چگونه یک رزومه Resume برای خود بنویسیم

 

شما هم دیر یا زود به نوشتن یک رزومه نیاز پیدا خواهید کرد. پس بهتر است نکات زیر را به یاد داشته باشید تا در موقع لازم بتوانید از آن ها استفاده کنید. همراه داشتن یک رزومه از فعالیت های علمی، تحصیلی، هنری و ... هیچگاه ضرر نخواهد داشت.

اما رزومه چیست؟ رزومه یک خلاصه ی دو یا سه صفحه ای از شما و مهارتها، دستاوردها، تجارب کاری و تحصیلاتتان است که هـــدف آن جلب نظر صاحب کار آینده تان است. در رزومه معمولاً باید تعریف کامل و مشخصی از خودتــــان بدهید و این یکی از مهمترین مسائل در ناسنامه کـاری شماست.

رزومـه هـم مثل خود زندگی است. دچار تغییرات و تحولات زیاد می شـود. باید دائماً به روز شود و اطلاعات جدید به آن اضافه شود. اگر می خواهید برای چند شغل در صنعت های مختلف تـقـاضـای کـار دهـیـد، بـهتر است رزومه های مختلف درست کنید که در هر کدام به مـهارت هــای خاص شما در رابطه به آن صنعت اشاره شده باشد. هدف این مقاله این است که شما را با نکات مهمی در زمینه ی تدوین یک رزومه ی خوب آشنا کنیم.


resume.jpg


 

تاثیر اول

هروقت که می خواهیم یک رزومه درست کنیم، باید خودمان را جای استخدام کننده و کارفرمایی بگذاریم که رزومه ها را بررسی می کند. او باید از میان چندین رزومه، آن که از همه مناسب تر است را انتخاب کند. شما باید کاری کنید که در نگاه اول، رزومه شما خسته کننده و تکراری به نظر نرسد. بلکه بر مبنای مستندات و به طور خلاصه و مفید باشد.

متن رزومه

باید سعی شود که متن رزومه هر چه خلاصه تر باشد. فقط کافی است در آن خلاصه ی کوتاهی از خودتان بدهید، که نباید بیشتر از یک صفحه باشد. اطلاعات نباید به هیچ وجه در رزومه تکرار شوند. این صفحه باید حداکثر از سه پاراگراف به شکل زیر تشکیل شده باشد:

پاراگراف اول: نباید بیش از دو یا سه جمله باشد. در آن مقدمه ی کوتاهی در مورد خودتان و اهداف کاریتان می دهید. همچنین می بایست در مورد طریقه ی اطلاع یافتن شما از آن شرکت توضیحی بدهید، چه روزنامه باشد یا آشنایی در همان شرکت.

پاراگراف دوم: در این پاراگراف باید اطلاعات مربوطه در مورد میزان تحصیلات، مهارتهای تخصصی و توانایی هایتان که برای شرکت مورد نظر مفید خواهد بود را ارائه دهید.

پاراگراف سوم: این پاراگراف آخر باید اطلاعات شخصی شما را به کارفرما ارائه دهد که در صورت نیاز بتوانند با شما تماس بگیرند. حتماً اسم، شماره ی تماس، ایمیل و شماره فکس  را ذکر کنید.

آدرس ایمیلتان باید کامل و واضح باشد. مثلاً اگر اسمتان هرکول هرکولی است، آدرس ایمیلتان باید چیزی مثل: [email protected] باشد. هیچوقت در رزومه از ID چت مثل [email protected] استفاده نکنید!!!

باید در رزومه اطلاعاتی درج شود که حتماً به کار آن شرکت و پستی که می خواهند برای آن استخدام کنند بیاید. اطلاعات باید واضح و مرتبط باشد.

یک رزومه معمولاً از 5 جزء تشکیل شده است:

1- اهداف کاری

2- تجارب کاری

3- میزان تحصیلات

4- اطلاعات اضافی

5- منابع

 

1- اهداف کاری

اهداف کاری به عنوان پیش درآمدی برای یک رزومه ی خوب و اصولی است که همه ی اطلاعات با قاعده و ترتیب منظم شده است. در این بخش باید کارفرما را با اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود در زمینه ی کاری آشنا کنید. و بیان کنید که پیشرفت کاریتان تاکنون در چه حدی بوده است.

این قسمت ارجحیت های کاری شما را به طور خلاصه و مرتب با سایر قسمت های رزومه بیان می کند می تواند فرصت خوبی برای ابراز توانایی هایتان در همان اول رزومه باشد.

به یاد داشته باشید که از تکرار موارد جلوگیری کنید.

2- تجارب کاری

این قسمت تا حد زیادی می تواند بگوید که چه کارهایی می توانید انجام دهید و چطور و در کجا برای این کارها آموزش دیده اید. ممکن است از مهارت های مورد نیاز برای یک شغل باخبر باشید، اما بیان این مهارت ها می تواند به رئیس آینده تان نشان دهد که شما شایسته ی پستی حتی بالاتر هستید.

به یاد داشته باشید که حتماً تجربه های کاریتان را به ترتیبی معکوس از نظر تاریخی بنویسید. برای هر کار موارد زیر را نیز مشخص کنید:

عنوان پست

عنوان سازمان

محل کار

تاریخ استخدام

کارفرما علاوه بر تجربه های کاریتان، بسیار راغب خواهد بود تا با میزان تحصیلات شما نیز آشنا شود.

3- میزان تحصیلات

اگر تجربه های کاریتان زیاد نبوده باشد، این قسمت، اهمیت زیادی پیدا خواهد کرد. برای نوشتن از همان ترتیب معکوس تاریخی استفاده کنید.

در زیر جنبه های اصلی که باید در این قسمت به آن اشاره شود را یادآور می شویم:

درجه تحصیلات

موسسات و دانشگاه ها

تخصص/فوق تخصص

سمینارها، کارگاه ها و آموزش های ویژه

مقالات علمی

میانگین معدل

4- اطلاعات اضافی

این قسمت از رزومه می تواند شامل چند زیر مجموعه مثل علایق، دانش های رایانه ای، فعالیت ها، مهارت های زبانی و...باشد. در این قسمت باید به آن دسته از توانایی هایتان اشاره کنید که در دو بخش قبلی ذکر نشده بود.

علایق: در این قسمت میتوانید به علایقتان در زندگی اشاره ای داشته باشید. اگر به دوچرخه سواری یا هر نوع ورزش دیگر علاقه دارید، می توانید ذکر کنید، با این کار کارفرمای شما متوجه خواهد شد که فردی هستید که از زندگی نهایت استفاده و لذت را می برید.

اطلاعات کامپیوتری: بعضی از شغل ها نیازمند داشتن دانش ها و آگاهی هایی در زمینه ی بعضی برنامه های کامپوتر هستند. اگر اطلاعاتی در این زمینه دارید می توانید در این قسمت ذکر کنید.

فعالیت ها: در این زمینه می توانید به فعالیت ها و دستاوردهای غیر کاری خود اشاره کنید.

تخصص های زبانی: اگر قادرید که به زبان هایی غیر از زبان خود مکالمه کنید یا هر تخصصی در یکی از زبان های خارجی دارید باید در این قسمت به آنها اشاره کنید.

5- منابع

اگرچه بردن نام افراد در رزومه ضروری نیست اما با اینکار، کارفرمای شما می تواند به طور مثال با رئیس سابقتان در مورد شما گفتگو کند و اطلاعاتی کسب کند. اگر مایل نیستید که نام کسی را ذکر کنید می توانید در این قسمت اشاره ای داشته باشید که در صورت نیاز یا تقاضا قادر به ارائه ی منبع هستید.

اگر خواستید از افراد در رزومه خود نام ببرید، حتماً به یاد داشته باشید که قبلش با خود آنها هماهنگی های لازم را انجام داده باشید و کسب اجازه کنید. موفق باشید.


مطالب مشابه :


رزومه کاری

+ نوشته شده در چهارشنبه سی ام مرداد ۱۳۹۲ساعت 18:33 توسط سیدحسن | صفحه رزومه کاری. rss . powered by




رزومه کاری

رزومه کاری. نوشته شده در شنبه دهم تیر




رزومه چیست ! تشریح ساختار رزومه ! دانلود نمونه ای از یک رزومه

دانلود نمونه ای از یک رزومه دقت کنید که رابطه ای بین علائق شما و کاری کلمات نوشته شده




اصول رزومه نویسی1 - چگونه رزومه کاری بنوبسیم؟

چگونه رزومه کاری بنوبسیم؟ رزومه هایی که گوشه بریده شده روزنامه، یا نوشته شده در




تشريح ساختار رزومه + دانلود يک نمونه رزومه کاري

کلمات نوشته شده بايد بيانگر انگيزه، جديت و خلاقيت شما در اداره امور نحوه نگارش رزومه کاری.




رزومه های کاری چه چیزهایی را نشان می دهند؟!

رزومه های کاری چه حول محور رزومه نویسی تعریف شده اند از سایر نوشته ها و رزومه




چگونه یک CV یا رزومه کاری بنویسیم !!!!!؟ C U R R I C U L U M V I T A E

+نوشته شده در سه شنبه بیست و نهم فروردین 1391ساعت 16:4 توسط نیما عاصی |




چگونه یک رزومه Resume برای خود بنویسیم

نوشتهشده به دست مسائل در ناسنامه کـاری شماست. رزومـه هـم شکل زیر تشکیل شده




برچسب :