تاریخچه ویندوز از ابتدا تا کنون


تاریخچه

اولین نسخه ی ویندوز در سال 1983 عرضه شد (ویندوز 1.0 ) ؛ این سیستم عامل ، یک واسط کاربری گرافیکی و محیطی پنجره ای را تحت سیستم عامل دیسکی یا همان " DOS " فراهم می ساخت. (ویندوز 2.0 ) نیز در سال 388۱ به عنوان ارتقایی (upgrade) بر این سیستم عامل روانه ی بازار شد. این نسخه، بعداً با خصوصیاتی جدید مانند قابلیت روهم قرار گرفتن پنجره ها به نام WIN/286 و بعد WIN/386 ارایه شد. در سال 1992 ، ( ویندوز 3.0 ) ارایه شد که نسبت به نسخه های قبلی، بسیار متحول شده بود. در سال 1995، شرکت مایکروسافت با ارایه ( ویندوز 95 ) تحولی را در ویندوز و سیستم عاملهای کامپیوترهای شخصی بوجود آورد. روند ارایه و بهینه سازی این سیستم عامل ، همچنان با ( ویندوز 98 ME و XP ) ، برای رایانه های شخصی و ( ویندوز NT و 2000) برای شبکه ها ادامه یافت.

امروزه ، ویندوز، مشهورترین و پرمصرفترین سیستم عامل جهان به شمار می رود. مایکروسافت با بروزرسانی و بهینه سازی این سیستم عامل قصد دارد تا تمام توقعات کاربران از یک سیستم عامل مناسب برآورده سازد.

 

امنیت

امنیت در سیستم عامل ویندوز از مهم ترین نقاط ضعف آن بوده است. تحقیقی که تحت نظر کوین میتنیک انجام شد نشان داد که یک سیستم Windows XP حفاظت نشده در اینترنت تنها ۴ دقیقه دوام آورد. همچنین طبق آمار 80 ٪ از کاربران Windows حداقل به یک ویروس یا نرم افزار جاسوس آلوده هستند .

 

OS/2 تا Windows

OS/2

در سال 1985 مایکروسافت و IBM با هم برای درست کردن و گسترش دادن OS/2 شریک شدند .

OS/2 وارد بازار شد با یک سخت افزار که طراحی آن متعلق به IBM بود و PS/2 نام داشت. کمی بعد در فبریه سال 1986 مایکروسافت دوباره به واشنگتن (ردموند) تغییر مکان داد. یک ماه بعد کمپانی عمومی شد و 61 میلیون دلار در $ 21.00 در هر سهم بدست آورد. درسال 1989 ، مایکروسافت در Comdex فراخوان انتشار Windows 3.0 را در سال 1991 داد. در 16 می سال 1991 بیل گیتس به کارمندان مایکروسافت از جدایی از OS/2 خبر داد و از آن به بعد مایکروسافت روی محصول خود Windows و Windows NT kernel متمرکز شد. بعضی از کسانی که با ویندوز مخالف بودند سورپرایز شدند و شروع به

گفتن آن کردند که مایکروسافت در حال انجام یک فعالیت اشتباه است. ولی بعد از انتشار ویندوز ورق برگشت و کاربران OS/2 به سرعت کاهش یافت و کاربران ویندوز با سرعت هر چه تمام تر افزایش یافت و تبدیل به بهترین برنامه برای PC شد.

بعضی از عقاید بر این اساس بود که علم درونی Windows NT kernel رقیب هایش را نابود می سازد و چنین هم شد. سپس در این حین کمپانی ، نرم افزار آفیس را منتشر کرد که حکمران در تجارت شد و تمام رقبا را کنار زد .

 

Windows 95

نسخه ویندوزی از مایکروسافت که در سال 1995 ساخته شد. ویندوز 95 ماندگاری زیادی نداشت و اکنون تعداد معدودی از این سیستم عامل استفاده می کنند .

Windows 98

نسخه ویندوزی از مایکروسافت که در سال 1998 ساخته شد و در واقع نسخه به روز شده ویندوز 95 می باشد.(این ویندوز Memphis هم نامیده می شود) استفاده از این ویندوز به طور گسترده در جهان وجود داشت و هم اکنون هم مورد

استفاده می باشد. از امکانات این می توان به موارد زیر اشاره کرد :

 مرورگر مستقل مایکروسافت

 توانایی فرستادن و گرفتن نامه های الکترونیکی

 گرافیک 32 بیتی (FAT32)

 حمایت کردن USB

 حمایت کردن DVD

 

Windows ME

Windows Millenium Edition نسخه به روز شده ویندوز 98 که در سال 1999 و 2000 عرضه شد. نسخه ویندوزی از مایکروسافت که در سال 1998 ساخته شد و در واقع نسخه به روز شده ویندوز 95 می باشد.

(این ویندوز Memphis هم نامیده می شود) استفاده از این ویندوز به طور گسترده در جهان وجود داشت و هم اکنون هم مورد

استفاده می باشد.

 

Windows NT

سیستم عاملی که در سال 1993 توسط شرکت مایکروسافت ، ارائه گردید . Windows NT بر خلاف ویندوز به وجود سیستم MS-DOS وابسته نیست به عبارت دیگر یک سیستم عامل خودکفا بوده و یک رابط گرافیکی کاربر دارد . Windows NT یک سیستم عامل چند وظیفه ای 32 بیتی با ویژگیهای شبکه سازی، چند پردازشی قرینه ای، بندکشی و امنیتی می باشد. این سیستم عامل بر روی سخت افزارهای متنوعی از جمله سیستم های برپایه ریزپردازنده های 80386 و 80486 و پنتیوم اینتل ، ریزپردازنده های DEC AlphaAXP ، ریزپردازنده ای MIPS ، و همچنین در کامپیوترهای چند پردازنده ای به اجرا در می آید . Windows NT تا ۴ گیگا بایت حافظه مجازی را تحت پشتیبانی قرار داده و می تواند برنامه های کاربردی OS/2 ، MS-DOS و POCIX××××× را به اجرا درآورد .

 

Windows 2000

سیستم عاملی برای کامپیوترهای سرور که توسط مایکروسافت در سال 2000 عرضه شد .

خانواده Windows 2000 Server سرویس دهندگان ( .NET Enterprise ) بر خلاف نام خود که ممکن است این تصور را ایجاد نمایند که صرفا" نیازمند استفاده از Windows .NET Server 2003 می باشند، می توانند بر روی خانواده بزرگ Windows 2000 Server اجراء گردند. لازم به یادآوری است که برخی از سرویس دهندگان ( .NET Enterprise ) نظیر Exchange Server 2000 ، بر روی نسخه های Windows .NET Server 2003 ، اجراء نخواهند شد. برخی از سرویس دهندگان موجود ( .NET Enterprise ) ، همچنان بر روی نسخه ویندوز NT server 4.0 اجراء می گردند، این نوع سرویس دهندگان دارای ویرایش های خاصی می باشند که امکان استفاده از ActiveDirectory را برای آنان فراهم می نماید. تعداد نرم افزارها و محصولاتی که می توان آنها را بر روی Windows NT اجراء نمود، بتدریج به سمت صفر میل خواهد کرد. در این مقاله فرض می شود که شما حداقل از نسخه Windows 2000 Server ، استفاده می نمائید. ویندوز 2000 دارای سه نسخه متفاوت سرویس دهنده است. تعداد نسخه های فوق را می توان از لحاظ فنی به چهار نسخه نیز تعمیم داد . (در صورتیکه سیستم عامل سرویس گیرنده Windows 2000 Professional را نیز در نظر بگیریم). هر نسخه به منظور ، اهدافی خاص طراحی و دارای مجموعه ای ازپتانسیل ها و قابلیت های مختص بخود است . نسخه استاندارد سرویس دهنده 2000 «Windows 2000 Server» ، نامیده می شود. نسخه فوق، نسخه پایه سیستم عامل بوده و شامل تمامی قابلیت ها و پتانسیل های لازم و مورد نیاز سرویس دهندگان .NET Enterprise ، است. هر کامپیوتر مبتنی بر سیستم عامل Windows 2000 Server دارای ویژگی هایی نظیر: یک کنترل کننده Domain مربوط به ActiveDirectory و سرویس های ارتباطی شبکه است. نسخه فوق، دارای محدودیت های مختص به خود است. حمایت از حداکثر چهار پردازنده و چهار گیگابایت حافطه اصلی (RAM) ، نمونه هایی از محدودیت های نسخه فوق، می باشد. زمانیکه برنامه ها اجراء می گردند به آنها یک فضاء ثابت حافظه و بمیزان دو گیگا بایت نسبت داده می شود. در صورتیکه کامپیوتر دارای حافظه فیزیکی کمتری باشد، سیستم عامل از فضائی بر روی دیسک که Swap file و یا page file نامیده می شود برای ایجاد حافظه مجازی، استفاده می نماید .

 

Windows 2000 Datacenter Server

، نسخه جامع و بسیار بزرگ ویندوز 2000 ،Windows 2000 Datacenter Server نامیده می شود. این نسخه حداکثر شصت و چهار گیگابایت حافظه اصلی (RAM) و سی و دو پردازنده را حمایت می نماید. نسخه فوق دارای تمامی قابلیت های کلاسترینگ نسخه Advanced Server و سایر پتانسیل های استاندارد می باشد. از نسخه فوق ،در محیط هایی با قابلیت های محاسباتی و عملیاتی بسیار بالا، استفاده می گردد. علاوه بر آمار شگفت انگیز نسخه فوق در رابطه با میزان حافظه و تعداد پردازنده، ماکروسافت ادعا نموده است که زمان فعالیت بدون خرابی (Uptime) سیستم عامل فوق، 99.999 % است. در صورتیکه قصد تهیه این نسخه ویندوز را داشته و بدنبال قیمت آن می باشید، هرگز در این راه موفق نخواهید شد. چون شما نمی توانید نسخه ای از آن را خریداری نسخه فوق را به تولید کنندگان سخت افزار سرویس دهنده )معمولا « نمائید. ماکروسافت، صرفا » OEM نامیده شده و اقتباس شده از Original Equipment Manufactures است( عرضه می نماید. شرکت های تولید کننده، پیکربندهای خاصی را در رابطه با سخت افزار سرویس دهنده انجام و به منظور سازگاری با DataCenter Server آن را بررسی، تست و در ادامه سرویس دهندگان فوق، به شرکت های متقاضی به همراه سیستم عامل Datacenter Server فروخته می شود. سیستم و نحوه پشتیبانی Datacenter ، نسبت به سایر نسخه های ویندوز نیز متفاوت است.

ماکروسافت حمایت فنی مستقیمی در رابطه با نسخه فوق را ارائه نمی دهد. در مقابل، OEM ، کانال ارتباطی و پشتیبانی لازم را با مشتریان مربوطه، برقرار خواهد کرد. یکی از نکات مهم پشتیبانی Datacenter ، عدم مجاز بودن اعمال تغییرات و اصلاح پیکربندی سخت افزار سرویس دهنده، بدون کسب مجوز لازم از OEM است .

 

Windows 2000 Advanced Server

این نسخه، شامل تمامی ویژگی ها و پتانسیل های نسخه Windows 2000 Server بعلاوه امکانات اضافه دیگری است. نسخه فوق، نیز دارای محدودیت های خاص خود است. حمایت از حداکثر هشت پردازنده و هشت گیگابایت حافظه، نمونه هایی در این زمینه می باشند. این نسخه، تغییراتی را درارتباط با مدل حافظه استفاده شده توسط برنامه ها، ایجاد نموده است. در این راستا سه از یک گیگا بایت برای سیستم عامل، استفاده می شود. بدین ترتیب، برنامه های بزرگی نظیر « گیگابایت ارائه و صرفا SQL Serevr ، از مزایای حافظه RAM بخوبی بهره مند خواهند شد. نسخه فوق، همچنین دارای امکاناتی نظیر: کلاسترینگ (Clustering) و Network Load Balancing Service ، است. با اینکه اکثر سرویس دهندگان NET Enterprise . ، بصورت نسخه Enterprise Edition در دسترس می باشند، ولی این بدین مفهوم نیست که آنان نیازمند استفاده از نسخه Advanced Server می باشند. مثلا » Exchange Sever Enterprise Edition ، قادر به اجراء بر روی Windows 2000 Server است )در چنین حالتی، نمی توان از امکان کلاسترینگ Exchange استفاده گردد، مگر اینکه آن را بر روی نسخه Advanced Server نصب نمود.

 

Windows XP

آخرین محصول مایکروسافت تا پایان سال 2002 که سیستم عاملی بسیار قوی و زیبا می باشد و برای کار با internet مناسب می باشد .

 

Windows NET Server 2003

خانواده Windows .NET Server 2003 Windows .NET Server 2003 ، آخرین نسخه های تولید شده در رابطه با محصولات ویندوز شرکت ماکروسافت، بوده و نسخه بعدی خانواده Windows 2000 ، می باشند. تمام نسخه های Windows .NET Server 2003 ، شامل گزینه های رابط کاربر Windows XP و یا themes نیستند. این بدین علت است که themes نیازمند منابع اضافه ای است و برای یک سرویس دهنده مناسب بنظر نمی رسد، منابع را صرف انجام چنین عملیاتی آنهم در رابطه با بخش رابط کاربر بر روی سرویس دهنده نماید. بنابراین زمانیکه سیستم را با استفاده از ویندوز 2003 ، برای اولین مرتبه راه

اندازی می نمائید، از اینترفیس آن تعجب نکنید .(اینترفیس ویندوز 2000 را در مقابل اینترفیس جدید XP مشاهده، خواهید کرد).

خانواده Windows .NET Sever 2003 دارای چهار نسخه متفاوت است :

Windows .NET Server 2003 ، Web Edition ، یک نسخه مناسب، سریع و ارزان! برای پلات فرم مبتنی بر سرویس دهنده وب است .

Windows .NET Server 2003 ، Standard Edition ، که معادل Windows 2000 Server است .

Windows .NET Server 2003 ، Enterprise Edition. که معادل Windows 2000 AdvancedSever است .

Windows .NET Server 2003 ، Datacenter Edition. که معادل Windows 2000Datacenter Server است.

ماکروسافت، نام Windows .NET Server 2003 را دو مرتبه قبل از عرضه آن تغییر داده است . (Windows 2002 به Windows .NET Server و سپس به Windows .NET Server 2003). در ادامه ما همچنان از اسامی کوتاه نظیر Windows .NET Standard Server نسبت به نام رسمی Windows .NET Server 2003 Standard Edition ، استفاده خواهیم کرد .

با معرفی Windows .NET Web Server 2003 ، ماکروسافت قانون )بدعت( مربوط به انتخاب یک نسخه بمنظور یک کار خاص را تغییر داده است . Windows .NET Standard Sever ، همچنان اولین گزینه برای اکثر برنامه ها است . Enterprise Server ، امکانات مناسبی را در رابطه با حافظه و کلاسترینگ، اضافه نموده است .نسخه Datacenter همچنان در اختیار OEM گذاشته می شود)همانطور که دررابطه با ویندوز 2000 عمل می گردید ). Windows .NET Web Server ، یک ایده جدید بوده و هدف آن رقابت در جهت ارائه یک سرویس دهنده وب با قیمت مناسب! با سایر تولیدکنندگانی است که محصولات خود را نظیر سیستم عامل و یا سرویس دهنده وب، بصورت رایگان در اختیار کاربران قرار می دهند (لینوکس و Apache نمونه هایی در رقابت با تولیدکنندگانی که محصول خود را بصورت رایگان در اختیار قرار می دهند، کار بیسار مشکلی « این زمینه می باشند). قطعا بوده و می بایست برای آن تدابیر خاصی اندیشیده گردد. مثلا قیمت 1199 دلار برای هر نسخه از سرویس دهنده Windows 2000 Server( شامل ده مجوز دستیابی کاربران ) ، یک قیمت رقابتی نیست .

Windows .NET Web Server ، بدنبال پرکردن این خلاء رقابتی است ؛ نسخه فوق در عین حالیکه برخی از ویژگی های ویندوز را ندارد ولی تمامی ویژگی ها و امکانات لازم و مورد نیاز یک سرویس دهنده وب را بخوبی و با قیمت پائین! ارائه می نماید . با اینکه تعدادی از سرویس دهندگان NET Enterprise . ، بصورت Enterprise Edition در دسترس می باشند ولی این بدان مفهوم نیست که آنان به Enterprise Server نیاز خواهند داشت. مثلا «SQL Server 2000 Enterprise Edition ، می تواند بر روی Windows .NET Standard Server ، نصب و اجراء گردد. در این راستا امکان استفاده از SQL ServerClustering ، وجود نخواهد داشت، مگر اینکه نسخه Windows .NET Enterprise Server ، نصب گردد . Windows .NET Server ، نسخه های شصت و چهار بیتی خود را بمنظور حمایت از پردازنده جدید Itanium ، شرکت اینتل نیز ارائه نموده است. صرفا نسخه های Enterprise و Datacenter بصورت 64 بیتی، ارائه شده اند. کامپیوترهای Itanium که بر روی آنها Windows .NET Enterprise Server اجراء می گردد، قادر به حمایت از شصت و چهار گیگابایت حافظه اصلی می باشند. بر روی کامپیوترهای فوق در صورتیکه نسخه Datacenter نصب شده باشد، امکان استفاده از حداکثر 128 گیگابایت حافطه وجود خواهد داشت .


Windows Vista

ویندوز ویستا ویژگیهای دیداری فوق العاده ای مانند پنجره های نیمه شفاف و ابزارهای قدرتمندتر جهت جستجوی فایلها دارد ولی در مورد بهبود امنیت در ویستا و توانایی آن در ارتباط بهتر با وسایل دستی قابل حمل ،خبری داده نشده است.

مایکروسافت از آغاز کار بر روی این سیستم عامل وعده داده بود که شالوده آن را بر سه ستون استوار خواهد کرد :

1. یک موتور گرافیکی به نام Avalon ،یک فن آوری جدید به نام indigo که توانایی ارتباط برنامه های کامپیوتری و وسایل مختلف را به هم می دهد .

2. یک سیستم ذخیره سازی دیتا که قابلیت جستجوی بهتر را ممکن می سازد به نام winFS ولی در مقام عمل مایکروسافت از زمان بندی خود عقب افتاد و تصمیم گرفت از ویژگی winFS چشم بپوشد و این سیستم را به صورت یک برنامه الحاقی adds-on بعد از انتشار ویستا عرضه کند.

3. پس از 3 ستون ویندوز بعدی ،هنوز 2 ستون پابرجا هستند .

پوسته جدید ویندوز به نام Aero تقریباً تنها نشانه موتور گرافیکی Avalon بود که کارشناسان pcworld در نسخه قبل از بتا با کد 5048 مشاهده کردند.در این پوسته دکمه ها ،فریمهای پنجره ها ،نوارهای عنوان و آیکونها به اشکال متحرک ،سه بعدی و گاه نیمه شفاف مبدل می شوند.در واقع Aero به رابط گرافیکی interface ویندوز حیات می بخشد .

با این که مایکروسافت از winFS صرف نظر کرده روی نحوه ارائه فایلها با فرمت NFTS کار کرده و شرایطی را فراهم کرده است که فایلها بر حسب مولف،مدل دوربین(در مورد عکسها)، ژانر و عنوان آلبوم(در مورد فایلهای موسیقی) مرتب شوند.امکان ساخت لیستهای مجازی از فایلها هم فراهم شده است.با این ویژگی می توان برای مثال همه عکسها و یا فایلهای ورد را بصورت یکحا مشاهده کرد،صرف نظر از این که در کجا save شده باشند .

ویژگی دیگر این ویندوز ارتباط بهتر با تلفن های هوشمند ، دوربین ها و پخش کننده های صوتی و همچنین بهبود بخشیدن انتقال و هم زمان سازی synchronization فایلهاست. در نسخه ای که تیم pcworld مشاهده کرد ،خبری از مرورگر اینترنتی 7 نبود. البته مایکروسافت وعده داده نسخه بتای این نرم افزار را همراه ویستا عرضه کند. با وجود این که مایکروسافت برای بالا بردن ضریب ایمنی،ویژگیهایی مانند مانیتورینگ داده های خارج سیستم(سرویس پک 2 فقط داده های داخل سیستم را مانیتور می کند.)، محافظت علیه برنامه های مخرب malware و امکان ایجاد اکانت کاربری محدود شده را به ابزارهای امنیتی قبلی اضافه کرده ،ولی در مجموع ابزارهای امنیتی ویستا همانند ویندوز xp مجهز به سرویس پک 2 است. موتور گرافیکی Avalon در سیستم های مجهز به کارتهای گرافیکی به روز شده امکان می دهد که پنجره هایی چرخان،با بافت پشت زمینه و یا محو شونده ببینید.

به علاوه می توانید منوها ،نوارهای عنوان و سایر اجزا را به صورت نیمه شفاف مشاهده کنید. اما در مورد این که حداقل امکانات سخت افزاری برای نصب و به کارگیری ویندوز ویستا چیست؟ اظهار نظر رسمی صورت نگرفته است و مایکروسافت صرفاً RAM 512 و CPU سریع تر از آنچه در سیستم عاملهای قدیمی به کار گرفته می شد، را توصیه کرده است. ویستا هم به صورت64 بیتی و هم به صورت 32 بیتی منتشر شد. اما ویژگی دیگری که به ویندوز ویستا اضافه شده meeting space است که یک سیستم  اشتراک فایل به صورت peer to peer است و محیط مجازیی فراهم می آورد که کاربران را قادر می سازد روی فایلها و دیتاهای به اشتراک گذاشته شده کار کنند

 

آن سوی VISTA

بدون شک ویندوز ویستا یکی از پرسر و صدا ترین محصولات مایکروسافت در چند سال اخیر است که قرار است طی آخرین اخبار در اوایل 2007 به بازار ارائه شود.مایکروسافت با استفاده از مجرب ترین برنامه نویسان و امکانات سخت افزاری خود امید دارد تا سیستم عاملی را به بازار عرضه نماید که تا سال ها از حیث از دست دادن بازار سیستم های عامل آسوده خاطر باشد.و همچنین موقعیت رو به رشد سیستم عامل های کدباز لینوکس را دچار تزلزل نماید.سیستم عامل ویستا با تبلیغات و امکانات متفاوتی عرضه شده است به نحوی که مدت هاست کاربران حرفه ای کامپیوتر چشم انتظار ورود آن به بازار هستند.ویستا با استفاده از لگوریتم های پیشرفته ی امنیت و شبکه تا سال ها می تواند نیاز کابران حرفه ای را برطرف سازد .

مایکروسافت پس از عرضه ی ویندوز اکس پی در سال 2001 از نسل بعدی ویندوزخود با اسم رمز لانگهورن خبر داد و اعلام نمود که این سیستم عامل را در سال 2004 به بازار ارائه می کند. البته همانطور که بسیاری حدث می زدند مایکروسافت شرکت وقت شناسی نبود و برای همین است که تا به حال به عرضه ی این سیتم عامل منتظر نشسته ایم.لانگهورن نیز مانند ویندوز اکس پی قبل از عرضه تغییر نام داد و به ویستا مبدل شد. جالب است بدانید که لانگهورن و ویستا و بلاک کامب)نسل بعدی ویندوز پس از ویستا که چندی پیش به ویینا تغییر نام داد( همگی نام های مکان های طبیعی و از این دست هستند. مثلا نام یک صحرا .ویستا نسل جدیدی از سیستم های عامل معروف و فرا گیر ویندوز است که مسیری متفاوت نسبت به سری پیشین خود پیموده است. شاید تاخیر زیاد در ارائه ی این سیتم عامل کاربران جشم انتظار را تا حد زیادی ناراحت کرده باشد ولی این امر آن هم در تولید نرم افزار های بزرگ امری عادی است و از آن جا که مایکروسافت وسواس زیادی در تولید سیستم عاملی بدون نقص دارد باید پیش بینی این تاخیر ها را نیز می کردیم.بیل گیتس می گوید در هنگام ورود سیستم عمل های ویندوز 95،98 و 2000به ما فشار زیادی وارد شد چرا که اسامی آن ها از مدت ها چیش به جوامع خبری اعلام شده بود و ما موظف بودیم که آن ها را در موعد مقرر که همان نام آن ها بود به بازار عرضه کنیم ولی ما تصمیم داریم که در محیطی آرام و دور از تنش به تولید سیستم عاملی بپردازیم که به نظر خودمان در نوع خود بی نظیر است.بیل گیتس و دیگر مسوولان ویندوز از جمله جیمز آلچین(سردار ویندوز) امید بسیار زیادی به این نگارش از سیستم عامل ویندوز دارند و گیتس می گوید : آرزو دارم که وقتی کاربران حرفه ای برای اولین بار با ویستا کار می کنند انگشت به دهان بمانند. بیل گیتس آدم گزافه گو و کوته فکری نیست و بدون شک این پروژه نیز مانند دیگر پروژه هایی که او پشتوانه ی آن ها بوده است موفق خواهد بود.ویستا سیستم عاملی برای آینده است و مایکروسافت سعی نموده است که تمامی آن چه در نگارش های گذشته ی ویندوز از آن ها با عنوان کاستی یاد می شد در ویستا با نام نقطه ی قوت شناخته شوند.یکی از این مسائل امنیت است اما امنیت با حیطه ی فراتر از آن چه ما از آن می بریم . امنیت ویندوز ویستا از لحاظ جلوگیری از ورود ویروس ها و مقابله با آن ها مبارزه با نفوذگر ها و حفظ و امنیت اطلاعات بی عیب و نقص است و مایکروسافت روی هرچیزی که بر امنیت تاثیر بگذارد پافشاری زیادی کرده است از جمله مرورگر اینترنت اکسپلورر که مایکروسافت بخش گسترش آن را به منظور کنترل بیشتر برای آن و پیشرفت بی دغدغه ی آن پس از مدتی در سال پیش از بخش گسترش ویندوز جدا نمود و همچنین نگارش فایل سیستم وین اف اس که در نوع خود یک دهه از ان تی اف اس جلو است مصادیقی برای این مورد است.

 

Windows 7

ویندوز 7 ( Windows 7) که با اسم رمز Vienna  و  Blackcomb هفتمین نسخه ی سیستم عامل از مجموعه ی

مایکروسافت ویندوز است که در تاریخ 22 اکتبر سال 2009 به بازار عرضه شد. همچنین در کنار آن نسخه سرور آن نیز بانام Windows Server 2008 R2 به عنوان ویندوز سرور 7 بصورت همزمان برای فروش زمانبندی شد. ویندوز 7 برای استفاده در کامپیوترهای شخصی شامل انواع خانگی و اداری تولید شده است. این سیستم عامل هفتمین نسل از سیستم عامل های ویندوز می باشد و به همین دلیل نام آن را ویندوز 7 گذاشته اند . از ویژگی های این نسخه که بیشتر مورد توجه است می توان به پشتیبانی از قابلیت چند لمسی ، طراحی دوباره ویندوز شل، نوار وظیفه و یک سیستم شبکه خانگی به نام گروه خانگی نام برد، همچنین به نقل از مسئولان مایکروسافت، ویندوز 7 نسخه ارتقا یافته و بهینه شده ویندوز ویستا می باشد.

ویندوز 7 شامل یکسری ویژگی های جدید، از جمله :

 پیشرفت در لمس و تشخیص دست خط، پشتیبانی از Virtual Hard Disk ، بهبود کارائی در پردازنده های چند هسته ای و بهبود هسته سیستم عامل می باشد. همچنین اضافه شدن قابلیت Windows PowerShell و طراحی دوباره ی ماشین حساب با پشتیبانی از قابلیت چندخطی و امکان تبدیل واحدها می باشد . آیتم های اضافه شده به کنترل پنل شامل موارد زیر می باشد :

ClearType 

isplay Color Calibration Wizard 

Gadgets 

Recovery Troubleshooting 

Workspaces Center 

Location and Other Sensors 

Credential Manager 

Biometric Devices 

System Icons and Display 

نام Windows Security Center به Windows Action Center تغییر یافته است.

ویندوز7 در 6 ویرایش مختلف ارائه شده است، اما فقط نسخه های Home Premium و Professional و Ultimate در فروشگاه ها به صورت خرده فروشی و جزئی موجود است. تمام ویرایش های ویندوز 7 قابلیت پشتیبانی از پردازنده های 32 بیتی ( x86 ) را دارا می باشد و تمام ویرایش های ویندوز 7 به جز Starter با قابلیت پشتیبانی از پردازنده های 64 بیتی ( x64 ) ارائه می شود.


مطالب مشابه :


دروس عمومی و معارف دانشگاه پیام نور

مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور سنندج, سیستم عامل: سیستم جامع دانشگاهی گلستان




تغییر در برنامه امتحانات نیمسال دوم 89-90دانشگاه پیام نور

پیام نور سنندج میباشد سیستم جامع دانشگاهی گلستان است سیستم گلستان تاریخ




زمان ثبت نام و انتخاب واحد نیمسال دوم 90-89 دانشگاه پیام نور

مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور سنندج, سیستم جامع دانشگاهی به سیستم گلستان




تصاویری زیبا از پارک ملی گلستان.

تصاویری زیبا از پارک ملی گلستان. سیستم جامع دانشگاهی گلستان. غذایی دانشگاه ازاد سنندج.




تاریخچه کامپیوتر

مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی | پورتال جامع واحد سنندج جامع دانشگاهی گلستان




تاریخچه ویندوز از ابتدا تا کنون

دانشگاه آزاد واحد سنندج سیستم جامع دانشگاهی گلستان سیستم عاملی که در سال 1993 توسط




دانشگاه پیام نور

سیستم جامع دانشگاهي گلستان وبلاگ شبکه کتاب دانشگاهی سیستم آموزشی




برچسب :