گزارشي از گسترش صفحات مذهبي در فضاي مجازي

- عبادت اجتماعي

در طي سال 2011، صفحه «جيزز ديلي» (Jesus Daily) در «فيس‌بوک» نسبت به صفحات ابرقدرت‌هاي فوتبال و سوپراستارهاي مشهوري مانند «ليدي گاگا» و «جاستين بيبر» بازديدکنندگان بيشتري داشته و به عنوان پربازديدترين مکان در «فيس‌بوک» شناخته شده است. اما اين صفحه مربوط به دعا و الهام بخش، که توسط دکتر کاهش وزن، «آرون تيبور»، راه‌اندازي شده است، تنها صفحه مذهبي در بين صفحات پربازديد نيست. صفحه «ديوز اِ بونو» (خدا خوب است)، «انجيل» و «جويس مرکر مينيستريز» همگي جزو ده صفحه پربازديد هستند و پنج صفحه مذهبي ديگر نيز در نيمه پاييني فهرست 20 صفحه پربازديد قرار دارند. به طور کلي بيش از نيمي از بيست صفحه پربازديد – صفحاتي که از مرز پيام‌رساني صرف فراتر رفته و مطالبي را به اشتراک مي‌گذارند که شرکت‌کنندگان را ترغيب به تقابل با يکديگر مي‌کنند – صفحات مذهبي هستند.

* «توييتر» نيز در گسترش مباحث مذهبي چيزي کم از «فيس‌بوک» ندارد

در حالي که جستجوي گرايشات در «توييتر» کمي دشوارتر است، مطالب نوشته شده با برچسب‌هايي مانند دعا، معنويت، انجيل، عيسي، بودا، الله و غيره بسيار فراوان هستند و رويدادهايي با برچسب‌هايي مانند «هارولد کمپينگ»، عروج و «کنفرانس ال دي اس» (LDSconf)، «توييتر» را تبديل به سايتي کرده است که از لحاظ بيان، اکتشاف و مشارکت مذهبي چيزي کم از «فيس‌بوک» ندارد. در حقيقت، مشارکت ديني در «توييتر» به اندازه‌اي بوده است که توجه «کلر دياز اورتيز»، مدير شبکه «نوآوري اجتماعي»، را جلب کرده تا به دنبال نويسندگان مذهبي در «توييتر» برود تا آنان ديگران را به مشارکت در شبکه‌هاي اجتماعي بزرگ‌تر مختص «توييتر» تشويق کند.

برنامه‌هاي کتب دعا، برنامه‌هايي براي انجام اعمال مذهبي و ديگر ابزاري که معنويت را با زندگي روزمره ادغام مي‌کند بسيار مورد پسند مردم بوده‌اند

* بيشترين شرکت در صفحات ديني مربوط به صفحات شخصي افراد پيرو يک دين است

همه اين‌ها، فضاهاي موجود در شبکه‌هاي اجتماعي را به عنوان مکان‌هايي پر جنب و جوش براي طرفداري، گواهي، مراقبت معنوي و شکل‌گيري ديني معرفي مي‌کند. اما گرچه امروزه بيشتر سازمان‌هاي ديني صفحه‌اي در «فيس‌بوک» دارند و هر روز تعداد بيشتري به «توييتر» متصل مي‌شوند، پرشورترين مشارکت‌ها در صفحاتي است که خود افراد ديندار و پيروان براساس علائق معنوي خود ايجاد کرده‌اند.

سخني با رهبران ديني: همانطور که ساختمان‌هاي مذهبي محلي، ديگر محل معمول براي انجام اعمال ديني نيستند، صفحه «فيس‌بوک» کليسا، کنيسه يا مسجد شما يا مطالب منتشر شده در «توييتر» شما نيز اينگونه نخواهد بود. اگر مي‌خواهيد واقعاً با مردم مرتبط شويد به جاهايي برويد که آن‌ها حضور دارند.

* با کمک سرويس‌هاي مبتني بر محل مي‌توان راحت‌تر با ديگران ارتباط داشت و با آن‌ها رو در رو ملاقات کرد

2 – روحانيون هميشه در دسترس

سرويس مبتني بر محل «فوراسکور» در طول تابستان به نقطه عطف خود يعني داشتن بيش از 10 ميليون عضو رسيد – افزايشي 10 هزار درصدي نسبت به اعضاي اصلي خود در سال 2009. در حالي که سوالاتي مطرح است مبني بر اين که آيا تمام اين اعضا فعال هستند، و اينکه آيا «فوراسکور» خواهد توانست دربرابر برنامه‌هاي مبتني بر محلي که توسط «فيس‌بوک» و «گوگل» ارائه مي‌شود دوام بياورد، واضح است عمل «ورود به محل» در شبکه‌هاي اجتماعي در عرصه رسانه‌هاي اجتماعي براي خود جايگاهي کسب کرده است.

اين امر مورد توجه رهبران روحاني غيرکشيش يا منصوب شده‌اي قرار گرفت که از اين سرويس‌ها براي مشخص کردن محدوده انجام اعمال روحاني خود و اطلاع رساني به اعضا درمورد محل حضورشان براي گفتگو در يک کافي‌شاپ يا کافه‌هاي اطراف استفاده مي‌کنند.

«جري ويرتلي»، کشيش اولين کليساي انجيلي انگليس در ويکتورياي تگزاس سرويس‌هاي «ورود به محل» را به تجسم ديجيتال روحانيت تعبير مي‌کند:


«من هرکجا که مي‌روم آن‌را بصورت ديجيتال اعلام مي‌کنم... اگر بتوانم با کسي که مي‌داند کجا هستم ارتباط برقرار کنم، يا مردم بتوانند بخاطر اينکه در» توييتر هستم يا محل حضورم را در «فوراسکور» اعلام کرده‌ام مرا پيدا کنند، پس فکر مي‌کنم نياز است اين کار را انجام دهم، بخاطر اينکه به من اجازه مي‌دهد بيشتر در دسترس مردمي باشم که ممکن است از من سوال داشته باشند يا به دنبال من مي‌گردند.

با گسترش واقعيت تبليغ ديني به عنوان شغل پاره وقت و شغل دوم، پيروان و افراد دينداري که توسط فرهنگ ديجيتال شکل گرفته‌اند به دنبال دسترسي سيار به هرچيزي هستند. بنابراين توقع مي‌رود جستجوي افراد روحاني در سرويس‌هاي مبتني بر محل افزايش يابد.

* نرم‌افزارهاي مذهبي جاي خود را در ميان مردم باز کرده و روز به روز بر تعداد آن‌ها افزوده مي‌شود

3 – برنامه‌هاي مذهبي

با وجود بيش از نيم ميليون برنامه مذهبي کنوني براي «آيفون» يا «آيپد»، و شايد 232 برنامه براي «آندرويد»، واضح است که تعداد برنامه‌هاي مذهبي رو به افزايش است. براي پيروان تقريباً تمام مذاهبي که به ذهن شما مي‌رسد برنامه وجود دارد و براي بسياري از جوامع مذهبي، قلمرو اسقف‌ها و ديگر سازمان‌هاي مذهبي برنامه‌هايي ايجاد شده است (گرچه پي بردن به کاربرد بسياري از آن‌ها دشوار است).

برنامه‌هاي کتب دعا، برنامه‌هايي براي انجام اعمال مذهبي و ديگر ابزاري که معنويت را با زندگي روزمره ادغام مي‌کند بسيار مورد پسند مردم بوده‌اند. ديگر برنامه‌ها، مانند برنامه اعتراف که اکنون بسيار بدنام است، و بسيار با هياهو کار خود را آغاز کرد و باعث ايجاد سردرگمي شد که آيا مي‌توان از طريق اعتراف در مقابل يک نرم افزار آمرزيده شد، اهميت ساخت برنامه‌هايي را نشان مي‌دهد که از تفکر شخصي حمايت کرده و اطلاعاتي ارائه مي‌کند که مي‌توان آن‌ها را در ارتباطات رو در رو به همراه داشت.

با وجود بيش از نيم ميليون برنامه مذهبي کنوني براي «آيفون» يا «آيپد»، و شايد 232 برنامه براي «آندرويد»، واضح است که تعداد برنامه‌هاي مذهبي رو به افزايش است

اگر افراد شرکت «نيلسن» درست بگويند، تلفن‌هاي هوشمند به پيشتازي ادامه خواهند داد و ارتباطات نرم‌افزاري و تبادل اطلاعات را تبديل به زمينه‌اي براي رشد مداوم خواهند کرد. قطعاً برنامه‌هاي مذهبي بخش مهمي از آن به شمار مي‌روند، اما به شرط آنکه بتوانند سه گانه ديجيتال مشارکت اجتماعي، معاني روحاني و قدرت تجسم را که اين برنامه‌ها را براي پيروان و دينداران حائز اهميت مي‌کند در اختيار خود درآورند. آن‌ها قطعاً برنامه‌هاي مورد نياز خود را سالانه از ميان هزاران برنامه که ناديده گرفته مي‌شود خواهند يافت.

* محتواي صفحات بايد افراد را مجذوب خود کرده و به چالش بکشد

4– مطالب سودمند

با گسترش شبکه‌هاي اجتماعي به عنوان مقاصد اصلي براي تفريح روزانه (که بر اساس يک تحقيق بيش از نيمي از بزرگسالان در آمريکا «بدون دليلي خاص» از اين سايت‌ها ديدن مي‌کنند)، محتوياتي که بتواند افراد را درگير خود کند از اهميت روزافزوني برخوردار است.

بايد به خاطر داشت محتواي «درگير کننده» به معناي «پر زرق و برق» يا «بلند» نيست. بلکه به معناي محتوايي است که علائق کساني را که در يک شبکه هستند جذب کرده يا بصورت خلاقانه به چالش مي‌کشد، دعوت به مذاکره مي‌کند و افراد را تشويق به اشتراک گذاري دانسته‌ها در شبکه مي‌نمايد. اگر منجر به ارتباطات رو در رو شود که چه بهتر. نتايج يکي ديگر از تحقيقاتي که اخيراً انجام شده حاکي از آن است که بيشتر آمريکايي‌ها براي اينکه بتوانند با خانواده، دوستان و ديگر اعضاي اجتماع در ارتباط باشند به شبکه‌هاي اجتماعي ملحق مي‌شوند. يعني حتي اگر افراد بدون هدف در «فيس‌بوک» يا «توييتر» پرسه بزنند، از اين رسانه‌ها بصورت اجتماعي استفاده کرده‌اند.

مذهبياني که مطالبي ايجاد مي‌کنند که منجر به تسهيل ارتباطات چه به صورت اينترنتي و چه رو در رو مي‌شود، نسبت به کساني که مدام بر گسترش افکار عميق خود يا آخرين موعظه خود تمرکز دارند، ستاره‌هاي بيشتري در دفتر زندگي ديجيتال خود کسب خواهند کرد.


* اخيراً خط مشي‌هايي براي استفاده از شبکه‌هاي اجتماعي تبيين شده و روز به روز نيز در حال گسترش است

5- چند دستور جديد مذهبي

در سال 2009، «اسقف نشين اپيسکوپال» در «کانکتيکات» جزو اولين‌هايي بود که خط مشي‌هاي رسانه‌هاي اجتماعي را ارائه داد. مانند تعداد کمي که در آن زمان در دسترس قرار گرفت، آن‌ها نيز آنچه را که در قوانين ارتباطات عمومي مهم است (مثلاً کي و چگونه از آرم کليسا استفاده کنند) با خط مشي رفتار مناسب با کودکان ادغام کردند.

اخيراً نيز کنفرانس کشيش‌هاي کاتوليک آمريکا خط مشي رسانه‌هاي اجتماعي را منتشر کرده است. اين خط مشي‌ها لحني شبيه به «اپيسکوپال» دارد، با اين تفاوت که توضيحات جذابي درمورد «وب 2» و «بلاگ» در آن قيد شده است. اين خط مشي‌ها ساده‌انگارانه فرض مي‌کند که مشارکت در اين شبکه‌ها بيشتر در سايت‌ها يا شبکه‌هايي اتفاق مي‌افتد که در سطحي تحت کنترل مقامات کليسا هستند. درحاليکه گردهمايي «اتز چيم» در ايلينويز درک دقيق‌تري از ماهيت پراکنده ارتباطات و مشارکت در رسانه‌هاي اجتماعي دارد، سياست‌هاي آن‌ها شامل حفاظت از کودکان که به روشني وضوح ديگر گروه‌هاي مذهبي است، نمي‌شود.

«آدام کوپلند» مدام درمورد کمبود چنين خط مشي‌هايي و همچنين سطحي بودن خط مشي‌هاي موجود در وبلاگ خود مطلب نوشته است. اما اکنون توجه بيشتري به اين نگراني مي‌شود. اگر در «گوگل» عبارت «خط مشي کليساها براي رسانه‌هاي اجتماعي» را جستجو کنيد، بيش از 27 ميليون نتيجه در اختيار شما قرار خواهد داد.


مطالب مشابه :


سيستم عامل فاير فاکس دقيقا چيست؟

آموزش نرم افزار و پرچم دار سيستم عامل آندرويد کافي است که اپليکيشن




گزارشي از گسترش صفحات مذهبي در فضاي مجازي

افسران جوان جنگ نرم. شبکه مجازی




6 ترفند جالب

قرار دادن عکس در آهنگ به وسيله نرم افزار عکس کافي است به تب Picture برويد اندرويد.




جوك جديد شهريور(سري سوم)

توی کافی شاپ سینما نشستیم نرم افزار قابل توجه کساني که زمان کافي براي سر زدن به




تصميم‌گيري در مورد کسب و کار‏

آموزش کسب و کار الکترونیک(eb)،بازاریابی اینترنتی،بهینه سازی سایت و افزایش آمار بازدیدکننده




برچسب :