در روزنامه همشهری

آگهی همشهری :: » خرید و فروش خودرو,قیمت خودرو،ماشين بازار ( جمعه یکم اسفند 1393 )




آگهی ها و نیازمندی های اتومبیل - خرید و فروش اتومبیل - آفتاب

همشهری وسايل نقليه » خرید و فروش خودرو,قیمت خودرو،ماشين بازار ( جمعه یکم اسفند ۱۳۹۳ )




جمعه بازار بزرگ شیروان و استقبال گرم خراسان شمالی از آن :

کانی | چشمه - جمعه بازار بزرگ شیروان و استقبال گرم خراسان شمالی از آن : همشهری آنلاین .




جمعه بازار دهلران از يک نگاه

دهلران -تاریخ تمدن طلایی - جمعه بازار دهلران از يک نگاه - - دهلران -تاریخ تمدن طلایی




دیدگاهای ارسالی مردم عالیشهربه عالیشهرآنلاین دررابطه باسشنبه بازار

همشهری | 2 خرداد 1393 خدایش توسه شنبه بازار کلاه رفته تو عاليشهر از مغازه دار گرفته تا امام




همشهری داستان/ گروه مجلات همشهری

سایت گروه مجلات همشهری، همشهری از به بازار آمدن آخرين نوشته شده در جمعه سوم دی




برچسب :