گزارش اولین جلسه طرح مشکات

تأمين سلامت رواني دختران نوجوان و پيشگيري از ناهنجاري‌ها از مباحث مهم است، طرح مشكوة دختران توسط دفتر امور زنان وزارت آموزش و پرورش با مشاركت امور زنان و خانواده رياست جمهوري اجرا مي‌شود كه تصحيح، تعالي و تقويت نقش‌هاي والدين در خانواده منطبق بر موازين اخلاقي و ارزش‌هاي اسلامي، بهبود مناسبات رفتاري كاركنان مدرسه، والدين با دانش‌آموزان دختر در تعامل با يكديگر، تأمين سلامت رواني دختران نوجوان و پيشگيري از ناهنجاري‌هاي رفتاري و تقويت باورها در ابعاد مذهبي، رواني، اخلاقي و اجتماعي مهمترين اهداف كيفي طرح مشكوه است.

روش شناسی ارتباط با جوان

دون تـردید آسیب پذیرترین و در عین حال پر انرژی ترین و با ارزش ترین قشر از اقـشـار جـامعه ، جوانان هستند. جوانان به مثابه آینده سازان و گردانندگان آینده جامعه ، اصلی ترین سرمایه هر کشور محسوب می شوند.

فـرایـنـد تـغییر در نگرش و رفتار جوانان در مقایسه با بزرگسالان راحت تر انجام می پذیرد، چرا که بعد احساسی نگرش و بینش جوانان نسبت به افراد و پدیده های مختلف ، بسیار مهم و در عین حال سریع التغییر است ؛ در حالی که بزرگسالان پای بند و مقاومت فـکـری بـیـشـتـری نـسـبـت بـه باورها، ارزشها و اعتقادات از خود نشان می دهند. بنابراین بـسـیـار طـبـیـعـی و مـنـطـقـی بـه نـظـر مـی رسـد کـه مـخـاطـبان اصلی دشمنان فرهنگی ، نسل جوان جامعه باشد.

بـرای مـصـونـیت بخشی جوانان از آسیب های فردی و اجتماعی و هدایت و راهنمایی آنان لازم اسـت کـه بـا جـوانـان ارتـبـاط مـؤ ثـر و مـفـیـد بـرقـرار کـنـیـم یـعـنـی در دل جوانان جایی برای خود باز و محبت آنان را جذب کنیم . بدون ارتباطات مؤ ثر اجتماعی جـوانـان نـمـی تـوانـند به رشد و شکوفایی مطلوب شخصیت برسند. اگر فرماندهان ، مـدیـران ، مـربـیـان و مـبـلغـان با راهبردهای یاری بخش رفتار ارتباطی با جوان آشنایی کافی داشته باشند قطعا می توانند با ارائه رفتار ارتباطی کار آمد، سازنده و مؤ ثر، مسائل جوانان را به نحو شایسته ای حل نمایند.

 

 

1. بررسی مفهومی

انـواع ارتـبـاط:219 بـه طـور کـلی پـیـام دهـنـدگـان مـی تـوانـنـد بـه چـهـار شکل با مخاطبان خود ارتباط برقرار نمایند.

گـفـتـاری (کـلامـی ): در ایـن نـوع ارتـبـاط اطـلاعـات و افکار از طریق زبان و گفتار به دیگران منتقل می شود.

شـنـیـداری : ایـن نـوع ارتـبـاط بـیـشتر از روش گوش دادن به حرف دیگران صورت می گیرد. از میان چهار راه ارتباطی (خواندن ، نوشتن ، حرف زدن و گوش دادن ) 75 ارتباطات افراد از طریق گفتاری و شنیداری صورت می گیرد.

نـوشـتـاری : ارتـبـاطـی اسـت که در آن ، اطلاعات از طریق قلم بر کاغذ نقش می بندد و از طریق مطالعه ، به خواننده منتقل می شود.

دیداری : ارتباطی است که اطلاعات میان افراد از طریق دیدن و خواندن صورت می گیرد. جامعه شناسان ارتباطی معتقدند که 25 ارتباطات افراد از طریق نوشتن و خواندن صورت می گیرد، یعنی 11 از راه نوشتن و 14 از راه خواندن .220

2. فرایند ارتباط با جوان

1 ـ 2. پیام دهنده

پیام دهنده فردی است که پیام خود را با استفاده از روش ها و ابزارهای مشروع به مردم می رسـانـد. هـر فـردی تـوانـایـی و صلاحیت ارتباط با جوانان را ندارد. جز اینکه دارای دو ویژگی مهم باشد که عبارتند از:

الف . اعـتـبـار:

اعـتـبـار بـه ایـن مـعـنـاسـت کـه چـقـدر جـوانـان پـیـام دهـنـده را قبول دارند و حرف او را می پذیرند. اعتبار و محبوبیت پیام دهنده تحت تاءثیر عواملی است از جمله :

استاد مطهری در این باره می فرماید:

کـسـی کـه مـی خـواهـد پـیـامـی را بـه مـردم بـرسـانـد، بـایـد در مـقـابـل مـردم ، در نـهایت درجه فروتن باشد، یعنی پرمدعایی نکند، اظهار انانیّت و منیّت نکند و مردم را تحقیر نکند.228

فروتنی و برخورد نیک پیام دهنده با نسل جوان اثر مستقیم در عملکرد تبلیغاتی او دارد و ضـمـن خـوشبین کردن مخاطبان نسبت به پیام دهنده ، زمینه باور بیشتر پیام را برای جوان فراهم سازد. در منابع دینی برای تواضع پیام دهنده (مبلغ ) فواید و نتایجی بیان شده است از جمله محبت و دوستی ، رفعت و سربلندی ، گسترش خوبی ها...229

ب . جذابیت جسمانی و ظاهری :

آراسـتـگـی و زیـبـایـی را خـداونـد دوسـت دارد، زیـرا خـداوند خود زیباست و دین اسلام بر زیـبـایـی و پـاکـیـزگـی بـنا نهاده شده است . مردم نیز به صورت فطری به پاکی و نـیـکـویـی و زیـبایی ظاهری نیز گرایش دارند. پیامبر اسلام ، این برترین و بالاترین پـیـام رسـان عـالم هـسـتـی هـمـواره آراسـته و پاکیزه و معطر بود و همین صفات ، بر پیام رسانی ایشان تاءثیر فوق العاده داشت . از همین رو اولین گام برای موفقیت پیام دهنده ، آراستگی ، پیراستگی و جذابیت ظاهر است .

بـنـابـراین فرمانده ، مدیر، مبلغ ، مربی و هر کس که می خواهد با جوان ارتباط برقرار نـمـایـد بـایـسـتـی در اولیـن بـرخـورد خـود، با دلپذیری نوع و رنگ پوشاک حتی نوع اصـلاح سـر و صـورت و طـرز حـرکـاتـش ، رخـنـه در دل جـوان نـوگـرای صـاحـب ذوق و دارای روح لطـیـف بـیـفـکـنـد و بـتـوانـد در هـمـان مواجهه اول جـوان را بـه خـود جلب و جذب کند. اگر پیام دهنده رعایت جاذبه های صوری را بکند، ناخودآگاه نسل جوان میل به برقراری ارتباط با او را در خود احساس خواهد کرد. لذا پیام دهـنـدگـان بـرای آراسـتـگـی و جـذابـیـت ظـاهـری بـایـد بـه پـاکـیـزگی بدن ، لباس ، مـحـل کـار و زنـدگـی ، رعـایت بهداشت دهان و دندان ، پیراستن و شانه کردن موهای سر و صـورت ، پـوشـیـدن لبـاسـهـای مـتناسب با شاءن و شخصیت خویش و به کاربردن عطر توجه خاصی نماید.230

2 ـ 2. پیام

پـیـام دومـیـن مـرحـله ارتـبـاطی است که باید از محتوا، جذابیت ، کارآیی و درک فرهنگ زمان برخوردار باشد. یک پیام بایسته و شایسته دارای ویژگی های زیر است :

استاد مطهری می فرماید:

بـرای ایـن که محتوای یک پیام غنی باشد، باید با احساسات بشر انطباق داشته باشد. توافق با احساسات و تا حدی اشباع احساسات عالی بشر و هماهنگی با نیازهای زندگی و نـیازهای عملی و عینی بشر از دیگر شرایط غنی بودن محتوای یک پیام است . اگر پیام با نیازهای طبیعی بشر ضدیت داشته باشد نمی تواند موفق باشد.233

3 ـ 2. کانال ها و ابزارهای ارتباطی

ابزار ارتباطی یکی دیگر از ارکان پیام گزاری است که امر ارتباط بدون آن سامان نمی یابد و توجه بدان یکی از رمزهای موفقیت مدیران ، مربیان و مبلغان دینی است . امروزه از جمله ضروری ترین وظایف مدیران تبلیغاتی و ارتباطی ، شناخت انواع ابزارهای تبلیغی کـاربـری آنـهـا شـنـاخـت و نـحوه تاءثیر گذاری این ابزارها بر مخاطبان است . پیشرفت صـنعتی ، تخصصی شدن و تکامل روز افزون زندگی بشر و برخورد افکار و عقاید در جـوامـع مـخـتـلف ، بـه کـارگـیـری ابـزارهـای ارتـبـاطـی ، تـنـوع سـاخـتـاری و تـحـول روزمـرّه ابـزارهـا، هـمـگـی بیانگر این مطلب بسیار حیاتی است که پیام دهندگان بـایـسـتی هر چه بیشتر خود را به اطلاعات جدید در مورد ابزارهای ارتباطی مجهز کنند و تـوانمندی خود را در به کارگیری و استفاده مطلوب از آنها افزایش دهند. استاد مطهری در زمینه به کارگیری ابزار تبلیغاتی مناسب می فرماید:

دومـیـن شـرط بـرای کـسی که حامل یک پیام است این است که ... باید بداند چه ابزاری را مورد استفاده قرار بدهد و چه ابزاری را مورد استفاده قرار ندهد.239

امروزه ضرورت هدایت جامعه بویژه نسل جوان از اهم وظایف عالمان دینی است . اسلام برای رهـبـری و هـدایـت نـسـل جـوان وسـیله و روش ثابتی معین نکرده است ، بلکه یافتن روشهای رهـبـری نـسـل جـوان مـی تـوانـد بـا توجه به عامل زمان و مکان ، فرهنگ ، شرایط و افراد دگـرگـون شـود. از سـوی دیـگـر نـیـک اسـت بـدانـیـم کـه وسـیـله هـدایـت ایـن نـسل با نسلهای گذشته بسی متفاوت است . هر زمانی وسیله ارتباطی خاص آن زمان را می طـلبـد. به طور حتم ، به کاربردن ابزار ارتباطی جدید، هم بر سرعت پیام رسانی می افزاید و هم به دلیل آشنایی نسل جوان با آن ، بر تاءثیر محتوای پیام می افزاید.


مطالب مشابه :


والفجر ولیال عشر

خرید ساعت دیواری | چت | ساعت زنانه اسپريت | چت روم




دانلود انیمیشن اسپریت 2002 دوبله فارسی

تاپ دانلود - دانلود انیمیشن اسپریت 2002 دوبله فارسی - دانلود،بازی،موبایل،آموزشی،کلیپ ورزشی




گزارش اولین جلسه طرح مشکات

خرید ساعت دیواری | چت | ساعت زنانه اسپريت | چت روم




رمز پیروزی انقلاب اسلامی از دیدگاه امام خمینی(ره)

خرید ساعت دیواری | چت | ساعت زنانه اسپريت | چت روم




برچسب :