چگونه خلبان شویم؟ چگونه مهندس هوافضا شویم؟

راه دیگر ورود به حیطه خلبانی ثبت نام در دوره های کاردانی و مهندسی فناوری (کارشناسی ناپیوسته) دانشگاه جامع علمی- کاربردی است. پیش از این نحوه گزینش دانشجو دانشگاه علمی- کاربردی در مقاطع مختلف تشریح شد. این دانشگاه در مراکز نام برده شده در ذیل دانشجوی خلبانی تربیت می کند.

کاردانی فنی- هوانوردی خلبانی PPL:

مرکز آموزش علمی- کاربردی مالک اشتر اصفهان/ مرکز آموزش علمی- کاربردی سازمان صنایع هوایی/ مرکز آموزش علمی- کاربردی صنعت هوانوردی تهران/ مرکز آموزش علمی- کاربردی فنون و خدمات هوایی تهران/ مرکز آموزش علمی- کاربردی فنون و خدمات هوایی مشهد/ مرکز آموزش علمی- کاربردی شرکت هواپیمایی ماهان (کرمان).

مهندسی فناوری هوانوردی- خلبانی (CPL و IR):

مرکز آموزش علمی- کاربردی صنعت هوانوردی تهران/ مرکز آموزش علمی- کاربردی فنون و خدمات هوایی تهران/ مرکز آموزش علمی- کاربردی فنون و خدمات هوایی مشهد.

 

یکی دیگر از راههای فعالیت در زمینه خلبانی ورود به دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری است. دانشکده پرواز دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری دارای 4 رشته تحصیلی شامل کارشناسی هوانوردی خلبانی، کارشناسی هوانوردی ناوبری هوایی، کارشناسی مراقبت پرواز (کنترل ترافیک هوایی) و کارشناسی پهپاد است. در حال حاضر پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی از طریق کنکور اختصاصی آجا صورت می گیرد. ثبت نام  در اواخر بهمن ماه و اوایل اسفند ماه در مراکز استانها انجام می شود در اردیبهشت ماه سال بعد کنکور اختصاصی برگزار شده و از بین قبول شدگان جهت انجام معاینه پزشکی و مصاحبه عقیدتی و امنیتی دعوت می شود از بین قبول شدگان این مرحله بر اساس امتیاز کسب شده در آزمون ورودی و مطابق ظرفیت مدنظر قبول شدگان نهایی اعلام می گردند. داوطلبانی که دارای مدرک پیش دانشگاهی باشند می توانند در کنکور اختصاصی آجا شرکت کنند. البته رشته های خلبانی فنی از بین دارندگان مدرک ریاضی فیزیک پذیرش می شود. زمان ثبت نام، شرایط عمومی و اختصاصی پذیرش دانشجو از طریق رسانه ها، روزنامه ها و سایت آجا و نهاجا اعلام می شود.

طبق اظهارت مسئولین دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری، داوطلبان خلبانی این دانشگاه علاوه بر داشتن شرایط عمومی و اختصاصی استخدام بایستی از سلامت کامل جسمی و روحی برخوردار بوده و دارای دیپلم و پیش دانشگاهی ریاضی-فیزیک با معدل بالا (حداقل 14) باشند. این داوطلبان لازم است علاوه بر داشتن آمادگی جسمانی بالا قدرت تجزیه و تحلیل مسایل پیچیده را در زمان کوتاه داشته باشند چراکه در آینده هدایت هواپیماهایی را عهده دار می گردند که قیمت بسیار بالایی داشته و همچنین در طول خدمت در مسایل کلان نظامی و حیاتی کشور تصمیم ساز و تصمیم گیری خواهند بود. مراحل آموزش خلبانی بدین صورت است که پس از طی دوره آموزش مشترک رزم مقدماتی در ترمهای اولیه به آموزش دروس عمومی و نظامی دروس پایه در دانشکده علوم پایه و هیأت آموزش نظامی، دوره کامل زبان انگلیسی در حد سطح چهار بین المللی هوانوردی (level 4) در مرکز زبان دانشگاه، دروس اصلی و تخصصی پروازی در دانشکده های تخصصی و دانشکده پرواز خواهند پرداخت. پس از طی دروس تخصصی در دانشکده پرواز جهت  گذراندن دوره FTD (دوره زمینی) و انجام پرواز مقدماتی با هواپیمای ملخی بونانزا (F-33) به پایگاه آموزشی قیام (کوشک نصرت- تحت فرماندهی دانشکده پرواز) اعزام می گردند. پس از اتمام پرواز SOLO و فارغ التحصیلی گردان پرواز مقدماتی F-33 و گذراندن دوره های چتر پاراسل و اتاق ارتفاع برای گذراندن مرحله آموزشی پایه به تیپ آموزشی پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان (گردان PC-7) اعزام می گردند. دانشجویان پس از طی موفقیت آمیز دوره پایه (هواپیمای توربوپراپ PC-7) دانش آموخته کارشناسی هوانوردی شده و به درجه ستوان دومی مفتخر می گردند و در ادامه تحت آموزشهای پیشرفته خلبانی با هواپیماهای جت آموزشی پیشرفته از جمله F7 و F5 قرار می گیرند. خلبانان انواع هواپیماهای جنگنده، شکاری، بمب افکن و رهگیر هوایی نهاجا از جمله اف-5، اف-4، اف-14، میگ 29، سوخو-24 و هواپیماهای ترابری از جمله ث-130 و مسافربری از جمله بوئینگ 707 و بوئینگ 747 و سایر هواپیماهای موجود در نیروهای سه گانه آجا و قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) از دانش آموختگان خلبانی دانشگاه هوایی تامین می گردد.

 

بعد از توضیح نحوه فعالیت در زمینه خلبانی نوبت این است که به راههای تحصیل در رشته مهندسی هوافضا اشاره شود. نظر به اینکه علوم هوائی در کشور ما نسبت به سایر علوم از سابقه و پیشرفت چندانی برخوردار نبوده است و نظر به نیاز کشور به نیروی انسانی مجرب به تحصیلات عالی در این زمینه و با توجه به موقعیت کنونی ایران در منطقه و به منظور قطع وابستگی به تکنولوژی خارجی در این زمینه، رشته مهندسی هوافضا در دانشگاههای کشور ایجاد شده است. در ادامه اشاره می شود که در هر مقطع از چه طریقی می توان در رشته مهندسی هوافضا شروع به تحصیل کرد. همچنین به تعدادی از دانشگاههای دارای پذیرش در این رشته اشاره می گردد.

-    کارشناسی مهندسی هوافضا (پذیرش از طریق کنکور سراسری دانشگاهها): صنعتی ارومیه، صنعتی امیرکبیر، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی شریف و صنعتی مالک اشتر.

-    کارشناسی مهندسی هوافضا (پذیرش بدون آزمون و براساس سوابق تحصیلی): دانشگاه پیام نور (مراکز اصفهان، مشهد، کرج و ...)

-    کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا (پذیرش از طریق آزمون کارشناسی ارشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری):

گرایش جلوبرندگی: دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، فردوسی مشهد و ...

گرایش دینامیک پرواز و کنترل: دانشگاههای تبریز، تربیت مدرس، صنعتی شریف و ...

گرایش سازه های هوایی: دانشگاههای جامع امام حسین (ع)، تهران، شاهرود، علوم و فنون هوایی شهید ستاری، صنعتی امیرکبیر و ... 

گرایش آئرودینامیک: دانشگاههای تربیت مدرس، تهران، شیراز، علوم و فنون هوایی شهید ستاری و ...

گرایش سوانح هوایی و صلاحیتهای پروازی: دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری

گرایش مهندسی فضایی: پژوهشگاه فضایی ایران، دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشگاه صنعتی شریف و ...

-    کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا (پذیرش از طریق آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی):  واحدهای گرمسار، علوم و تحقیقات، الکترونیکی

-    دکتری تخصصی مهندسی هوافضا (از طریق آزمون دکتری تخصصی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری): پذیرش دانشجو در گرایشهای آئرودینامیک، جلوبرندگی زمینه پیشرانش، سازه های هوایی، مکانیک پرواز و کنترل زمینه ماهواره در دانشگاههای تهران، تربیت مدرس، تهران، صنعتی امیرکبیر، شیراز، فردوسی مشهد و ...

-    دکتری تخصصی مهندسی هوافضا (از طریق آزمون دکتری تخصصی دانشگاه آزاد): واحد علوم و تحقیقات


مطالب مشابه :


متدولوژی تدریس کاربردی و مهارتی ماهان

متدولوژی کاربردی و مهارتی در مدرسه کسب و کار ماهان همواره بر 4 ستون محکم استوار می باشد:




نحوه دریافت کارت شرکت در ازمون

موسسه آموزش عالی آزاد ماهان. 88104347. 88104348. مرکز آموزش علمی کاربردی سازمان مدیریت صنعتی




کمک خلبان زن !!!!!!!!!!

مطالب علمی البته اکنون ماهان دو خلبان خانم و دانشگاه علمی کاربردی رشته خلبانی




چگونه خلبان شویم؟ چگونه مهندس هوافضا شویم؟

مرکز آموزش علمی- کاربردی مالک اشتر اصفهان/ مرکز آموزش علمی- کاربردی سازمان ماهان (کرمان).




کارشناسی ارشد ریاضی

مؤسسه آموزش عالی آزاد ماهان نظریات علمی سایر علوم به محض و کاربردی تفکیک کنیم




چارت دروس عمومی و تخصصی دوره کارشناسی معماری ناپیوسته دانشگاه علمی کاربردی

چارت دروس عمومی و تخصصی دوره کارشناسی معماری ناپیوسته دانشگاه علمی کاربردی. ماهان | .: Weblog




برچسب :