ذخیره سازی سرما و تامین بار برودتی در ساعات پیک شبکه(1)

مقدمه

  ذخیره سازی بدین معنی است که زمان استفاده با زمان تولید متفاوت بوده وبرای بهره برداری مناسب از تجهیزات وانتقال بار نیاز به یک سامانه میانی ویا مخزن ذخیره سازی می باشد.
ذخیره سازی انرژی از جمله مهمترین سرفصلهای تحقیقاتی در زمینه بهینه سازی تولید ومصرف انرزی می باشد .بگونه ای که امروزه روشهای مختلف ذخیره سازی انرژی با هدف مدیریت تولید ومصرف انرژی بسیار رایج گردیده و موضوع مذکور را در ردیف بخشهای ضروری سیستمهای مدیریت انرزی قرار داده است . اصولا استفاده از روشهای ذخیره انرژی از  قدمت یسیار طولانی برخوردار است.

از جمله اولین روشهای ذخیره سازی انرزی میتوان از انبار کردن چوب وسایر هیزم های مرسوم به منظور استفاده در فصل سرما ویا تولید یخ در یخچالهای طبیعی وهمچنین ذخیره سازی انرزی گرمایی وسرمایی توسط دیواره های ضخیم نام برد.

یکی از ویژگی های انرژی الکتریکی که آن را از سایر حاملهای انرژی متمایز میگرداند عدم امکان ذخیره سازی آن به صورت انبوه ومستقیم می باشد.این خصوصیت باعث شده است که ذخیره سازی انرژی الکتریکی به صورت انرژی حرارتی،مکانیکی وشیمیایی مورد توجه قرار بگیرد .

از چهار انرژی مورد نیاز  مصرف کنندگان یعنی انرژی حرارتی ،مکانیکی،روشنایی والکتریکی فقط انرژی حرارتی به صورت گسترده وبا حجم زیاد توسط مصرف کنندگانی که به شبکه قدرت متصل هستند قابل ذخیره سازی و سایر حاملها به صورت محدود ودر مواردی با هزینه نسبتا زیاد قابل ذخیره هستند. به همین دلیل ذخیره سازی انرژی حرارتی به صورت عام وذخیره سازی سرما به صورت خاص در زمره مهمتریت سر فصلهای تحقیقاتی در زمینه ایجاد تعادل بین تولید کننده ومصرف کننده انرزی الکتریکی مطرح می باشد.

ذخیره سازی انرژی حرارتی،یکی از روشهای یکنواخت ساختن تقاضا برای انرژی است به طوریکه اعمال این راهکارها باعث کاهش بار در ساعتهای بیشینه مصرف وافزایش ان در ساعتهای دیگر می شود.بدیهی است که استفاده از ذخیره سازی برای یکنواخت کردن منحنی  تقاضای انرژی الکتریکی در بالا بردن بازده کلی نیروگاه های کشور  وکاهش رشد تولید الکتریسیته موثر می باشد بنابراین در کشورهای صنعتی مطالعه وتحقیق در این زمینه رشد چشمگیری داشته است.ذخیره سازی انرژی بیشتر در مواردی کاربرد دارد که انرژی ارزانتر در اوقات کم مصرف شبانه روز در دسترس قرار داشته باشد. این در حالی است که مصرف بیشینه در ساعتهای که فراهم نمودن انرژی لازم با مشکلاتی روبرو است به وقوع می پیوندد.به عنوان مثال می توان از تولید انرزی الکتریکی در نیروگاه ها نام برد که با کار در شرایط اسمی ومنحنی یکنواخت بار دارای بازده مکانیکی حرارتی بهتری هستند اما به دلایل الگوی مصرف موجود در کشور امکان عملکرد دائمی نیروگاه ها وجود نداشته ودر ساعاتی از شبانه روز عملکرد آنها در حد درصدی از  ظرفیت کل است  از سوی دیگر با توجه به رشد مصرف مربوط به افزایش جمعیت  ورفاه عمومی ،نیاز به احداث نیروگاه های جدید اجتناب ناپذیر است.

امروزه استفاده از سیستم های ذخیره سازی سرما با هدف جابه جای بار به عنوان یکی از روشهای مدیریت بار در بسیاری از کشورها  رایج گردیده است .در سیستمهای مذکور از ظرفیت چیلر در ساعات غیر پیک به منظور تولید وذخیره سرما به منظور تامین بار برودتی در ساعات پیک استفاده میگردد.

شرایط اقلیمی،محدودیتها وپتانسیل اقتصادی نرخ تعرفه،چگونگی تغییر بار مصرف کنندگان،کاربری ساختمان ونوع تجهیزلت برودتی از عوامل متعدد در بررسی به کار گیری سیستمهای ذخیره سازی سرما می باشند.

 


مطالب مشابه :


پاورپوینت کاربردی جهت بررسی انرژی های نو ( انرژی های غیر فسیلی)

New Energy Paradigms.ppt. موضوع : بررسی انرژی های نو ، جانشین انرژی حاصل از سوخت های فسیلی بررسی موقعیت




دانلود پاورپوینت مربوط به مطالعات اجتماعی

انرژی هسته ای انرژی های نو انرژی را بهتر مصرف کنیم. نمونه ای دیگر از این پاوپوینت




ذخیره سازی سرما و تامین بار برودتی در ساعات پیک شبکه(1)

تحقیق وتوسعه انرژی های نو ایران(توتانا) - ذخیره سازی سرما و تامین بار برودتی در ساعات پیک




سوالات متن درس هشتم مطالعات اجتماعی ششم دبستان ( بخش اول )

چرا همه ی کشورها تلاش می کنند ، انرژی های نو را جایگزین سوخت های فسیلی کنند ؟




درس پژوهی- علوم

در بخش انرژی کتاب علوم دوم راهنمایی ، گنجاندن یا حداقل اشاره ای به انرژی های نو ppt -powerpoint




ماهيت نور :

نمايم، در اين ديدگاه مطابق نظريه مكس پلانك هر كوانتوم نور با انرژی و از نو در بازه




اصول مدیریت مصرف انرژی در صنعت آب و فاضلاب-1

اصول مدیریت مصرف انرژی در صنعت آب و فاضلاب. مرحله اول) معرفی مسئول انرژی به واحد مدیریت




منابع، روش های نوین در تولید برق و راکتور های هسته ای – پروژه پاورپوینت PowerPoint

منابع، روش های نوین در تولید برق و راکتور های هسته ای – پروژه پاورپوینت PowerPoint. انرژی زمین




روانشناسی- مدیریت بر خود

در اصل ما با ارتعاشات انرژی خود با هستی ارتباط و تعامل برقرار ذهنیت نو -رفتار و اتفاقات نو




برچسب :