توصیه های طب اسلامی - ایرانی برای زایمان راحت

 

توصیه های طب اسلامی - ایرانی برای زایمان راحت


از زمان‌های گذشته و در تمامی تمدن‌ها، همیشه از وضعیت قرار گیری مادر به عنوان راهی برای زایمان و تولد سریعتر، آسان تر و قابل تحمل تر استفاده شده است. از عهد باستان تا نیمه قرن هجدهم، زنان با پیروی از غریزه و تمایلشان آزاد بودند در حین زایمان، در وضعیت قائم مانده و زایمان فعالی را تجربه کنند در حدود 2500 سال پیش از میلاد مسیح زنان باردار مصری، جهت زایمان به مراکز خاص مراجعه می‌کردند آنان در این مراکز می‌توانستند زایمان در وضعیت‌های نشسته بر روی سنگ‌های داغ یا نشسته بر روی چهار پایه زایمانی را تجربه کنند و یا در حالت خم شده به جلو و یا زانو زده زایمان کنند. اولین فردی که به شکل رسمی استفاده از چهار پایه زایمانی را متداول کرد فرزند یک ماما یعنی بقراط بود، وضعیت نشسته بر روی صندلی زایمانی تا قرون وسطی نیز طرفداران زیادی داشت، در طب سنتی ایران نیز وضعیت قرارگیری مادر در حین زایمان به عنوان یکی از روش های تسهیل زایمان مورد توجه واقع شده بود، در این زمینه بوعلی سینا معتقد بود که در حین زایمان، زن باید یک ساعت بنشیند و پاهایش را دراز کند سپس یک ساعت به پشت بخوابد پس از آن بلند شود و از پله ها بالا و پایین رود. بهترین چیزی که زن هنگام زایمان می تواند بر آن بنشیند صندلی ایی با تکیه گاه پشت است نشستن بر چنین صندلی ای به باز شدن دهانه رحم نیز کمک می کند اگر زنی چاق باشد بهتر است به حالت سجده پیشانی اش را بر زمین بگذارد و زانو را زیر شکم ببرد این وضعیت امروزه در دنیا طرفداران زیادی دارد.
یکی از افرادی که زایمان در بستر را رواج داد لوئی شانزدهم پادشاه فرانسه بود وی به منظور مشاهده مراحل زایمان همسرش دستور داد تا وی را جهت زایمان در وضعیت خوابیده به پشت قرار دهند. اما اولین فردی که زایمان در بستر را به شکل علمی مرسوم کرد یک پزشک فرانسوی به نام موریسو بود وی معتقد بود که وضعیت خوابیده برای زائو و عامل زایمان خوشایندتر است با این حال وی انتظار نداشت که این وضعیت به روش رایج برای زایمان تبدیل شود زیرا  خود وی نیز با قدم زدن حین زایمان به سبب آن که وزن جنین به باز شدن دهانه رحم کمک کند موافق بود پس از آن در قرن 19 و همزمان با ظهور طرح ارائه مراقبت های پزشکی حین زایمان توسط متخصصین این امر وضعیت خوابیده به پشت در آمریکا رواج یافت، این وضعیت با دیگر وضعیت های زایمان رایج در اروپا مانند وضعیت های خوابیده به پهلو، نشسته و نیمه نشسته تفاوت های بسیاری داشت. در سال های اخیر با توجه به تمایل بسیاری از زنان به استفاده از روش های ساده‌تر برای وضع حمل، مجدداً وضعیت های قائم جهت زایمان مورد توجه قرار گرفت، امروزه وضعیت نشسته بر چهار پایه در حالی که رانها از هم باز شده باشند در کشورهای غربی طرفداران زیادی دارد مسلم است آزادی مادر انتخاب وضعیت هایی که در آن ها احساس راحتی بیشتری می کند بر توانایی اش جهت تحمل دردهای زایمانی می افزاید و مادر از کنترل بیشتری که بر روی جسمش خواهد داشت احساس رضایت و خشنودی می‌نماید، هم چنین عدم محدودیت مادران منجر می‌گردد که آن ها وضعیت های زایمانی مختلفی را به تناوب به کار برده و در حین زایمان به حالت چمباتمه و یا نشسته قرار گیرند، در حقیقت هنگام مواجهه با زایمان سخت به علت کاهش یا عدم پیشرفت زایمانی تغییر وضعیت زایمانی می‌تواند در حل این معضل کمک کننده باشد.


توصیه هایی برای زایمان راحت درمنابع فقه شیعه از طب الائمه
1) امام صادق(ع) فرمود: این آیات در کاغذی برای زنان حامله نوشته می‌شود، هنگامی که زن حامله پا به ماه می‌گذارد که در آن ماه فرزندش متولد می‌شود در این صورت درد زایمان و سختی زایمان به او نمی‌رسد و باید بر کاغذ رشته ای نرم پیچیده شود ولی آن را با نخ نبندد و باید بنویسد آیا کافران ندیدند که آسمان ها و زمین به هم پیوسته بودند و ما آن را از یکدیگر جدا ساختیم و هر چیز زنده ای را از آب آفریدیم؟ آیا ایمان نمی‌آورند؟
شب (نیز) برای آن‌ها نشانه ای است (از عظمت خدا) ما روز را از آن بر می‌گیریم در این هنگام آنان در تاریکی فرو می‌روند خورشید (نیز برای آنها آیتی است) که پیوسته به سوی قرارگاهش در حرکت است این تقدیر خداوند توانا و داناست و برای ماه منزلگاه‌هایی قرار دادیم (و هنگامی که منازل را طی کرد) سرانجام به صورت شاخه کهنه (قوسی شکل و زرد رنگ) خرما در می‌آید نه خورشید را سزاست که به ماه برسد و نه شب به روز پیشی می‌گیرد و هر یک در مدار خود شناورند. نشانه ای (دیگر از عظمت پروردگار) برای آنان این است که ما فرزندانشان را در کشتی هایی پر از وسایل و بارها حمل کردیم و برای آن ها مرکب های (دیگری) همانند آن آفریدیم و اگر بخواهیم آن ها را غرق می‌کنیم به طوری که که نه فریادرسی داشته باشند و نه نجات داده شوند مگر اینکه رحمت ما(شامل حال شان شود) و تا زمان معینی (از این زندگی) بهره گیرند.
(بار دیگر) در صور دمیده شود، ناگهان آن ها از قبرها، شتابان به سوی (دادگاه) پروردگارشان می روند.
و بر پشت کاغذ این آیه ها نوشته می شود: روزی که وعده هایی را به آن ها داده می شود می بینند( احساس می‌کنند که) گویی جز ساعتی از یک روز (در دنیا) توقف نکرده اند این ابلاغی است برای همگان آیا جز قوم نافرمان هلاک خواهند شد؟
و این کاغذ در کمر زن حامله آویزان می شود و چون فرزندش می افتد این کاغذ از زن جدا می شود و یک ساعت بر او نمی‌ماند
2) امام باقر(ع): زمانی که زایمان زن بر او سخت شود این آیات برای زن در یک ظرف پاکی با مشک و زعفران نوشته می‌شود پس از آن با آب چاه شسته و از آن بر زن خورانده می‌شود و بر شکم و فرج او می‌پاشند این زن در همان ساعت می زاید: نوشته می‌شود در آن روز که قیامت را می‌بینند احساس می‌کند که گویا توقف شان جز شامگاهی یا صبحگاهی بیشتر نبوده است.
روزی که وعده‌هایی را که به آن ها داده می‌شود می‌بینند گویی جز ساعتی از یک روز دنیا توقف نکرده اند این پیام رسائی است برای همگان آیا جز قوم نافرمان هلاک خواهند شد؟
3) امیر مومنان(ع) فرمود من دو آیه از کتاب فرو فرستاده الهی می‌دانم که در زمان سخت شدن ولادت بچه برای زن نوشته می‌شود در یک پوست آهو این دو آیه نوشته می‌شود و آن را بر زن در کمر زن ( آنجایی که کش شلوار بسته می‌شود) آویزان می‌کنی. هفت بار بسم الله و بالله ان مع العسر یسرا ان مع العسر یسرا (به نام خدا به یقین با سختی آسانی است مسلماً با سختی آسانی است و یک بار آیه ای مردم از عذاب پروردگارتان بترسید که زلزله رستاخیز امر عظیمی است روزی که آن را می بینید هر مادر شیر دهی از شیر خوارش غافل می‌شود و هر بارداری جنین خود را سقط می‌کند و مردم راست می‌بینی در حالی که مست نشیند ولی عذاب خدا شدید است این آیه در برگه ای نوشته می‌شود و با بندی از جنس کتان که تابیده نشده باشد بسته و به ران چپ زن بسته می‌شود و چون زایمان کرد در همان ساعت آن را از وی جدا می کنی و در این کار سستی و سهل انگاری نمی‌کنی و هنگامی که می زاید نوشته می شود. مریم و مریم ولدت حیّ یا حیّ اهبکا الی الارض الساعه باذن الله تعالی (مریم و مریم فرزندی زایید بشتاب ای زنده بسوی زمین بشتاب همین الان به اذن خداوند)
4) مردی خدمت امام باقر(ع) آمد و گفت: ای فرزند رسول خدا به فریادم برس حضرت فرمود چه شده او گفت همسرم از شدت درد زایمان مشرف بر مرگ است حضرت فرمود برو و بر او این را بخوان: درد زایمان او را به کنار تنه درخت خرمایی کشاند گفت ای کاش پیش از این مرده بودم و کاملاً فراموش شده بودم ناگهان از طرف پایین پایش او را صدا زد که غمگین مباش پروردگارت زیر پای تو چشمه آبی قرار داده است و این تنه نخل را به طرف خود تکان ده تا رطب تازه ای بر تو فرو ریزد.
پس صدایت را به این آیه بلند کن که خداوند شما را از شکم مادرانتان خارج نمود در حالی که هیچ نمی دانستید و برای شما گوش و چشم و عقل قرار داد تا شکر به جا آورید اینگونه بیرون رو ای درد زایمان به اذن خداوند بیرون رو زن همان ساعت به اذن خداوند متعال بهبود یابد.

 
کنترل درد زایمان در ایران 3000 هزار سال سابقه دارد
دبیر انجمن بررسی و مطالعه ی درد در ایران گفت کنترل درد زایمان در کشور سابقه 3000 هزار ساله دارد. ایرنا نوشت دکتر مهران کوچک با استفاده از رواج سزارین در بین مادران و کاهش زایمان طبیعی اظهار داشت آنچه باعث تعجب شده این است که به رغم داشتن سابقه 3000 هزار ساله در کنترل این درد طبیعی چگونه اکنون نمی توانیم این درد را کنترل کرده و تعداد قابل توجهی از مادران برای انجام زایمان روش سزارین یا رستم زایی را انتخاب می کنند این متخصص بی هوشی تصریح کرد این درحالی است که فرآیند زایمان طبیعی باید کنترل شود تا مادر راحت تر بتواند نوزاد خود را به دنیا آورد و تاریخ کشور نیز نشان می دهد که از 3000 هزار سال قبل این درد را کنترل می کردند و مادران نیز به صورت طبیعی فرزندان خود را به دنیا می آورند
دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران با بیان اینکه در بسیاری از منابع پزشکی تاریخی کشور به روش های گوناگون کنترل درد اشاره شده است گفت: به عنوان مثال در کتاب قانون ابن سینا به 15 درد و روش های کاهش آن اشاره شده است. این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطر نشان کرد اکنون نیز کشورهای پیشرفته از جمله انگلستان یکی از پیشکسوتان کنترل درد زایمان به شمار می آیند. وی با بیان اینکه درد زایمان اگر کنترل نشود عواقب آن فقط به مادر باز نمی گردد گفت: اگر مادری به علت کنترل نشدن درد زایمان طبیعی دچار عوارض شد تمام افراد خانواده را دچار مشکل می کند که تماس مناسب برقرار نکردن نوزاد از جمله آن است. براساس نتایج مطالعات و تحقیقات پزشکی استفاده از روش های تنفسی؛ تن آرامی و تمرکز، انتخاب وضعیت های مختلف زایمانی، استفاده از ماساژ، استفاده از گرما و یا سرمای موضعی و گذراندن مراحل قبل از زایمان در وان آب گرم و یا زایمان در آب از جمله راهکارهای کاهش درد زایمان است بر اساس این تحقیقات استفاده از رایحه های طبیعی چون عطر گل شمعدانی، اسطوخودوس و گل رز استفاده از آواهای مذهبی ، موسیقی، حمایت حین زایمان توسط همراه و استفاده از طب سوزنی نیز از دیگر راهکارهای کاهش درد زایمان و خوشایند سازی فرآیند زایمان است.
آیا بخشوده شدن گناهان زن زائو در مورد زایمان طبیعی است یا زنانی که با سزارین، فرزندشان را به دنیا می آورند نیز مشمول این بخشش خواهند شد؟
آیا این حرف واقعیت دارد که می گویند زنی که به صورت طبیعی (بدون عمل سزارین) بچه ای به دنیا بیاورد تمام گناهانش یا بخشی از آن پاک می شود.
 مجموعه ای از روایات وجود دارند که پاداش های چشمگیری را برای مادران در نگه داری فرزند در شکم، وضع حمل و شیردادن اعلام کرده اند بخش هایی از روایات، پاداش ها را به خود حامله شدن مرتبط دانسته و بخشهایی نیز مرتبط با زاییدن است که البته این موضوع فقط اختصاص به زایمان طبیعی ندارد، بلکه روایات گرچه پاره ای از آن ها برخی علائم زایمان طبیعی را ذکر می کنند اما هیچ قیدی در آن ها مشاهده نشده و به صورت مطلق، شامل تمام زایمان ها می شوند، البته زایمان ها در زمان صدور روایات معمولاً با روش های طبیعی بوده اما امروز ممکن است به جهت سلامتی مادر و فرزند یا برخی عوامل دیگر، در مواردی پزشک عمل سزارین را ترجیح دهد تعدادی از این روایات را ذکر می کنیم.
امام صادق(ع)، رسول خدا(ص) فرمودند: هر زنی در خانه شوهرش جهت نظم و ساماندهی منزل، چیزی را از جایی بردارد و در جایی دیگر قرار دهد خداوند عزوجل به او می‌نگرد و هر کس که خدا به او بنگرد او را عذاب نمی‌کند ام سلمه گفت: مردان همه خوبی‌ها را بردند پس چه چیزی برای زنان بی چاره است به پیامبر فرمود: آری اگر زن حامله شود او به سان روزه دار شب زنده داری است که با جان و مال در راه خدا جهاد می‌کند و چون زایمان کند پاداشی دارد که از بس بزرگ است نمی‌داند آن پاداش چیست و چون شیر می دهد در برابر هر مکیدن برای او مشابه یک آزاد سازی از فرزندان اسماعیل است(1) و چون از شیر دادن فارغ گردد فرشته ای بر پهلوی او می زند می گوید از نو آغاز به کار کن که بخشیده شده ای یعنی از او حساب گرفته نمی شود(2) هرگاه زن در ایام زایمان و دوره نفاس بمیرد روز قیامت نامه عمل او را نگشایند و بدون حسابرسی به بهشت می‌رود چون ناراحتی زایمان او را از گناه پاک ساخته است که هر زنی که به هنگام زایمانش بمیرد او را با شهیدان محشور می‌کنیم. درباره قصه آدم و حوا آمده است خداوند فرمود ای حوا هر زنی که درد زایمان او را بگیرد پاداش شهید برایش می‌نویسم  و اگر سالم بماند و زایمان کند گناهانش را برایش می آمرزم گر چه به اندازه کف دریا و ریگ بیابان و برگ درختان باشد و اگر بمیرد شهید می گردد و فرشته ها به هنگام قبض روحش نزد وی حاضر می شوند و او را به بهشت بشارت می دهند و در آخرت او را نزد شوهرش می برند و هفتاد برابر برتر از حورالعین است حوا گفت آنچه داده ای مرا کافی است.

۱. وسائل الشیعه ج 1 ص451- شیخ حر عاملی
۲. من لا یحضره الفقیه 1 ص 139 شیخ صدوق
۳. مستدرک الوسایل و متنبط المائل ج15 ص214 محدث نوری
۴. بررسی تأثیر وضعیت انتخابی مادر در مرحله فعال زایمان بر پیامد بارداری در زنان سخت حامله، پوراندخت افشاری
۵. درسنامه میلز ج1 تبت و براون مترجم افشین شروفی و همکاران
۶. اکسیر اعظم


مطالب مشابه :


تعبیر خواب اسب 2

حیوانات خانگی و وحشی - تعبیر خواب اسب 2 - حیوانات خانگی,حیوانات وحشی,سگ ها,همستر,خوکچه هندی




فرهنگ لغات روستایی(فالونک)..

پاسبک کردن : زاییدن.pa sebek kerdan. پوشاک خواب.pooshan. پوز : تعبیر خواب.




خفن ترین جک های سال 89

خیلی فقیر بودیم ،هیچ پولی نداشتیم ، مادرم قادر به زاییدن من نبود ، در یک شب آفتابی خاله




لذت یا حسرت ؟؟

تعبیر خواب لذت یا حسرت خداییی هیکل هاشون با اینکه هر کدومشون ۲تا شکم زاییدن و مدام




توصیه های طب اسلامی - ایرانی برای زایمان راحت

، پاداش ها را به خود حامله شدن مرتبط دانسته و بخشهایی نیز مرتبط با زاییدن است تعبیر خواب.




برچسب :