مدیركل دفتر امور تشكلهای كشاورزی در برنامه تلویزیونی مجله كشاورزی شبكه بازار: اعتبار پروانه فعالیت ن

 

مدیركل دفتر امور تشكل های كشاورزی در گفتگوی زنده با برنامه تلویزیونی مجله كشاورزی شبكه بازار در عصر روز پنجم بهمن ماه جاری، به تبیین و تشریح برنامه ها و جایگاه فعالیت های نظام صنفی كشاورزی در ارتباط با بخش كشاورزی و سیاست های كلان اقتصادی كشور پرداخت.

سطح اساسی نظام صنفی كشاورزی مبتنی بر نظام صنفی شهرستان است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نظام صنفی كشاورزی، دكتر عبدالرضا مسلمی در ابتدا و در تشریح وظایف نظام های صنفی كشاورزی شهرستان ها گفت: با توجه به آیین نامه نظام صنفی كشاورزی، اولین سطح و سطح اساسی نظام صنفی كشاورزی مبتنی بر نظام صنفی شهرستان است؛ یعنی كلیه كشاورزانی كه برای عضویت در نظام صنفی كشاورزی واجد شرایط هستند نظام صنفی كشاورزی شهرستان را تاسیس می كنند.اداره نظام صنفی شهرستان بر اساس هیات مدیره ای از خود كشاورزان انجام می شود. هیات مدیره های نظام صنفی شهرستان، مجمع نظام صنفی استان را تشكیل می دهد و بر اساس آن هیات مدیره نظام استان انتخاب می شود. نظام صنفی شهرستان بیشترین تماس را با بهره برداران دارد، عضوگیری را انجام می دهد و پروانه فعالیت صادر می كند و بسیاری از مسائل و مشكلات كشاورزان را شناسایی و طبقه بندی كرده و به نظام صنفی استان ارجاع می دهد.

نظام های صنفی استان و افزایش دامنه تعاملات

وی در ادامه افزود: از آن جایی كه به لحاظ تشكیلات سیاسی و ساختار خدمات رسانی به جامعه نیز علاوه بر ادارات شهرستان، ‌ادارات كل یا سازمان های استان ها را داریم، نظام های صنفی استان محل خوبی برای افزایش هماهنگی ها جهت تامین خدمات مورد نیاز كشاورزان و حضور آنها در سطح استان است. بویژه دامنه همكاریهایی كه این نظام ها می توانند با بخش كشاورزی، سازمان جهاد كشاورزی و سازمان تعاون روستایی و سایر ادارات داشته باشند.

حضور مستقیم كشاورزان در ساختار نظام صنفی

مدیركل دفتر امور تشكل های كشاورزی در باره ویژگی های ساختار نظام صنفی كشاورزی اظهار داشت: مدیریت نظام های صنفی توسط خود كشاورزان انجام می شود. نظام صنفی كشاورزی یك نظام كاملا دموكراتیك است كه هیچ فردی به جز دبیر اجرایی كه بعضا می تواند فرد بیرونی باشد، سایر اعضایی كه در مدیریت این سازه اجتماعی فعالیت دارند از خود كشاورزان هستند و به صورت داوطلبانه می آیند و انتخابات برگزار می كنند و در این ساختار جای می گیرند.از سال 1387 كار تشكیل نظام های شهرستان ها و استان ها انجام گرفت. این پروسه سه سال به طول انجامید؛ یعنی شتابزده عمل نكردیم و كاملا با تعقل، با برنامه و سعی كردیم كه به كشاورزان آگاهی ببخشیم كه آنها انتخاب درستی بكنند.از آنجایی كه تشكیل نظام صنفی با هدف خدمات رسانی و هویت بخشی و دفاع از حقوق كشاورزان نوعی مطالبه قدیمی كشاورزان تلقی می شد خوشبختانه گام ها به خوبی برداشته شد و با گذشت حدود سه سال از تكمیل شدن ساختار، هم اكنون حدود 620 هزار نفر از چهار میلیون بهره بردار كشور به عضویت نظام صنفی كشاورزی درآمده اند و حدود 480 هزار نفر ،‌ پروانه فعالیت از نظام صنفی كشاورزی دریافت كرده اند.

نظام صنفی كشاورزی و اصناف شهری

مسلمی گفت: وقتی صنف كشاورزی با سایر اصناف مقایسه می شود عمدتا این مقایسه با اصناف شهری است. پنج دهه از عمر اصناف شهری می گذرد و دولت در همه ادوار حامی آنها بوده است و به آنها كمك كرده است. منظور از دولت نه تنها وزارت بازرگانی و وزارت صنعت معدن و تجارت كه مركز نظارت بر اصناف در آن دستگاه مستقر است بلكه همه دستگاه هایی است كه در شهر ارائه خدمت می كرده اند، خدمات دهنده را موظف كردند كه به عضویت نظام صنفی در آید. اما این مساله در بخش كشاورزی كاملا اختیاری است.

نیاز به تجربه و حمایت

 

مدیركل دفتر امور تشكل های كشاورزی در ادامه افزود: در سال سومی هستیم كه نظام صنفی در بخش كشاورزی مستقر شده است و این نظام دوره نونهالی خود را می گذراند. پس نیاز به تجربه و حمایت بیشتری دارد. امیدواری های زیادی وجود دارد و با ظرفیت های موجود در بدنه بخش كشاورزی بخصوص شاغلین، دانش آموختگان شاغل در بخش كشاورزی امیدواریم كه نظام صنفی كشاورزی بتواند تكامل خود را انجام دهد.

تاكید بر اعتبار پروانه فعالیت  با ابلاغ وزیر جهاد كشاورزی

مسلمی در باره پروانه فعالیت صادره توسط نظام صنفی كشاورزی اظهار داشت: در یك مقطعی وزیر وقت جهاد كشاورزی به همه دستگاه ها اعم از دستگاه هایی كه هم اكنون به روستاها و بخش كشاورزی بطور مستقیم خدمات دهی دارند و یا دستگاه هایی كه پشتیبان هستند و یا مراكز علمی و غیره این اشاره را داشتند كه وزارت جهاد كشاورزی ،‌نظام صنفی را برابر آیین نامه ای كه دولت تصویب كرده و این امر در قانون به دولت تكلیف شده بود استقرار می دهد و صحت و سقم و اعتبار پروانه فعالیت را تایید كردند. در سخنرانی های مختلفی هم این حرف را تایید كردند. مهندس حجتی وزیر محترم جهاد كشاورزی  نیز در مقاطعی در نشست شورای مركزی نظام صنفی كشاورزی حضور داشته اند و همیشه رسالت و وظایف نظام های صنفی را مورد تاكید قرار داده اند.

برای اولین بار در تاریخ بخش كشاورزی

وی افزود: در كنار اعتبار بخشی پروانه فعالیت به دنبال این هستم كه مشاغل كشاورزی را نیز استاندارد كنیم.برای اولین بار در تاریخ بخش كشاورزی، بیش از 230 شغل كشاورزی شناسایی و بر اساس استانداردهای بین المللی كدگذاری شده است و در همین چهارچوب، استانداردهای آموزشی و مهارتی همین مشاغل با كمك زیر بخش های تخصصی وزارت جهاد كشاورزی در حال طراحی و برنامه ریزی است.

اعتبار پروانه فعالیت، دستوری نیست

مدیركل دفتر امور تشكل های كشاورزی تصریح كرد: به نظر می رسد آن چیزی كه منجر به افزایش اعتبار پروانه فعالیت نظام صنفی كشاورزی می شود خیلی دستوری نیست.یعنی اگر ما به تاریخچه سایر اصناف رجوع كنیم می بینیم كه كسب اعتبار پروانه عموم اصنافی كه هم اكنون در كشور فعال هستند، به عملكرد و كاركرد خود نظام ها مربوط می شود. یعنی آنها سعی كردند با ارائه خدمات بیشتر، با افزایش ارتباطات و تعامل با دستگاه های دولتی و با صدور قانونی پروانه های شغلی، اعتبار پروانه را افزایش بدهند.

انتظارات از جهاد كشاورزی و نظام های صنفی كشاورزی

 

مسلمی در خصوص انتظارات از مجموعه وزارت جهاد كشاورزی و نظام های صنفی كشاورزی گفت: تمام تلاش ما این است كه اولین سطح اعتبارسنجی پروانه های فعالیت در وزارت جهاد كشاورزی اتفاق بیفتد. بنابر این از همه همكاران در زیربخش های مختلف انتظار داریم كه نظام صنفی این سازه ای كه كاملا می تواند ارائه دهنده خدمات به بخش كشاورزی و موثر در جامعه باشد را معتبر بشمارند. چرا كه طبق قانون این نظام در حال فعالیت است.از نظام های صنفی كشاورزی نیز این درخواست را داریم كه با رعایت همه اصول و مقرراتی كه مترتب بر نظام صنفی كشاورزی است، پروانه فعالیت صادر كنند تا خدشه ای در پروانه های صادره بوجود نیاید.

باید افق دورتری را در كنار كشاورز ببینیم

وی با تاكید بر این كه در بخش دولتی و بویژه در بخش كشاورزی اعتقاد داریم كه نظام صنفی می تواند بعنوان یك بازوی توانا و قدرتمند برای بخش كشاورزی و بدنه دولت عمل كند، اضافه نمود: وزارت جهاد كشاورزی مسئول تعیین راهبردها و سیاست های كلان بخش كشاورزی است و باید برنامه ریزی لازم را در جهت تحقق اهداف كلان و انتظارات حاكمیت از بخش، عملیاتی نماید. اما آن چیزی كه در مزرعه اتفاق می افتد در حوزه دولت نیست. این را بپذیریم كه ما باید ارائه خدمت كنیم و افق دورتری را نسبت به كشاورز ببینیم ولی با كشاورز در حركت باشیم.

عضویت همه كشاورزان در نظام صنفی در برنامه ششم توسعه كشور

مدیركل دفتر امور تشكل های كشاورزی در باره افق جایگاه نظام صنفی كشاورزی در برنامه ششم توسعه كشور گفت: 95 درصد مالكیت ها و امور مربوط به دارایی های بخش كشاورزی متعلق به مردم است. حال اینها می توانند در كنار دولت در تصمیم گیری ها هم همان نقشی كه در تولید دارند را ایفا كنند. در پروژه های مختلفی كه در كار با مردم داشته ایم به این نتیجه رسیده ایم كه مردم می توانند بهترین، دقیق ترین و به روز ترین اطلاعات را در اختیار بخش كشاورزی قرار دهند. اگر این اتفاق بیفتد كه ما در پایان برنامه ششم توسعه كشور بتوانیم كلیه كشاورزان را بر طبق تعریفی كه از فعالیت های كشاورزی داریم به عضویت نظام صنفی كشاورزی درآوریم، بانك اطلاعات جامعی برای بخش كشاورزی محقق می شود كه بر مبنای آن تمامی سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها با دقت بسیار بالایی انجام خواهد گرفت. می دانیم كه در فصول كشت اغلب با مشكلاتی در خصوص تامین نهاده ها مواجه هستیم. همه اینها علاوه بر مساله پراكندگی و سختی تامین، به موضوع عدم دراختیار داشتن اطلاعات دقیق از پراكندگی واحدهای كشاورزی ما مربوط می شود. ما نظام صنفی كشاورزی را در گستره كشور تعمیم و پوشش می دهیم و اگر همه كشاورزان به عضویت نظام صنفی درآیند، اطلاعات آنها اعم از اطلاعات فردی و اراضی در قالب نقشه های مساحی اراضی فراهم می آید و می تواند به بخش كشاورزی ارائه خدمات دهد.

نظام صنفی و كشاورز را باور داشته باشید

مسلمی در پایان تاكید كرد: در درجه اول انتظار ما این است كه همه دستگاه هایی كه با بخش كشاورزی ارتباط دارند نظام صنفی كشاورزی را باور داشته باشند؛ كشاورز را باور داشته باشند و پروانه های فعالیت را معتبر بشمارند. امید است در آینده نزدیك با تغییراتی كه در مقررات نظام صنفی كشاورزی به وجود می آید، پاسخگویی نظام صنفی به مشكلات و مطالبات دولت و مردم بسیار افزایش می یابد.


مطالب مشابه :


تحویل یک دفتر کاربه نظام صنفی کشاورزی شیروان درجهادکشاورزی

پورتال نظام صنفی شهرستانهای خراسان شمالی که در جهت هویت استانداری خراسان شمالی.




زمستان بام مورخه 22/10/1391

پورتال استانداری خراسان شمالی. صدا و سیمای خراسان شمالی. شرکت آب و فاضلاب خراساان




معرفی گمرک بجنورد

روابط عمومی گمرک خراسان شمالی پورتال ریاست جمهوری استانداری خراسان شمالی




مدیركل دفتر امور تشكلهای كشاورزی در برنامه تلویزیونی مجله كشاورزی شبكه بازار: اعتبار پروانه فعالیت ن

پورتال نظام صنفی کشاورزی خراسان شمالی پورتال نظام صنفی کشاورزی خراسان




جدول صادراتی گمرک استان خراسان شمالی و کشور های طرف معامله با گمرک استان اعلام گردید .

جدول صادراتی گمرک استان خراسان شمالی و کشور های طرف پورتال ریاست استانداری خراسان




خراسان شمالی در یک نگاه

پورتال استانداری خراسان شمالی خراسان شمالی در یک نگاه خراسان




لینک های دیگر

پورتال استانداری خراسان شمالی شرکت مسافربری طاووس جاجرم پورتال استانداری خراسان




انتصاب مهندس آرام به عنوان معاون فني عمراني فرمانداري تهران

پورتال استانداری خراسان شمالی. صدا و سیمای خراسان شمالی. شرکت آب و فاضلاب خراساان




در خراسان شمالی زمان آزمون استخدامی نیروهای قراردادی یک هفته جلو افتاد.

در خراسان شمالی زمان پورتال معاونت اطلاع رسانی استانداری خراسان شمالی




برچسب :