معرفی دانشکده مرمت دانشگاه هنر اصفهان

تاريخچه شکل‌گيري دانشکده مرمت دانشگاه هنر اصفهان       

                                             توحيد خانه

مرمت و حفاظت از آثار تاريخي و فرهنگي اين مرز و بوم، گرچه حكايتي ديرينه دارد و مي‌توان گفت كه از ديرباز مرمت، بازسازي و يا باز پيرايي و تغيير كاربري بناها در ايران انجام مي‌گرفته است، ليكن مرمت و حفاظت به مفهوم امروزي و در شكل پذيرفته شده بين‌المللي آن، همزمان با ورود باستان‌شناسان خارجي در ايران آغاز شد. با ورود هيئت ايتاليايي «ايزمئو» به ايران، آموزش هنرمندان و كارگران بصورت تجربي شروع شد؛ كه بعدها گروهي از همين افراد به ايتاليا رفته و حفاظت و مرمت را به‌صورت دانشگاهي دنبال نمودند. پس از تأسيس آزمايشگاه مرمت در مركز باستان‌شناسي ايران، مجدداْ گروهي ديگر براي آموزش اين دانش به خارج از كشور فرستاده شدند.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

گام اول براي راه اندازي رشته دانشگاهي مرمت آثار و بنا در سال 1354 برداشته شد و در «دانشگاه فارابي» رشته‌اي با عنوان «مرمت اشياء و بناهاي تاريخي» در مقطع كارشناسي ارشد ايجاد شد. محل دانشكده «پرديس» اين دانشگاه در اصفهان قرار گرفت و از ميان كارشناسان رشته‌هاي معماري و باستان‌شناسي و همچنين رشته‌هاي هنري 15 دانشجو پذيرفت كه در سال اول كليه دروس مشترك بوده و در سال دوم در دو گرايش مرمت آثار هنري و مرمت معماري با ارائه پايان‌نامه تحصيلي فارغ‌التحصيل مي‌شدند.

اين دانشگاه، پيش از انقلاب اسلامي دو دوره دانشجو پذيرفت و مجموعاً حدود چهل نفر در اين دانشگاه آموزش ديده و عده‌اي از آنها نيز فارغ التحصيل شدند. پس از آن نيز در سال 1363 «دانشكده پرديس» به مجتمع دانشگاهي هنر پيوست و در مقطع كارشناسي «مرمت آثار تاريخي» دانشجو پذيرفت. مجدداً در سال 1369 دو رشته «مرمت اشياء فرهنگي» و «مرمت ابنيه» در مقطع كارشناسي ارشد در اين دانشكده تأسيس گرديد و مجتمع دانشگاهي هنر نيز به نوبه خود به «دانشگاه هنر» تبديل و سرانجام در سال 1379، «دانشكده پرديس» از دانشگاه هنر تهران منتزع و مستقل شد و به «دانشگاه هنر اصفهان» تغيير نام يافت. «دانشكده پرديس» هم جاي خود را به «دانشكده مرمت» سپرد.

                                  خانه داويد        خانه سوكياس

                               خانه‌هاي داويد و سوکياس (محل دانشکده مرمت)

«خانه داويد» در محله قديمي تبريزي‌ها (واقع در جلفاي اصفهان)، انتهاي کوچه «سنگتراش‌ها» واقع شده است. محله «تبريزي‌ها»، محله‌ايست که در زمان «شاه عباس دوم» در مجاورت «جلفا» براي اسکان ارامنه ساکن در شهر اصفهان ايجاد گرديد. «داويد» نام مالک سابق اين خانه بود که از ارامنه ثروتمند محله به‌شمار مي‌آمد. تاريخ احداث اين بنا، به دهه‌هاي پاياني سده يازدهم هجري باز مي‌گردد. اين خانه در سال 1355 توسط دفتر مخصوص فرح ديبا (همسر شاه سابق) خريداري و به «دانشگاه فارابي» واگذار شد.

«خانه سوکياسيان» بنايي‌ست در مجاورت «خانه داويد» و تاريخ احداث آن، به دوره «شاه عباس دوم صفوي» باز مي‌گردد. اين خانه نيز پيش از انقلاب اسلامي، توسط «دفتر مخصوص فرح ديبا» از مالکين آن خريداري و براي بهره‌برداري‌هاي فرهنگي، در اختيار «دانشگاه فارابي پرديس اصفهان» قرار گرفت.


مطالب مشابه :


برنامه ثبت نام ورودیهای سال 1392 پردیس فارابی دانشگاه تهران - همه رشته‌ها، مقاطع و دوره‌ها

برنامه ثبت نام ورودیهای سال 1392 پردیس فارابی دانشگاه تهران قم دانشگاه تهران به




شروع

مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تهران _ فارابی دانشگاه پرديس فارابي پرديس فارابي قم




فرآيند صدور نامه نظام وظيفه ، گواهي موقت و دانشنامه در دانشگاه تهران

در دانشگاه تهران قم دانشگاه تهران به از پرديس فارابي و دريافت




لیست نشریات علمی حقوق

پرديس فارابي دانشگاه تهران قم ساير مشخصات» عناوين سال پرديس فارابي دانشگاه




معرفی دانشکده مرمت دانشگاه هنر اصفهان

نخستین همايش مرمت آثار و نسخ خطي ماندگار در قم. دانشگاه فارابي پرديس به تهران




برنامه زمانی ثبت نام دانشگاه های دولتی و مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در سال 89 کلیه دانشگاههای کشور

آدرس دانشگاه : تهران- بزرگراه مجتمع آموزشي فارابي دانشگاه قمپرديس هنرهاي زيبا




برچسب :