نیسان باموتور دیزلی در رنگ های متنوع آمد

نیسان‌های آبی‌رنگ معروف که با سرعت‌ و سبقت‌های باورنکردنی جاده را در تصرف خود دارند را همه می شناسند. نیسان جونیور یا همان سایپا24 که بعد به زامیاد 24 تغییر نام داد و به تازگی به شماره28 ترفیع درجه داده شده خودرویی است که بازار وانت ایران را در اختیار دارد. نکته‌ای که در این اعداد وجود دارد حجم موتور این خودرو است. 24 به معنای 4/2 لیتری یا همان 2400 سی‌سی بودن حجم موتور این خودرو است، خودرویی که به خاور شهری نیز معروف است.

خودروهایی که بعضاً تا دو برابر ظرفیت تعیین شده می توانند بار حمل کنند و از مصرف سوخت بالا و خطر چپ شدن‌ رنج می برند. به هر حال از این آبی‌های تکراری در جاده ها نمی‌توان به سادگی گذ شت.

کابین تنگ و فرمانی سفت که هر راننده‌ای را خسته می‌کند. این خودرو سال‌هاست که در کلاس وانت‌های باری یکه‌تاز است و رقبای داخلی دیگر آن که اتفاقاً همانند خود او پیر هستند توان مقابله با آن را ندارند. پیکان وانت که توسط ایران‌خودرو تولید می‌شود و بیشتر جنبه بارهای بسیار سبک را دارد.

مزدا1600 که آن هم ارتقاء یافته و به 2000 سی‌سی بدل شده نیز به رغم راحتی بیشتر توانایی حمل بار زیاد را ندارد و برای کارهای متوسط و سبک‌تر از نیسان کارایی دارد. از این‌رو نیسان توانسته به عنوان یک خودروی باری قوی در میان مردم جایگاهی مناسب بیابد و خود را به عنوان خاورشهری معرفی کند.

آشنایی با عملکرد نیسان

نیسان در میان دیگر خودروهای سبک باری حرف اول را در حمل بار می‌زند. این خودروی کم استهلاک تا مدت‌ها نیاز به تعمیر به خصوص در زمینه موتور و گیربکس ندارد اما خیلی زود سر پیچ‌ها و یا در جاده‌های خیس واژگون می‌شود. اما یک ایراد بزرگ در مسیرهای سراشیبی دارد به طوری که با بار زیاد راننده را مجبور به تعویض دنده‌های مکرر می‌کند و راننده مجبور است که دنده را سبک و سنگین کند تا بتواند مسیر را به پایان برساند هر چند که این کار هم چاره‌ساز نیست و قطاری از خودرو پشت‌سر نیسان در جاده‌ها به وجود می‌آید.

مصرف سوخت این پیر میدان بدون بار 15 لیتر در 100 کیلومتر و با باربه 20 لیتر در 100 کیلومتر هم می‌رسد که با توجه به مصرف بالای آن و سهمیه‌بندی سوخت، شرکت زامیاد اقدام به تولید نمونه دوگانه‌سوز آن ‌کرد. اما با دوگانه‌سوز شدن، نیسان دیگر نمی‌‌توانست همانند همیشه توانایی های خود را نشان دهد و در سراشیبی‌ها هم که دیگر اصلاً حرفی برای گفتن نداشت از این رو شرکت زامیاد اقدام به تهیه یک موتور دیزل برای این خودروی پرفروش خود کرد. اقدامی که کمی غریب و بی‌سابقه است با توجه به کیفیت پایین گازوییل در کشور ما گازوییل‌سوزبودن خودروهای سواری امکان‌پذیر نیست و موجب صدمه رساندن به موتور خودرو می‌شود که البته به گفته مسوولان شرکت زامیاد مشکل حادی برای این خودروها به وجود نمی‌آید. اتفاق جالب دیگری که در صنعت خودروی کشور افتاده اعطای جایزه به نیسان به عنوان خودروی برتر است. این خودرو که عمری طولانی دارد توانسته عنوان خودروی برتر سال را به خود اختصاص دهد که شاید بتوان یکی از دلایل آن را انتخاب موتور جدید دیزل دانست. خودروی نیسان به دلیل مصارف کاری نسبت به دیگر خودروها بیشتر در گردش است و با توجه به مصرف بالای سوخت و نصب موتوری دیزل که تنها 9 لیتر در 100 کیلومتر بنزین می‌سوزاند می‌تواند موفق‌تر هم باشد.

صبح روز یکشنبه هفته گذشته چند دستگاه وانت نیسان جونیور دیزلی در شرکت زامیاد انتظار خبرنگاران رامی کشند تاخود را در بوته آزمایش قراردهند. گویا قرار است از این پس به جای آن نیسان های آبی رنگ بنزینی پرمصرف، نیسان های رنگارنگ دیزلی کم مصرف را در جاده ها مشاهده کنیدکه اگرچه حدود 5/2 میلیون تومان ازنمونه های بنزینی گران تراند اما علاوه بر چالاکی و کم استهلاک بودن قرار است هزینه سالانه مصرف سوخت را برای صاحبانشان حدود یک سوم در مقایسه بامدل بنزینی کاهش دهند.

در جریان معرفی نیسان دیزل شرکت زامیاد اقدام به برگزاری تستی توسط خبرنگاران کرد. در این تست چهار خودروی نیسان وجود داشتند که دو دستگاه از این خودروها متفاوت از آنچه در خیابان‌ها می بینیم بودند تفاوت آنها رنگ و ظاهر آنها بود.

یکی از این خودروها مشکی و دیگری رنگی شبیه به بژ داشت که با نصب گارد ، نصب رکاب و رینگ و لاستیک ظاهر خودرو را کاملاً متفاوت ساخته اما دلیل این تفاوت نشان دادن قابلیت‌های اسپرت نیسان بود که البته با سوار شدن و تست این خودروها بیشتر به قابلیت‌ها اسپرت این خودرو پی بردیم و به خوبی به همه مانورها جواب مثبت می‌داد که از یک وانت باری واقعاً بعید بود.

وقتی استارت زدیم و حرکت کردیم چالاکی و قدرت مانور آنها بیش از هر چیز نسبت به نمونه های بنزینی خودنمایی می کرد اما وقتی ایستادیم و درب موتور را بالا زدیم زیر کاپوت هیچ شباهتی با موتور وقطعات انجین وانت های بنزینی نداشت. تمام سیستم ها و مجموعه ها اعم از سیستم های هوارسانی، خنک کاری رادیاتور و برق رسانی تغییر کرده بودند و دیفرانسیل و گیربکس نیز به همراه سیستم های ترمز تغییر کرده و یا تقویت شده اند. قبل ازاینکه وارد جزئیات این آزمایش شویم بد نیست بدانید محمدرضا مشایخی قائم مقام واحد تحقیق و توسعه شرکت زامیاد به ماگفت: وانت نیسان دیزلی در جریان تست های بیرون از شرکت بین 150 تا 160 کیلومتر در ساعت (بدون بار) در جاده سرعت گرفته است و مهندسان شرکت امکان رسیدن سرعت این خودرو در جاده کفی را با بار به 140 کیلومتر در ساعت دور از ذهن نمی دانند اما هرگز آن را به رانندگان نیسان توصیه نمی کنند. زیرا خودروهای باری هرگز نباید بیشتر از 120 کیلومتر درساعت حرکت کنند.

در تستی که توسط دنیای خودرو انجام گرفت، چهاردستگاه نیسان جونیور دیزلی وجود داشت که هر چهار خودرو دارای موتور دیزل جدید بودند که 2800 سی‌سی حجم و 95 اسب‌بخار قدرت داشتند. این موتور ساخت شرکت FAW چین است که طراحی آن را شرکت ایسوزو انجام داده اما در کشور چین تولید شده است. در بین این چهار خودرو یک نیسان با ترمز ABS نیز وجود داشت که عملکرد این ترمز بسیار خوب بود و با کمترین لغزش بر روی سطح و در کمترین مسافت این خاور شهری را نگه می‌داشت اما همچنان کابینی تنگ در انتظار رانندگان است. نکته جالبی که در نیسان‌های جدید وجود دارد آینه‌های جانبی بزرگ است که اتفاقاً برقی نیز هستند.

دنده‌های این خودروها راحت تعویض نمی‌شوند اما گیربکس این خودرو از چهار سرعته در مدل بنزینی به پنج سرعته در مدل دیزلی ارتقاء یافته اند که هم در حداکثر سرعت تاثیر دارد و هم مصرف سوخت را کاهش می‌دهد. فرمان این خودرو همچنان سفت است و از نیروی کمکی هیدرولیک بهره نمی‌برد و در دور زدن‌ها دست راننده را بسیار خسته می‌سازد. اما ما در محوطه تست تنها توانستیم قابلیت‌های مانور را در نیسان کشف کنیم و برای کسب اطلاعات بیشتر دوباره به سراغ محمدرضا مشایخی مدیر پروژه دیزل شرکت زامیاد و قائم مقام واحد تحقیق و توسعه آن رفتیم. وی گفت که موتور این خودرو از آخرین تکنولوژی روز دنیا بهره می‌برد. بر روی این موتور یک توربوشارژر و EGR نصب شد ه است.

EGR سیستمی است که درصدی از گازهای خروجی را پس از سرد کردن توسط کولر آبی که در موتورهای دیزلی تعبیه شده دوباره به موتور برمی‌گرداند. با این کار آلایندگی‌های ناشی از گازهای خروجی از موتور این خودرو کاهش می‌یابد، در حقیقت این سیستم جهت کاهش آلایندگی‌های اگزوز تعبیه شده است. وجود سیستم تغذیه سوخت نیز به عملکرد بهتر موتور کمک می‌کند. درموتورهای دیزل سیستم تغذیه سوخت در عملکرد مناسب موتور تاثیر بسزایی دارد و به همین خاطر باید در خودروهای دیزلی امروز از آخرین تکنولوژهای موجود این سیستم استفاده کرد. برای نمونه سیستم تغذیه سوخت موتور دیزلی نیسان ساخت شرکت بوش آلمان است وسوخت را با 1500 بار فشار به داخل موتور ارسال می کند. درحالی که این عمل در موتورهای بنزینی به مراتب ضعیف تر انجام می شد و به همین خاطر مصرف بالاتر و گشتاور پایین تری را به همراه آلایندگی بیشتر در پی داشت. این در حالی است که درموتورهای دیزلی این نقیصه برطرف شده است. انژکتور این خودرو نیز ساخت شرکت زیمنس است و برای هر سیلندر یک انژکتور تعبیه شده است. نکته‌ای که در این خودرو بسیار حائز اهمیت است گشتاور آن است زیرا مهمترین مشخصه موردنیاز برای خودروهای باری این است که در دورهای موتور ثابت و پایین به حداکثر گشتاور برسند و به همین خاطر برای نیسان دیزلی موتوری انتخاب شده که در دور موتور بین 1600 تا 2600 دور دردقیقه به گشتاور 225 نیوتن متر و 95 اسب بخار قدرت برسد. در حالی که این امکان برای موتورهای بنزینی نیسان در دورهای بالای 3000 با گشتاور 190 همراه است. این یعنی در مدل های دیزلی 20درصد قدرت و توان موتور افزایش یافته و مصرف سوخت نیز 40درصد کم شده است. در نیسان دیزلی رسیدن به گشتاور موردنیاز در دور موتور پایین یا ثابت‌بودن گشتاور به راننده کمک می‌کند تا در دورهای پایین با دنده‌های بالاتر بتواند مسیرهای سراشیبی را با بار به راحتی و بدون تعویض مکرر دنده‌ها پشت‌سر بگذارد. این درحالی است که در نیسان‌های بنزینی راننده مجبور بود که برای جلوگیری از ایجاد ترافیک دنده‌ها را زود به زود عوض کند.

با نیسان دیزلی می‌توان با بار 2/2 تن شیب جاده را با دنده 3 بدون ایجاد ترافیک پشت‌سر گذاشت. موتور این خودرو حدود 60 کیلوگرم سنگین‌تر از نمونه بنزینی است زیرا اصولاً موتورهای دیزلی سنگین تر هستند و نمونه های جدید آنها نسبت به دیزلی های قدیمی حتی بزرگ تر نیز می باشند. نیسان دیزل طی چند ماه اخیر هفت تست را پشت‌سر گذاشته تا بتواند مجوزهای لازم برای شماره‌گذاری را بگیرد. یکی از این تست‌ها مربوط به تست دوام خودرو در جاده ها و خارج از شرکت بود که در سه مرحله 50 هزار کیلومتری انجام شد به نحوی که سه خودرو مسافت 50 هزار کیلومتر را در شرایط مختلف از شمال تا جنوب کشور پیمودند. مسوولین شرکت زامیاد برای جلوگیری از هرگونه شکایتی توسط مشتریان تاکنون 1000 خودرو را تست کرده اند و بعد از رفع ایرادها شروع به تحویل نیسان به مشتریان نمودند. خودروی نیسان دیزل تمامی تست‌ها را با همین گازوییل موجود در ایران انجام داده و به راحتی می‌تواند با این گازوییل کار کند. از سوی دیگر مشایخی معتقد است: حتی درصورت استاندارد شدن گازوییل ایران نیز موتور نصب شده بر روی نیسان دیزل موجود نمی تواند بیشتر از 10درصد روی عملکرد خودرو تاثیر مثبت بگذارد که این خود حاکی از سازگاری موتور موجود با گازوییل موجود در کشور است.

باتری این خودرو نیز از 75 آمپر به 90 آمپر افزایش پیدا کرده است و تمامی دسته سیم ها نیز تغییر کرده‌اند. سیستم هوارسانی و سیستم خنک‌کاری، نیز دستخوش تغییرات شده‌اند. ترمز این خودرو نیز نسبت به گذشته تقویت شده است و از عملکرد بهتری برخوردار است. مسوولین زامیاد می گویند: برای نیسان دیزلی شاسی آن تقویت نشد زیرا ما معتقد بودیم شاسی موجود از استحکام خوبی برخوردار است و فقط مجبور شدیم برای نصب موتور جدید بر روی آن اندکی آن راتغییردهیم. در دیفرانسیل نیز ضریب چرخ دنده ها طوری تغییر کرده که با دورهای پایین موتور دیزل مطابقت می کند. قیمت این خودرو 14 میلیون و 700 هزار تومان است که به گفته مسوولین با نصب ABS هم این قیمت افزایش پیدا نخواهد کرد (قیمت نیسان بنزینی هم اکنون 12 میلیون و 300 هزار تومان است). همچنین قرار است که کروزکنترل بر روی این خودرو به صورت آپشن نصب شود. در شرکت زامیاد تولید خودروی نیسان بنزینی متوقف شده و در حال حاضر 60درصد تولیدات این مجموعه نیسان دوگانه‌سوز و 40درصد دیگر نیسان دیزل است. در حال حاضر 350 دستگاه در روز نیسان تولید می‌شود که 70 تا 130 دستگاه آن دیزلی هستند. نیسان در رنگ‌های سفید، آبی و بژ به صورت فروش نقدی و تحویل فوری قابل سفارش است و بسته به سلیقه مشتریان رنگ‌بندی آن تغییر خواهد کرد. از این‌رو به زودی شاهد نیسان‌هایی به غیر از رنگ آبی خواهیم بود. پروژه نیسان دیزل از ابتدا تاکنون چیزی کمتر از یک میلیارد تومان هزینه در بر داشته است شرکت زامیاد امید دارد تا بتواند سهم تولیدات دیزلی خود را در بین سایر محصولات بیشتر کند.

 

 منبع وب سایت هفته نامه دنیای خودرو


مطالب مشابه :


وانت نیسان جدید اواخر سال آینده به بازار می آید

وانت نیسان جدید قیمت خودرو. خودرو در پنج سال گذشته تلاش شد پلت‌فرم خودرو وانت نیسان




قیمت جدید خودرو

قیمت جدید خودرو در صفحه نخست www.dayprice.ir تاخوگراف 23,700,000 وانت نیسان دیزل . ABS . کولر




قیمت ماشین های سایپا و ایران خودرو

قیمت جدید خودروی ex سایپا 111 با سایپا نشان می‌دهد قیمت وانت نیسان زامیاد بنزینی




مشخصات کاپرا "گروه بهمن"

مشخصات فنی خودرو و قیمت مقایسه با نیسان پیکاپ با حجم و این وانت دو کابین




نیسان باموتور دیزلی در رنگ های متنوع آمد

نیسان باموتور دیزلی در قیمت خودرو. خودرو پیکان وانت که توسط ایران‌خودرو تولید می




نیسان قشقایی

جدید ترین ماشین ها - نیسان قشقایی قیمت گوشی نوکیا وعکس




قیمت روز خودرو

قیمت جدید خودرو در صفحه نخست www.dayprice.ir نیسان تینا HIGH : وانت مزدا 2 کابین دوگانه




جدول کامل قیمت انواع خودرو / 29 آذر

جدول کامل قیمت وانت باردو جدید . تاخوگراف 24,400,000 22,880,000 وانت نیسان




قیمت تمامی خودرو های منتاژ و وارداتی در ایران

اتوماتیک جدید فول 2400. 44.850.000. قیمت مدلهای » وانت نیسان جدید اواخر سال آینده به بازار می




برچسب :