گزارش سفر به چین

 

چين

 نام كشور چين بنا به قولي ازحكمرانان قبيله  شين گرفته شده و بنا به مراوده ايرانيان نام چين از كلمه شين  كه توسط ايرانيان فارسي زبان به چين تغيير يافته است و خارجيان نيز به تقليد از ايرانيان نام چاينا يا همان فارسي چين كشور چين را مي شناختند .چین دارای کوهها و رودهای قشنگ و زیبا و فرهنگ درخشان باشکوه وبا جمعيت زياد با عادات و رسوم متفاوت است. این کشور در عین حال نیروی بالقوه ای برای توسعه دارد. به دنبال توسعه اقتصادی و گشایش بیش از پیش درهای باز در چین ، گردشگری نیز بیشتر مورد توجه قرار گرفته است .  اين در حاليب است كه ساختارهای زیربنایی به طور مستمر افزایش می یابد و شمار جهانگردان نیز سال به سال بیشتر می شود.چین دارای آب و هوایی چهار فصل است و در بعضی نقاط آن به فاصله تنها چند کیلومتر چند نوع آب و هوا وجود دارد . چین یکی ازمنشاهای تمدن های جهان و دارای تاریخ و فرهنگ درخشان است و میراث گرانبهای آن سینه به سینه نقل شده و به منابع گردشگری فوق العاده پرارزش تبدیل شد ه است. زندگي فعلي  مردم چین در مقایسه با 50 سال گذشته تغییر تکان دهنده و در مقایسه با 20 سال گذشته نیز تغییرات قابل ملاحظه ای داشته است. سير صعودي پيشرفت  كشور چين در صنايع مختلف موجب حيرت و تعجب كشورهاي صنعتي اروپايي و آمريكايي شده است . واين ميسر نبوده است جز با تلاش و كوشش و پشتكار و نظم و انضباط و  وجدان كاري كه هر شهروند چيني آن را در چنته دارد. 

هواپيماي ايرا ن اير هما  حامل مسافران تور در فرودگاه شهر پكن

الف – سمپوزيوم

هفتمين سمپوزيوم بين المللي توت فرنگي توسط انجمن بين المللي باغباني  (ISHS) به تاريخ 18-22 FEB2012 در پايتخت  كشور چين شهر بيجينگ برگزار گرديد. قريب به 254مقاله به صورت پوستري و بيش از 100مقاله به صورت سخن راني در سشن هاي مختلف ارائه گرديد، كه خوشبختانه در اين مجمع بين المللي سه مقاله توسط محققين مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي كهگيلويه وبويراحمد به صورت سخنراني (2مقاله توسط دكتر كاوسي) بنده به عنوان همكار مقاله و يك مقاله به صورت پوستري توسط دكتر حسن پور ارائه گرديد ،كه نشان از حضور قدرتمند علمي و تخصصي  محققين  مركز مي باشد. استفاده از نقطه نظرات محققيبن از اقصي نقاط جهان شامل آمريكا، كانادا ، لهستان، ژاپن، ايتاليا، فرانسه و چين و ساير...... كشورهاي جهان موجب  استفاده كامل علمي اين جانب  از مقالات تحقيقي و روش ارائه يك مقاله تخصصي به زبان انگليسي وكسب تجربه از  نقطه نظرات صاحب نظران و متخصصين علوم باغباني و بويژه متخصصين فن آوري توسعه كشت و پرورش توت فرنگي ، گرديد و براي اين جانب بسيار آموزنده بود.  .از نكات جالب توجه اين همايش حضور بيش از 10 نفر از  محققين ايراني از استان هاي مختلف كشور عزيزمان ايران بود ، كه در جاي خود قابل توجه مي باشد.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                             

ب– بازديد هاي علمي از  نمايشگاه (expo ) گلخانه هاي توت فرنگي

كشور چين همسو با توسعه اقتصادي در زمينه صنايع مختلف در بخش كشاورزي و باغباني بويژه بحث توسعه گلخانه هاي كشاورزي و باغباني مخصوصا توت فرنگي كارهاي بسيار جالب و اقتصادي و انجام داده است .مهمترين نكته در بحث توسعه كشت توت فرنگي استفاده از انرژي خورشيدي (selolar enerjy) كه در كل انرژي سرمايشي و گرمايشي  گلخانه ها توسط انرژي خورشيدي تامين مي گردد. مصرف سوخت هاي فسيلي كاربردي  در اين زمينه ندارد لذا جا دارد مسئولين و متخصصين كشورمان  در اين زمينه جهت بهينه سازي و جايگزيني انرژي خورشيدي به جاي سوخت هاي فسيلي چاره انديشي نمايند. در بازديدي كه بنده به اتفاق دوستان داشتم آنچه مشاهده كردم واقعا جالب و وصف نشدني مي باشد توسعه روش هاي مختلف كشت توت فرنگي اعم از اروپايي و آمريكايي و آسيايي بود كه حاكي از استفاده از دانش فني كشورهاي محتلف در زمينه توسعه كشت توت فرنگي بود. در اين گلخانه ها انواع مختلف كشت توت فرنگي درشرايط گلخانه اي در رديف هاي منظم كشت در بستر كشت به صورت هوايي و زميني و با حد اقل مصرف آب و انرژي و  توليد توت فرنگي با كيفيت وعملكرد بالا همراه بود . مسئولين و كارگران  گلخانه ها با علاقه و حوصله بسيار از بازديد كنندگان استقبال كرده و درهر زمينه اي پاسخگوي  سوالات و راهنمايي هاي آنان بودند واين موضوع براي من بسيار جالب بود. بطور كلي كشور چين همسو با پيشرفت در زمينه هاي مختلف صنعتي و ترانزيستوري و مخابرات در اين زمينه هم گوي سبقت را از همگان ربوده است اين مسئله مورد تاييد وازعان اساتيد و  كارشناسان اروپايي و آمريكايي دعوت شده به سمپوزيوم بود و آنها را به تعجب وامي داشت.  شايد يكي از دلائل پيشرفت روز افزون آنها نيروي نظم و انضباط كاري و  توانمندي بالا و سعي وتلاش وصف ناشدني و پشتكار و وجدان كاري بالاي آنها  مي باشد . بطور كلي ادب و متانت و ميهمان نوازي آنان  در اين نمايشگاه از سويي و  تكنولوژي نوين  كاملا انسان را مبهوت عمكرد بسيار دقيق وعلمي آنها مي كرد. در اين رهگذر جهت تاييد صحبت هاي بنده تصاويري از صنعت  توسعه گلخانه هاي خورشيدي ضميمه مي گردد.

محصولات توليدي توت فرنگي از گلخانه هاي مجهز به اانرژي خورشيدي شهر پكن

تصاوير : نمايي از نمايشگاه و گلخانه هاي محهز به انرژي خورشيدي

        

تصاويري از محصولات توليدي گلخانه هاي خورشيدي

 حفاظت از درختان حاشيه پاركها و بلوارها

در حاشيه ميادين و بلوارها جهت جلوگيري از سرمي و گرماي شديد تا ارتفاع معيني ساقه درختان رنگ آميزي شده بود و حتي روي بعضي از درختچه ها و گلهاي زينتي جهت جلوگيري از سرما زدگي با پارچه  برزنتي پوشيده شده بود و اين موضوع  براي من جنگلبان يك تجربه جديدي  بود.

رنگ آميزي تنه درختان  جهت جلوگيري از صدمات گرماو پوشش درحتچه هاو گلهاي زينتي جهت جلوگيري از سرما زذگي

 

 

 ج- بازديد از آثار تاريخي

بازديد از و مجموعه بي نظير ديوار چين و ميدان تيان من و شهر ممنوعه  و كارخانه هاي پرورش كرم ابريشم  و توليد ابريشم طبيعي و پارچه و قالي هاي ابريشم وهمچنين بازديد از كارخانه پرورش و توليد مرواريد از ديگرنكات جالب توجه اين سفر سراسر تجربه علمي گردشي بود.

 

الف – ديوار چين

 بنا به توضيحات راهنما ديوار چين که با نام دیوار بزرگ (Great Wall) در چین شناخته می‌شود با طول 7350 کیلومتر یکی از باشکوه‌ترین ساخته‌های دست بشر است.. دیواری که اکنون فقط حدود بیست درصد آن یعنی 1542 کیلومتر آن باقی مانده است. گفته می‌شود دیوار چین تنها ساخته‌ی بشر است که اگر از جو زمین خارج شویم، می‌توانیم آن‌ را ببینیم. این دیوار که یکی از عجایب هفت‌گانه محسوب می‌شود، در جهان به لحاظ زمان ساخت (بنا به برخی اسناد ساخت کل دیوار در دوره‌های مختلف تاریخی، بیش‌از هزار سال طول کشیده است.) طولانی‌ترین و از نظر ابعاد، بزرگ‌ترین مهندسی تدافعی نظامی در قدیم بوده است. تاریخ ساخت دیوار چین به قرن ۹ قبل از میلاد باز می‌گردد. حکومت وقت چین برای جلوگیری از حملات ملیت‌های شمالی، برجهای آتش برای خبر رسانی و یا قلعه‌های مرزی برای حصول اطلاعات دشمن را در ارتباط با دیوار و بر روی آن ایجاد کرد.. دیوار چین سمبل و نشانه‌ی بارزی از خرد، پشت‌کار و سر سختی مردم چین است. اما یکی از نکات جالب توجه که در ساخت این دیوار وجود دارد، استفاده از آرد برنج در ساختار آجرهای آن است تا دوام و قدرت دیوار افزایش یابد.در طول سال‌های ساخت دیوار چین، بسیاری از کارگرانی که به دستور حکومت در عملیات ساخت دیوار شرکت می‌کردند، بر اثر هجوم راه‌زنان و یا مریضی ناشی از کار سخت، جان خود را از دست می‌دادند و اجسادشان در دیوار دفن می‌شده‌ است؛ به همین خاطر این دیوار به «طویل‌ترین گورستان زمین» نیز شهرت دارد.

 

 

 

 

شهر ممنوعه

شهر ممنوعه به روایتی وسیع‌ترین و کامل‌ترین مجموعه معماری چوبی در جهان بشمار می‌رود.

احداث شهر ممنوعه در سال ۱۴۰۶ میلادی با دستور جو دی دومین امپراتور سلسله مینگ آغاز گردید و ظرف ۱۴ سال ساخته شد. تا سال ۱۹۱۱ میلادی و نابودی سلسله چینگ (قریب ۵۰۰ سال) جمعا ۲۴ امپراتور در این شهر ممنوعه اقامت کرده و بر چین فرمان رانده‌اند. از سال ۱۹۲۴ بازدید از این مجموعه به عنوان کاخ موزه برای عموم آزاد گردید و ممنوعه بودن آن پایان پذیرفت.

این اثر نادر با ساختگاهی مستطیل شکل مساحتی حدود ۷۲ هکتار را در برمی گیرد. ابعاد آن ۹۶۱ متر طول در امتداد شمال به جنوب و ۷۵۳ متر عرض در امتداد شرق به غرب است. دیواری با ارتفاع ۱۰ متر و خندقی با عرض ۵۲ متر دورتا دور مجموعه را فراگرفته‌است. دیوار در هر ضلع خود یک دروازه را جای داده‌است.. دیوارها ضخیم هستند و طوری طراحی شده‌اند که در برابر آتش توپخانه آن زمان مقاومت کنند

تعداد قصرها و اتاق‌ها در شهر ممنوعه بسیار زیاد است. می‌گویند جمعا ۹۹۹۹٫۵ اتاق در آن وجود دارد. به اعتقاد پیشنیان چینی، اقامتگاه امپراتوران آسمانی دارای ۱۰ هزار اتاق است

طبق یادداشت‌های تاریخی، در سلسله مینگ ۱۰۰ هزار صنعتگر و یک میلیون کارگر در ساخت این مجموعه عظیم باستانی شرکت داشته‌اند. مصالح ساختمانی مصرفی از سراسرکشور حتی استان یونن در فاصله چند هزار کیلومتری تهیه شده‌است. اشیا و کشفیات گرانمایه‌ای درشهر ممنوعه شده و شمار آن جمعا به یک میلیون می‌رسد و یک ششم شمار کل کشفیات چین را شامل می‌شود.

 

 

(Tiananmen)میدان تیان آن من پکن

 

 

بازدید از دیدنی های شهر پکن بدون دیدن میدان "تیان آن من" بی معنی خواهد بود. این میدان بزرگترین میدان جهان است و دقیقاً در مرکز شهر پکن قرار دارد. تیان آن من به معنای دروازه صلح آسمانی، در دوران امپراتوری سلسله مینگ و چینگ نقش دروازه های ورودی شهر ممنوعه را بازی می کرد و مردم عادی در آن زمان اجازه ورود به این میدان را نداشتند. پس از تاسیس جمهوری خلق چین و فروپاشی امپراتوری، ساختمان های دیگری در این میدان احداث شد. حال، شهر ممنوعه در شمال، آرامگاه مائو در جنوب، مجلس ملی چین با 10000 نفر نماینده و موزه ملی و تاریخ به ترتیب در غرب و شرق این میدان قرار دارند. در وسط میدان نیز یک بنای یادبود قهرمانان ملی قرار دارد و نام آنها روی آن حک شده است. اعتراضات میدان تیان آن من در سال 1989 رشته ای از تظاهرات بود که به رهبری دانشجویان، روشنفکران و فعالان کارگری در جمهوری خلق چین در فاصله 15 آوریل تا 5 ژوئن 1989 اتفاق افتاد. دولت چین اقدام به دستگیری گسترده به منظور سرکوب معترضان و حامیان آنها و تهاجم نظامی به سایر اعتراضات در سراسر چین و ممنوعیت فعالیت رسانه های خارجی در کشور و کنترل شدید پوشش خبری در رسانه های خلق چین کرد.

                                                         

 

 

 

 

بازديد از كارخانه توليد مرواريد

يكي از نقاط جالب مورد بازديد كارخانه توليد مرواريد شهر پكن بود كه بنا به گفته مسئولين كارخانه چين يكي از بزرگترين كشورهاي توليد مرواريد درجهان است كه ضمن جذب توريست و ايجاد درامد سالانه مقدار زيادي از مرواريد توليدي خود را پس از فرآوري و توليد انواع زيور آلات به كشور هاي ديگر صادر مي نمايد.

 

w

 صدف مرواريد و زيور آلات توليدي از آن

 

بازديد از كارخانه ابريشم بافي

كشور چين با ايرانيان از زمان هاي دور توسط جاده ابريشم ارتباط داشته فلذا پرورش كرم  ابريشم و توليد ابريشم خالص از زمان هاي دور در كشور چين رايج بوده و توسط جاده ابريشم پس از گذر از ايران به اروپاي آن زمان پارچه هاي ابريشمي صادر مي كرده است اين مهم نيز از نكات جالب توجه بازديد هاي بنده بودو توليد بهترين وزيباترين پارچه هاي اصيل ابريشمي چشم هر بيننده اي را محو هنرنمايي زنان و مردان چيني مي نمايد . اي كاش حد اقل ذره اي از  تلاش و سخت كوشي و دقت و ظرافت كاري متوجه مردمان ديار ما ميشد. در اين زمينه هم كشور چين در حال حاظر از نظر توليد ابريشم حرف اول را در جهان مي زند وساليانه با فروش ابريشم خالص ارز قابل توجهي از صنعت ابريشم وجذب گردشگر عايد خود مي نمايد.


بازديد از توليد سنگ هاي قيمتي موسوم به جدو حواهرات قيمتي سنگي

سنگ هاي قيمتي و جواهرات ساخته شده از آن يكي از توليدات مهم چين مي باشد كه با هنر نمايي مردان وزنان سخت  كوش چيني و ظرافت كاري هاي بي بديل چشم هر بيننده اي را مسحور خود مي نمايد در اين زمينه هم چيني ها بسيار كار كرده و ساليانه با توليد جواهرات سنگي و صادرات آن ارز قابل توجهي را فراهم مي آورند  بنده بعنو.ان يك بازديد كننده ايراني ضمن تحسين هنر آنان به حال مردم خودم عبطه مي خورم كه فقط به انتظار درآمد نفتي هستند نه توليد غير نفتي در حالي كه كشور ما سرشار از انواع معادن سنگ هستند .

مسعود يوسفي

مسول بخش جنگل و مرتع

 


مطالب مشابه :


گزارش همایش کشوری

گزارش از اولين همايش - فراخوان مقالات و ارائه آخرين يافته هاي علمي و تخصصي در




گزارش كار دروس عملي

وبلاگ تخصصي برق و الكترونيك - گزارش كار دروس عملي - دانلود مقالات ،جزوات وكتاب هاي برق




گزارش: افشاگری‌های اسنودن؛ ابعاد و پیامدها/اقدامات آمریکا بخش اول

پايگاه تخصصي پدافند غیر عامل - گزارش: افشاگری‌های اسنودن؛ ابعاد و پیامدها/اقدامات آمریکا




گزارش: نقش فرهنگ عمومی در سبک زندگی انقلابی

پايگاه تخصصي پدافند غیر عامل - گزارش: نقش فرهنگ عمومی در سبک زندگی انقلابی -




گزارش اندیشکده آمریکایی درباره نقش سایبر در جنگ‌های جدید

پايگاه تخصصي پدافند غیر عامل - گزارش اندیشکده آمریکایی درباره نقش سایبر در جنگ‌های جدید -




گزارش: افشاگری‌های اسنودن: ابعاد و پیامدها/اقدامات انگلیس بخش دوم

پايگاه تخصصي پدافند غیر عامل - گزارش: افشاگری‌های اسنودن: سايت تخصصي مديريت منابع




گزارش لحظه به لحظه از سفر امام رضا به ایران - نامه‏های مأمون به امام رضا علیه السلام

با عرض سلام و خير مقدم خدمت بازديد كنندگان عزيز ، پايگاه تخصصي گردشگري خراسان رضوي از سال 1389




گزارش برگزاري نمايشگاه تخصصي مصالح ساختماني در شهر اربيل عراق ودعوت به همكاري

به گزارش روابط عمومي خانه صنعت و معدن استان اصفهان گزارش برگزاري نمايشگاه تخصصي مصالح




گزارش سفر به چین

وبلاگ تخصصي مسعود يوسفي - گزارش سفر به چین - توسعه پایدار منابع طبیعی و کشاورزی




بررسی آراء تربیتی دکتر خسرو باقری در مدرسه تخصصي علوم اسلامي جامعةالمصطفی(ص)

گزارش آکادمیک - بررسی آراء تربیتی دکتر خسرو باقری در مدرسه تخصصي علوم اسلامي جامعةالمصطفی(ص




برچسب :