معرفی کتاب در خصوص شهر نراق(28)


کتاب " مربیان آسمانی "

کتاب مربیان آسمانی در 146 صفحه به زندگینامه و فرازی از وصیت نامه 47 نفر از فرمانده هان و مربیانِ شهید پادگان خاصبان که چند سال است به "آموزشگاه درجه داری سیدالشهداء(ع) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تبریز " نام گذاری شده پرداخته است .

1.jpg

یکی از این فرماندهان سردار پاسدار سید حسین میرسلطانی اهل شهر نراق می باشد .
اولین چاپ این کتاب زمستان سال 1388 توسط مرکز تحقیقات و فناوری آموزش سپاه پاسداران چاپ گردید و چند نوبت تجدید چاپ شده است .

0036.jpg

این آموزشگاه از قدیمی ترین و فعال ترین پادگان های سپاه در منطقه شمالغرب کشور می باشد که از سال 1358 به عنوان مرکز آموزش سپاه ؛ وظیفه و ماموریت آموزش و تربیت پاسداران استان های آذربایجان شرقی ؛ آذربایجان غربی ؛ اردبیل و زنجان را بر عهده داشته و به دوکوهه آذربایجان قلمداد می شود . آدرس آن 25 کیلومتری تبریز- جاده آذرشهر – اول جاده ارومیه – آموزشگاه درجه داری سیدالشهداء(ع) سپاه تبریز – تلفن 03123322421

3.jpg


توضیحات سلحشوران شهر نراق:

سید حسین میرسلطانی سال 1340 متولد شد . مادرش حاجیه خانم اقدس دخت طالبی فرزند حسین و پدرش حاج سید آقا نصرت میرسلطانی فرزند سید محمود هر دو اهل شهر نراق از توابع شهرستان دلیجان استان مرکزی هستند .

mexkf0g5dnzunbfkcxd.jpg

 سردار شهید سید حسین میرسلطانی در نوجوانی

 این زوج در زادگاهشان نراق دارای منزل و آب و مِلک هستند و طبیعتا فرزندشان سید حسین به این دیار تردد و علاقمند بود . نیاکان سید حسین از سادات مورد احترام و مشهور نراق می باشند .

                                                                                         12487-45217.jpg 

سید حسین دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف بود که تاریخ 13 آبان 1358 به همراه سایر دانشجویان پیرو خط امام خمینی(ره) سفارتخانه ایالات متحد آمریکا در تهران را به اشغال خود در آورده و کارکنان جاسوس را به گروگان گرفتند . این اقدام دانشجویان انقلاب دوم نام گرفت و بر اساس اسناد معتبری که از این مکان کشف و منعکس گردید به لانه جاسوسی ملقب گردید . 

argo

5 اردیبهشت 1359 واقعه طبس رخ داد و آمریکائی ها در طرح حمله نظامی برای آزادی نیروهایش شکست خوردند . دانشجویان تصمیم گرفتند گروگان های آمریکایی را به شهر های مختلف انتقال دهند تا به طور متمرکز در تهران نباشند .

یک تیم از دانشجویان تعدادی از جاسوسان را به تبریز انتقال می دهند که یکی از آن دانشجوها سید حسین میرسطانی بود .

شهید سیدحسین میرسلطانی جوانترین دانشجوی خط امام و فاتح لانه جاسوسی

                       شهید سیدحسین میرسلطانی جوانترین دانشجوی خط امام و فاتح لانه جاسوسی

سید در این شهر توسط دوستش دکتر عبدالرحمان دادمان(وزیرشهید راه و ترابری تاریخ 27/2/1380) اهل اردبیل که فرمانده سپاه تبریز بود اردیبهشت سال 1359جذب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می شود . عبدالرحمان با سید حسین در لانه جاسوسی آشنا بودند . بر این اساس سید حسین در پادگان خاصبان در حومه تبریز به عنوان مربی تاکتیک و فرمانده آموزشگاه فعالیت می کند .

v9857fqfipejfrnllf56.jpg

31 شهریور 1359 جنگ تحمیلی عراق بر علیه ایران آغاز می شود و سید حسین فعالیت هایش مضاعف می گردد .
سردار در مدت شش ماه حضورش در تبریز و این پایگاه به همراه سایر مربیان نیروهای زیادی را آموزش می دهند . دوستان تبریزی اش علی تجلایی(شهادت 25/12/1363) – حسین یحیوی – ناصر بیرقی(جانباز قطع دو پا ) – خلیل فاتح(شهادت 15/4/1362 اردوگاه موصل عراق) و ... بودند .

qd88fvph9hmwm0q4bpum.jpg
همرزمانش از سپاه تبریز برای آزاد سازی سوسنگرد استان خوزستان در محاصره قرار می گیرد و عده ای به شهادت می رسند تا اینکه رهبر عظیم الشان انقلاب آیت الله سید روح الله خمینی(ع) فرمان می دهد سوسنگرد را از اشغال متجاوزین عراق نجات دهید .
سردار میرسلطانی علی رغم مخالفت فرماندهان مسئولیت یکی از واحدها را بر عهده گرفته و با حدود 45 نیرو در سه گروه با قطار عازم خوزستان می گردند . 

wbnosl6zvuox1ogkbu2z.jpg

حماسه های جاویدان از دو اعزام رزمندگان آذربایجان شرقی (تبریز) در کتاب ها چاپ و یا به عنوان خاطره تعریف می شود . سردار سید حسین تنها ترین نیروی غیر بومی بین آذری های غیور به صورت گمنام فعالیت داشته است .

سرانجام تاریخ 27/8/1359 مصادف با روز تاسوعای اباعبدالحسین(ع) در حماسه مقاومت سوسنگرد داخل ورزشگاه سنگر بندی شده این شهر به وسیله ترکش به آرزویش شهادت می رسد .

ni0prf4kcniwvgf4l6o.jpg

پیکر مطهر سردار شهید سید حسین میرسلطانی


به پاس رشادت های سردار آموزشگاه خاصبان تبریز از اوایل آذر ماه 1359 به نام شهید میرسلطانی نام گذاری می گردد . چند سالی است پادگان میرسلطانی به نام " آموزشگاه درجه داری سیدالشهداء سپاه تبریز" تغییر نام یافته است . دوستان و مسئولین آموزشگاه سالانه از تبریز به تهران می آیند و با خانواده شهید میرسلطانی ملاقات می کنند .

پدر شهید به نام سید آقا نصرت میرسلطانی بازنشسته وزارت پست و تلگراف و تلفن بود که تاریخ 16/2/1390 در زادگاهش شهر نراق فوت نمود و جنازه اش به بهشت زهراء(س) تهران منتقل و در قطعه 45 مربوط به خانواده شهدا در دل خاک آرام گرفت .

b5y7b8puylum7xbfbnm2.jpg

سردار سید حسین میرسلطانی نراقی اولین فرمانده و مربی شهید آموزشگاه خاصبان و همچنین جوانترین فاتح لانه جاسوسی ، اولین شهید دانشجوی خط امام در جبهه ، اولین شهید دانشگاه صنعتی شریف در دفاع مقدس و حماسه مقاومت سوسنگرد در کشور پهناور ایران لقب گرفته است .

5.jpg

مطالب نوشته شده در کتاب مربیان آسمانی در خصوص سردار شهید سید حسین میرسلطانی نراقی اشاره می گردد :

- سید حسین میرسلطانی فرزند سید نصرت الله شماره شناسنامه 965 تاریخ تولد 1340 در تهران
- تاریخ ورود به سپاه پاسداران : اردیبهشت 1359
مسئولیت زمان شهادت : مربی تاکتیک و فرماندهی آموزشگاه خاصبان در سال 1359-
- نام عملیات : حماسه آزاد سازی سوسنگرد
- تاریخ و نحوه شهادت : در تاریخ 27/8/1359 در روز تاسوعای حسینی در حین آزاد سازی سوسنگرد بر اثر ترکش خمپاره به درجه رفیع شهادت نائل گشت
سوابق آموزش و مربیگری : بعد از ورود به سپاه پاسداران در آموزشگاه سیدالشهدا(ع) تبریز (خاصبان) به عنوان مربی تاکتیک شروع به فعالیت نمود و بعد به سمت فرماندهی آموزشگاه انتخاب گردید و پس از شش ماه به جبهه های حق علیه باطل روانه شد .

8.jpg


خلاصه زندگینامه سردار سید حسین میرسلطانی نراقی در کتاب مربیان آسمانی :

سید حسین میرسلطانی تاریخ 21 آذر 1340 متولد شد . تحصیلات ابتدایی را تا کلاس سوم ابتدایی به صورت عادی ادامه داد و در تابستان همان سال کلاس های چهارم ؛ پنجم و ششم را امتحان داده و به صورت جهشی وارد مقطع دبیرستان شد . 

پنج سال اول دبیرستان را در دبیرستان آزادگان و سپس ششم دبیرستان (دیپلم) را در دبیرستان خوارزمی شماره یک گذرانده و در سال 1356 پس از موفقیت در کنکور وارد دانشگاه صنعتی شریف در رشته مهندسی شیمی گردید .

6.jpg

سید حسین در دوران تحصیل در دانشگاه با انجمن اسلامی دانشگاه شریف همکاری می نمود و از فعالان انجمن بود . در دوران پیروزی انقلاب همگام با دانشجویان و مردم انقلابی فعالیت داشته و از سال 1358 به همراه دانشجویان دانشگاه شریف در جهاد سازندگی در لرستان فعالیت داشت . پس از پذیرش شاه مخلوع توسط آمریکا با همکاری دانشجویان پیرو خط امام خمینی(ره) تاریخ 13 آبان 1358 نسبت به اشغال لانه جاسوسی آمریکا در تهران اقدام و تا زمان آزاد سازی گروگان ها با این دانشجویان همکاری فعال داشت .

4.jpg
در این مدت پس از تهدیدات استکبار جهانی برای آزاد سازی گروگان ها به همراه چندین تن از جاسوسان به تبریز اعزام می شود و تا پایان تحویل جاسوسان در تبریز اقامت داشت . در طول مدت اقامت در تبریز وارد سپاه پاسداران شده و فعالیت های خود را در سپاه آغاز نمود .
شهید سید حسین میرسلطانی با توجه به علاقه و استعداد وافر خود به سرعت با گذراندن دوره های ویژه نظامی در مدت کوتاهی به سمت فرماندهی پادگان خاصبان نائل گردید . 

با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و با سخنان امام راحل و تاکید شهید آیت الله سید اسدالله مدنی امام جمعه تبریز به همراه یک گروهان از نیروهای داوطلب تبریز که توسط این شهید آموزش نظامی دیده بودند وارد شهر سوسنگرد شده و به همراه شهید مصطفی چمران و سایر لشکریان دلیر اسلام در آزاد سازی شهر سوسنگرد فعالیت داشت .

9.jpg


تاریخ 27 آبان 1359 در روز تاسوعای حسینی بر اثر ترکش خمپاره در شهر سوسنگرد به درجه رفیع شهادت نائل و به اجداد مطهش سیدالشهداء و یاران با وفایش ملحق می شود . پیکر پاک این شهید به همراه چند شهید دیگر از مقابل لانه جاسوسی به طرز با شکوهی تشییع و سرانجام در قطعه 24 گلزار شهدای بهشت زهرا(س) تهران در کنار سایر شهدا به خاک سپرده شد .


پس از شهادت ایشان پادگان خاصبان به نام شهید میرسلطانی نامگذاری و بعدها به نام آموزشگاه سیدالشهداء(ع) تغییر نام داده شد .

 

7.jpg

 

سفارش های سردار شهید سید حسین میرسلطانی نراقی در کتاب مربیان آسمانی :

حاج حسین یحیوی از دوستان و فرماندهان دوران دفاع مقدس آموزشگاه سیدالشهداء(ع) اظهار داشت :
سید حسین تاکید زیادی بر حمایت از ولایت فقیه داشت و این کار را از امورات اصلی می دانست و آرزویش فدا شدن در راه ولایت بود و همیشه گوش به فرمان ولایت بود و پیام های امام خمینی را تابع و عامل بود .

thumbs_laneh-6.jpg
همیشه تاکید می کرد مشکلات و سختی ها را برای خود آسان بگیرید و خودش نیز عامل به این بود و همیشه سختی ها بر خودش آسان و سهل بود . همیشه حضور در خط مقدم جبهه را دوست داشت و آرزو می کرد که آموزش را ترک کرده و به خط مقدم اعزام شود . همیشه در جنب و جوش بود که در خط مقدم حضور داشته باشد و نمی توانستیم جلوی او را بگیریم . اراده ایشان جهت رفتن به خط مقدم وصف ناشدنی بود .

2.jpg
خاطراتی از سردار شهید سید حسین میرسلطانی نراقی در کتاب مربیان آسمانی :

همیشه لبخند به لب داشت و طبع شوخ و مهربانی داشت . از دوران کودکی نبوغ و استعداد خود را به امور فنی به خصوص برق و مکانیک نشان داد . در مدت حضور در سپاه پاسداران برای ساخت مواد منفجره دست ساز و خشاب 32 تایی کلاشینکف اقدام نمود . در کلاس های قرائت و آموزش قرآن به علت علاقه وافر به همراه برادرش سید حسن و دوستانش شرکت می کرد .

 12431.jpg

در تمام مدت ماه محرم به همراه خانواده در مراسم عزاداری سید و سلار شهیدان شرکت می نمود . در ماه های مبارک رمضان در مراسم ها به قرائت قرآن می پرداخت . حداقل دو روز در هفته روزه می گرفت و در انجام آن همت وافر داشت .

ضمائم :

در صفحه 12 کتاب مربیان آسمانی عکس هایی از سردار میرسلطانی همراه با همرزمان تبریزی اش نمایش داده شده است .

10.jpg


در صفحه 135 این کتاب عکس ملاقات فرماندهان آذربایجانی آموزشگاه سیدالشهداء(خاصبان) با پدر و مادر نراقی الاصل سردار شهید میرسلطانی در منزلشان تهران به نمایش در آمده است .

==

در آستانه سی و چهارمین سالگرد شهادت مظلومانه سردار سید حسین میرسلطانی در حماسه آزاد سازی سوسنگرد و سی و پنجمین سالگرد تسخیر لانه جاسوسی توسط سید حسین و دانشجویان پیرو خط امام خمینی(ره) کتاب مربیان آسمانی به خانواده شهید و مردم شهید پرور شهر نراق و منطقه دینمدار دلیجان تقدیم می گردد .

img_1662.jpg

یادمان شهید میرسلطانی در گلزار شهدای شهر نراق


جا دارد از جانباز و رزمنده دفاع مقدس سرهنگ سید مهدی موسوی فرزند سید احمد در معرفی بیشتر شهید در نهاد سپاه پاسداران و تهیه تعدادی از کتاب ارزشمند منتسب به این سردار تشکر و قدردانی داشته باشیم .


وبلاگ سلحشوران شهر نراق

 


مطالب مشابه :


انتشار کتاب خاطرات کارکنان بهشت زهرا(س)

انتشار کتاب خاطرات کارکنان بهشت زهرا(س) انتشار کتاب خاطرات کارکنان بهشت زهرا(س)




هدیه شهید پلارک به کسی که او را شستشو داد/

معرفی کتاب ایثاروشهادت و دفاع خاطرات دفاع سازمان بهشت زهرا




داستانهای بهشت زهرا:

داستانهای بهشت زهرا: خاطرات مندرج در این کتاب به همه کارکنان سازمان بهشت زهرا




شهدای انقلاب اسلامی، مظلوم‌ترین شهدای تاریخ ایران؛

هم‌چون نشریات، کتاب‌ها، اسناد، خاطرات، اخذ اسامی قانونی و برخی کارکنان بهشت زهرا.




تجدید میثاق کارکنان ناجا با شهدا و امام شهدا/

تجدید میثاق کارکنان ناجا با شهدا و امام شهدا/ خاطرات دفاع سازمان بهشت زهرا




واقعیتهایی از یک روایت

اگر حدود 10سال قبل گذرتان به گلزار شهدای بهشت زهرا از کارکنان قدیمی بهشت زهرا خاطرات




معرفی کتاب در خصوص شهر نراق(28)

معرفی کتاب در خود در آورده و کارکنان جاسوس قطعه 24 گلزار شهدای بهشت زهرا




برچسب :