راهکارهایی برای غلبه بر تنبلی

در آن لحظات تنها چیزی که به یادش آمد صورت زیبای دختر کوچکش بود که همان روز صبح موقع خداحافظی به او گفته بود(بابا زودی بیایی ها،شب می خواهیم بریم خونه مامان بزرگ اینا) با خودش فکر کرد :”اگر اینجا بمونم تا صبح از سرما یخ می زنم هر طور شده باید خودمو نجات بدم برای مردن وقت ندارم”خودش هم ،از جمله آخری که به ذهنش آمده بود خنده اش گرفت. بعد با اندک توانی که برایش باقی مانده بود تلاشی کرد خود را از آن مهلکه نجات بدهد . بعدها همیشه از خود می پرسید:”چطوری توانستم خودم را از اون شرایط وحشتناک نجات بدم”

چرا وقتی پای مرگ و زندگی در میان است برای نجات خود و عزیزانمان از هیچ تلاشی فرو گذاری نمی کنیم.این همه توانایی و انرژی و خلاقیت کجاست که در شرایط عادی اصلا از آنها استفاده نمی کنیم.اکثر ما معمولا فقط از بخشی از توانایی های جسمی و ذهنی خود استفاده می کنیم و ما بقی را به بهانه های مختلف هدر می دهیم.بهانه هایی مثل فعلا حالش رو ندارم،خسته ام،یه کم استراحت کنم بعدا دیر نمی شه هنوز وقت دارم ودهها بهانه نامعقول دیگر که باعث تلف شدن وقت ما می شود. همه ما خوب می دانیم که زمان برای ما توقف نمی کند و با این دست و آن دست کردن و به توقع انداختن،کارها آسان تر و خوشایندتر نمی شوند،هیچ کاری به خودی خود انجام نمی شود مگر آنکه برای انجام آن اقدام کنیم.

وظیفه والدین است که این نکات را با نوجوانان خود مطرح کنند و آنها را از پیامدهای ناخوشایند تنبلی آگاه سازند چرا که آنها هنوز فرصتهای طلایی بسیاری پیش رو دارند و نباید با تنبلی و تعلل آنها را از دست بدهند.تنبلی دلایلی دارد که با شناسایی آنها راحت تر می توانیم به این عادت ناخوشایند غلبه کنیم و مشکلات جسمی مثل بیماری یا خستگی یکی از دلایل است.

درگیری های کار بیش از اندازه ،نداشتن ابزار و لوازم کافی و نبود افرادی که بتوانند در انجام کارها به ما کمک کنند نیز از دلایل محیطی آن هستند.یکی دیگر از دلایل تنبلی نداشتن اطلاعات لازم در مورد نحوه انجام کار است که فرد را دچار شک و تردید می کند و همین موضوع بهانه خوبی برای امروز و فردا کردن به او می دهد.البته افسردگی ،عدم اعتماد به نفس،پایین بودن عزت نفس،خجالت،ترس از شکست یا موقعیت و… نیز دلایلی برای تنبلی هستند،اما همه آنها قابل تغییرند البته اگر بخواهیم.

آدمهای موفق برای استفاده درست از توانایی هایی بالقوه خود وقت را هدر نمی دهند.آنها هرگز گرفتار عادت ناپسند تنبلی نمی شوند.اگرچه تمایل به تنبلی در همه آدمها وجود دارد ولی کسی که موفقیت جزو اهداف اصلی زندگی اش باشد با تغییر عادتهای خود با تعلل و اهمال کاری مبارزه می کنند تا بتوانند همیشه بهترین و بیشترین بهره را از زمان ببرند.

رهایی از تنبلی

اولین اقدام برای رهایی از تنبلی تهیه یک فهرست کامل از کارهایی است که باید انجام شود.به عنوان مثال برای یک نوجوان انجام تکالیف،نوشتن و آماده کردن یک تحقیق درسی،مطالعه دروسی عقب افتاده ،مرتب کردن کتاب هاو یا خرید کتاب فهرست بعدی مربوط به کارهای شخصی است از نظافت و کوتاه کردن ناخن گرفته تا جمع و جور کردن کمد لباسها و… کارهای اجتماعی یک نوجوان می تواند به شرح زیر باشد مثل تلفن زدن به یک دوست،صحبت با معلم یا مسئولان برای انجام فعالیت های اجتماعی در مدرسه.در نهایت فهرستی از کارهایی که باید در آینده صورت بگیرد تهیه کنید مثل کلاس اموزشی –ورزشی-تفریح-مسافرت-به نوجوان خود کمک کنید فهرست خود را براساس اهمیت و ضرورت کارها اولویت بندی کند.برای شروع به فرزندتان کمک کنید یکی از موارد فهرست بالا را انتخاب کند و بهانه ها و دلایلی را که برای انجام ندادن آنها می آورد پیدا کند.بعد از او بخواهید کارهای کوچکتری را شروع کند و کم کم به سراغ کارهای طولانی برود.

البته برخی ترجیح می دهند اول سخت ترین کارها را انجام دهند برخی می دهند از آسان ترها شروع کنند. در هر حال هر کدام از انتخاب ها از تنبلی بهتر است. دلایل منطقی و فواید انجام دادن کارهایش را برایش توضیح دهید به جای اینکه بخاطر انجام ندادن کارهایش سر زنشش کنید.

به او یاد بدهید مسئولیت پیامدها و ضررهای تنبلی اش را بپذیردو به دنبال بهانه نباشد و یک راه حل مناسب برای آن پیدا کند از نوجوان خود توقع نداشته باشید کارهایش را بی عیب و نقص انجام دهد توقع بیجا او را می ترساند و توانایی اش تحلیل می رود و در کارها موفقیت هایش را به دست نمی آورد.استراحت و خواب به اندازه،همچنین برنامه غذایی مناسب نیز نقش مهمی در رفع خستگی های مزمنی دارند که نوجوانان را وادار به تنبلی می کنند.فرزندانتان را تشویق کنید کمی نسبت به خود سخت گیر باشند.این باور را در آنها تقویت کنید که هیچ کس جز خودشان نمی تواند آن ها را از شر این عادتهای بد رها سازد.


مطالب مشابه :


راهکارهایی برای غلبه بر تنبلی

راهکارهایی برای غلبه بر تنبلی. عقب افتاده ،مرتب کردن کتاب هاو یا خرید کتاب فهرست بعدی




دانلود کتاب قورباقه را قورت بده! ( 21 روش عالی غلبه بر تنبلی و انجام بشترین کار در کمترین زمان )

عنوان: دانلود کتاب قورباقه را قورت بده! ( 21 روش عالی غلبه بر تنبلی و انجام بشترین کار در




دانلود رایگان کتاب قورباغه را غورت بده - برایان تریسی

21 روش عالی غلبه بر تنبلی و انجام بیشترین کار در کمترین کتاب غلبه بر تنبلی و سستی و کسلی




21 روش عالی غلبه بر تنبلی و انجام بیشترین کار در کمترین زمان:

21 روش عالی غلبه بر تنبلی و انجام بیشترین کار در کمترین زمان: کتاب بسوی کامیابی موفقیت




21 روش برای غلبه بر تنبلی و انجام بیشترین کار در کمترین زمان

21 روش برای غلبه بر تنبلی و انجام بیشترین کار در کمترین زمان. کتاب قورباغه را قورت بده:




راههای ایجاد انگیزه برای درس خواندن وغلبه بر تنبلی و کسلی

راههای ایجاد انگیزه برای درس خواندن وغلبه بر تنبلی و راههاي غلبه بر کتاب از منابع




تنبل همیشه هم خواب نیست

احتمالا همه ما در ذهنمان، راه‌هایی مختص خودمان برای غلبه بر تنبلی داریم، اما کتاب ‌های




ادامه متن کتاب قورباغه ات را قورت بده!

21 روش عالی غلبه بر تنبلی و انجام بیشترین كار در كمترین زمان. 1) سفره را بچینید




برچسب :