مصاحبه با اساتید دانشگاه خرمشهر

یک بیوگرافی مختصر از خود بگویید.

 بنده زاده ی خرمشهر هستم منتهی به خاطر بحث جنگ و جنگ زده شدن در تهران ساکن شدیم و در تهران دوران تحصیلات ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان را گذراندم.در سال78 در آزمون سراسری در رشته ی شیلات در دانشگاه صنعتی اصفهان قبول شدم.

بعد از آن در سال82 در دانشکده ی تربیت مدرس در مقطع کارشناسی ارشد در همان رشته ی شیلات قبول شدم.

در گذشته رشته ی شیلات در دو گرایش بوم شناسی و تکثیر و پرورش نبود بلکه فقط خود رشته ی منابع طبیعی شیلات در سه مقطع کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می شد.

سپس در سال 78 در مقطع دکتری پذیرفته شدم و اردیبهشت 91 فارق التحصیل شدم.

یک دوره ی یک ساله را هم در کشور کره ی جنوبی در مورد بحث آبزی پروری گذراندم.تخصص من تغذیه ی آبزیان هست.

در نهایت به عنوان هیئت علمی دانشگاه علوم و فنون خرمشهر در بحث آبزی پروری و گرایش تغدیه ی آبزیان پذیرفته شدم.و نزدیک به دوسال هست که در این دانشگاه در حال تدریس می باشم.

متولد چه سالی و چه ماهی هستید؟

شهریور سال 1359

آیا از قبل به رشته ی شیلات علاقه داشتید؟

نه.اوایل من دیدی به این رشته نداشتم.اما پدرم چند باری با آگاهی از رادیو و تلویزیون و رسانه ها و اینکه رشته ی شیلات یک رشته ی نوین و جدید  می باشد و بازار کار خوبی هم دارد از من خواست که شیلات را جزو رشته های انتخابی خود قرار دهم.

رشته ی شیلات محیط کاری قشنگی دارد و پول ساز است. اما به خاطر یکسری مشکلاتی که در این مسیر قرار دارد پول در آوردن در این رشته دشوار است.مثلا دسترسی به منابع آبی در همه جا امکان پذیر نیست اما به نظر من افراد بومی از قبیل کردستان و بوشهر که به محیط های آبی دسترسی بیشتری دارند و فرآوری محصولات در این مناطق بیشتر انجام میشود،در  این رشته موفق تر هستند.چون این افراد بومی منطقه هستند بهتر می توانند با مشکلات کنار بیایند.اما  افرادی که در تهران و اصفهان و اینها ساکن هستند،و می خواهند وارد بحث فراوری شوند به دلیل اینکه با هیچ امکانات شیلاتی  دسترسی ندارند . وکلا با منطقه اشنایی ندارند ممکن است کم کم از ادامه ی تحصیل در این رشته دلسرد شوند.

من معتقدم علم باید در کنار تولید ثروت باشد یعنی علمی که تولید ثروت نکن هیچ فایده ای ندارد.

موضوع پایان نامه ی شما در سه مقطع چه بوده است؟

من در کارشناسی بر روی رجحان غذایی ماهی کپور در استخر های پرورش ماهی کردستان کار کردم.در کارشناسی ارشد بر روی تاثیر پروبیوتیک  پروتکسین روی رشد و زنده مانی و یکسری فاکتور های تغذیه ای  روی ماهی قزل آلای رنگین کمان در مرحله ی بچه ماهی درکلاردشت کار کردم.و در مقطع دکتری  به بررسی سطوح مختلف لستین سویا و تخم مرغ روی رشد و آنزیم های گوارشی و ترکیب اسید چرب وبرخی فاکتور های فیزیولوزیکی  مثل میزان هورمون کلستیستوکلین و ال دی اچ و اچ دی ال در لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان پرداختم.چرا که دانشکده ما که دانشکده دانشگاه تربیت مدرس، در شهرستان نور واقع شده نزدیک به نوشهر است و ما در آنجا به این ماهی دسترسی آسان داشتیم.

آیندی شغلی شیلات را برای بچه های ورودی 91 و 92 و کلا جدیدالورود چطور می بینید؟

در واقعیت من از باب اداری برای استخدام هیچ افقی نمی بینم.رشته ی شما فوق العاده محدود است.در شیلات نرم افزار خاصی یاد نمیگیرید.یا بامحاسبات خاصی آشنایی پیدا نمی کنید. این مسئله بستگی به دید شما دارد. شما زمانی می توانید موفق شوید که خودتان ایجاد کار کنید.ماهی رو هرموقع از آب بگیرید تازه است.

مگر اینکه رشته توسعه داده شود.رشته های جدید آورده شود.در این رشته دانشکده بزنیم.مثلا دانشکده ی شیلات.تا بتوانیم بسیار تخصصی کار کنیم.در آن صورت آینده ی شغلی درخشان تر است.

ولی با این شرایط فعلی اگر در همین میزان و در همین چارچوب بماند من حتی برای استخدامی تدریس در این رشته افقی رو نمی بینم.چون نیرو زیاد است و ظرفیت دانشگاهها محدود.

فارغ اتحصیلان رشته ی بوم شناسی برای تاسیس استخر باید چه مراحلی را طی کنند؟

اول در صورت داشتن زمین و آب،به اداره ی شیلات مراجعه می کنید یک طرحی تهیه می کنید و می گویید که میخواهم طبق این طرح یک استخر پرورش ماهی بزنم.سپس از اداره ی شیلات تعدادی کارشناس شیلات برای بازدید شرایط شما رجوع می کنند.نمونه ی آب و خاک میگیرند این نمونه ها را آنالیز می کنند که آیا آن فاکتورها برای پرورش آن گونه ی پروشی مناسب هست یا خیر.

در صورت مناسب بودن و داشتن همه ی شرایط ، اداره ی شیلات شما رو معرفی می کند به وزارت نیرو،سازمان محیط زیست،سازمان آب،میراث فرهنگی.

که از آنها باید یکسری مجوز هایی اخد شود.مثلا سازمان محیط زیست بررسی میکند که چنین استخری هیچ گونه اثر سوئی بر روی محیط زیست نداشته باشد. بعد از گرفتن کلیه ی مجوز ها ، در صورت نیاز شما را به بانک معرفی می کنند بانک معمولا 80 درصد به شما وام می دهد و 20 صد را خودتان باید متحمل شوید.

در این صورت می توانید یک استخر پرورش ماهی بزنید و در آن فعالیت کنید.

باتوجه به اینکه خانم ها جدیدا بیشر از آقایون به این رشته وارد می شوند، پس آیا این همه خانم می توانند وارد این محیط کار شوند؟

البته محیط یک استخر پرورشی کارگری است و آقایون در آنجا مشغول فعالیت هستند و شما با قشر کارگر در ارتباط هستید.به نظر من باید در این رشته تفکیک جنسیتی انجام شود و متناسب با جنسیت افراد پذیرش ظرفیت انجام شود.مثلا باید از 40درصد ظرفیت،30 در صد ظرفیت را به آقایون اختصاص دهند چون محیط کارش برای خانم ها نامناسب است.کلا باید ظرفیت ها در این رشته کم شود.باید متناسب با وجود کار ،افراد را پذیرش کنند.با توجه به اینکه هم اکنون در کلیه ی مناطق ایران از قبیل ساری،گیلان ،کردستان، چهارمحال ،ارومیه، تهران ،چابهار،،ملایر ،شیراز ،خرمشهر، بوشهر و ...در هر سه مقطع و در کلیه ی دانشگاه های سراسری، آزاد، پیام نور و  غیر انتفاعی، دانشجو در رشته ی شیلات پذیرفته می شود و ظرفیت ها هم بالاست،ورود افراد در این رشته اشباع شده است و نیرو فوق العاده زیاد است.اینها باید متناسب با نیاز بازار کار باشد.

من نیمخواهم شمارو فریب دهم و یا سیاه کاری کنم.به نظر من یک فرد شیلاتی باید نو آور باشد.

بخش دولتی شامل دانشگاهها و ادارات می باشد.در صورتی دانشگاهها می توانند شما را جذب کنند که رشته ها توسعه داده شود و ظرفیت ها زیاد شود.در بخش آزاد اگر دید شما  این است که ماهی پرورش دهید مورد اول این است که باید سرمایه داشته باشید و مورد دوم باید آب یا زمین متعلق به خود داشته باشید و مورد سوم اینکه  شما فکر کنید، نو آوری کنیدد

مثلا ما در بحث بسته بندی بسیار مشکل داریم.و در بیشتر موارد نمی توانیم ماهی سالم را به مراکز فروش انتقال دهیم.شما می توانید یک شرکت بسته بندی ماهی تاسیس کنیدتعدادی افراد را استخدام کنید  و با تعدادی خانم شریک شوید و یا وارد حیطه ی فراوری آبزیان شوید.

می توانید شرکت خدماتی بزنید و در قالب این نمایندگی ،نمایندگی یک کارخانه ی خوراک دام آبزیان را بگیریدسپش نماینده آن  کارخانه در شهر خودتان شوید و غذای تولیدی آن کارخانه را به بخش پرورش دهنده بفروشید و در ادامه به آن فاز پرورش دهنده خدمات مشاوره ای بدهید.

یک فعالیت مناسب دیگر برای شما بحث ماهیان زینتی هست.ماهیان زینتی فضای بسیار کمی را نیاز دارند.و هزینه ی اندکی می خواهند.

همه ی اینها به شرطی است که بازار هدف خود را پیداکنید.یعنی بتوانید بازاریابی کنید و محصولات خود را بفروشید در این صورت حتی در فضای خانه هم می توانید فعالیت خود را انجام دهید.

همچنین یکسری آبزیان برای مصرف خوراکی حرام هستند شما می توانید مجوز صادرات این آبزیان را بگیرید و بسته بندیشان کنید وآنها را  به کشور های عربی که در آنها مصرف این آبزیان انجام می شود صادرات کنید.

در سطوح بالاتر هم می توانید هم در داخل کشور و اگر میسر نشد در خارج کشور وارد عرصه های بیوتکنولوژی شوید.

استخراج یکسری مواد از محصولات آبی مثلا مواد آرایشی بهداشتی را از  آبزیانی مثل جلبک استخراج می کنند.که یک علم نوینی هست.

در کل همه ی این کارها مبنی بر این است که نباید به انتظار بشینیم که اداره ی شیلات باید من را استخدام کند.یا باید حتما در یک جای دولتی در این مورد مشغول به کار شوم.شما باید ذهنیت خود را در این مورد تغییر دهید.

در شیلات باید از آن حالت کلیشه ای خارج شویم باید  نوآوری کنید و ایده بدهید.

 مثلا پوسته ی میگوی دور ریز در منطقه ی خرمشهر زیاد است شما میتوانید از پوسته ی میگو ماده ای به نام کیتوزان را استخراج کنید که کاربردهای بسیاری از جمله در بسته بندی محصول دارد.شمامی توانید یک شرکتی بزنید و ماهیانیان دور ریز یا ماهیانی که مصرف آنها حرام هست در این شرکت  به بازار هدف صادرات کنید.در مقاطع ادامه تحصیل می توانید وارد بایوتکنولونوژی این بحث شوید.

راه باز است.کافی است که به توانایی خود اطمینان داشته باشید.

ماهی را هر وقت از آ ب بگیرید تازه اس!!!!

 

چه ماهی را از همه بیشتر دوست دارید؟

من در بین ماهیان پرورشی قزل آلای رنگین کمان رو بیشتر از همه دوست دارم.کلیه ی ماهیان دریایی رو دوست دارم چون واقعا خوشمزه هستند ولی در بین ماهیان دریایی بیشتر کفشک ماهیان رو دوست دارم.

رویای شغلی بچگی هاتون چی بوده؟

من بچه بودم دوست داشتم خلبان بشم.

از دانشجوهاتون چه انتظاراتی دارین؟

نظم و انضباط را رعایت کنند و سر کلاس خوب به درس گوش دهند.

دانشجوی دختر یا دانشجوی پسر؟

فرقی ندارد جفت دانشجو هستند جفت انسان هستند .اما از دانشجوهای دختر بیشترراضی هستم چون  نظم و انضباط رو بیشتر رعایت می کنند.

نظرتون در مورد. . .

دانشگاه علوم فنون دریایی خرمشهر؟ جنگ

کره؟ کشور پیشرفته

ازدواج دانشجویی؟ عشق

ماهی؟ ماهی قرمز

ایران؟ کشور کهن

یک خاطره از دوران سربازی ؟؟؟

یک بار در دوران خدمت قراربود که از وضعیت بهداشتی پادگان باز دید کنند،فرمانده ی پادگان ما یک آدم استرسی بود و از بازدید خیلی می ترسید و فکر میکرد بازدید یعنی مچ گیری.

 روز 5 شنبه بود و ساعت کاری ما تا ساعت11بود.فرماندمون به خاطر استرس زیاد از این بازدید گفت که تا ساعت 5 غروب همه و تمام پرسنل هنگ باید در پادگان بمونید.و زمین و نظافت کنید.ما هم کامل تمام فضا رو نظافت کردیم.

بعد یه بنده خدایی با پوتین به دیوار لگد زده بود و اثر  واکس پوتین روی دیوار مونده بود.بعد فرماندمون گفت که این جای واکس رو باید هر طور شده پاک کنید .ماهم هرکاری میکردیم نتونستیم اثر واکس رو پاک کنیم خلاصه تا ساعت 5 غروب ما رو نگه داشتند جالب اینجاست که اونروز هیچ بازدیدی هم انجام نشد.

 

حرف آخر؟؟؟

یکی از دلایلی که من ادامه دادم و ناامید نشدم این است که یک روزی بالاخره یک ایده را بگیرم و آن ایده را ارائه دهم.شما باید خلاق باشید. اگر بخواهید ناامید باشید تا آخر شکست میخورید .

خداوند گر زحکمت ببندد دری ز رحمت گشاید در دیگری.....بالاخره یه در هایی به سمت جلو باز می شوند پس ناامید نباشید..اگر هم یک روز ی به این فکر افتادید که تغییر رشته دهید هیچ اشکالی ندارد.

ناامید نباشید و سعی کنید که هر طور شده راهتان را پیدا کنید.زیاد تحت تاثیر حرف دیگران قرار نگیرید.

من مطمئنم که در این صورت قطعا راهتان را پیدا خواهید کرد.



مطالب مشابه :


خاطرات خرمشهر -آبادان

خاطرات دوران دانشجویی بچه های خاطرات خرمشهر یا در خوابگاه دانشجویی شماره 1 دانشگاه.




بروبچه هاي خونگرم خرمشهر

برو بچه های خرمشهر بروبچه هاي خونگرم مهندسی شیمی دانشگاه آزاد




پیراهن خاکی23(فتح خرمشهر)

سال 1353 بود که در رشته زیست شناسی دانشگاه من بعضی از شبها جسد بچه های خرمشهر را میبینم




روز شمار مقاومت در خرمشهر 2

دکتر مهدی عربی استادیار دانشگاه بچه های شهر تن از بچه های خرمشهر، در




آیین دادرسی مدنی و آکسفورد خرمشهر...

با سلام در پی اصرار بچه های دانشگاه جزوه آیین دادرسی مدنی 1 رو قرار میدم به امید مرور




قابل توجه دانشجویان مهندسی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

قابل توجه دانشجویان مهندسی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر های دانشگاه بچه های




شهید جهان آرا به روایت همسرش

البته ایشان پرسش هایی هم از وضعیت دانشجویان در سطح دانشگاه های بچه های خرمشهر




لغو تحریم کشتیرانی،خبری خوش برای بچه های مخابرات والکترونیک دریایی

لغو تحریم کشتیرانی،خبری خوش برای بچه های دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر




مصاحبه با اساتید دانشگاه خرمشهر

مصاحبه با اساتید دانشگاه خرمشهر آیندی شغلی شیلات را برای بچه های ورودی 91 و 92 و کلا




برچسب :