همدلی « اخوان » با رهبر انقلاب در دفاع از شعر شکوهمند پارسی

__________________________________________________________________________

به مناسبت سالگرد درگذشت مهدی اخوان ثالث (م . امید) پایگاه اطلاع‌رسانی‌ رهبری دست‌ نوشته ای از زنده یاد اخوان را که در سال 1341 در دفتر یادداشت مقام معظم رهبری نوشته شده، منتشر کرده است. چاپ این دست نوشته توسط شاعری صاحب سبک و توانمند (در هر دو عرصه شعر کلاسیک و نو) از چند نظر حائز اهمیت است که اجمالا به آنها اشاره می شود.

اخوان تعمدا شعر اصلی یادداشت تقدیمی خود به مقام معظم رهبری را به سبک و سیاق نیمایی نوشته و در توضیحات نسبتا مبسوطی در خصوص شعرهای ارسالی گفته است: «در سِفینه‌‌ها و دفترهائی ازین قبیل که دوستان و آشنایان یا دوستداران شعر من‌جمله نزد من هم می فرستند تا یادگاری در آنها بنگارم ، غالبا اگر اهل شعر نو و اسالیب جدید باشند ، غزل و رباعی می نویسم و ازین قبیل ، اما اگر اهل شعر کهن باشند ازین گونه شعرهای جدید می نویسم، تا تنوعی به دفتر داده شده باشد. در دفتر شما حبیب شفیق آقای خامنه ای که همین تازگی به افتخار [آشنائی] با آن عزیز نائل آمده‌ام از هر دو نوع نگاشتم و مختصر شرحی نیز در خصوص قالب این قطعه صبوحی برافزودم تا یادگار کامل تر باشد و بعضی نا آشنایان این شیوه که احیاناً این دفتر به دستشان می افتد به توضیحی نیاز نداشته باشند و دانسته باشند که شعر نو هم پر بی قاعده نیست و دشنام لایق بعضی «آثار خزعبل موسوم به نو» را بر آشنایان اهل نثار نکنند!»

چنین به نظر می رسد که توضیحات اخوان در باره اسلوب شعر نیمایی بر مبنای ضرورتی قلمی شده است. اخوان به نیکی دریافته بود که شعر نیمایی در جامعه تثبیت نخواهد شد مگر آن که همراهی و حمایت بزرگان شعرشناسی چون مقام معظم رهبری را به همراه داشته باشد. این نامه نیز  با همین قصد و نیت نوشته شده است. ذکر این نکته نیز ضروری ست که گفته شود اخوان خود در آغاز – به دلایلی - قصد همراهی با نیما را نداشت ولی در ادامه به نیما و راه او مومن شد و در نتیجه تمام تلاش خود را برای تثبیت جایگاه شعر نیمایی در جامعه ادبی به کار برد. نگارش این نامه نیز بنا بر همین ضرورت و برای همنوایی با بنیانگذار شعر نو صورت گرفته است. اخوان چون از ذائقه ادبی مقام معظم رهبری و گرایش او به شعر اصیل سنتی آگاهی داشت، این نامه را به قصد حمایت از نیما و برائت از مقلدان بی سواد شعر نیمایی قلمی کرده است. چرا که او از این حقیقت آگاه بود که نیما مخالفان زیادی دارد.

همین مخالفت‌ها نیز باعث شد که نیما به مدت 25 سال در مهجوری و گمنامی به سر برده و از سوی عوام و خواص مورد تمسخر، تحقیر و بی‌مهری قرار گیرد. نکته دیگری که در دست نوشته اخوان قابل تامل است، تعلق خاطر شدید او به شعر اصیل سنتی و اعتراف مجدد به پایبندی خود به این شیوه از سرایش است. بر کسی پوشیده نیست که اخوان ریشه در ادبیات اصیل و شعر شکوهمند پارسی دارد و حمایت او از نیما نیز به خاطر آن است که نیما را مومن به اسلوب شعر اصیل پارسی و خدمتگزار ادبیات می داند. از همین روست که سنگ او را به سینه می زند و برای هموار کردن راه پیشرفت شعر نیمایی تمام توان خود را به کار می گیرد.  تعلق خاطر اخوان به شعر شکوهمند پارسی و نگارش یک رباعی در ادامه دست نوشته به نوعی همدلی و همنوایی با بزرگانی چون مقام معظم رهبری است که پاسداری از اصالت های ادبی و شعر بالنده پارسی را برای حفظ هویت دینی و ملی بر خود تکلیف می دانند. اخوان با مزین کردن دست نوشته خود به این رباعی ، به هم جبهه بودن خود با مقام معظم رهبری در حوزه پاسداری از گنجینه گرانسنگ شعر و ادب پارسی اذعان کرده است .

وی با اعلام تعصب و تعلق خاطر خود به شعر شکوهمند پارسی، از جماعت بی سوادی که با پنهان شدن پشت سر نیما و قالب کردن توهمات بیمارگونه خود به نام شعر نو قصد ضربه زدن به شعر و ادب پارسی را داشتتند، هوشمندانه اعلام برائت کرده است. از جماعتی که می توان نام آنها را «متشاعران فرصت‌ طلب» یا «مقلدان صورتی» گذاشت . طیفی که از زمان نیما تا به امروز خود را پشت نقاب شعر نو پنهان کرده‌اند و در قالب شعارهای ظاهرفریب تجدد و نوآوری، تیشه بر ریشه ادب هزار ساله پارسی می‌زنند و ظاهرا گوششان نیز به هیچ حرفی بدهکار نیست ! هر چند بنیان‌های استوار ادب پارسی را این بادها هرگز به لرزه نمی‌اندازد و با این ترفند‌ها و شعبده بازی‌ها خللی به این بنیان مرصوص وارد نمی‌شود، اما بیم آن می‌رود که بدعت‌ گذاری‌های بی‌ مبنا و بدآموزی‌‌ها و شالوده شکنی‌‌های این گروه ، نسل نوآمده ادبی را به بیراهه بکشاند و فرصت شاگردی و تجربه آموزی از محضر سرهنگان و پیشاهنگان ادب پارسی را از آنان بگیرد که هرگز چنین مباد.

 


مطالب مشابه :


شعر همدلی

شعر همدلی. همــــدلی . همسری در کنارِ به پراکندن یافته هاست به امید آن که مورد استفاده




روایت همدلی با طعم شعر و هنر

روایت همدلی با طعم شعر و متأسفانه در مورد يگانگي فرهنگي و مشتركات تاريخي از هر دو طرف




شعر محبت

« همدلـــــــــــی » - شعر محبت بگونیا گل مورد علاقه در یافت کد همین آهنگ برای وب




شعر در مورد مردم مظلوم غزه

شعر در مورد مردم مظلوم غزه چهارشنبه یازدهم دی ۱۳۸۷ 12:31




داستانهای کوتاه ازمجموعه کتاب های: تو تو یی

همدلی دوستانه شعر وادبیات می دانم که خدا مرا در آتش رنج فرو می برد ضربات پتکی را که بر




همدلی از همزبانی بهتر است

همدلی از همزبانی خواجه شمس الدین حافظ شیرازی به کدام زبان شعر فرهیخته خواندم که در مورد




همدلی « اخوان » با رهبر انقلاب در دفاع از شعر شکوهمند پارسی

اخوان به نیکی دریافته بود که شعر نیمایی در جامعه و خواص مورد نوعی همدلی و




شعر در مورد دکتر احمدی نژاد

شعر در مورد دکتر احمدی همدلی گفتگوهای مسلمان ایرانی . rss . powered by blogfa.com




شعر شاعر به نام بفرونیوز در مورد مصلی بفروئیه

جشن میلادی متفاوت در بفروئیه با شعر در مورد مصلی همدلی و هم اندیشی جمعی




اعضای گروه ماه

همدلی. همدلی شخصیت شما در موسیقی مورد علاقه تان نهفته است! من طربم؛ شعر: مولانا




برچسب :