گزارش صندوق بين المللي پول در باره اقتصاد ايران

جدیدترین گزارش صندوق بین المللی پول درباره اقتصاد ایران منتشر شد.

به گزارش "الف"، صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود، عملکرد اقتصادی ایران در سالهای اخیر را به دلیل بهای بالای نفت و سیاستهای مالی و پولی انبساطی، قوی دانسته است.

این گزارش همچنین به کاهش تولید ناخالص داخلی ایران اشاره کرده و دلیل آن را کاهش تولید نفت و رشد کندتر بخش غیرنفتی دانسته است.

صندوق بین المللی پول، تصویب اخیر طرح اصلاحات بهای امور انرژی در مجلس ایران را حایز منفعت هایی در راستای افزایش کارایی اقتصاد ایران دانسته و اعلام کرده است، این موضوع به بهبود چشم انداز اقتصاد کلان این کشور کمک کند.در گزارش مذکور، اثری از تاثیرات توزیع درآمدی این طرح که در این به شدت مورد تاکید است، سخنی به میان نیامده و صرفا موضوعات مرتبط با بهره وری و بهبود چشم انداز امور مالی مد نظر قرار گرفته است.

گزارش صندوق همچنین اعلام داشته، در بودجه 2010- 2009 پیش بینی می شود که کاهش کسری امور غیرنفتی از طریق افزایش درآمدهای غیرنفتی حاصل شود.

بنابراین گزارش، ذخایر ارزی ایران در پایان 2010-2009 در سطح خوبی باقی خواهد ماند و انتظار می رود که تورم نیز کاهش بیشتری داشته باشد.

این گزارش در ادامه در بخش دیدگاه مقامات، به وعده ها و برنامه های مقامات اقتصادی ایران اشاره کرده و این طرح ها را به شرح زیر فهرست کرده است:

- در سیاستهای مالی، اجرای دیگر سیاستهای مالیاتی، تدابیر دولتی و کاهش یارانه های امور انرژی و غیره پیش بینی شده است.

- در سیاستهای پولی هدف اصلی تثبیت دست آوردهای اخیر بدست آمده در کاهش تورم و رساندن سطح تورم به تورمی یک رقمی است. این در حالی است که در عین حال تضمین رشد نقدینگی مناسب برای حمایت از بهبودی شرایط اقتصادی، کنترل دسترسی بانک های تجاری به وام های بانک مرکزی، بهبود سیستم کنترل و نظارت بانک ها و چارچوب های نظارتی آنها نیز انجام می شود.

- اصلاحات ساختاری بر اصلاحات بهای امور انرژی متمرکز شده است. مقامات ایران همچنین قصد دارند تا استحکام سیستم بانکداری را تقویت کنند.

- در چشم انداز آینده مهمترین چالش های کلان اقتصادی ایران حمایت از رشد تولید ناخالص داخلی غیر نفتی، کاهش بیشتر تورم و کاهش وابستگی مالی به نفت از طریق گسترش منابع درآمد داخلی هستند.

- کسری مالی امورغیرنفتی ایران یک درصد تولید ناخالص داخلی کاهش داشته و به 18  درصد تولید ناخالص داخلی رسیده است.  این موضوع بیشتر به خاطر کاهش هزینه های دولت ایران بوده است.

- بانک مرکزی ایران نیز تدابیری را برای اتخاذ سیاستهای انقباضی انجام داده است به ویژه اینکه در نیمه دوم سال 2009- 2008 در ساختار تسهیلات وامی خود تغییراتی انجام داد. عملکرد اخیر در بخش بانکداری نشاندهنده افزایش مستحکم در سهم بازار بانکهای خصوصی در ایران بوده است.

گفتنی ست، مسوولان تهیه گزارش مذکور با رییس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، نمایندگان بانک های تجاری و تعداد دیگری از مسوولان اقتصادی کشور دیداره کرده اند.
 
گزارش صندوق همچنین در بخش پیشنهادها، چندین پیشنهاد را به مقامات اقتصادی ایران ارایه کرده است. این پیشنهادات عبارتند از:

برای بهبود کارآیی اقتصاد ایران و دستیابی به شرایط مالی قابل دوام تر، کاهش یارانه های امور انرژی و افزایش چشمگیر درآمدهای غیرنفتی لازم است. سیاست پولی باید با هدف تثبیت دست آوردهای اخیر در کاهش تورم اتخاذ شود. بانک مرکزی ایران باید دسترسی بانک ها به منابع وام دهی را محدود کند و به طور تدریجی نرخ بهره را متعادل تر کند.

گزارش مذکور در بخش وضعیت ایران در اقتصاد جهانی نیز، اقتصاد کشورمان را به شرح زیر تصویر می کند:

1. در سه سال گذشته، رشد اقتصادی ایران قوی بوده و جایگاه خارجی اقتصاد ایران نیز به دلیل افزایش بهای بین المللی نفت و سیاستهای مالی و پولی انبساطی تقویت شده است.

2. اگرچه اقتصاد ایران از بحران مالی اخیر در بازارهای جهانی لطمه سختی نخورده اما کاهش تقاضا و همچنین کاهش بهای نفت طی بحران اخیر اقتصادی جهان بر اقتصاد ایران به شدت تاثیر گذاشت.

3. ایران سومین ذخایر بزرگ نفت و گاز جهان را در اختیار  دارد و یکی از بزرگترین استخراج کنندگان و صادرکنندگان نفت در دنیا به حساب می آید. استخراج و صادرات نفت ایران در سالهای اخیر به دلایل مختلف کاهش یافته است. ظرفیت تولید میان مدت نیزبه منابع مهیا برای سرمایه گذاری در این بخش بستگی دارد. چشم انداز سرمایه گذاری نفتی ایران نامشخص است چون ایران به امور سرمایه گذاری های خارجی و داخلی دسترسی محدود دارد.

- کاهش شدید بهای نفت و افزایش تورم باعث شد تا مقامات ایران سیاستهای مالی و پولی سخت تری را در نیمه سال 2009- 2008 اتخاذ کنند که در نتیجه این سیاست ها، رشد اقتصادی و تورم کاهش یافت. 

- رشد واقعی تولید ناخالص داخلی از تقریبا هفت درصد در سال 2008-2007 به دو تا 2.5 درصد در سال 2009- 2008 کاهش یافت.


مطالب مشابه :


کارآموزی کارشناسی معماری

و فرمهای گزارش روزانه و ماهانه تایید شده در محل نحوه تنظیم تدوین طرح




نحوه تدوین طرح توجیهی

دریافتی ماهانه نحوه تدوین اطلاعات مورد نیاز جهت تهیه وتدوین گزارش توجیهی طرح




شرح وظايف كميته ها

2- نظارت بر نحوه عملكرد 10- ارائه گزارش عملكرد ماهانه از 2- تهیه و تدوین آیین نامه




چک لیست اجرائی حاکمیت بالینی

برقراری جلسات ماهانه حاکمیت بالینی جهت پیگیری نحوه اجرای تدوین فرم مخصوص گزارش دهی




گزارش ماهانه مهر

گزارش ماهانه گزارش محورعلمی (جلسه مهر مورخه 6/7/93)




گزارش صندوق بين المللي پول در باره اقتصاد ايران

گزارش صندوق بين المللي به مشاوره تخصصی در زمینه تدوین نحوه تدوین




دروس کارورزی، پروژه، مدیریت پروژه

کاردانی، آیین نامه نحوه نگارش و تدوین گزارش کارورزی، خلاصه هفتگی و ماهانه




تدوین / مونتاژ

تدوین ، آخرین چنانچه به هر گونه پیوند نادرست برخوردید خواهشوندیم به ما گزارش نحوه کار




اصول کار تدوین

نگاه مختصر به کار تدوین. و یادداشت های گزارش صحنه برای ایجاد نظم بین نحوه کار




(فرمهای) کار آموزی

دارایی او وحسابسازی برایش تدوین می کند اندخته هایش نخواهد گزارش ماهانه نحوه ثبت حقوق




برچسب :