تاریخچه رولز رویس


مطالبی که در این تاپیک از نظر میگذرانید ، تاریخچۀ یکی دیگر از کمپانی های با افتخار انگلیسی میباشد که به نوعی سمبل و الگویی است برای خودروهای فوق لوکس از دیر باز تا به امروز ،محصولات این کمپانی عموماً جزو گران ترین ، تجملی ترین و با وقار ترین محصولات خودرویی در دنیا به حساب می آیند ، رولز رویس علاوه بر این که در صنعت خودرو سازی جزو مطرح ترین آنها میباشد در صنعت هوا نوردی نیز دومین کمپانی بزرگ در ساخت پیشرانه های هواپیما میباشد و در این زمینه با محصولات برتر خود از جمله ساخت انواع توربین های گازی من جمله توربوجت و توربوفن و توربوشفت، توربوپراپ و محصولات مرتبط دیگر نه تنها یکی از بزرگترین کمپانی ها در این زمینه بلکه جزو لیست بزرگ ترین شرکت های صنعتی در دنیا ، به حساب می آید . تاریخچۀ این کمپانی پر است از نقاط روشن و کسب افتخار ... چندین ثبت رکورد در بیشترین سرعت روی زمین و همچنین در هوا از جمله آنهاست که در متن پایین مختصری به آنها اشاره شده ...

مطالب زیر اطلاعاتی است که از سایت رسمی رولز رویس به دست آورده ام ، که به تفکیک و خلاصه اتفاقات هر دهه از عمر کمپانی در آن آمده ، این امکان برایم مهیا بود تا تاریخچه مفصل تری هم تدارک دیده و در این بخش بیاورم ، زیرا به دلیل محبوبیت این کمپانی ، مطالب زیادی در مورد تاریخچۀ این کمپانی یافت میشود طوری که حتی برای مدالیون رولز رویس یعنی امیلی شما میتوانید اطلاعات و تاریخچه در کتاب ها و اینترنت پیدا کنید ... اما ترجیح دادم مطالب را طی چند کامنت خلاصه تر از تاریخچه هایی که پیش تر نوشته ام در تاپیک قرار بدهم تا در صورت علاقه حوصله کنید و با این کمپانی و گذشته آن و مدل های تولیدی آن در گذشته بیشتر آشنا شوید . 


آغاز ...
شرکت رولز رویس (با مسئولیت محدود) در 4 مه 1904 طی ضیافت نهاری که توسط هنری ادموندز در هتل میدلند منچستر ترتیب داده شده بود، شکل گرفت. ادموندز، هنری رویس، یک مهندس موفق، و چارلز رولز، مالک یکی از نخستین مرکز‌های معاملات خودرو را گرد هم آورد. باقی تاریخچه‌ی این شرکت است...

آن ملاقات به توافقی منجر شد که طی آن رولز حق انحصاری فروش هر تعداد خودرویی که رویس تولید می‌کرد را در اختیار گرفت. نام شرکت در سال 1904 و به دنبال همان توافق شفاهی‌ای که پیش‌تر در ماه مه صورت گرفته بود، اعلام شد؛ هر چند که تا ماه دسامبر توافق‌نامه‌ی کتبی‌ای میان آن دو به امضا نرسید. C.S. Rolls & Co نمایندگان انحصاری سری خودروهای دو، سه، چهار و شش سیلندری بودند که قالب‌های مهندسی و صنعت‌گری را در هم شکستند. تا سال 1907، رویس ساخت نخستین Silver Ghost (روح نقره‌ای) را به پایان رسانید؛ خودرویی با نرمی افسانه‌ای که موتورش مسیر 14371 مایلی را بی‌ هیچ وقفه‌ای طی کرد و این امر موجب شد روزنامه‌نگاری آن را «بهترین خودروی جهان» بخواند.


چارلز رولز
تصوير
چارلز رولز در دانشگاه کمبریج به فراگیری مهندسی مکانیک پرداخت. نخستین دانشجوی دوره‌ی لیسانسی بود که صاحب خودرو می‌شد، خیلی زود مسابقات اتومبیل‌رانی را آغاز کرد و برای تامین هزینه‌های علاقه‌اش، مرکز معاملات خودرویی را بنا کرد که در آن بیش‌تر ماشین‌های خارجی می‌فروخت. تا سال 1903 وی به دنبال تولید کننده‌ای می‌گشت که خودروهای انگلیسی قابل اطمینانی تولید کند، که این امر موجب آشنایی وی با هنری رویس شد. رولز خلبان توانایی نیز بود، او اولین هوانوردی بود که دو بار از کانال انگلیس با موفقیت عبور کرد. متاسفانه رولز وقتی هواپیمایش در نمایشی هوایی در ژوییه‌ی 1910 سقوط کرد، کشته شد.


سِر هنری رویس
تصوير
هنری رویس علاقه‌ای شدید به مهندسی داشت و نخستین تجارتش را در سن 21 سالگی به راه انداخت. او که برای توجه‌اش به جزییات و کمال‌جویی‌اش مشهور است، نخستین اختراع خود را در سال 1887 ثبت کرد و به تولید دینام، موتور‌های الکتریکی و بالابر‌های شناخته شده پرداخت.
رویس که از اولین خودروی خود – یک Decauville – راضی نبود، طبعاً تصمیم گرفت آن را بهبود بخشد و توجه‌اش را به ساخت بهترین خودرو‌های موتوری در جهان معطوف کرد.
تا پایان سال 1903، رویس نخستین موتورش را طراحی کرده و ساخته بود و اولین نمونه از سه نمونه‌ی اولیه در سال 1904 در جاده مورد استفاده قرار گرفت.

تصوير
این خودروی 50/40 اسب بخاری که بعداً با نام Silver Ghost شناخته شد، نخستین بار در سال 1907 معرفی شد و تا سال 1925 نیز در خط تولید باقی ماند.
نیروی خودرو با موتوری شش سیلندر در دو بلوک سه تایی و در ابتدا با حجمی معادل 7036 سی‌سی تامین می‌شد، اما در سال 1909 این رقم به 7428 سی‌سی افزایش یافت.
شناخته‌شده‌ترین قالب‌های بدنه، شامل Barker Tourer، Hooper Landaulet، نوع لندن ادینبورگ و نوع درشکه‌ی محصور Barker می‌شد.

نخستین خودرو‌ها در کارخانه‌ی رویس در خیابان کوک منچستر ساخته شد، اما پس از موفقیت Silver Ghost، شرکت به کارخانه‌ای با معماری دلخواه که توسط رویس در جاده‌ی نایتینگل شهر دربی طراحی شده بود، نقل مکان کرد.

دهه 20 ...
تصوير
با آغاز دوران شکوفایی دهه‌ی 1920 میلادی، رولز رویس تولید خودرو را ادامه داد و چندین مدل مهم را به بازار معرفی کرد. در سال 1921 شرکت نخستین کارخانه‌ی خود را در ایالات متحده افتتاح کرد. در طول این دهه، هر دو بخش خودرو و هواپیما به اوج شکوفایی خود رسیدند و رولز رویس نیز با موتور R خود موفق به دریافت جایزه‌ی معتبر اشنایدر شد.

جایزه‌ی اشنایدر
در سال 1929 رولز رویس موتور R را توسعه داد تا نماینده‌ی بریتانیا در مسابقه‌ی بین‌المللی هواپیماهای دریایی اشنایدر باشد. رویس با عصای خود پیش چشمان مردم طرح خود را روی ماسه‌ها در ویترینگ غربی ترسیم کرد. هواپیما با موتور RR نه تنها مسابقه را برد، بلکه موفق به ثبت رکورد جهانی جدیدی در سرعت هواپیما در جریان مسابقات شد. این موتور بود که در نهایت به خلق موتور افسانه‌ای مرلین منجر می‌شد، موتوری که هواپیماهای متفقین نظیر Spitfire، Hurricane، Lancaster و چندین هواپیمای دیگر را به پرواز درآورد.

Rolls-Royce 20 HP
تصوير
خودروی رولز رویس 20hp که ماهرانه نام‌گذاری شده و با نام «baby» یا بچه هم شناخته می‌شود، در سال 1922 آغاز به کار کرد. این خودرو که صاحبان خودرویی را که خود راننده بودند، هدف قرار داده بود، با ظهور طبقات متوسط پزشکان، وکلا، و تجار به شهرت رسید. موتور آن موتوری شش سیلندر و خطی بود که گنجایشی معادل 3127 سی‌سی داشت و بیشینه‌ی سرعت آن 62 مایل بر ساعت بود.

Rolls-Royce Phantom I | رولز رویس فانتوم 1
تصوير

در سال 1925 خودروی «فانتوم جدید» که بعداً با نام فانتوم 1 شناخته شد، جای Silver Ghost را گرفت. آخرین گروه از Silver Ghost در سال 1927 با شاسی مسلح برای هیات تجاری روسیه «ARCOS» ساخته شد. فانتوم هم در انگلستان و هم در کارخانه‌ای جدید در اسپرینگ‌فیلد ماساچوست تولید شد.

دهه 30 ...
تصوير
عصر خودروهای سفری بین‌قاره‌ای بود و موتور‌های رولز رویس روی زمین، آب و هوا هم‌چنان رکورد شکنی می‌کرد. در سال 1933، سر هنری رویس در سن 70 سالگی در ویترینگ غربی فوت کرد. او روزی که از دنیا رفت نیز هنوز در حال طراحی بود.
سر مالکولم کمپل رکورد سرعت روی زمین را در سال 1933 در بلوبرد با سرعتی معادل 272.46 مایل بر ساعت در ساحل دیتونا در 22 ماه فوریه 1933 شکست. این رکورد در سال 1937 توسط جرج ایستون که از خودرویی با دو موتور R رولز رویس بهره می‌برد، با سرعتی معادل 312.2 مایل بر ساعت در تاندربولت شکسته شد.

تصوير
قایق Miss England II یکی از دنباله‌ها و جانشینان قایق‌های موتوری رولز رویس با موتور R بود که لحظاتی پس از شکستن رکورد جهان با سرعتی معادل 119 مایل بر ساعت، سِر هنری سی‌گرو با کنده‌ی درختی در آب تصادفی مرگبار کرد.


Rolls-Royce Phantom II | رولز رویس فانتوم 2
تصوير
فانتوم 2 شاسی بسیار بهتری داشت که آن را انتخابی ایده‌آل برای آن‌هایی می‌ساخت که به چیزی جز پایان کار در جمعه و رفتن به جنوب فرانسه برای تعطیلات فکر نمی‌کردند. نمونه هایی از این مدل رولز رویس که از بدنه‌های مشهورتری بهره می‌بردند عبارت بودند از خودروی سالون(سدان) Barker close-coupled touring؛ کوپه‌ی پارک‌وارد کانتیننتال و Barker torpedo tourer. خودروی کوپه‌ی پارک‌وارد کانتیننتال می‌توانست تا 92.3 مایل بر ساعت سرعت بگیرد و از 0 تا 60 کیلومتر را در 19.4 ثانیه پر می‌کرد.

Rolls-Royce Phantom III| رولز رویس فانتوم 3
تصوير
فانتوم 3 نخستین خودروی 12 سیلندر رولز رویس بود (2 بلوک 6 با زاویه 60 درجه‌ V شکل) با ظرفیت 7340 سی‌سی. استایل های بدنه‌ی شناخته شده تر آن عبارتند از: Park Ward limousine و sedanca de ville و Hooper sedanca de ville ... عملکرد فنی لیموزین پارک‌وارد: حداکثر سرعت 91.84 مایل بر ساعت، 0 تا 60 کیلومتر در 16.8 ثانیه.


دهه 40 ...
تصوير
جنگ جهانی دوم به معنای معطوف کردن تمرکز بر روی ساخت موتور‌های هواپیما هم در کارخانه‌ی دربی و هم در کارخانه‌ای جدید بود که در کرو در شهر چشایر واقع شده بود و کمپانی از سوی وزارت هوایی ماموریت داشت تا به ساخت موتور برای همواپیما ها بپردازد ، که در نهایت این مکان جدید به خانه‌ی شرکت رولز رویس (با مسئولیت محدود) از سال 1946 تبدیل گردید .

با برقراری مجدد صلح، رولز رویس تغییراتی کلی در همه‌ی ابعاد خود ایجاد کرد. این تغییرات شامل تبدیل به آن‌چه که «شاه‌ماهی درخشان اقیانوس فناوری» توصیف می‌شد، دنیایی از رقابت در نیروی محرکه را در برمی‌گرفت. این امر با شهاب Gloster که با موتور‌های R-R Derwent V حرکت می‌کرد برای رولز رویس میسر شد که با سرعتی معادل 606 مایل بر ساعت رکورد جهانی جدیدی در سرعت هوایی ثبت کرد.

Rolls-Royce Silver Wraith (شبح نقره‌ای)
تصوير
تمام خودروهای شبح نقره‌ای تولیدی بدنه‌هایی با حالت کالسکه ای داشتند. تولید آن‌ها تا سال 1959 با استفاده از موتور‌های 4887 سی‌سی ادامه داشت تا با بدنه‌های سنگینی که روز به روز افزایش می‌یافتند، نظیر H.J Mulliner sedanca de ville و لیموزین‌های سفری هوپر مقابله کند.

Rolls-Royce Silver Dawn (طلوع نقره‌ای)
تصوير
خودروی Silver Dawn | طلوع نقره‌ای ، نخستین رولز رویسی بود که با بدنه‌ی فولادی استاندارد فروخته شد و همگی آن هم صادر شد. تعداد کمی از آن‌ها با بدنه‌هایی به فرم کالسکه ای ساخته شد که این تعداد بیش‌تر در کلکسیون‌ها دیده می‌شوند. موتور خطی شش سیلندر با ظرفیت 4257 سی‌سی تا 4.5 لیتر در سال 1951 بزرگ شد و سپس در سال 1954 به 4.9 لیتر افزایش یافت.


دهه 50 ...
تصوير
با ورود به نیمه‌ی دوم قرن بیستم، رولز رویس پیوند طولانی خود را با خانواده‌ی سلطنتی آغاز کرد و جایگزین شرکت دایملر انگلیس که تامین‌کننده‌ی مقدم خودورهای دربار بودند، شد.

Rolls-Royce Phantom IV | رولز رویس فانتوم چهار
تصوير
در سال 1950، شاهزاده الیزابت و دوک ادینبورگ سنت سلطنتی دیرپایی را شکستند (استفاده از خودروهای ساخت شرکت دایملر انگلیس ) و نخستین خودروی رولز رویس فانتوم چهار را تحویل گرفتند. این خودرو که اختصاصاً برای خانواده‌ی سلطتنی و سران دولت طراحی شده بود، یکی از نادرترین رولز رویس‌های جهان است و تنها 18 دستگاه از آن تولید شده است.

Rolls-Royce Silver Cloud 1 (ابر نقره‌ای 1)
تصوير
سال 1955 شاهد معرفی Rolls-Royce Silver Cloud 1 بود. این خودرو که می‌توانست به سرعتی معادل 106 مایل بر ساعت برسد، همانند Silver Dawn|طلوع نقره‌ای ، موتوری با حجم 4887 سی‌سی را ارائه داد و از بدنه‌ی استاندارد تمام استیل زیبایی برخوردار بود که توسط J.P. Blatchley طراحی شده بود.

Rolls-Royce Phantom V | رولز رویس فانتوم پنج
تصوير
با رو به پایان گذاشتن این دهه، فانتوم پنج جایگزین فانتوم چهار شد. این خودرو که از موتوری 8 سیلندر خورجینی بهره می‌برد و بدنه‌ای کالسکه ای داشت، نسبت به نمونه‌های پیش از خود به فروش بسیار بالاتری رسید.
 
منبع:تیونینگ تاک


مطالب مشابه :


قوی ترین لامبورگینی تاریخ

تخت گاز - قوی ترین لامبورگینی تاریخ - نگاهی بر صنعت خودروسازی جهان - تخت اپارات |




تاریخچه فراری

تخت گاز - تاریخچه فراری - نگاهی بر صنعت خودروسازی جهان - تخت گاز. اپارات |




نگاهی به مرد افسانه ای فورد،کارول شلبی

تخت گاز - نگاهی به مرد افسانه ای فورد،کارول شلبی - نگاهی بر صنعت خودروسازی جهان - تخت گاز




تاریخچه رولز رویس

تخت گاز - تاریخچه رولز رویس - نگاهی بر صنعت خودروسازی جهان - تخت گاز. اپارات |




مجری اصلی تخت‌گاز از بي بي سي اخراج شد

تازه چه خبر ؟ - مجری اصلی تختگاز از بي بي سي اخراج شد - « آینه چون نقش تو بنمود راست / خود شکن




نگاهی به اتاق خبر تلویزیون فارسی بی بی سی

آپارات. برنامه ای هفتگی که در آن آثار مستند سازان ایرانی، افغان و تاجیک به آپارات. تخت گاز.




گذارش کار های آزمایشگاه شیمی عمومی(آشنایی با وسایل آزمایش)

مهندسی شیمی پالایش و پتروشیمی صنایع گاز داراي 2 نوع تخت و غير تخت است كه ابعاد آپارات




برچسب :