عملکرد ۳ ماهه سامانه ثبت الکترونیک اسناد

گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس: عملکرد ۳ ماهه سامانه ثبت الکترونیک اسناد با صدور بیش از ۳.۶ میلیون سند تشریح شد(قسمت اول)   عملکرد ۳ ماهه سامانه ثبت الکترونیک اسناد با صدور بیش از ۳.۶ میلیون سند تشریح شد

عملکرد ۳ ماهه سامانه ثبت الکترونیکی اسناد که از ۲۶ شهریور سال جاری آغاز به کار کرد، با صدور بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار برگه سند به طور تفصیلی تشریح شد.

خبرگزاری فارس: عملکرد ۳ ماهه سامانه ثبت الکترونیک اسناد با صدور بیش از ۳.۶ میلیون سند تشریح شد  

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس، سامانه ثبت الکترونیک اسناد از 26 شهریور ماه سال جاری آغاز به کار کرد.

خبرگزاری فارس طی 3 شماره، گزارش عملکرد 3 ماهه این سامانه را منتشر می‌کند.

در ذیل بخش اول این گزارش را می‌خوانید:

گستره خدمات الکترونیک در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در اجرای تکالیف قانونی مندرج در قانون برنامه پنجم توسعه کشور و سیاست‌های کلی سازمان و همچنین در راستای شفاف سازی امور، کاهش مراجعات مردمی و ارائه خدمات در محیط مجازی، با اصلاح فرآیندهای ثبتی، مجموعه‌ای از سامانه‌های نرم‌افزاری را طراحی و تولید کرده که مورد بهره‌برداری بیش از 12 هزار دفتر اسناد رسمی و دفاتر رسمی ازدواج و طلاق و 423 واحد ثبتی و نیز متقاضیان خدمات ثبتی است.

سامانه مدیریت کشوری املاک و کاداستر (سامانه‌های استعلام الکترونیک، ارسال الکترونیک خلاصه معاملات، صدور الکترونیک اسناد کاداستری و بانک جامع املاک)، سامانه درخواست صدور اسناد موضوع قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان‌های فاقد سند، سامانه ثبت الکترونیک اسناد (ثبت آنی)، سامانه جامع مالکیت صنعتی (ثبت اینترنتی و الکترونیک اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری)، سامانه جامع ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری (ثبت اینترنتی و الکترونیک شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری)، پایگاه شناسه ملی اشخاص حقوقی (تخصیص شناسه ملی به دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و عمومی، شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری)، سامانه ثبت الکترونیک وقایع ازدواج و طلاق، سامانه اجرای مفاد اسناد رسمی و درگاه (پورتال) مرکزی سازمان (ارائه خدمات الکترونیک به مردم) از اهم سامانه‌های تولیدی این سازمان به شمار می‌روند.

استقرار سامانه ثبت الکترونیک اسناد رسمی

تولید و استقرار سامانه ثبت الکترونیک اسناد (ثبت آنی) بی شک یکی از مهم‌ترین اقدامات سازمان در حوزه فناوری اطلاعات است که در اجرای تکالیف قانونی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مندرج در بند «و» ماده 46،  بند «م» ماده 211 قانون برنامه پنجم توسعه کشور، بند «ج» ماده 12 قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد و همچنین در راستای سیاست‌های کلان سازمان از جمله «شفاف‌سازی نقل و انتقالات و معاملات رسمی»، «ایجاد تسهیل و تسریع در ارائه خدمات ثبتی به ذی‌نفعان و کاهش مراجعات حضوری» و "«ارتقای نظارت، بازرسی و پاسخگویی»، از 26 شهریورماه سال جاری به صورت رسمی در بیش از 7 هزار دفتر اسناد رسمی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

مطالعات تحلیل و طراحی سامانه ثبت الکترونیک اسناد، از اسفند ماه سال 1389 آغاز و خروجی‌های فاز مطالعه، از فروردین سال 1391در کارگروه‌های مختلفی که با همکاری کارشناسان خبره حوزه‌های اسناد و املاک و نیز نمایندگان کانون سردفتران و دفتریاران تشکیل شده بود، مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پس از نهایی شدن، جهت تولید نرم‌افزار به تیم مربوط تحویل داده شد.

کلیه مراحل تحلیل، طراحی، تولید، استقرار و پشتیبانی سامانه، با تلاش کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات سازمان و با همکاری کارشناس مشاوران حقیقی، در درون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور انجام شده است.

اجرای آزمایشی سامانه در دو مرحله صورت گرفت، در مرحله اول، از آبان 1391 که با همکاری 11 دفترخانه در تهران به انجام رسید و در مرحله دوم از 20 مردادماه سال 92 که امکان استفاده آزمایشی برای کلیه دفاتر اسناد رسمی کشور فراهم شد.

ارائه آموزش‌های لازم با همکاری کانون سردفتران و دفتریاران، راه‌اندازی مرکز میانی صدور گواهی امضای الکترونیک سازمان ثبت اسناد و املاک و صدور بیش از 7 هزار گواهی امضای الکترونیک برای سردفتران، راه‌اندازی بانک اطلاعات بخشنامه‌های ثبتی شامل اطلاعات افراد ممنوع‌المعامله و محجور، راه‌اندازی بانک اطلاعات سردفتران و دفتریاران، برقراری ارتباط بر خط با پایگاه اطلاعات هویتی ثبت احوال و پایگاه شناسه ملی اشخاص حقوقی از اهم اقدامات انجام شده برای بهره‌برداری مناسب از سامانه ثبت الکترونیک اسناد به شمار می‌رود.

با اجرایی شدن سامانه ثبت الکترونیک اسناد، تنظیم و صدور تمامی اسناد رسمی و همچنین ارائه خدمات ثبتی در دفاتر اسناد رسمی، از طریق این سامانه متمرکز صورت می‌گیرد.

در مجموع 64 نوع سند رسمی شامل انواع اسناد بیع، صلح، وکالت، رهنی، اجاره، تقسیم‌نامه، اقاله، تعهدنامه، رضایت‌نامه، اقرارنامه و سایر انواع اسناد در این سامانه طراحی شده است، همچنین خدمات ثبتی فک رهن، فسخ سند، عزل وکیل، استعفای وکیل، اجراییه، اخطاریه، گواهی عدم انجام معامله و قبض سپرده، از طریق این سامانه، ارائه می‌شود.

نمودار زیر رویه کلان تنظیم و صدور اسناد در سامانه ثبت الکترونیک اسناد را نمایش می‌دهد.

 

 

 

ویژگی‌های اسناد رسمی صادره در سامانه ثبت الکترونیک اسناد

اسناد جدید دارای ویژگی‌های متعددی است،  در قسمت بالای سند، شناسه 18 رقمی یکتا و رمز تصدیق درج می‌شود.

اصحاب سند با استفاده از این شناسه و رمز، می‌توانند به صورت برخط اصالت سند را از طریق پورتال سازمان به نشانی www.ssaa.ir کنترل کنند.

مشخصات کامل دفترخانه و سردفتر صادر کننده سند نیز، در بالای برگه چاپ شده است، این مشخصات به صورت یک بارکد دو بعدی بر روی سند نیز درج می‌شود.

در شکل چاپی اسنادی که با استفاده از این سامانه صادر می‌شوند، تمامی اقلام اطلاعاتی، به صورت     دسته‌بندی شده و در قالب جداول سامان یافته ارائه شده است.

بخش‌های اصلی مندرج در شکل چاپی، به شرح زیر است:

 - اطلاعات اصحاب سند به تفکیک سمت

 - اطلاعات مورد ثبتی (مورد معامله، مورد وکالت، مورد تعهد، مورد رهنی)

 - اطلاعات مبلغ سند (مبلغ مورد معامله، مال‌الصلح، میزان تسهیلات)

 - اطلاعات مستندات مالکیت

 - اطلاعات مستندات و مجوزهای مربوط به تنظیم سند

 - شرایط و متون حقوقی

 - اطلاعات هزینه‌های قانونی تنظیم سند

از دیگر وجوه تمایز اسناد جدید، چاپ محل امضای اصحاب سند در ذیل برگه سند است.

در این مورد، سامانه به صورت هوشمند محل امضای اشخاص را در ذیل برگه سند، چاپ می‌کند، برای نمونه، موارد فوق‌الذکر بر روی شکل چاپی یک سند قطعی غیرمنقول، نشان داده شده است.

 

 

 

اهم ویژگی‌های کارکردی سامانه ثبت الکترونیک اسناد

از ویژگی‌های مهم و کارکردی سامانه ثبت الکترونیک اسناد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- یکپارچگی و تمرکز اطلاعات ورودی مورد نیاز سازمان و دفاتر اسناد رسمی مانند اطلاعات پایه انواع اسناد و کلیشه ها، سهولت در نسخه‌گذاری سامانه به صورت مرکزی و عدم نیاز به مراجعه به یکایک دفترخانه‌ها

- ارتباط برخط با پایگاه اطلاعات سردفتران به جهت استفاده از اطلاعات به روز سردفتران و وضعیت فعالیت و صلاحیت آنان (فعال/ اصیل/ کفیل/ منفصل)

- ارتباط برخط با پایگاه اطلاعات هویتی اشخاص حقیقی جهت کنترل صحت اطلاعات اشخاص سند و در قید حیات یا ممات بودن وی

- ارتباط برخط با پایگاه شناسه ملی اشخاص حقیقی جهت کنترل صحت اطلاعات شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری و سایر اشخاص حقوقی و پایا یا منحل بودن آن‌ها

- ارتباط برخط پایگاه اطلاعات بخشنامه‌های ثبتی مانند افراد ممنوع المعامله، محجورین و اسناد فاقد اعتبار

- استفاده برخط از مرکز گواهی امضای الکترونیک سازمان جهت تشخیص هویت و اصالت سردفتر امضا‌کننده سند الکترونیکی

- محاسبه اتوماتیک هزینه‌های سند براساس تعرفه‌های مصوب و مقررات مرتبط

- انجام کنترل‌های سیستمی لازم در فرآیند تنظیم اسناد

- امکان نظارت برخط بر فعالیت صدور اسناد دفاتر

- ارائه آمار و اطلاعات لازم به مراجع ذیربط به صورت برخط یا تحریر برخط

- پشتیبانی فنی متمرکز از سامانه

- امکان اطلاع‌رسانی از وضعیت صدور سند به صورت پیامک و از نیز طریق پورتال

- امکان اصالت سنجی اسناد صادره به صورت برخط از طریق پورتال سازمان

اهم دستاوردهای ثبت الکترونیک اسناد

1- شفاف‌ساری نقل و انتقالات و معاملات رسمی

2- ایجاد تسهیل و تسریع در ارائه خدمات ثبتی به ذی نفعان و کاهش مراجعات حضوری

3- پیشگیری از جعل و تخلفات در ارتباط با اسناد رسمی و در نتیجه کاهش ورودی پرونده‌های قضایی

4- ارتقای سلامت اداری در حوزه اسناد رسمی

5- پیشگیری از بروز اشتباهات در صدور اسناد رسمی

6- ارتقای نظام حفظ و نگهداری از اسناد رسمی

7- ارتقای قابلیت اعتماد به اسناد رسمی

عملکرد 3 ماهه سامانه ثبت الکترونیک اسناد 

تعداد دفاتر اسناد رسمی بهر‌ه بردار از سامانه، 7 هزار و 20 دفتر است که در این مدت نسبت به تنظیم 4 میلیون و 66 هزار و 825 سند در سامانه اقدام و با اخذ شناسه یکتا، 3 میلیون و 625 هزار و 789 سند صادر کردند.

بیشترین اسناد صادر شده مربوط به استان تهران با تعداد 891 هزار و 668 (در حدود 25 درصد کل اسناد) و کمترین تعداد اسناد صادره متعلق به استان ایلام با 17 هزار و 279 سند است.

از میان اسناد صادره، اسناد وکالت و بیع به ترتیب با تعداد  یک میلیون و 666 هزار و 411 (46 درصد) و 944 هزار و 397 (26 درصد) بیشترین نوع اسناد صادره است.

بیشترین تعداد اسناد وکالت صادره از نوع سایر اسناد وکالت (هر نوع وکالتنامه‌ای به غیر از انواع اصلی وکالتنامه‌های آورده شده) با تعداد 579 هزار و 215 سند و کمترین آن‌ها از نوع سند وکالت فروش سایر اموال منقول با تعداد 13 هزار و  372 سند است.

بیش از 45 درصد از اسناد وکالت، مربوط به وسایل نقلیه است (وکالت فروش و وکالت کاری)، 10 درصد از اسناد وکالت، مرتبط با اموال غیرمنقول است. سند بیع قطعی وسایل نقلیه با حدود 666 هزار سند، بیش از 70 درصد از کل اسناد بیع را شامل می‌شود، همچنین 29 درصد از کل اسناد بیع، مربوط به اسناد قطعی غیرمنقول است.

میانگین تعداد اسناد صادره ماهانه در هر دفترخانه، 172 سند است، بیشترین میانگین تعداد سند صادره در یک دفترخانه با 242 سند مربوط به استان هرمزگان و کمترین مقدار میانگین مربوط به استان‌های ایلام و کهکیلویه و بویراحمد با 148 سند است.

میانگین صدور سند توسط هر دفترخانه در استان تهران نیز 156 سند است، همچنین بیشترین تعداد اسناد صادره توسط یک دفترخانه از طریق سامانه در یک روز، 262 سند و مربوط به دفترخانه‌ای در شهر تبریز است.

از مجموع 3 میلیون و 625 هزار و 789 سند صادر شده، 2 میلیون و 705 هزار و 289 سند (75 درصد) دارای یک یا دو نفر اصحاب سند (طرفین معامله یا نقل و انتقال) و 844 هزار و 256 سند (23 درصد) بین 3 تا 5 نفر و تنها 2 درصد از اسناد صادره، دارای بیش از 6 نفر اصحاب سند است.

در طی 3 ماه، میزان کل حق‌الثبت‌های دریافتی در دفاتر اسناد رسمی 1.478.994.318.538 ریال و میزان کل حق‌التحریرهای دریافتی 1.842.646.638.036 ریال است، بیشترین حق‌الثبت دریافتی مبلغ 39.695.229.959 ریال و مربوط به دفترخانه‌ای در شهر تهران از بابت صدور یک سند مشارکت مدنی است و بیشترین حق‌التحریر دریافتی به مبلغ 3.971.832.996 ریال نیز از بابت صدور سند مذکور به دفترخانه مربوط تعلق گرفته است.

متوسط درآمد ماهانه هر دفترخانه در حدود 8 میلیون و 500 هزار تومان بوده که بیشترین متوسط درآمد ماهانه متعلق به دفاتر اسناد رسمی استان هرمزگان با حدود 111 میلیون ریال و کمترین مقدار مربوط به دفاتر اسناد رسمی استان کهگیلویه و بویراحمد با 58 میلیون ریال است.

در بازه زمانی مورد بررسی، تعداد 663 هزار و 800 سند برای اشخاص حقوقی صادر شده است، بر این اساس در 18.3 درصد از کل اسناد یکی از اصحاب سند، شخص حقوقی بوده، بیش از 96 درصد از اسناد رهنی مربوط به اشخاص حقوقی است و در حدود 58 درصد از کل اسناد اجاره، دارای اشخاص حقوقی می¬باشند. بیشترین اسناد صادره برای اشخاص حقوقی، اسناد وکالت با تعداد 199 هزار و 732(30 درصد) است و همچنین 187 هزار و 807  (28 درصد) سند رهنی برای اشخاص حقوقی به ثبت رسیده است.

همچنین در بازه زمانی مورد بررسی، تعداد 6 هزار و 622 سند برای اتباع خارجی صادر شده است.

بیشترین اسناد صادره برای اتباع خارجی، اسناد وکالت با تعداد 2 هزارو 765 (42 درصد) سند است، 2 هزار و 218 (33 درصد) سند تعهدنامه، 650 سند رضایت‌نامه (10 درصد)، 602 سند بیع (9 درصد) و 248 سند اقرارنامه(4 درصد) برای اتباع خارجی صادر شده است. 

در ادامه جداول، نمودارها و تحلیل آماری عملکرد 3 ماهه سامانه ثبت الکترونیک اسناد به تفصیل ارایه شده است.

تعداد دفاتر اسناد رسمی بهره‌بردار از سامانه به تفکیک استان

جدول (1) تعداد دفاتر بهره بردار از سامانه را به ترتیب حروف الفبا نشان می‌دهد.

بر این اساس در بازه زمانی مورد بررسی، در مجموع 7 هزار و 20 دفتر اسناد رسمی از سامانه ثبت الکترونیک اسناد برای تنظیم و صدور اسناد رسمی، بهره‌برداری کرده‌اند.

بیشترین تعداد دفاتر بهره‌بردار، در استان تهران با 1 هزار و 909 دفترخانه و کمترین آن، در استان خراسان جنوبی با 35 دفترخانه است.

 

 

آمار کلی اسناد صادره به تفکیک استان

جدول (2) تعداد اسناد صادره در بازه زمانی مورد بررسی را به تفکیک استان نشان می‌دهد.

بر اساس اطلاعات این جدول، در بازه زمانی مورد بررسی در مجموع 3 میلیون و 625 هزار و 789 سند رسمی از طریق سامانه ثبت الکترونیک اسناد، صادر شده است.

 

 

نمودار (1) تعداد اسناد صادره در هر استان را به تصویر کشیده است. 

 

 

بر اساس نمودار (1)، بیشترین اسناد صادر شده از طریق سامانه، مربوط به استان تهران با تعداد 891 هزار و 668 (در حدود 25 درصد کل اسناد) است.

بیش از 25 درصد دیگر از اسناد صادره نیز مربوط به 4 استان بزرگ خراسان رضوی، اصفهان، فارس و آذربایجان شرقی است.

استان‌های خراسان جنوبی و ایلام با کمتر از 20 هزار سند، دارای کمترین تعداد اسناد صادره است.


مطالب مشابه :


گزارش

... دستغیب دفتریار دفتر 76 شیراز "وبلاگ خاطرات دفتریار 76" به اتفاق خواهرشان خانم سیده مریم دستغیب ، خانم مریم سید حاتمی سردفتر 118 اردبیل "وبلاگ قسطاس"




مدارک لازم جهت دریافت هزینه های درمانی

+دفاتر اسناد رسمی کشور · +شناسه ملی اشخاص حقوقی · +جستجوی قوانین · + دفتراسنادرسمی 10پارس آباد · +دفتراسنادرسمی 68 اردبیل · +دفتراسنادرسمی 118 اردبیل




لیست دفاتر اسناد رسمی استان اردبیل

+دفاتر اسناد رسمی کشور · +شناسه ملی اشخاص حقوقی · +جستجوی قوانین · + دفتراسنادرسمی 10پارس آباد · +دفتراسنادرسمی 68 اردبیل · +دفتراسنادرسمی 118 اردبیل




لیست دفاتر اسناد رسمی استان اردبیل - صفحه 2

+دفاتر اسناد رسمی کشور · +شناسه ملی اشخاص حقوقی · +جستجوی قوانین · + دفتراسنادرسمی 10پارس آباد · +دفتراسنادرسمی 68 اردبیل · +دفتراسنادرسمی 118 اردبیل




راه تشخیص پورت های باز و آدرس IP :

اطلاعات 118 اردبیل(118اینترنتی). :: سایت دانشگاه صنعتی شریف. :: سایت دانشگاه امیرکبیر. :: سایت دانشگاه تهران. :: سایت دانشگاه علم و صنعت. :: سایت دانشگاه




چند پيشنهاد براي رفع مشكلات تنظيم سند و ساخت كليشه در سامانه‌ي ثبت آني

10 سپتامبر 2013 ... +جستجوی قوانین · +دفتراسنادرسمی 10پارس آباد · +دفتراسنادرسمی 68 اردبیل · + دفتراسنادرسمی 118 اردبیل · +دفتر اسناد رسمی 128 اردبیل




ثبت با سند برابر است/نیست

دفتر اسناد رسمی 118 اردبیل · دفتر اسناد رسمی 162 تبریز · دفتر اسناد رسمی 286 شیراز · دفتر اسناد رسمی 296 خوزستان · دفتر اسناد رسمی 555 تهران · دفتر اسناد




عملکرد ۳ ماهه سامانه ثبت الکترونیک اسناد

26 ژانويه 2014 ... +جستجوی قوانین · +دفتراسنادرسمی 10پارس آباد · +دفتراسنادرسمی 68 اردبیل · + دفتراسنادرسمی 118 اردبیل · +دفتر اسناد رسمی 128 اردبیل




فعل امر

پيگيري وضعيت صدور کارت ملي · سايت خبري وزارت اموزش وپرورش · داستان انبيا · خبر گذاري ايسنا · پایگاه اطلاع رسانی کارمندان · راهنمای اطلاعات 118 اردبیل




راه حل را بیابید =بجوئید پرتقال فروش را

دفتر اسناد رسمی 118 اردبیل · دفتر اسناد رسمی 162 تبریز · دفتر اسناد رسمی 286 شیراز · دفتر اسناد رسمی 296 خوزستان · دفتر اسناد رسمی 555 تهران · دفتر اسناد




برچسب :