طریقه ی تست قطعات الکترونیک صنعتی

طریقه تست تریستور  (Thyristor)

SCR یک دیود قابل کنترل است که تست و تشخیص پایه های نوع ساده آن به شرح زیر است . دارای سه پایه به نام های Gate که با G نیز نشان داده می شود و Anode که مانند دیود با A نشان داده میشود و نیز دارایKatode که با K نشان داده می شود . این دیود ها مصارف زیادی در صنعت دارند برای مثال در یکسو سازی برق صنعتی که الزاماً نیاز به کنترل جریان ویا قطع وصل داشته باشد مورد استفاده قرار می گیرد . مثلاً در ترانس های جوشکاری DC برای یکسوسازی با کنترل جریان ویا در تلویزیونها به منزله یک سویچ DC قابل کنترل کاربرد دارند . 

تشخیص پایه ها 

به کاتد در گرایش مستقیم راه می دهد . ودر گرایش معکوس راه نمی دهد و در حالت معمولی آند به کاتد راه نمی دهد . از همین روش برای تشخیص پایه های آن می توان استنفاده کرد . یعنی دنبال پایه ای می گردیم که مانند یک دیود در حالت گرایش مستقیم عمل کند . در این حالت ترمینال قرمز مولتی متر کاتد و ترمینال مشکی Gرا نشان می دهد . و لابد پایه باقیمانده آند است

طریقه تست ترانزیستورهای UJT

تعین پایه UJT توسط مولتی متر دیجیتالی : مولتی متر را در رنج تست دیود قرار داده به وسیله ترمینالهای آن دنبال پایه ای باشید که از یک جهت به دو پایه دیگر راه بدهد و از جهت دیگر راه ندهد پایه مذکور E است و عدد قرائت شده B2 کمتر از B1 می باشد .


طریقه تست تریاک (TRIAC)

ترایاک یکی دیگر از عناصر الکترونیک می باشد که در ساخت مدارات الکترونیک صنعتی سهم بسزایی دارد این قطعه مانند یک SCR دارای سه پایه می باشد پایه های آن را با نامهای گیت آند اول و آند دوم که با G و MT1 و MT2 یا ( B1 و B2 ویا A1 و A2 ) نشان می دهند و فرق عمل کرد آن با تریستور این است که بعد از تحریک G دوپایه دیگر می تواند از هر دو جهت جریان را از خود عبور دهد و در واقع یک کلید AC می باشد . یعنی مانند یک کلید AC قابل کنترل می توان آن را در مدارات الکترونیک به کار برد . وتحت هر زاویه ای می توان با کنترل کیت فاز برق شهر را کنترل نمود . ابتدا تعیین پایه های آن را به وسیله مولتی متر هیوکی 3007 توضیح می دهم . پایه G نسبت به پایه A1 در هردو جهت راه می دهد ونسبت به A2 در هیچ جهتی راه نمی دهد بنابراین A2 به راحتی مشخص می شود حال پایه ای را پیدا می کنیم که با تحریک آن در دوجهت دو پایه ی دیگر به هم راه دهد . آن پایه G است . در این روش توجه داشته باشید در هنگام تحریک باید ترمینالهای مولتی متر از دوپایه تست شونده قطع نشود و فقط یک لحظه بدون آنکه ترمینالها قطع شود عمل تحریک توسط یکی از ترمینالها انجام شود .

مرجع:http://ekranezhad.ir/post/35/blogers.ir

[ چهارشنبه بیستم فروردین 1393 ] [ 10:10 ] [ علی صادقی ] نظر بدهید


مطالب مشابه :


تابلو های برق صنعتی

مهندسی برق قدرت - تابلو های برق صنعتی - - مهندسی برق مراحل رنگ آميزي قطعات بشرح ذيل مي باشد.




آشنایی با قطعات و تجهیزات کنترل صنعتی

وبلاگ تخصصي plc و اتوماسیون صنعتی - آشنایی با قطعات و تجهیزات کنترل 50 مدار طراحی شده برق صنعتی




نمونه سوال برق صنعتی سری دوم

نمونه سوال برق صنعتی سری دوم . 3- در ترسیم قطعات برای نشان دادن لبه های غیر قابل دید اجسام




آشنایی با قطعات و تجهیزات کنترل صنعتی

ابزار دقیق و برق - آشنایی با قطعات و تجهیزات کنترل صنعتی - ابزار دقیق ترموکوپل سنسور شناورها




طریقه ی تست قطعات الکترونیک صنعتی

آموزشگاه فنی و حرفه ای برق علم وصنعت - طریقه ی تست قطعات الکترونیک صنعتی -




دانلود کلیه مدارات فرمان برق صنعتی با logoV5 بصورت PDF

مجهزترین فروشگاه قطعات (ECA) دانلود کلیه مدارات فرمان برق صنعتی با logoV5 بصورت PDF [نویسنده :




نحوه تولید تابلو های برق صنعتی

قطعات و المان هایی که برای ساخت تابلوهای برق مورد استفاده قرار تکنولوژی و کارگاه برق صنعتی




برچسب :