آرماتور تير و حرارتي

4- ميلگرد هاي حرارتي

بعد از پايان سقف يك سري ميلگرد ها عمود بر تيرچه به فاصله 25 تا 40 سانتيمتر قرار مي دهيم كار اين ميلگرد ها يكپارچه كردن سقف و جلوگيري از ترك هاي ناشي از انبساط و انقباظ سقف مي باشد

6- قلاب اتصال

در ساختمان هاي اسكلت فلزي  آرماتور هاي تيرچه بر روي نيمي از بال پل قرار مي گيرند در شرايط عادي اين اندازه براي تكيه گاه مناسب مي باشد ولي چنانچه سقف با نيروي زلزله جابجا شود تيرچه از تكيه گاه خارج شده و سقف سقوط مي كند براي جلوگيري از اين عيب از آرماتور هايي به شكل زير استفاده مي شود.

 

 

 

 

 

 

 

بعد از چيدن تيرچه و بلوك روي سقف ميله گردهاي حرارتي را مي چينند قطر ميله گرد حرارتي حداقل 6 ميلي متر و فاصله آنها از يكديگر حداكثر 30 سانتي متر و جهت آنها عمود بر ميله گرد بالاي تيرچه مي باشد . اگر از تيرچه پيش فشرده استفاده شود بايد ميله گرد حرارتي حتماً در دو جهت چپ و راست چيده شود. بايد تيرچه هاي دو طرف يك پل طوري چيده شود كه آهن بالاي آنها مقابل همديگر واقع گردد تا گذاشتن ميله گرد ممان منفي مسير باشد و اگر تيرچه هاي دو طرف يك پل مقابل همديگر قرار نگرفت بايد براي هر تيرچه يك ميله گرد جدا بطول 2 متر ( تقريباً 5/1 دهانه ) طوري روي تيرچه قرار دهند كه حداقل 78 سانتي متر آن داخل بتن دهانه مقابل قرار گيرد سپس آهنهاي قلاب را قرار
مي دهند اين آهنها از روي پل شروع شه و با زاويه 45 خم مي گردد تا به كف تيرچه برسد و در حدود 40 تا 50 سانتي متري نيز روي تيرچه ادامه پيدا مي كند اگر براي آهن قلاب و آهن ممان منفي از ميله گرد ساده استفاده شود بايد به قلاب ختم گردد و اگر از آهن آجدار استفاده شود بايد به گونيا ختم شود . با توجه به اينكه تيرچه ها به تكيه گاه ساده محاسبه مي شوند ، طبق محاسبه هيچ گونه مماني را در تكيه گاه تحمل نمي كنند و در آن نقطه احتياج به فولاد ندارند ولي عملاً براي ممان هاي احتمالي مخصوصاً براي مقابله با نيروي زلزله در تكيه گاهها از ميله گردهاي ممان منفي و قلاب استفاده
مي نمايند و براي كنش هاي حاصل از افت حرارتي از ميله گردهاي حرارتي استفاده مي گردد.

 

 ميلگرد حرارتی و افت :

      به علت پديده افت و کاهش درجه حرارت ، بتون تمايل به انقباض دارد ( کم شدن حجم يا طول ) . به علت يکپارچگی دال با تيرهای تکيه گاهی ، اين پديده باعث ايجاد تنشهای کششی و در نتيجه ايجاد تنش در دال می شود . با توزيع ميلگردهای کافی بايد اين تنش در تمام طول و عرض دال توزيع شود تا ترک ايجاد شده نتواند کاهشی در مقاومت دال ايجاد کند .

       همچنين وجود ميلگردها باعث جلوگيری از پديد آمدن ترکهای عميق در سطح بتون می شود . ميلگردهای حرارتی و افت بطور عمده در دالهای يک طرفه که دارای ميلگردهای اصلی در يک جهت هستند ، کاربرد دارد . در دالهای دو طرفه که سازه در هر جهت مسلح می شود ، لزومی به استفاده از ميلگرد حرارتی وجود ندارد .

      در دالهای با ضخامت کم ، ميلگرد حرارتی و افت در يک لايه عمود بر ميلگردهای اصلی قرار می گيرد و در ضخامتهای بالاتر ميلگرد حرارتی و افت در سه لايه قرار داده می شود .

 

ميلگردهای ممان منفی در سقفهای تيرچه بلوکی :

      اين ميلگردها بطور عمده در نزديکی تکيه گاهها وجود دارد و در موارد خاص در محل تعبيه سوراخها در سقف ، يا حالتی که سقف تيرچه بلوک بصورت کنسولی يا طره ای مورد استفاده قرار می گيرد کاربرد دارد . حداکثر فاصله ميلگردهای ممان منفی 25 سانتيمتر است و می تواند بصورت اتصال ساده با سيم يا بصورت شبکه های جوش شده استفاده شود . تنش برشی را می توان تا  %10بزرگتر از تنش برشی معمولی در نظر گرفت . وجود خرپای تيرچه باعث بالا بردن مقاومت برشی می شود . در نزديکی تکيه گاهها هميشه نصف ميلگرد مثبت را بايد به بالا خم کنيم .

 

آرماتوربندي سقف

آرماتوربندي سقف تيرچه بلوك بعد از نصب بلوكها انجام مي شود بديهي است كه آرماتوربندي تيرهاي بتني قبل از نصب تيرچه ها بايد اجرا شده باشد.

 

 آرماتور بندی پوتر:

آرماتور بندی پوتر روی کار انجام می شود به این ترتیب که یک خاموت را محکم به میلگرد های انتظار می بندند (در ارتفاع 1 متر ) سپس آرماتور های راستای تیر را روی این خاموت می گذارند سپس خاموت وسط تیر را محکم به میلگرد های راستا می بندند سپس تمام میلگرد های راستا که خم شدند توسط یک میلگرد قطور میلگرد ها را به صورت صاف در می آوریم.

سپس خاموت های دیگر را از طرف خم وارد میلگرد راستا مکنیم و با فاصله  های مشخص شده در نقشه با سیم می بندیم. فاصله های خاموت در قسمت های تکیه گاهی به علت وجود نیروی  برشی زیاد کمتر از وسط تیر است .اولین خاموت ها از تکیه گاه 5 سانتی متر است خم خاموت ها 135 درجه می باشد و طول بعد از خم باید درون بتن قرار بگیرد . خم های خاموت باید به صورت چرخشی در گوشه های تیر قرار می گیرد تا ضعفی پیش نیاید خم انتهای میلگرد های راستا با توجه به نرمی یا تردی به ترتیب 180 و90 درجه اجرا می شود .

وصله : معمولا به دلیل طول بیشتر از 12 متر و یا برای جلوگیری از پرت میلگرد میلگرد ها را وصله می کنند . طول اورلب بر اساس محاسبات بدست می آید اما معمولا برای جلوگیری از اتلاف وقت از یک معادلهء ساده ئ تجربی که عبارت است از 40 تا 50 برابر قطر میلگرد (هر چه میلگرد قطور تر می شود به  50 نزدیک تر می شود )

نکته ئ مهمی که حائز اهمیت است محل اورلب است . اورلب میلگردهای  پایینی(فشاری) نباید به علت ممان ماکزیمم در 3/1 میانی قرار گیرد اما وصله در میلگرد های بالا به علت کششی بودن میلگرد ها در 3/1 میانی قرار می گیرد . حال اگر مثلا 3 تا دهنه داشته با شیم محل وصله به دلیل اینکه ممان منفی است عکس چیزی که گفته شده است عمل می شود . در کنسول هم محل اورلب استثنا است . بعد از اتمام آرماتور بندی تیر قالب کف تیر را روغن می زنیم سپس با برداشتن میلگرد قائم وخاموت هایی که تیر را در ارتفاع نگه داشتند تیر را روی قالب می گذاریم . هسته ستون (مرکز تلاقی تیر وستون ) نقش بسیار مهمی در قبال مقابله با زلزله ایفا میکند به همین دلیل در اجرای این بخش باید دقت زیادی نمود به همین دلیل در ارتفاع 30 سانتی متر ضخامت سقف 3 تا خاموت با فاصله 10 سانتی متر اجرا می شود .

میلگرد ممان منفی :

این میلگرد ها به صورت راستا و با خم 90 درجه (خم در تیر قرار می گیرد ) در سر تیرچه ها قرار می گیرد و با سیم به تیرچه و آرماتورهای تیر بسته می شود فلسفه وجودی این آرماتور دو عامل است :

1) به علت وجود ممان منفی در تکیه گاه

2) وجود نیروی کششی بالای تیر در قسمت تکیه گاه

این میلگرد تنش کششی را کاسته و همچنین خیز را کاهش می دهد

 

اوتکا :

فلسفه وجودی اوتکا دو عامل می شود :

1) تحمل نیروی برشی

2) تحمل کشش

هر دو سر اوتکا باید دارای خم 90 یا 180 باشد . قسمتی از اوتکا درون پوتر و قسمتی دیگر با فاصله 3 سانتی متر از کف بتون تیرچه در سقف قرار می گیرد . اطراف اوتکا کاملا باید توسط بتن پوشیده شود .

 

ميلگرد حرارتي

آرماتور های حرارتی از نوع ساده (بدون آج) می باشد قطرش در حدود 6 است . آرماتور های حرارتی به صورت شبکه در دو جهت اجرا می شود. در دو جهت معمولا از آکس بلوک ها می گذرد باید اطراف این آرماتور از بتن پوشیده شود اما معمولا در کار گاه ها برای این میلگرد از فاصله نگهدار استفاده نمی شود . محلی که میلگرد به پوتر می رسد باید بریده وبا خم درون پوتر قرار گیرد.

  مزيت بلندتر كردن سراوتكاها :

1- ممان منفي را تحمل مي كند.

2- كاملاً در بتن قرار بگيرد.

از لحاظ اجرايي بايد فاصله اش از آكس هر كدام از پودرها باشد كه اگر بلندتر باشد و خاموت بسته شود جا انداختن آن مشكل است.

سرميلگرد اوتكا شده تا تيرچه دقيقاً مطابق آكس به آكس تيرچه مي باشد.

سفره اي در سقف پهن مي كنيم و ميلگردهاي 10 به فاصله 20 سانتي متري در سقف قرار مي دهيم و زير آن كادرهايي قرار مي دهيم تا بتن زير ميلگردها هم قرار بگيرد. كه 7 سانتي متر بتن مي ريزيم.

كاورها يا بصورت سنگي هستند يا بصورت بيسكويت.

بيسكويت : 3 سانتي متريمان و شن در قالبهاي كوچك ساخته شده و دو تا سيم
مي گذارند در هر 2 متر يك بيسكويت قرار مي دهيم هنگامي كه قالبها را باز مي كنند زير آن كرمو نباشد و بتن بصورت روان باشد كه اين اصطلاحاً كاور مي گويند.

زير شبكه به فاصلة يك در ميان در گره بيسكويت مي گذارند در هر يك متر مربع چهار تا لقمه يا بيسكويت كفايت مي كند. بين ميلگرد و قالب لقمه مي گذارند ميلگردها به صورت بالا و پايين قرار گرفته و همچنين ميلگردهاي تقويتي، تمام تقويتها بايد به صورت قلاب باشد.

ميلگردهاي منفي كه از تيرچه ها وصل شده به ازاي هر يك متر مربع يك سانتي متر مربع ميلگرد حرارتي مي گذارند كه وزن 26/1 كيلوگرم به فواصل 30 سانتي متر قرار مي دهند.

سقف بعد از سفيدكاري در قسمت هايي آويزدار بارابيتس يا چوب حالت مي دهندو براي نور افشاني، تأسيسات كم ارتفاع سقف، نبشي و آجر و… استفاده مي شود.

براي اينكه قالبها را به هم وصل كنيم از لوله ها PVC توي سوراخ ها استفاده مي كنيم و بولتها را مي گذارند و سه مهره مي ببندند و بين آن سنجاق مي گذارند تا در ليز نخورد و مواقعي كه بتن ريزي مي شود تكان نخورد.

 

 

 بعد از بلوك چيني بايد ميله گردهاي ممان منفي گذاشته شده واين ميله گردها كه دو تيرچه مقابل را بهمديگر متصل مينمايند بايد به ميله گرد فوقاني تيرچه ها بسته شود حداقل طول اين ميله گردها طبق محاسبه بدست مي آيد .

بايد دقت نمود كه تيرچه هاي دو طرف يك پل حتما مقابل همديگر قرار گيرند تا بستن ميله گردهاي ممان منفي به سهولت امكان پذير باشد .

چنانچه اجبارا تيرچه ها مقابل يكديگر واقع نشدند بايد براي هر تيرچه ميله گرد ممان منفي جداگانه در نظر گرفت بطوريكه نيمي از اين ميله گرد روي تيرچه ونيم ديگر آن داخل بتون سقف قرار گيرد. براي آنكه براي عبور لوله هاي تاسيسات مخصوصا لوله هاي فاضل آب دچار اشكال نشويم بهتر است تيرچه ها در طبقات مختلف درست مقابل همديگر قرار گيرند براي انكار بهتر است حتما در تمام طبقات تيرچه چيني از يك سمت  شروع شود .

در مواردي كه احتياط به طره (كنسول ) ميباشد بهتر است طول كنسول بيش از دهانه سقف مجاور آنباشد وبار آن وقطر ميله گرد ممان منفي حتما بوسيله محاسبه تعيين شود زيرا كليه بار اين قسمت از سقف بوسيله همين ميله گرد هاي ممان منفي تحمل ميگردد .

 

 


مطالب مشابه :


مقاله درباره انواع ساختمان

مقاله درباره انواع ساختمان . (سیمان، شن، ماسه و فولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار)




مقاله کامل درباره پیدایش ترک در ساختمان و ترمیم آن

سپس، با میلگرد راستای هم قطر و با رعایت اورلپ به دو مقاله کامل درباره پیدایش ترک در




آرماتور تير و حرارتي

مقاله عمرانی محلی که میلگرد به پوتر می رسد باید بریده وبا خم درون پوتر قرار گیرد. درباره




تحقیق درباره مراحل ساخت یک ساختمان

عمران رضوی(omranrazavi) - تحقیق درباره مراحل ساخت یک ساختمان - ما در این وبلاگ اطلاعات خوبی در مورد




مقاله کامل درباره کارهای عمومی ساختمان

دانشجویان عمران 87 مجتمع آموزش عالی فسا - مقاله کامل درباره کارهای عمومی ساختمان - مهندسی




ممان منفی در تیرچه

درباره وب. موضوعات 1-فرق میلگرد ممان منفی با ادکا در سقف های انجمن سایت ,مقاله اجرای سقف




برچسب :